MSZP: Orbán mondjon le esztergomi díszpolgárságáról!
Közélet
2012. okt. 5.

<p>A lehetetlen helyzet miatt az MSZP Esztergomban új testületi választást követel, valamint felszólítja Orbán Viktort, adja vissza díszpolgári címét, mert nem érdemli meg, hogy azok után, amit a kormány művel, viselje azt!</p>

Esztergom csődbe jutott. A fűtési időszak kezdetén ezt óvodások, bölcsődések, iskolások fogják szó szerint a bőrükön érezni. De érezni lehet majd a szeméthegyeket is, amit a pénzhiány miatt nem visznek el a közterületekről, vagy épp a közvilágítás megszűnését, a csatornák karbantartásának elmaradását, a fizetések leállását.

 

A helyzetet a helyi Fidesz-frakció és a Fidesz-kormány közösen okozta. Meggyes Tamás brutálisan eladósította a várost, Orbán Viktor minisztere pedig inkasszót tett a számlára. Orbán hiába Esztergom díszpolgára, máig nem avatkozik közbe. A nyerőgépeket egy legyintéssel be tudta tiltani, de harmincezer ember életminőségének elfogadható szinten tartására már kisstílű politikai érdekekből nem hajlandó.

 

Orbán Viktor és Meggyes Tamás Esztergomot szakadékba lökte. Ők a személyi felelősei a helyzetnek, ezért az MSZP felszólítja Orbán Viktort, hogy adja vissza díszpolgári címét, mert méltatlanná vált a viselésére, Meggyes Tamás pedig vonuljon vissza a politikától. A képviselő-testületnek fel kell oszlatnia önmagát, mert csak új választás után lehet megoldani ezt a jelenleg kezelhetetlen helyzetet!

 

Winkfein Csaba,

az MSZP elnökségi tagja

 

Nyíri Attila,

az esztergomi MSZP elnöke

(forrás)