Közösségi házat áldott meg Erdő Péter bíboros Szentgyörgymezőn
Egyház
2012. szept. 24.

<p>Szeptember 23-án, vasárnap, a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét követően áldotta meg Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek az újonnan elkészült közösségi házat a szentgyörgymezői plébánián – Fehérvári Lajos atya küldött beszámolót.</p>

A közösség kifejezte köszönetét a főpásztornak, hogy az új épület lehetőséget ad a további fejlődésre. A szeptember 23-án, szombaton megrendezett Nyitott Templomok Éjszakáján már itt fogadták vendégeiket.

A plébánián a közösségi alkalmak megrendezésére csak egy kis terem állt rendelkezésre, a programokat csak nagyon nehézkesen lehetett megvalósítani. Egyházmegyei támogatásból és adakozók jóvoltából indulhatott el az építkezés 2011 őszén a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatallal folytatott hosszas egyeztetések során, mivel az új épület helyén egy, művészeti értékkel nem rendelkező, romos istálló állt.

2011 karácsonyára a 90 m2-es nagyterem már használhatóvá vált. A mosdók, a konyha és a tetőtér azonban csak 2012 nyarára készült el. A közösségi házat a hittancsoportok, a Karitász, a Baba-Mama Klub, a felnőtt csoport, a nyugdíjasklub és a családcsoport vehette birtokba. A rendszeres programokon kívül alkalmi rendezvények, előadások, lelkinapok helyszínéül is szolgál az épület – szerepel Fehérvári Lajos beszámolójában.

Magyar Kurír

(forrás)