Az esztergomi rendőrkapitányt is leváltották

Az esztergomi rendőrkapitányt is leváltották

2012. 09. 14. 21:15

Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI megkeresésére.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az ORFK-t, hogy pénteken a dunaújvárosi és a szombathelyi rendőrkapitány vezetői megbízásának visszavonása vált nyilvánossá.
Szeptember 15-i hatállyal a balassagyarmati, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a fonyódi, a füzesabonyi, a siklósi, a szigetszentmiklósi, a szombathelyi és a dunakeszi rendőrkapitányok vezetői megbízását vonták vissza - olvasható az ORFK kommunikációs szolgálata által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.
Közölték, az új vezetők kinevezéséig a kapitányságvezetők helyettesei irányítják az érintett rendőrkapitányságokat.
A tájékoztatás szerint Pintér Sándor belügyminiszter utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta "a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát".
Az országos rendőrfőkapitány, illetőleg a budapesti és a megyei rendőrfőkapitányok már a szervezeti értékelés folyamatában visszavonták a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. és XII. kerületi, a szentendrei és a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását - írták.
Kifejtették, hogy a szervezetek értékelése során a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló mutatókat vették figyelembe, egyebek mellett az egy hivatásosra jutó nyomozások és az eredményes nyomozások számát, a nyomozáseredményességi mutatót, a nyomozások időszerűségét, a felderítési eredményességet a tulajdon elleni szabálysértéseknél, az egy hivatásosra jutó szándékos bűncselekményen tetten értek számát, a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának változását, valamint az önkormányzatok véleményét.

MTI

2012. 09. 18. 7:00

"Alulírott Sturcz Viktória rendőr alezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság megbízott rendőrkapitánya a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 12.§ (4.) bekezdése alapján nyilatkozom, hogy Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Esztergomi Rendőrkapitány kinevezésének véleményezése című személyemet érintőnapirendi pontot..."

http://www.nyergesujfalu.hu/Dokumentumok/eloterjesztesek/2011/2011_04_26/et10d.pdf

2012. 09. 17. 11:45

A kinevezés idején is Pintérnek hívták a belügyminisztert, aki akkor már fél éve vezette a tárcát. A kinevezés miatt oké volt Pintér? Megjegyzem előre jelezte, hogy a kapitányságok közül a sor végén kullogó szervek vezetői alkalmasságát felülvizsgáltatja. Megígérte, megtette. Dorog, Oroszlány, Kisbér vezetőjét nem váltották le! Miért? Mert Pintér szerelmes Dorog polgármesterébe? Komolyan mondom nevetséges felvetések próbálják mosdatni a szerecsen(nő)t.

2012. 09. 16. 23:57

Szarul szerintem Pintér működik, a kormánnyal együtt!

2012. 09. 16. 21:03

Szerintem nem kell messzemenő következtetést levonni. Gondolom a nyomozáseredményességi meg felderítési mutató tizedszázalékokban tér el egy-egy kapitányság között. De hát statisztikára mindent rá lehet fogni. Szarul működik az ország, Pintér azt hiszi, hogy megváltja a világot ezzel.

2012. 09. 15. 15:53

Kedves Emil beíró! Nehogy már azt mondja, hogy 10 alkalmatlan kapitány van egyszerre? Meg megyeiek! Mint mostanában mindíg, kilóg a lóláb! Az esztergomi kapitányasszony meg igenis nagyon korrekt volt és határozott. Egy hibát elkövetett, amikor gátolni próbáltuk a képviselők kijövetelét az ülésteremből, nem kellett volna annyira sietve odaküldeni a munkatársait.

2012. 09. 15. 14:15

Nem kell ezt túlértékelni. Szükségtelen mindenhol politikai szándákot láttatni. Az ok egyértelmű, szakmai alkalmatlanság. Azon kellene elgondolkodni, hogy a kapitánynő kinevezőjét milyen személyes felelősség terheli a 2010-es döntéséért, amellyel pozícióba emelt olyan személyt, akinek a képességeit meghaladta a feladat ellátása.

2012. 09. 15. 9:01

Becsomagolt politikai döntés.

-Ki jön? Pártatlan, független?

Én, nem hiszek benne...

 

Kovács Géza