Ízek, korok, hangulatok
Kultúra
2012. aug. 29.

<p>Ízekkel, korokkal, hangulatokkal üdvözli Esztergom az őszt. Szeptember 7-9. között kulturális és gasztronómiai fesztiválnak adnak helyet a királyváros legpatinásabb utcái.</p>

Az esztergomi Várhegy, a Víziváros és közvetlen környezete olyan eredeti „terepül” szolgál a rendezvényhez, ahol egyrészt mindent áthat a „genius loci” (a hely szelleme), másrészt 500 esztendő elmúltával is bejárhatjuk, végigsétálhatjuk az akkori helyszíneket, épületeket, és az interaktív programok által néhány órára magunk is királynővé, vitézzé, krónikássá, egyszerű paraszttá vagy kézművessé válhatunk.

Kulturális programjaink a Mindszenty téren felállításra kerülő színpadon, az Erzsébet parkban, és a középkori piactérnek helyet adó Kis Duna sétányon zajlanak. Az ide látogatók lépten-nyomon vásári komédiásokba, utcazenészekbe, felcserekbe, pestises koldusokba, akasztófára való csibészekbe botlanak.

A régió által őrzött hagyományokat valamennyi településen ápolják az önkormányzatok, egyesületek, civil kezdeményezések. Kincseik bemutatására a térségben – saját, helyben működő tájházaikban berendezett néprajzi kiállításaikon kívül, összművészeti fesztivál keretében nincs lehetőségük. Az Ízek-Korok-Hangulatok terve és középtávú koncepciója ennek a hiányrendezvénynek a pótlására született meg. A térségből érkező látogatók mellett Esztergom turisztikai jelentőségét erősítve, Magyarországról, és a Felvidékről érkezők által kiemelkedő turisztikai attrakciót, magas látogatószámot generál az egykori legfontosabb vármegye területére, valamikori központjába.


www.izekkorokhangulatok.hu

www.facebook.com/izekkorok.hangulatok

(forrás)