Az ígéretek ellenére még mindig nincs 4-es posta
Gazdaság
2012. júl. 11.

<p>A képviselő-testület még májusban döntött arról, hogy a Magyar Posta térítésmentesen használhatja a 4-es kirendeltség helyiségeit, mégsem indult újra a szolgáltatás.</p>

Tavaly decemberben a Szeretgom adott először hírt arról, hogy a Magyar Posta bezárja a forgalmas 4-es kirendeltséget Esztergomban. Azóta folyamatosan téma a város déli végein a postabezárás. A helyiek levelekkel bombázták a posta soproni igazgatóságát, áprilisban már tüntetést is rendeztek, ahol Tétényi Éva polgármester arról tájékoztatta az esztergomiakat, hogy ígéretet kapott arra, hogy a posta felsővezetése újragondolja a bezárást. Májusra úgy tűnt, hogy a civil megmozdulások sikerrel járnak, és ha először csak napi 1-2 órás nyitva tartással is, de újra megnyithat a kirendeltség. Még májusban döntés született arról, hogy az önkormányzat egy évre térítésmentesen bocsátja a Magyar Posta Zrt. használatára a 36 m2-es helyiséget, de se június, se július 1-jén, nem nyitott meg újra a 4-es kirendeltség. Ma délután 4 órakor helyi lakosok egy csoportja egy villámcsődület (ha úgy tetszik flash mob) akció keretein belül transzparenseket helyezett fel a Budai Nagy Antal utcai, fél éve üresen álló helyiség ablakaira. "Megígérték! Ideje kinyitni!!! Nekünk kell a posta! Meddig várjunk még???" - Áll a legnagyobb plakáton. A figyelemfelhívó eseményen nem hangzottak el beszédek, a 20-25 fő felerősítette a plakátokat, majd ellátták kézjegyükkel a támogatói aláírásoknak fenntartott üres posztert, hogy így hívják fel a problémára a figyelmet a tömegközlekedés nélküli városban.

Amennyiben a kirendeltség a közeljövőben nem nyílik meg, a szervezők az elmúlt hónapokban összegyűlt kétezer aláírást elviszik Sopronba, a regionális igazgatóságra, ahol a bezárásról is döntöttek. E mellett ne felejtsük el, hogy 2013-tól jön a postai szolgáltatások liberalizációja. Már most szeretném jelezni, hogy itt egy piaci rés!

(forrás)