Tétényi Éva felfüggesztette a képviselői tiszteletdíjak kifizetését

Tétényi Éva felfüggesztette a képviselői tiszteletdíjak kifizetését

2012. 07. 06. 13:19

Esztergom költségvetésének egymilliárd forintos hiánya miatt júliustól Tétényi Éva független polgármester felfüggesztette a képviselők tiszteletdíjának kifizetését - közölte a városháza sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Váczy H. István elmondta, az összeg fejenként csaknem 100 ezer forint, ami havonta mintegy 1,5 millió forintot jelent.
A polgármester intézkedését önkényesnek nevezte Steindl Balázs, a testület többségét adó Fidesz frakcióvezetője. A képviselő közölte: a csütörtöki testület ülésen erről a döntésről a polgármester nem szavaztatta meg a képviselőket. Az egyeztetés elmaradása mellett az is sajnálatos, hogy több képviselő is olyan helyzetben van, hogy a tiszteletdíj az egyetlen jövedelme - tette hozzá.
Esztergom költségvetésében azért van 1,1 milliárd forintos hiány, mert az állam az esztergomi önkormányzattól inkasszóval leemeli az általa tavaly decemberben átvett intézmények működtetési költségét.
Tétényi Éva az MTI-nek pénteken azt mondta: a városi intézményeknek átutalták a negyedéves finanszírozáshoz szükséges összeget, számításai szerint segélyeket még egy hónapig tudnak fizetni, utána azonban elfogy a város pénze. Hozzátette, hogy a finanszírozási kérdésekről a jövő héten tárgyal a Belügyminisztériummal.

MTI

2012. 07. 24. 19:33

Gondolkodóba estem...

T.É. polgármesterként polgári engedetlenséget hirdetett meg, és nem írt alá  sok határozatot. Engedetlenségi ideje alatt kapta a fizetését. Milyen  alapon? Azért lett pm., mert sokan azt hitték róla, h. képes proaktív, kompromisszumkész és egyenes lenni. Az egomi pm.-nek mely tulajdonságait állíthatom példaként kamasz tanítványaim elé? Tisztes házasság? Példaértékű magánélet? Kompromisszumkészség? Erkölcs? M.T. belehullt a politikai és helytörténeti süllyesztőbe. 2 éve T. É. vezeti a várost. Van pozitív jövőképe Esztergomról? Ha van, halljuk, lássuk! Célja Egom értékessé tétele? Mi az általa hozzá adott érték? Az elmúlt 2 évben hogyan jelent meg a város a médiában? Ha nem megy a város lakói életének jobbá tétele, ha még nem elég tárgyalóképes, nincs elég tapasztalata és nincs kedve, ereje megtanulni a szakmát, nem baj. A proaktivitás belülről fakad. Ha még nem tart itt, nem baj. Adjon magának időt, a városnak pedig új esélyt!

 

 

 

2012. 07. 16. 18:53

nagyon is helyes ez a kifizetés-felfüggesztés. Tetszik. De lassan már visszafizetni is el kellene kezdeni pár milliárdocskát

2012. 07. 09. 7:42

Szánalmas!

 

Szánalmas, hogy egyes helyi önkormányzati képviselők egyetlen jövedelme a képviselői tiszteletdíja. Az ilyen emberek jelölését megtiltanám, mert túl könnyen befolyásolhatók.

 

És

 

Szánalmas, hogy a polgármesterasszony ilyen alsó tagozatos fegyelmezési formát vet be. Értelmetlennek látom, de ő biztosan tudja, hogy miért csinálta.

 

A legszánalmasabb pedig az, hogy ezt a cirkuszt még mindig mindkét fél komolyan veszi.

2012. 07. 07. 21:42

... több képviselő is olyan helyzetben van, hogy a tiszteletdíj az egyetlen jövedelme ...

Hogyan dönthet olyan ember milliókról a költségvetésben, aki saját életében nem képes prodoktívumokra. Nem a munkanélkülieket szeretném ezzel leszólni, hanem felhívnám a figyelmet arra, hogy a városunkról döntő személyek igenis legyenek magánéletükben is talpraesettek, egzisztenciálisan biztos emberek.
Ne döntsön a város vagyonáról, ami mindannyiunké, olyan ember aki magánéletében sem képes a takarékosságra!

2012. 07. 07. 19:47

Szerintem is!

választópolgárok

2012. 07. 07. 17:44

Hát igen a mókuskerék! Teljesen igy igaz. Csak sajnos egyesek makacsul kiállnak Meggyes és utódai mellett, ezek a haszonélvezöi a volt (meg a mostani) rendszernek. Ès remélik hogy majd Orbán csak "rendet" tesz. A többiek meg egyre jobban Tétényi ellen fordulnak, mondván nem tesz semmit. Ezeknek az okostájosáknak is csak nagy a szájuk de adott esetben ök sem tennének semmit az asztalra. Könnyü kritizálni de nehéz valamit jobban csinálni. Ès Esztergomban meg mégnehezebb mert a Fidesz képviselöi mindent elkövetnek hogy Tétényinek keresztbe tegyenek, a város üzemeltetését lehetetlenné tenni. Sajnos itt csak akkor lehet rendet tenni ha egy ÙJ!!!! politikai erö átveszi  2/3-os többséggel a város vezetését és MINDENT átszervez ami még szervezhetö. Az óriási adósság persze marad. Ez Meggyesék ajándéka a városnak. Ezt nem szabad elfelejteni!!!! Azok akik meg Tétényit az adósságrendezés miatt rágalmazzák adják elö hogy szerintük mit tehetett volna hiszen elöbb utóbb a hitelezök a pénzüket kérték volna.

Hiába is pontoznak itt negatívan, cenzúráznak, sértödötten polemizálnak - a valóság az valóság marad nem lehet azon változtatni. Több és kevesebb gyülölet. Bejó lenne!

2012. 07. 07. 14:33

Esztergom választópoégárai 2010 október harmadikán önként beléptek egy mókus kerékbe.2/3-al megválasztottak egy fideszes testületet,2/3-al megválasztottak egy ismeretelen (támogatókat kivéve) "független" polgármestert.A küzdelem azóta folyik előre haladás nincs és látni való, hogy nem is lesz.A mókus kerékből kiszálni csak 2014 őszén lehet, tudjuk a 11 igenes népszavazás eredményéből.Nagy kérdés, hogy egy másik mókus kerékbe szálunk át,vagy egy kivezető útra lépünk.Egy biztos és tény, hogy a tandíjat az egész város nyögi és nyögni fogja.Azt mondják a szemfüles ember kétszer ugyanabba a szarba nem lép bele.Hát a következő önkormányzati választásig szagoljuk azt a bűzt amibe bele pancsoltunk, és viseljük következményét a szabad akaratunknak.Az iszapbírkozást hagyjuk az általunk az önkormányzati testületbe delegált hölgyekre és urakra !

2012. 07. 07. 7:19

Gumicsont.

Álvitátok csócsálja a semmit, miközben Esztergom valódi problémájairól nem beszél senki!

 

Kovács Géza

Törölt felhasználó

2012. 07. 06. 21:57

Jenő, megint igazad van! Kompromisszum hiányt vizionálnak itt többen. Kompromisszumot kötni marionett bábúkkal nem lehet. Ez biztos. Tétényi sem hibátlan, az is biztos.

De, ettől még nem lett rosszabb, mint elődje. mindegy is most már, Esztergom lakói nagy többsége visszavárja Meggyes Tamás és csapatát. Meg is érdemlik, hogy visszakapják.

Jenő, mi már öregek vagyunk, nekünk már tök nyolc. Váltani fogok!

Éljen Meggyes Tamás, aki legnagyobb gondolkodója a magyarságnak Orbán Viktor után. Bár azt hiszem ez sértő. Talán így a helyesebb, Meggyes Tamás és Orbán Viktor azonos szellemi színvonalon állnak!

Te Jenő, képzeld el mi lett volna, ha e két egyforma tudású géniusz nem most születik a világra. Még belegondolni is szörnyű!

No, de megszülettek ők és eljövé a paradicsom Esztergom városában. Tétényi meg ...! Istenem, megpróbálta, nem sikerült. Meg is feszítik, az bizonyos!

Te Jenő, lehet, hogy Meggyes és Orbán egyforma géniusz e hazában, azért én soha nem bocsátom meg nekik a Szent István Gimnázium szétverését! A város meg így szép ilyen koszosan, romosan, amivé azt az egyik említett géniusz átalakította, a másik segítségével!

Soha jobb és okosabb, tisztességesebb emberek ne dönthessenek Esztergom sorsáról, mint ők ketten!

Megérdemeljük!

2012. 07. 06. 20:19

Gábor! ... amit leírtam, alátámasztva a linkkel, nem paraszt vakítás, hanem oka az eladósodásnak, hiszen a "célokhoz" pénzre volt szükség és a fejős tehénként akkoriban csak az önkormányzatok álltak rendelkezésre és Meggyes Tamás a strómanjuk az ügyben, nem véletlen, hogy érinthetetlen ... és ami a leg döbbenetesebb III/III-as operatív tiszt védelmét élvezi ... Orbán igazságügy miniszter azonosította, neki hiszek, csak beljebb volt mint te, meg én ... emlékszel, " ... terhelőket kellene gyűjteni Dávid Ibolyára ... veselkedj neki "januspannonius68" nem akármilyen gyűjteményének ... te biztos érteni fogod

2012. 07. 06. 20:11

Így ér véget a világ dicsősége! Mondá az egykor élt bölcsek valamelyike! Elérkeztünk odáig, hogy mindegy is miért, de mindennek Tétényi az oka! Ha van rajta kalap akkor is, meg akkor is ha nincs! Öröm látni ennek a városnak lakóit, amint szinte egyöntetűen kiáltják, feszítsd meg, ereszd meg! Közben meg szépen visszatér a múlt, és szinte vágyunk arra,hogy a  főbűnös, akinek mindezt a gondot köszönhetjük, ismét a trónra üljön, és szépen teleszarja a szánkat!  Szidjuk a tótokat, a románokat, és nem vesszük észre, vagy nem akarjuk észre venni, hogy ők ennél kevesebbért is az utcára vonulnak! Mégis csak igaza lenne Kertész Ákosnak, amit a magyarok genetikájáról írt?! Remélem, hogy nem!! Azért a tisztesség azt is kívánja, hogy kijelentsem, én magam is egy vagyok azon esztergomiak közül, akikről most írtam! Sajnos! Még akkor is, ha én nem hibáztatom Tétényit, és soha nem kívánom vissza Meggyest, még akkor sem, ha derékig ér a gaz, és patkányok szaladgálnak a Lőrinc utcán, mert még azokat is inkább elviselem, mint a fideszt ebben a városban!

Törölt felhasználó

2012. 07. 06. 19:52

Rohadtul ideje lenne már észrevenni, hogy ugyanúgy folyik a paratszvakítás, mint Meggyes idejében. Közben pedig nagy büdös l.f.sz sem halad előre, meg semerre! El lehet poénkodni, meg viccelődni az egész helyzeten, de míg Meggyes sokmindent tett SAJNOS, addig Tétényi meg éppen semmit SAJNOS. Nem lehet indok, hogy a frakció keresztbe tesz, ugyanis a JÓ POLITIKUS a megegyezést keresi, bármilyen módszerrel. Meggyes sem azt kereste és Tétényi sem azt keresi! Bohóckodnak egymással... mi meg szívunk mint a torkosborz. Hányinger a városba bemenni, a Pöttös téren szarnak a hajléktalanok, patkány rohangál a Lőrinc utcán, az újraindult élményfürdővel szemben a mélygarázs előtt méteres gaz. Meg kéne oldani kéremszépen! Nem. Nem érdekel ki miatt olyan! Ha valakik képtelenek a feladatukat ellátni, húzzanak el messzire...

2012. 07. 06. 18:18

... a megértéshez sokat segít: volt a fideszhez nem köthető UD ZRT botrány, ahol a "tulajdonos/vezető" az a III/III-as operatív tiszt, aki már az első Orbán kormány idején az NBH polgári titkosszolgálatait irányító főigazgató helyettese volt, ma, Horváth József dandártábornok, a MK Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese.

A 2002-es bukást, a fidesz pártkassza, 2 000.000.000.- forintos mínusszal zárta ... egyszerű kérdés: miből finanszírozták ezt az illegális titkosszolgálatot, amelyik többek között meg tudta figyelni a Magyar Köztársaság regnáló miniszterelnökét Bajnai Gordont és hivatalban lévő NBH főigazgatóját többek között. Mit keresett rendszeresen Horváth József és társai esztergomban Meggyes Tamás körül, mint országszerte a fideszes önkormányzatok környékén

...ha tényleg érteni akarod, 2008 óta hozzáférhető ...

http://www.youtube.com/results?search_query=januspannonius68&oq=januspannonius68&gs_l=youtube.12...5348.5348.0.7771.1.1.0.0.0.0.2120.2120.9-1.1.0...0.0.YVJ5BFIbnzA

választópolgárok

2012. 07. 06. 17:55

Bejó hogy egy pár cserép is benyög itt nagyokat szólva, a tétényi az hogy ha képmutatók két évig elbalázskodnak meggyest majszolagatva Èva asszonnyal akkor neki is eszéb juthat valami amivel az ártalmatlan kis naplopókat bosszanthatja* Visszanyalt a fagyi egy kicsit. Lehet hogy mindez csak látványpolitika, de persze M1es faszika látványmunkája 26.000.000.000 Forintjába került a városnak. Ehez képest Tétényi olcsón szórakoztat - Bejó!

*csak az a baj hogy nem csak a fityiszcsürhétröl vonhatta meg a tiszteletdíjat. :-)))

2012. 07. 06. 14:34

Egy tény:

 

Steindl nyilatkozatából kiderült: ülnek köztük MEGÉLHETÉSI figurák!!

2012. 07. 06. 13:57

A polgármesteri fizetéssel mi lett? Ha a város anyagi helyzete miatt kellett felfüggeszteni a képviselők fizetését, akkor illdomos lenne a polgármesterit is. Ha visziont személyes nézetleltérések miatt függesztette fel, akkor kilóg a lóláb, hogy a sajátját meghagyta.

Törölt felhasználó

2012. 07. 06. 13:57

Hülye is lenne leírni ezt. Persze játszhatjuk, hogy nem erről szól a történet, hanem a hiányról, de a háttérben - nyugodj meg - ott lesz az, hogy leginkább az együttműködés hiánya az ami kéne. Mármint a bólitsatok arra, amit mondok című fejezet. Mint a régi szép időkben.

Bohóckodás folyik itt. Nagyüzemileg. Mindkét oldalról. Ha valaki párhuzamba tudja állítani a havi 1,5 milliós kiadást az 1,1 milliárdos hiánnyal, annak Demagógia Nobel-díjat fogok követelni!

2012. 07. 06. 13:49

Az, hogy a testület nem úgy szavaz, ahogy ő szeretné, nem indok a tiszteletdíj felfüggesztésére.

 

Én nem olvastam ebben a hírben, hogy azért függesztette fel a tiszteletdíjak kifizetését, mert nem úgy szavaztak, ahogy ő akarta.

Törölt felhasználó

2012. 07. 06. 13:45

Szép meg jó, azonban maximum arra alkalmas ez a mutatvány, hogy ismét írjanak a sajtóban Tétényiről. Az, hogy a testület nem úgy szavaz, ahogy ő szeretné, nem indok a tiszteletdíj felfüggesztésére.

2012. 07. 06. 13:42

Az egyeztetés elmaradása mellett az is sajnálatos, hogy több képviselő is olyan helyzetben van, hogy a tiszteletdíj az egyetlen jövedelme - tette hozzá.

 

Egészen pontosan kire gondol????