Megnyitja kapuit az élményfürdő
Gazdaság
2012. jún. 28.

<p>Az esztergomi Aquasziget június 30-án, szombaton újra megnyitja kapuit az esztergomiak és a városba látogató turisták számára. Az önkormányzat ugyanis szerződést kötött az üzemeltetővel, amelyet a Fidesz Esztergomi Frakciója támogatott.</p>

Az esztergomi Aquasziget, amely 2008-ban elnyerte ,,Az év fürdője" díjat, szombattól újra várja a pihenni, fürdőzni vágyó vendégeit.
Esztergom életében kiemelkedő szerepet játszik a fürdő, ugyanis Magyarország első fővárosa központi turisztikai célpont mind a belföldi, mind a külföldi turisták szemében. A fürdő megépülését megelőzően a turizmus a természeti és az épített környezetből fakadó kulturális- és örökség turizmusra épült, kiegészülve a Dunakanyar, mint jelentős természeti érték megtekintésével. A frakció bízik abban, hogy az élményfürdő megnyitása növeli a város idegenforgalmát, valamint újból központi szereplővé emeli Esztergomot, a turisztikai célpontok termékpalettáján.
Az Aquasziget megnyitása az esztergomiaknak is kiemelkedő fontosságú, ugyanis a szolgáltatásokon túl, munkahelyeket is teremt. Értesüléseink szerint az üzemeltető törekszik arra, hogy a munkavállalók esztergomi lakosok legyenek, ezzel is szélesítve a helyiek munkalehetőségeit, továbbá növekedhet az esztergomi turisztikai szolgáltatók bevétele is.

Fidesz Esztergomi Frakció

(forrás)