Törvényszék: jogellenesen bocsátottak el hét tanárt az esztergomi Szent István Gimnáziumból

Törvényszék: jogellenesen bocsátottak el hét tanárt az esztergomi Szent István Gimnáziumból

2012. 06. 26. 17:40

A Tatabányai Törvényszék jogerős ítélete szerint jogellenesen bocsátották el 2009 augusztusában az esztergomi Szent István Gimnázium hét tanárát. A pedagógusoknak összesen több mint 70 millió forintot ítéltek meg - mondta el a tanárokat képviselő ügyvéd kedden az MTI-nek.

Sándor Bernadett hozzátette, a törvényszék módosítás nélkül helybenhagyta a munkaügyi bíróság elsőfokú ítéletét. A tanárokat azért bocsátották el, mert az akkori igazgató szerint nem kezelték megfelelően azt a helyzetet, hogy a korábbi igazgató leváltása miatt gyűlésekkel tiltakoztak a diákok.
Az ügyvéd kiemelte, perdöntő bizonyítékként a diákok videofelvételeit használták fel, ezekről kiderült, hogy az igazgató végig jelen volt az eseményeken, de ő sem tudta kezelni a helyzetet. Munkahelyi vezetőként semmilyen utasítást nem adott, később azonban éppen a munkáltatói kötelességének elmulasztása miatti fejleményeket rótta fel a tanároknak a fegyelmi eljárásban.
A Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette önkormányzat 2007-ben leváltotta a Szent István Gimnázium költözése miatt az önkormányzat felelősségét hangoztató igazgatót, és olyan embert nevezett ki a helyére, akinek a pályázatát a tanárok, az alkalmazottak, az iskolaszék, a diákönkormányzat és a szülők is elutasították.
A döntés ellen 800 ember tüntetett a városháza előtt, majd a tanév végén a gimnázium diákjai nem mentek be az órákra, tiltakozó gyűléseket szerveztek. Az egyik gyűlésen V. Balázs az osztályteremben maradva felgyújtott egy újságpapírt, egy padot is megégetett. A tanárok felelősségre vonták, és beküldték az igazgatóhoz. A 16 éves fiú ekkor táskáját a padban hagyta, a közeli síneken a szerelvény elé feküdt, és a vonat halálra gázolta.
A történtek miatt az igazgató az önkormányzat utasításra a tantestület 22 tagja ellen kezdeményezett fegyelmi vizsgálatot. A fegyelmi tanács 16 eljárást indított, ebből hetet elbocsátással zárt le.
Sándor Bernadett rámutatott, hogy az elmaradt bérként megítélt összegeket vélhetőleg az államnak kell kifizetnie, mivel az adósságrendezés miatt átvette Esztergom oktatási intézményeit. A Szent István Gimnáziumot a fegyelmi eljárások után összevonták egy szakközépiskolával, majd beleolvasztottak egy általános iskolát, és új intézményt alapítottak Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola néven.

MTI

Törölt felhasználó #3155

2012. 06. 30. 14:44

Azután meg hadat üzenünk az egész világnak mint Horthy, Don kanyar helyett Brüsszelbe vonul a magyar hadsereg, a külföldön élő magyarok személyi okmányába meg beleütik az "enemy" bélyegzőt mint anno. Ja meg Koko világbajnoki cím mérkőzésre hívja ki Klicskót.

Törölt felhasználó #3155

2012. 06. 29. 15:15

Majd ha az István Gimnázium eredeti állapota és színvonala helyre lesz állítva és az új oktatási rendszer kizárja egy ilyen iskolarombolás megismétlődését, akkortól lehet eredményről beszélni.

 

Tökéletesen igazad van! Mellesleg a jelen kormányának kifejetten az a célja, hogy az oktatás eredményessége csökkenjen. Nem kellenek a diplomások, nem kellenek a szakmunkások. Ezt nyíltan ki is mondják Rózáék, mi több, egyenesen büszkék az oktatás "lebutítására"! A cél, Rózáék célja a nevelés. Majd figyeld meg, most bevezetik a napi egy óra testnevelést. Jővőre ennek része lesz a menetgyakorat. Két-három év múlva újra lesz Levente! Ha a gyermek nem megy Leventére, megfogja a rendőr és erőszakkal odaviszi. Mit gondolsz, miért akarják már most a rendőrség hatáskörét az iskolakerülőkre is kiterjeszteni?

2012. 06. 29. 12:37

Lári fári Rózsika, az oktatás drágább, színvonal alacsonyabb, pénz nincs, mert kell a MOL részvényekre, az átlagon felül keresők jövedelmének emelésére, stadionokra, az IMF kamatoknál  kétszer akkora állampapírkamatok finanszírozására, a lotyaszájú politikus nyilatkozatok által gyengített forint kárenyhítésére, a tanárok sokkal kiszolgáltatobbak a politikusok szeszélyeinek mint korábban, vagyis eredmény sehol. Oktatásügyben az egyetlen eredmény is a bíróságon született jó néhány év elteltével, nem az oktatáspolitikában. Na meg ez a pedagógus életpálya modell duma is Pálinkás óta egy röhej. Gondoljunk csak a teljes 22 fős Istvános tanári kar elleni hajtóvadászatra, a rengeteg Kurnász által kirúgott régi és újabb Istvános tanárokra, a pályázati színjátékokra, Kurnászra, önkormányzati prejudikálókra, vallatótisztekre, tolvaj szarkára, az iskolából menekülő diákokra, az egész iskola tönkretételére. Majd ha az István Gimnázium eredeti állapota és színvonala helyre lesz állítva és az új oktatási rendszer kizárja egy ilyen iskolarombolás megismétlődését, akkortól lehet eredményről beszélni. Rózsika addig meg csak nyomja a tündérmeséit a KÉSZ konferenciákon a Szent Adalbert Központban, amíg mi épületen kívül az esztergomi valóságot éljük.

2012. 06. 29. 9:08

Rózsika néni már dolgozik a pedagógus-életpályamodellen. A rendvédelmi dolgozók és a köztisztviselők  szívnak már rendesen.

2012. 06. 29. 0:39

Nem az az érdekes, hogy miről ír a városi Hídlap, hanem hogy miről nem ír. Pl erről az apróságról nem.

2012. 06. 28. 20:54

Erre szavaztak a zemberek ugyebár.

Mondom 2014 után.

2012. 06. 28. 20:24

Igazságos iskolarendszer

Új, központi hivatal koordinálja a jövőben az állami köznevelési intézmények fenntartását – jelentette be csütörtökön a kormányszóvivő.

/Forrás: kormany.hu/

 

2012. 06. 28. 14:16

Kinek kell ezt vállalni? Tudod mi történik az oktatásban, bocs, köznevelésben? Ha maradnak, és nagyon így néz ki, itt még sok iskola jut a Szent István sorsára!

2012. 06. 28. 10:05

A 2014-2018 közötti ciklus egyik legfontosabb vállalása kell, hogy legyen a Szent István Gimnázium restaurációja.

2012. 06. 28. 0:46

"perdöntő bizonyítékként a diákok videofelvételeit használták fel,"

Ebből is látszik, hogy Kurnászt, Meggyest, önkormányzati képviselőket, fegyelmi biztosokat megszégyenítő módon helyén volt az eszük. A tolvaj szarka is a videófelvételre fázott rá, már az új helyéről is kirúgták, minden gonosz megkapja ami neki jár.

 

 

 

2012. 06. 27. 8:29

Azon filózok, hogy örülnék, ha legalább névleg lenne Szent István Gimnázium a városban, de ez az intézmény nem érdemli meg azt a nevet.

2012. 06. 27. 8:08

Ha van ISTEN /én hiszem,hogy van/akkor visszaadja ,meggyes és hóhér csapatának,azt a sok sok fájdalmat,

megaláztatást, amit okoztak, az ártatlan Szent István Gim. volt igazgatójának, tanárainak,gyermekeinek,és szüleinek.

Hinnem kell,hogy ez csak idő kérdése!! német hóhér elvtárs  remélem megtapasztalhatja,

azt hogy milyen amikor a HÓHÉR rajta végzi el a munkáját!!!!!

2012. 06. 27. 2:12

Na akkor a jogerős itélet birtokában lehet indítani a rágalmazási perek sorozatát, jókora kártérítési összegekre. Ideje lenne, ha már az elkövetők könnyei is potyognának nem csak az Istvánosoké. Csak azt lehet igazságszolgáltatásnak nevezni, ha az elkövetők fizetnek és kötelesek visszaállítani az eredeti állapotot, különben újra, meg újra ezt csinálják.

választópolgárok

2012. 06. 26. 22:06

Ki is fizeti majd a 70 milliót? Hát meg kell kérdezni Wittner Mamát a vénasszonynak frappáns ötletei vannak, talán ebben az esetben a Fidsszel fizettetné meg, vagy a sóhivatal nyakába varrná. Mindenesetre az aki ebben benne volt és még tanít annak távoznia kell, ha szükséges el kell zavarni onnan. Lehetetlenné tenni a mindennapjait amig marad.

Törölt felhasználó #3155

2012. 06. 26. 21:41A hetven milliót-amit remélem, kifizet az állam, bár a
bíróság ítéleteire fütyül a Fidesz, mert a törvényeket a Fidesznek nem kell
betartania-nos, ezt az esetlegesen kifizetett pénzt, behajtatnám a tanárok
ellen aljas eljárást indíttató, tizenkét + 1 fő károkozóval. Letiltatnám a
fizetésükből!

Nem azért, mert megtévesztették őket. Nem azért, mert nem
mertek ellent mondani, egy bornírt ember parancsának! NEM! HANEM AZÉRT, MERT
TUDATOSAN OKOZTAK KÁRT! Pontosan tudták, hogy a bíróság a tanároknak ad majd
igazat! Nagyon pontosan tudták, mit miért tesznek, és csupán sima kisstílű
bosszújuk okán felrobbantottak egy kiváló közösséget! Tudták, hogy mit tesznek,
tudták, hogy nekik ez semmibe sem kerül. Kéjesen kiröhögték áldozataikat. Ezt
nem lehet megbocsátani! Ezért kéne vagyonukkal fizetni a tettükért, szándékos
károkozásukért!

Soha, soha ne legyen egy nyugodt pillanatuk e gaztett miatt!

Minden tiszteletem azoknak a TANÁROKNAK, akik egyenes
gerinccel viselték ez emberi aljasságot!

Kárpótolni az álmatlan éjszakákat, és idegeskedéseket, a meghurcoltatásokat,
nem lehet! A hetven millió ezt nem „fedezheti”! Remélem, már túl vannak rajta,
bár nehéz elképzelnem!

Bocsánatot kérek Tőlük Esztergom városa helyett, mert mélyen
szégyellem magam, hogy olyan aljas testületi többsége volt szeretett
városomnak, mint amilyen akkoriban volt!

2012. 06. 26. 20:45

Ha jogi lépéseket nem lehet tenni azok ellen a szégyentelen em... bocs, személyek ellen, legalább a nevüket ki kellene írni, hogy ezek voltak, akik "bűnösnek" találták Meggyes utasítására a tanárokat. Csak azért, hogy a nevüket ne homájosítsa el a feledés!!!! Számomra elszomorító, hogy az az em... (bocs) személy, aki a bírósági feljelentést szintén Meggyes utasítására megtette, még mindíg taníthat! Könyörgöm, milyen erkölcsi tartást ad át ez a személy a diákoknak? Mit gondolnak a tanulók erről a személyről? És persze ne menjünk el szó nélkül Meggyes bűne mellett! Az igazi szemétséget ő követte el, és sajnos épp elég aljas embert gyüjtött maga köré, akik szolga módon végrehajtották az utasításait!

2012. 06. 26. 20:44

Nagygyűlést a Széchenyi térre!!!

Most a medggyes féle táblákon a bizottságnak a képét kell felragasztani!! Szalma.bábút égetni, stb.....

Az érintetteknek szívből gratulálok!

Az összeesküvőknek örök átok! Köszönjük Viktor a segítséget!

2012. 06. 26. 19:35

Nagygyűlést a Széchenyi térre!!!

2012. 06. 26. 18:59

És most már jogerősen szégyenlheti a pofáját mindenki, aki ebben az aljas eljárásban szerepet vállalt. Mondjanak le és takarodjanak a városból! Sőt, a kártérítést is a szarháziak fizessék!