Meggyes aláírásgyűjtést javasolt az 1 milliárd visszakéréséért, közben Knapp válthatja Arany Tamást

Meggyes aláírásgyűjtést javasolt az 1 milliárd visszakéréséért, közben Knapp válthatja Arany Tamást

2012. 05. 31. 23:33

Meggyes Tamás, Esztergom volt fideszes polgármestere a testület csütörtöki ülésén az összes politikai erő támogatásával, közös aláírásgyűjtést javasolt, mellyel a kormánytól kérné a város 1,1 milliárd forintos hiányának megoldását.

"Azt javaslom, ne felterjesztést tegyünk a kormánynak, mert az követelésként hat, hanem tiszteletteljesen kérjük a kormányt, hogy oldja meg a tőlünk elvont 1,1 milliárd forint visszajuttatását. A kérésünket közös aláírásgyűjtéssel támasszuk alá, ahol az MSZP-s a fideszessel együtt dolgozik. Ha nem lesz meg 24 ezer aláírás, senki nem fog nekünk segíteni" - mondta az ülésen a volt polgármester.
Meggyes Tamás rámutatott, az állam által elvont 1,1 milliárd forint miatt néhány hónapon belül megszűnnek a közösségi ellátások, a város pedig bankhitelt nem kaphat.
A volt polgármester kijelentette, a fenyegető súlyos helyzet miatt nem érdemes a felelősséget firtatni, csak úgy érhetik el a helyzet megoldását, ha megkeresik az együttműködés minimumát.
Meggyes Tamás emlékeztetett rá, hogy a testület korábban hiánnyal fogadta el a költségvetést, amit végül a csak papíron lévő ingatlanok eladásával hoztak egyensúlyba. "Nem lehet egy költségvetést hamis bevétellel tervezni, ez a dolog orvoslást kíván" - jelenttette ki.
Tétényi Éva független polgármester a hozzászólásra válaszolva közölte, pontosan az elmúlt tíz év alatti városvezetés tehet a kialakult helyzetért. Majd hozzátette, Meggyes Tamás országgyűlési képviselőként módosító indítványt is benyújthatott volna Esztergom érdekében, de erre nem került sor.
"Ha alkalmatlanok a feladatra, és a válság megoldására 24 ezer választópolgár segítségét kérik, akkor mondjanak le" - tette hozzá a polgármester majd közölte, ha a testület komolyan gondolja szándékát, szavazzák meg azt az előterjesztést, mellyel kérik az illetékes minisztériumot az Esztergomot hátrányosan érintő törvény módosítására.

 

Tétényi Éva megvétózza az esztergomi képviselő-testület döntéseit az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek kinevezéséről, mivel az ügyben semmilyen egyeztetés nem történt. A város független polgármestere ezt a testület csütörtöki ülésén mondta, miután az összejövetelt két órás zárt üléssel kezdték a képviselők.

Az ülés nyílt részében a polgármester közölte továbbá, hogy a városgazdálkodási feladatokat ellátó, többmilliárdos forgalmat lebonyolító Strigonium Zrt. éléről a testület leváltaná Arany Tamást és a társaság vezetésével Knapp János Pált bízná meg. A döntéssel kapcsolatos vétójog bejelentése miatt a kérdést 15 napon belül újra kell tárgyalni - tette hozzá Tétényi Éva.
Meggyes Tamás (Fidesz), volt polgármester a kérdéshez hozzászólva azzal egészítette ki Tétényi Éva beszámolóját, hogy a testület elfogadta, változzon igazgatótanáccsá a Strigonium vezetése, olyan formában, hogy a háromfős testületben két helyet ne a Fideszhez kötődő tagok töltsenek be.
"Velünk vitatkozó igazgatótanácsi tagot szeretnénk, így a társaság vezetősége kétharmad részben nem fideszes lesz. Tessék beleszólni az irányításba, ha valami nem tetszik" - fogalmazott Meggyes Tamás.
"Aki elmegy egy süllyedő hajóra másodkapitánynak, az jelentkezzen" - fűzte hozzá a felszólaláshoz Tétényi Éva, majd élénk vita bontakozott ki az önkormányzati cégek mérlegének elfogadásával kapcsolatban, mivel a beterjesztett mérlegek közül a könyvvizsgálók egy társaság kivételével az összeset csak záradékkal hagyták jóvá.
A polgármester felhívta a képviselők figyelmét, hogy a záradékkal ellátott beszámolók elfogadását nem javasolja, és indítványozta a feltárt hiányosságok kijavítását.
A testület ezt követően a beszámolókat elfogadta, Tétényi Éva pedig bejelentette, hogy a záradékkal ellátott beszámolók esetében vétójogot emel és közölte, egy későbbi időpontra rendkívüli testületi ülést hív össze.

MTI

2012. 06. 07. 0:16

..nekem a Keleti Mezítlábas azon gondolata tetszik a legjobban, mely szerint "...vegyük le a valami állat által a helyiekre erőszakolt elővásárlási jogokat az azzal megterhelt esztergomi ingatlanokról, mer' kegyes vagyok..." Ja. Meg azér az se baj, ha a Strigóból az új vezetés a nyár folyamán, amíg még egyedül maszturbálhat, eladogat ezt azt, merhogy így az önkormányzat nemigen fog tudni róla, tehát a közvélemény meg ti sem. Őszre meg, mire két autista esetleg megbotlik a munkaszerződésben és véletlenül az újonnan kinevezett igazgatóság tagja lészen, addigra Johnie Dacó közli, hogy vazze, bedőlt az összes cég.... Na persze nem ilyen eccerű, de Kálmán férfi megmondotta, hogy amíg a bíróság azt nem mondta, nincs igazunk, addig igazunk van, tehát van némi ok a város vagyonának féltésére... :(

2012. 06. 03. 7:31

Eddigiek folyamán a jelenlegi miniszterelnök bebizonyította, hogy nem hajlandó semmire Esztergomot illetően - pedig emlékszem még amikor a "Viktor segíts" táblákra azt nyilatkozta, hogy nem tud segíteni mivel nem ők vannak kormányon - de látszik ha ők vannak akkor sem tesz semmit a város érdekében, sőt a város ellen irányuló törvényeket hozat, a hűséges frakciójával,(nyilván mivel nem kedvencét választották polgármesternek)

Teljesen felesleges munka lenne aláírásgyűjtés véleményem szerint, mivel eddig sem válaszolt a Polgármester asszony leveleire, sőt a gyalogmenetes hétezer valamennyis petícióra sem válaszlot, erre az újabb  levére  sem reagálna.

Egyébként 24 ezer aláírást begyűjteni lehetetlen,(ezt Meggyes is tudja nyilván) ettől a miniszterelnöktől kérni felesleges, csak erőből ért, javaslom inkább gyűjtsünk aláírást a diszpolgári címének visszavonására, itt a 24 ezer kétharmada összejönne véleményem szerint.

Törölt felhasználó

2012. 06. 02. 13:01

Ezt MÉG nem fogadta el a parlament.

2012. 06. 02. 12:25

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha lenne egy olyan törvény, hogy az a polgármester ill. képviselőtestület nem indulhat két cikluson keresztül, akinek regnálása alatt adósságrendezés indult. Lehet, hogy nem jól emlékszem. Kérem javítson ki valaki, aki jobban ért a törvényekhez, mint én?

2012. 06. 01. 22:19

Szerintem inkább meg kéne kérni (akár tiszteletteljesen:) Völnert, hogy járjon közbe Esztergomért. Lehet, hogy többre jutunk...

2012. 06. 01. 20:52

Meggyes túl sok embert jelentett fel, miközben visszaélt azzal, hogy őt nem lehetett a mentelmi jog miatt. Így legalább száz emberrel perben és haragban áll. Azok biztos nem írják alá. Inkább Szibéria!...

Kovács Géza

2012. 06. 01. 20:35

Ha lesz ilyen aláírás gyüjtés, az biztos, hogy a 24 ezerből legalább 30 hiányozni fog, mert acsaládom tutira nem írja alá.


2012. 06. 01. 20:10

Szívesen olvasnék itt egy szavazást,

hogy Meggyes a következő önkormányzati választáson milyen színben fog indulni??????????????????

2012. 06. 01. 19:52

Meggyesről a véleményem: Elszabadult a hajóágyú...aki sok embert zsarol! Nem csodálkoznék, ha azokról, akikkel nincs M.T. jóban, kiderülne pár dolog. Befújhat a szél anyagokat pl. Pálról, Steindlről...

Ez a politika Esztergomban. Nem csoda, hogy Pál György ideges...

 

Kovács Géza

2012. 06. 01. 19:46

Nevetés Duzsó!

 

Biztos nem! Sőt, tegnap Pál György nevezetű nőgyűlölő túl lépett minden határt! És nem én kezdtem...( Tanulság: Ezekhez udvariasan sem lehet szólni.)

 

Kovács Géza

Törölt felhasználó

2012. 06. 01. 19:24

Akár még azt is elhiszem, hogy tényleg szeretne tenni a városért.

 

Én meg nem. Miért? Azért, mert aki a Szent István Gimnáziummal azt tette, amit, attól nem várható tisztességes viselkedés.

Az elmúlt tizenkét év ámokfutásáról már nem is beszélve!

Szerintem soha semmit nem tett a városért! Soha, semmikor, semmit!

2012. 06. 01. 18:11

Mi a ... (moderálva).Megyes nekiment a frakciójának?És most benyal az Évának?Politikus alkat.Ha már el..(moderálva) azt ,hogy milyen büntetés vár  Esztergomra.Mi a büdös francnak van ott,ha nem azért ,hogy a várossal szembeni lépéseket figyelje.?Eddig nem kért összefogást,csak amikor szaros lett az ő gatyája is?Még a végén Kovács Gézával puszi pajtások lesznek!!!!!!!!!!!!!!!!?

2012. 06. 01. 11:54

-"A jobboldal az elmúlt 22 évben bebizonyította, hogy alkalmatlan Esztergom irányítására- mondta Winkfein Csaba megyei alelnök"

Értem én.Erre emlékszik?

-"Amikor a Vaszary Kolos kórház – amely nem csak esztergomi, hanem régiós, hiszen 100 ezer ember egészségügyi ellátást biztosítja – kihullott a kiemelt körből, az erről döntő egészségügyi bizottságban a térség mindkét választott szocialista országgyűlési képviselője ott ült."

Tudja kik voltak azok a képviselők, akik a Vaszary kórház helyett a tatabányi Szt. Borbála kórházra "szavaztak"?

Nagyon tény!

2012. 06. 01. 9:15

- Az ügyek már szépen sorakoznak a háta mögött. A mentelmi jog csak halasztó hatályú.

- Egy saját maga által, vagy az érdek közössége által létrehozandó "helyi civil" szervezetre gondoltam

2012. 06. 01. 9:13

Tamás, van egy ötletem-nem bonyolult-.  Tiszteletteljesem kérjél meg 15o FIDESZ es képviselőt, hogy írják alá a kérvényed amit nagy szeretettel helyben át is adhatód

Miniszter elnők urnak.Ez max. egy órát venne igénybe.Nem kellene a vároban lejáratni magatokat és elviselni kinos megjegyzéseket.

Ha ezt megteszed biztos lehetsz , hogy polgármester leszel!!!

2012. 06. 01. 8:47

Csöndben kérdezem (kibicként), ha megszűnik a mentelmi joga, nem sorakoznak ügyek a háta mögött?

Milyen új helyi szervezet, milyen jelöltjeként funkcionálhat büntetőperekkel a vállán?

Vagy, valamit nem értek jól? Hiszen eddig is, ahogy én tudom, létfontosságú volt számára a mentelem.

Remélem, ütik a vasat a kovácsok, amíg még meleg.

(tudom, hogy nem igazság-, hanem jogszolgáltatás folyik)

Tisztelettel,

ff

2012. 06. 01. 7:58

Amikor Vona Gábor a Parlamentben át kívánta adni a korábban közösen összegyűjtött több mint 7500 aláírást, Orbán sietve távozott, Navracsics pedig annyit mondott, hogy "ez nem más mint egy napirend előtti fricska” .
Ha nem Meggyes lenne a háttérben, akkor most sem várnék más reakciót a kormánytól.
De persze még az is lehet, hogy kapott egy utolsó sanszot, és az 1 milliárdos „technikai” hiba is csak a színjáték része. Most pedig mint a város megmentője, a Fidesz féle nemzeti összefogás jegyében aláírás gyűjtésbe kezd, majd Orbán a népszerűségért cserébe enged Esztergomnak…  
De szerintem most Orbánnak nagyon kell az-az 1 milliárd. És az új adók kapcsán már nem hiszem, hogy törődik a népszerűséggel. Csak és kizárólag a hatalom megtartása a célja, és ez lesz a választásokon is 2014-ben.

Meggyes kegyvesztett lett, Völner  Pál kinevezése után erre már talán ő is rájött.
A Parlamentbe már biztosan nem fog bekerülni országgyűlési képviselőken.  (Ekkor megszűnik  mentelmi joga is! )

Tehát „marad”  a városi politizálás, ami anyagi szempontból fontos neki.

Vélhetően helyi szinten sem őt indítja el jelöltkén majd a Fidesz. Ezért várhatóan egy új „helyi” szervezet jelöltjeként fog elindulni, vagy egy olyan új „helyi” szervezet mögött lesz irányító szerepben, amely szervezet majd egy bábpolgármestert indít a választásokon.

Szerintem ez a színjáték ezt hivatott előkészíteni

2012. 06. 01. 7:56

Megmondom, miért aktivizálta magát:

ezért.

"Fideszes forrásokra hivatkozva a lap azt írja, hogy Meggyes azon kevés parlamenti képviselők közé tartozik, akikkel a kedden távozó frakcióvezető, Lázár János nem ült le egyeztetni a 2014 utáni tervekről."

Nem indítják a 2014-es parlamenti választásokon. Az esztergomin -ha indul is- nem tud nyerni. Kiesett a pixisből. A mór megtette a kötelességét, a mór mehet.

Ráébredt, hogy még van két éve, hogy "munkahelyet" találjon -vagy mentsen- magának. Motantól már be fog járni az önkörmányzati ülésekre, megnyugodhat mindenki, és láss csodát! Esztergom érdekében fog felszólalni Nevetés .

Arra pedig ne számítson senki, hogy Meggyes bármit is kijár Viktornál. Mint írtam, kiesett a belső körből, nincs szava.

2012. 06. 01. 7:46

Meggyes részéről (szerintem) ez nyílt beismerése annak, hogy neki már semmiféle befolyása, szava nincs a saját pártjában, valamint a parlamenti frakciójában. Tehát teljesen feleslegesen ül ott. Ha most fel tudná mutatni, hogy a város lakossága mögötte áll, az neki jó lenne. A város meg annyi segítségre számíhatna, mint eddig is.

Akár még azt is elhiszem, hogy tényleg szeretne tenni a városért. Csak ehhez sem eszköze nincs, sem befolyása, sem tehetsége. Ezen a ponton tényleg azzal használna a legtöbbet, ha lemondana minden funkcióról (önkormányzati ÉS parlamenti képviselőség), hiszen más az ő helyén ennél csak többet tudna elérni. Igy viszont 2014-ig biztos a megélhetése...