Hisztizik a Fidesz

Hisztizik a Fidesz

2012. 05. 10. 19:44

Alig több mint egy órás volt a mai testületi ülés, azt is két szünet szakította meg. A személyeskedés mellett szóba került Gyurcsány Ferenc diplomája, és beindult a nyilatkozatháború.

Kivonul a Fidesz a testületi ülésről - MTI Fotó: Kovács Attila

A mai testületi ülés -amin ismét nem jelent meg Meggyes Tamás- érdemi része elhanyagolható volt. Az előterjesztések egy részét nem tudta teljes egészében elkészíteni a hivatal. Így történt ez a zárszámadási rendelettel is, aminek az elfogadási határideje április 30 lett volna. A szociális bérlakásokról szóló napirendi pont kapcsán elszabadult a pokol. A Fidesz szerint az előterjesztéshez nem készült hatástanulmány, ezért nem akarták megszavazni a bérleti díjak csökkentését. A polgármester és a Fidesz-frakció ez után hosszadalmas vitába kezdtek arról, hogy a másik oldalnak van-e szíve egyáltalán. Kálmán Sándor szerint Tétényinek nincs, mivel elindította az adósságrendezési eljárást. Ekkor a teremben lévő érdeklődők nemtetszésüknek adtak hangot. Miután az ülésen Gyurcsány Ferenc eltűnt szakdolgozatára terelődött a téma, a polgármester öt perc szünetet rendelt el. A szünet után Nyíri Attila kapott szót, aki arról számolt be, hogy 32-33 üresen álló bérlakás van Esztergomban, amiknek üresen is vannak költségei, ezért jobb lenne kiadni azokat, még akár alacsonyabb áron is. Mire szavazásra került volna a sor, Steindl Balázs nem volt hajlandó eltűrni a folyamatos bekiabálásokat, és elhagyta a termet. Mivel majdnem a teljes a frakció követte, határozatképtelenné vált a testület, ami a tizenöt percnyi elrendelt szünet után sem változott.

 

A Fidesz sajtóközleménye a mai testületi üléssel kapcsolatban:

Az esztergomi képviselő-testület 2/3-t adó Fidesz-K* frakció kivonult a csütörtöki testületi ülésről, amellyel azt kívánta demonstrálni, hogy elég volt Tétényi Éva látványpolitizálásából, és szimpatizánsai folyamatos bekiabálásaiból, és a fenyegetésekből.

Tétényi Éva a csütörtöki képviselő- testületi ülésen úgy kívánta módosítani a szociális lakások finanszírozását, hogy arról semmilyen tanulmányt, illetve szakmai beszámolót nem mutatott be a testület tagjainak. Amikor ezt Steindl Balázs frakcióvezető nehezményezte Tétényi Éva személyeskedéssel és vádaskodással próbálta meg elterelni a szót az előterjesztés hiányosságairól. Ehhez csatlakozott a testületi üléseken már megszokott, a polgármester-asszony híveiből verbuválódott mintegy 25- 30 fős társaság, amelynek tagjai sértő, sokszor a trágárságot sem mellőző bekiabálásokkal és egyéb demonstrációval zavarták meg a testületi ülés menetét.
A Fidesz-K* esztergomi képviselői erre reagálva felálltak és kivonultak az ülésteremből. A városatyák nem hajlandóak tovább eltűrni ezt a fajta viselkedést és agressziót, amelyhez Tétényi Éva hónapok óta asszisztál, ahelyett, hogy törvényi kötelezettségének eleget téve rendet teremtene a testületi üléseken.
Ilyen légkörben érdemi munkát a testület nem tud végezni, amely a Tétényi Éva által, a városra zúdított csődeljárás miatt elengedhetetlen lenne.

Fidesz-K* Esztergomi Frakció

 

* "Révfalvi Gergely (...) közleményében azt írta, a jövőben sajtó-helyreigazítási pert fog kezdeményezni minden olyan közlemény esetében, amelyet Fidesz-KDNP névvel adnak ki Esztergomról."

 

Tétényi Éva sajtóközleménye:

Elszakadt a cérna Esztergomban

A mai képviselő-testületi ülést sajnálatos módon félbe kellett szakítani, mert a Fidesz-frakció ülés közben indoklás nélkül kivonult a teremből. A felvett napirendi pontok között több, az önkormányzat gazdasági helyzetével kapcsolatos döntést kellett volna meghozni, közöttük egy jelentős peren kívüli egyességről szóló határozatot. A félbeszakadt napirendi pont, az Esztergomban legnehezebb sorban élők lakhatásának javításáról szólt, miszerint az önkormányzat részletfizetési lehetőséget biztosított volna a hátralékot felhalmozóknak, azért hogy ne lakoltassák ki őket, valamint a megnövekedett lakásrezsik kompenzálásra a lakbérek csökkentésével átmeneti segítséget nyújthattunk volna. A Fidesz-frakció vezetője a részletfizetést támogathatónak ítélte, azonban a lakbérek mérséklését nem.  Ez az intézkedés körülbelül 250 családot érint Esztergomban és Esztergom-kertvárosban. A lakbér csökkentése az üresen álló önkormányzati lakások mielőbbi bérbeadását, valamint a lakbérfizetési hajlandóságot növelhetné, ráadásul az önkormányzat megszabadulna a felmerülő költségek fizetésétől.

Összességében elmondható, hogy ez a kedvezmény, - figyelembe véve a tavalyi év adatait,- nem járna jelentős bevételkieséssel, sőt kismértékű bevétel növekedés is prognosztizálható. Érthetetlen, hogy ebben a kérdésben miért nem hajlandóak a fideszes képviselők még előzetesen sem egyeztetni. A képviselő-testületi ülést folytatni kívánó öt képviselő, mint ahogy eddig sem, most sem tudott döntést hozni, tehát újra fel kell tennünk a kérdést, hogy Esztergom működőképességének biztosításához vajon a 10 egyéni körzetben megválasztott képviselő lemondása lenne-e a legjobb megoldás? Polgármesterként kísérletet teszek egy rendkívüli testületi ülés keretében a legszükségesebb döntések meghozatalára, ezért 2012. május 15-én, kedden 15 órára rendkívüli képviselő-testületi ülést hívok össze.

 

Esztergom, 2012. május 10.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

2012. 05. 14. 9:01

A régi romjain új világ épül majd.

 

2000-ben a Sziget fesztiválon egy barátommal megálltam a "Rabbi tanácsot ad 10 Ft-ért" bódé előtt. Úgy gondoltuk kérdeznünk kell valamit.

A kérdés így hangzott:

"Ha az ember felfelé törekszik, merre kell elindulnia, felfelé vagy lefelé?"

A válasza valahogy így hangzott:

"Ha az ember felfelé törekszik, akkor felfelé kell indulnia, DE ha magasra tör, akkor ugrania kell, az ugráshoz pedig lefelé vezet az út. Az embernek ugrás előtt le kell gugolnia..."

Szerintem elég mélyre gugoltunk. A kérdés, hogy meddig lehet még lefelé menni, és hogy mi vagy ki lesz majd az elrugaszkodási pont...

2012. 05. 13. 15:22

Az esztergomi KDNP kivétel./vajon mi történhet a szinfalak mögött?/

2012. 05. 12. 17:10

Igaz,a Te regnálásod alatt tünt el egy házsor is!Talán .......?!Na hagyjuk!!

2012. 05. 12. 17:07

Nem akarom Tétényi Évát bántani,de ha ott volt a Töltés utcai cigánysoron amikor a népszerűséget kellet fokozni,intézkedhetne a testület felé most is,amikor önkéntes lakásfoglalók kipucolják az üres lakásokat,ajtót ablakot falaznak be/Ki adta nekik?/,és beköltöznek!Aztán majd szophat a város,amikor lakást kell adni nekik.Mert pofájuk az van .Ivanov,a franc a beledbe ezt nem veszed észre?Erről nem hallasz?Vagy hallgatólagosan társtettes vagy?Szart sem érsz a kőrzetbe!!!

2012. 05. 11. 23:06

az állami elvonások és újraelosztás torz szerkezete egyáltalán nem változott

Pontosan. Ugyanezt írtam le, kicsit más szavakkal. Ez a fő probléma, nem az egykulacs.

Törölt felhasználó

2012. 05. 11. 21:55

Törölt felhasználó

2012. 05. 11. 19:47Amikor a Fidesz hatalomra került mindenki számára világosnak
kellett volna lennie, hogy az adózást a „középosztály” támogatására fogja
átalakítani. Ebben semmi meglepő nincs, hiszen mindig is azt az elvet követték,
hogy az erős középosztály majd húzza maga után az alsóbb rétegeket!(Lehet, hogy
valahol így is van, de ez itt Magyarország.)

Nem értek vele egyet, de nekik ez a hitvallásuk. Azt viszont
nem vártam, hogy az egykulcsos adó nyomán-a Fidesz hazugságai ellenére-az
alacsony keresetűek jövedelme csökkeni fog. Biztos voltam benne, hogy az én
keresetem nem fog nőni. Arra viszont nem számoltam, hogy csökkeni fog a
jövedelmem.(A rendszerváltás óta először.) Tudtam, és tisztában voltam vele,
hogy én egy „annyit is érő” valami vagyok a Fidesz vezetőinek szemében, de arra
nem számítottam, hogy elvonják a jövedelmem-számomra-nem kis részét. Ráadásul
azt akarják elhitetni velem, hogy a különböző egyéb adókat-bankadó, Robin Hood
adó, stb-nem én, és a többi adófizető fizeti, majd meg. Ugyanis mindig a végén
csattan az ostor!

No, ez utóbbi az egyik baj szerintem! A Matolcsy féle adó,
meg az egész Fidesz gárda! Úgy ahogy van!

2012. 05. 11. 17:53

Ez tipikus példája amikor a szociálpolitika keveredik a gazdaságpolitikával. A kettőt teljesen külön kell választani és kezelni, a mérhetőség és tisztánlátás miatt. Sajnos ezzel már a Kádár rendszer óta adós a politikai elit, önző okok miatt. A gazdaságpolitika célja a reálgazdaság reáljövedelem termelő képességének, hatékonyságának biztosítása. A létrehozott érték minél nagyobb hányada maradjon ott ahol azt létrehozták, különben érdektelenség, teljesítményvisszatartás jön létre és visszaérkeztünk a szocializmusba. A jó gazdaságpolitika képes csak forrásokat biztosítani a jó szociálpolitika számára, ezért prioritása van, fordítva a dolog nem működik, ezt ki kell mondani.

 

A túladóztatással és egyéb dolgokban igazad van, ugyanakkor az állami elvonások és újraelosztás torz szerkezete egyáltalán nem változott. Vagyis amit visszaadnak a társadalomnak például az egykulcsos adóval, azt máshol elvonják, egyszerűen nem értenek hozzá, sem országosan, sem Esztergomban. Félreértés ne essék, erősen a középosztályhoz tartozom. Ugyanúgy ahogy te, én is megnéztem magam a neten, adófizetés szempontjából hová tartozom, nem akarok dicsekedni az előkelő helyezéssel. De ettől még nem vagyok hajlandó jónak tartani ami rossz. Igenis az egykulcsos adó itt és most 500 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen, a gazdaságot egyáltalán nem élénkítette, katasztrófális lépés volt, mert sokkal többet ártott, mint használt.

 

A topikhoz visszatérve, piaci lakásbérleti díjakhoz kell közelíteni, a szociális bérlakásokat meg le kell építeni, jelenleg nincs rá forrás, a pénz el lett tapsolva. Élményfürdő, mélygarázs, szállodák, és a többi, ott a pénz. Az esztergomiak többsége, több cikluson keresztül erre szavazott, nem szociális bérlakásokra. Akkor meg tessék számolni a következményekkel. Ezért viszont egyértelműen a Meggyes vezette társaság felelős. Ezen felelősségük nagyon áttételes beismerése az ügyben tett szavazatuk, dicséret ezért egyáltalán nem jár. Valójában még mindíg a saját zsebük foglalkoztatja őket és egyáltalán nem a vázolt gazdasági racionalitás.

2012. 05. 11. 17:10

Amúgy nem tudom mit szólnál ahhoz, ha a boltban mindennek az ára attól függene, hogy hány forint a havi fizetésed. Ha 100 ezret viszel haza, akkor 100 ft a kiló kenyér. Ha 500 ezret, akkor 1000 ft. Na, ez a többkulcsos személyi jövedelemadózás lényege.

2012. 05. 11. 17:09

Még egyszer, gyengébbek kedvéért:

 

Hiba volt 2010-ben bevezetni az egykulcsos adót?

Igen, mert nem volt meg a kiadási oldal arányos csökkentése.

Azért rossz az egykulcsos, mert a gazdagoknak kedvez?

Nem, és nem kedvez a gazdagoknak. A költségvetési egyensúllyal van a baj.

 

2012. 05. 11. 17:05

Szóval elég demagóg azt mondani, hogy a milliomosnak is fáj az adóteher mert szegényke annyira hozzászokott a luxusélet kemény terheihez. Ez pofátlan gúny!

Mi a f.szt jelent az szerinted, hogy milliomos? Elinflálódott világban elinflálódott szavakat használtok ott a bal oldalon. Nekem a fix havi kiadásaim, amit akkor is ki kell fizetni ha egy deka kenyeret nem ettem, havi 600 ezer forint. Ha dolgozni járok Budapestre, fix napi 3-4 ezer forint üzemanyagköltségem van. És van, hogy csak 2-3-4 hónap után kapom meg a járandóságomat, addig azt a napi 3-4 ezer forintot minden egyéb megélhetési költségen felül bele kell raknom az egyenletbe. Ezt irigyled, vagy csak az év végén az éves bevételt 12-vel leosztott milliós havi bevételi szintet, amiből nem látod, hogy 6 hónapig egy fillért nem tudtam esetleg költeni semmire, ha nem akartam nagyon komoly likviditási zűrökbe kerülni, nem fizetni az alkalmazottaknak fizetést, stb...

Mindenkinek megvannak a saját problémái. Nyilván mások a problémák minimálbér közelében és mások akkor amikor embereket foglalkoztatsz, próbálod a kibaszott nagy adóterheket megfizetve elbalanszírozni a céged a likviditás pozitív oldalán. Nem várom, hogy felfogd, nagyon messze van ez általában a magadfajtától.

Más tény persze az hogy a bérek távol sem tartanak lépést az árakkal, vagyis az árak "nyugati" mig a bérek "keleti" szinvonalon vannak.

A l.faszt vannak a bérek keleti színvonalon. A kínai mérnök 10 dolláros óradíjért szop, én 35-40 dollár körül csinálom ugyanazt, merem remélni, hogy jobb szakmai színvonalon, mint a kínai. A magyar társadalom szakmai színvonala van keleti színvonalon nagy átlagban. Amikor a multinál 600 ezer forint volt a bruttóm és abból 300 ezret kaptam ki, akkor ez a művelet a cégnek havonta 1 millió fölötti szuperbruttóba fájt. Ugyanabból a master bruttóból már a cseheknél is nettó 500 fölött lett volna a bérszit. Hülye demagógia ez a keleti bér szöveg amikor a valóság az, hogy az állami elvonás miatt alacsonyabbak a bérek mint ami a GDP adatainkból következne. De még így is, aki ért egy szakmához, agilis és nem attól van merevedése ha valaki jól átb.ssza, az jól kereshet Magyarországon is, aki meg hülye mindenhez az meg jól megérdemelten tengődik. Mindebből az egyedüli kivétel az állami szféra: orvosok, tanárok, stb, de az egy teljesen más képlet. Az ő gondjaikat a közpénzeket ellopó valódi gazdagok (milliárdosok, ha már dobálózunk a szavakkal) okozzák, de ezt tényleg ne keverjük ide, mert teljesen más a helyzet.

Ezt nem lehet azzal egyensúlyozni és érvelni az 1kulcsos mellet hogy igy igazságosabb lett valamivel a helyzet. Ez butaság. Èrdekes mellesleg hogy az új szlovák kormány pont a régebben dicsöített 1kulcsost most vissza akarja fordítani. Nos gondolom ök már rájöttek hogy nem müködik.

Szlovákiában nem működik az 1kulcsos? Láttál te már GDP/capita grafikonokat szlovákiáról? Ha láttál volna nem mondanál ilyet. Szlovákiának KURVÁRA BEJÖTT az egykulcsos adó. Ha most kivezetik az csak azért lehet, mert Ficóék egy hülye populista politikát folytatnak.

Fideszék ugyan lehet hogy "enyhítettek" a jobban keresö réteg "kemény terhein" de ugyanakkor embert megvetö módon terhelik a szegényebb réteget.

Ez teljességgel irreleváns az egykulcsosság szempontjából. Az akiktől te irigyled a két kulcsot, pont az a réteg, amelyik egy csomó olyan szolgáltatást igénybe tud és akar venni ami a gazdaság lassú-lassú felpörgetéséhez kellene. Az a Fidesz nagy hibája, hogy nem látta be, hogy ugyanez a réteg nem fog nekiállni a jelen helyzetben agyba-főbe fogyasztani és ez a pénz beragad. Nem az egykulcsos a baj a Fidesz elmúlt két évével, az az egyetlen igazán pozitív változás a gazdasági szabályozók között, ami nagyon sokaknál adott esélyt például a dvevizahitelcsapdából való kilábalásra.

Minden Fidesz-fajta új járulék, adó, meg faszom tudja milyen bevételi baromság, (már csak a levegöadó hiányzik) leginkább a szegényeket terheli, mig a tehetösebbek ezt könnyebben bírják. Viszont igy az ország egyre jobban müködésképtelen lesz, süllyed az életszinvonal a tömeg számára. Fideszéknek az átlag polgár egy fizetö seggfej aki csak azért van hogy le lehessen nyúlni. Ezt objetiv szemszögböl kell látni, minden elvakultság nélkül. Ez egy tény.

Minden Fidesz-fajta adó lényegében kiterjesztett további fogyasztási adó. ÁFA++. Ha nem fogyasztasz, nem is fizeted. Ha szegényekről beszélünk, azok nem épp arról híresek, hogy havi 20 ezret eltelefonáljanak, vagy netbankon intézzék a pénzügyeiket. Állnak sorban a postánál segélyosztáskor, azon meg nem lesz tranzakciós adó.

választópolgárok

2012. 05. 11. 16:28

Jézuskát a géppuskával, avagy a kecsegve ringó fecskét a recsegve fingó kecskével .....

Szóval elég demagóg azt mondani, hogy a milliomosnak is fáj az adóteher mert szegényke annyira hozzászokott a luxusélet kemény terheihez. Ez pofátlan gúny!

Más tény persze az hogy a bérek távol sem tartanak lépést az árakkal, vagyis az árak "nyugati" mig a bérek "keleti" szinvonalon vannak. Ezt nem lehet azzal egyensúlyozni és érvelni az 1kulcsos mellet hogy igy igazságosabb lett valamivel a helyzet. Ez butaság. Èrdekes mellesleg hogy az új szlovák kormány pont a régebben dicsöített 1kulcsost most vissza akarja fordítani. Nos gondolom ök már rájöttek hogy nem müködik.

Fideszék ugyan lehet hogy "enyhítettek" a jobban keresö réteg "kemény terhein" de ugyanakkor embert megvetö módon terhelik a szegényebb réteget. Minden Fidesz-fajta új járulék, adó, meg faszom tudja milyen bevételi baromság, (már csak a levegöadó hiányzik) leginkább a szegényeket terheli, mig a tehetösebbek ezt könnyebben bírják. Viszont igy az ország egyre jobban müködésképtelen lesz, süllyed az életszinvonal a tömeg számára. Fideszéknek az átlag polgár egy fizetö seggfej aki csak azért van hogy le lehessen nyúlni. Ezt objetiv szemszögböl kell látni, minden elvakultság nélkül. Ez egy tény.

2012. 05. 11. 15:06

Visszatérve ontopikba: örülök, hogy a Fidesz frakció megakadályozta, hogy az esztergomi bérlakások bérleti díja a béka segge alá legyen csökkentve.

2012. 05. 11. 14:50

Egyértelmüen a Fidesz a gazdag réteget elönyben részesíti, hiszen könnyen fizet mindaz telefenonadót, pénzügyi transzferadót, magasabb áfát, stb. aki egy 1kulcsos miatt megspóról havonta több ezer de sokszor még tíz vagy százezret is havonta.

Magas bruttó jövedelem nem egyenlő gazdag.

Nem, a magas jövedelemből sem fizetsz könnyen adókat, mert akár hiszed akár nem, a jövedelem olyan, mint a takaró: ameddig ér, addig nyújtózkodsz. Lehet, hogy van egymilliós jövedelmem, de mit érek vele ha majdnem egymilliós költségeim is vannak?

 

2003-at írtunk, 24 éves voltam, fél éve dolgoztam már egy multinál teljes munkaidőben. A mérnöki kezdőfizetésemből a havi bruttó 400-ból talán nettó 220 jött a számlámra. Abból 70 ezer már ment is albérletre meg rezsire. Lehet, hogy tévedek a konkrét számokban, a nagyságrend biztos. Ekkor nekem zéró ingatlanom volt, se autóm, se semmi nem volt a nevemen, megtakarításaim nulla forintot tettek ki.

2004 és 2005-ben masszívan megtakarítottam. A 150 ezer forintból havi 100 ezret félre tudtam tenni. Nem mentünk nyaralni, csak a legszükségesebb dolgokra költöttünk.

2005-ben maszopszadeszék épp csökkentették pár százalékkal az szja alját, ment a sikerkommunikáció, hogy ej de csökkentettük az adókat és több marad a borítékban. Nekem meg a nettóm konkrétan csökkent. A minisztérium weboldalán volt egy kalkulátor, amibe beüthetted az éves bruttó fizetésedet és kiírta, hogy mennyivel jártál jobban, mint előtte. Felmentem, beütöttem, kiírta, hogy l.f.sz a seggembe, nekem nem nőtt a nettóm, méghozzá ezekkel a szavakkal: "gratulálunk, Ön egyike a 10 ezer legtöbbet adózó magyar állampolgárnak, így nem csökkent az adószintje".

Érted. Pályakezdő, 2-3 éve dolgozó informatikusként, a 2-3 millió forint 2 év alatt megtakarított bankbetétemmel, ingatlan nélkül, albérletben, a top 10 ezer adózó egyike lettem.

Ott éreztem, hogy valami kurva nagy baj van a magyar adórendszerrel, ha ez itthon előfordulhat.

Az egykulcsos SZJA ezt a kurva nagy bajt egy picit helyrerakta. Más kérdés, hogy ha nem kísérte kiadáscsökkentés, akkor minek lépték meg. Az én teóriám az, hogy Bajnaiék már döntöttek a majdnem egykulcsos rendszerről (15 millióig 17%-ra vitték le), azt nem akarták visszacsinálni Orbánék, és ahhoz képest már nem gondolták olyan nagy érvágásnak az egykulcsosságot:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/16/lehet_hogy_2011-ben_15_millio_forintig_lenne_17_szazalekos_az_szja/


Hozzáteszem: a kurva nagy baj reparálásához ez a Bajnai féle felső kulcs 15 millió fölötti alkalmazása is egy helyes lépés lett volna.


2012. 05. 11. 14:18

 

A Fidesz-K*( kaméleon) frakció utolsó óráit éli,szemléljük végső vergődésüket kellő távolságból,de emberhez méltó figyelemmel.

Az újonnan kinevezett köztársasági elnök ajánlásait figyelembe véve.

választópolgárok

2012. 05. 11. 12:56

1. Igazat adok abban, hogy elegendö lett volna ha Tétényi indítványozza, hogy adott esetben a bérek mondjuk 25%-ra csökkenjenek, emiatt nem kellett volna az egész szerkezet átalakítását kezdeményezni.

2. Nem adok igazat abban hogy a Fidesz-fajta átalakítás nem is annyira ferde, mert .... Egyértelmüen a Fidesz a gazdag réteget elönyben részesíti, hiszen könnyen fizet mindaz telefenonadót, pénzügyi transzferadót, magasabb áfát, stb. aki egy 1kulcsos miatt megspóról havonta több ezer de sokszor még tíz vagy százezret is havonta. Akinek ez nem világos azt a szürkehályog terheli.

3. A Fidesz frakció a városban elmebeteg alakokból áll, Tétényit vádolják uszítással, fel sem merül bennük hogy saját magatartásuk, hozzáállásuk lehetne okozója a népszerütlenségüknek, söt a nép haragjának velük szemben. Igy játszák a sértödött királylányt oszt kivonulnak. Ezek nem képviselök hanem képmutatók.

4. Meggyes a Fidesz körében szerintem el van intézve, se a városban se az országban nincs szerepe, egyszerüne kivonták a tüzsorból mert árt nekik. Ez viszont a Fidesz Egom-i alakjaira is vonatkozna, mert nem térnek észhez.

2012. 05. 11. 12:28

Fidesz jelenlegi adópolitikája a felső középosztálynak juttat többletjövedelmet, a költségvetés kiadási oldalának növelésével, reálgazdaságból származó bevételi többlet fedezet nélkül.

A Fidesz jelenlegi adópolitikája a felső-középosztályt és az alsó-középosztályt egyaránt zsigerelő adóprésen enyhített kezdetben egy cseppet. Persze fel lehet fogni többletjövedelemként azt, ha az állam azt mondja, hogy holnaptól csak fele annyit lopok el tőled, mint tettem eddig, de ettől még tény, hogy ezek az emberek, akiknek most az egykulcsos miatt nőtt a nettójuk, pont azok az emberek, akik aránytalanul több adóterhet viseltek, mint bárki ebben az országban, mely mindenképp igazságtalan volt és jelentősen rombolta a 2000-es évek gazdasági fellendülése során Magyarország magas  hozzáadott értéket termelő beruházásokat ösztönző lehetőségei. Az egyetlen Morgan Stanley, aki 2007 környékén idejött és munkát adott párszáz programozónak több adót fizethetett utánuk, mint egy akár 20 ezer kétkezi betanított munkást foglalkoztató cég teszi, ami azért lássuk be nem tartható fenn hosszútávon.

Az egykulcsossal nem az a baj, hogy bevezették, hanem, hogy a kiadási oldalt nem faragták meg hozzá azonnal. Azóta persze faragják: lásd tandíj, lásd máv vonalbezárások, stb., de lenne még mit faragni olyan dolgot amit feketepolitikai okok miatt nem lehet (stadionépítések, ugye).

az esztergomi Fidesz frakciónak, összhangban a Fidesz országos, nem keresztényszociális alapú szociálpolitikájával, ki kellene mondani, hogy szociális bérlakásokat nem kíván finanszírozni, helyette a középosztály lakásügyeit kívánja finanszírozni

Na azért ne legyünk demagógok. Pont a középosztály nyögi a devizahiteleket, ugyebár (emlékszem 2007-8 táján egy Fókusz plusz műsoron akadtam ki nagyon, ahol bemutattak két minimálbéren tengődő albérletest, hogy sorra elküldik őket a bankokból és senki se ad nekik lakáshitelt és ez milyen szomorú).

Az önkormányzat ne finanszírozza senki lakásügyét, ha egy mód van rá. Adjon ki piaci alapon, piaci áron lakást, ha van ilyen a tulajdonában. Adja ki ezeket piaci áron egyházaknak, alapítványoknak, amik jótékonyságból továbbadhatják azt akár ingyen is, ha olyan kedvük van - de ne a letolt gatyájú önkormányzat működtessen még ráadásul ráfizetéses alapon ilyen bizniszt.


2012. 05. 11. 12:19

A szociális bérlakások az általam hozott táblázatban szereplő árakból 50% kedvezményt kapnak. Vagyis ezek a táblázatban a "piaci" árak. Szerintük.

Ha a szociális bérlakásokat akarják olcsóbbá tenni, akkor vigyék le az 50%-ot 30-ra, vagy 20-ra. De ez a javaslat ebben a formában MINDEN bérlakás árát csökkentette volna, nem csak a szociális bérlakásokét.

2012. 05. 11. 12:14

"Ez baromira nem szívkérdés, egy letolt gatyájú város kurvára ne adakozzon az adófizetők kontójára. Miből lesznek ezek a lakások felújítva, ha ilyen lakbéreket szed be a hivatal értük?"

Szociális bérlakásokról van szó és nem lakások bérbeadásáról, ahol a lakbéreknek piaci ár alapúnak kellene lenni, ahogy mondod. A fogalmak tisztázása után a testületnek valójában arról kellett volna dönteni, hogy szociális bérlakásokat fenn kíván tartani, vagy sem, mert azokat, tetszik, nem tetszik közpénzekből kell finanszírozni. Mint tudjuk a Fidesz jelenlegi adópolitikája a felső középosztálynak juttat többletjövedelmet, a költségvetés kiadási oldalának növelésével, reálgazdaságból származó bevételi többlet fedezet nélkül. Az emiatt keletkezett 500 milliárdos költségvetési lyuk pótlása folyik két éve, különadókkal, megszorításokkal, újabb adóterhekkel. Esztergom pénzügyi helyzete, az újabb állami elvonások is ismertek. Ezért az esztergomi Fidesz frakciónak, összhangban a Fidesz országos, nem keresztényszociális alapú szociálpolitikájával, ki kellene mondani, hogy szociális bérlakásokat nem kíván finanszírozni, helyette a középosztály lakásügyeit kívánja finanszírozni. Abba kellene hagyni a farizeus beszédet. Csak mellesleg kérdezném meg ismét: A teljesen üresen álló Takarékpénztár épületben lévő lakásokból, a Strigonium (neki van kulcsa a lakásokhoz) miért szerelt le minden a lakásokhoz tartózó vízcsapot, bojlert, mosdókagylót, vízórákat, hogy teljesen lehetetlenné tegyen egy esetleges beköltözést, lakbérbevételt, vagy értékesítést, miközben előzőleg százmilliókat költött az épületre? GRAN tours épülethez hasonló történet? Ezt merészelik gazdálkodásnak nevezni?

2012. 05. 11. 10:43

Eltervezett dolog volt a kivonulás. A jelenlévőket provokálták, pl. Kálmán Sándor.

-Pál, Bánhidy, majd Steindl kikapcsolta a gépét és felállt...hogy mennek, nem végzik munkájukat a közért...Ekkor ők már nem képviselői munkájukat látták el!

Ekkor kapták meg, hogy akkor "le kell mondani"!...

 

Kovács Géza