Meggyes Tamástól Schmitt Pálig

Meggyes Tamástól Schmitt Pálig

2012. 03. 30. 18:57

Fidesz-tagkönyved van? Akkor sérthetetlen vagy!

Aki a "mi kutyánk kölyke", az mindent megtehet...

Szerinted?

Törölt felhasználó #3155

2012. 04. 05. 17:30

Ez, amit írtam nem a ló túlsó oldala. Azok a minősítések, amelyeket idéztem, mind-mind elhangzottak a Fidesz részéről!

Csak egyet idézek, Lázár János Fidesz frakcióvezetőtől: „Akinek semmije sincs az annyit is ér”! Nos az én öreganyámnak semmije nem volt, csupán hat gyermeke, nekem szintén nincs vagyonom, ergo, a Fidesz szerint-akit a frakcióvezetője testesít meg a parlamentben-annyit is érőnek, tehát biológiai lénynek tart! Ezek szerint pártjával együtt.

Ez engem nem zavar, mert tudom azt, hogy öreganyám milyen rendes jóravaló-bár igaz szegény-ember volt! Szerintem a frakcióvezető a lába nyomába sem ér!

Ettől még nem a ló túlsó oldala az, hogy a vagyontalanokat a Fidesz frakcióvezetője, megtestesítője, biológiai lényeknek tartja! Mert szerinte annyit is érnek!

De mindez nem érinti a volt Köztársasági Elnök nyelvtani hiányosságait, hazugságait, plagizálását! Ettől még nem érdeme a volt Elnöknek, hogy lemondott!

Törölt felhasználó #3155

2012. 04. 05. 16:56

 

Fogadjuk el, hogy ezek a biológiai lények, miként én is az vagyok a Fidesz szemében, becstelenek, aljasok, senkiháziak. Velem együtt! Fogadjuk el, hogy Gyurcsány még a    nyolc általánost sem végezte el soha, sőt analfabéta."

Azért a ló túlsó oldalára nem kéne átesni, hacsak szándékosan nem akar valaki.

2012. 04. 05. 16:51

Tisztelt Hontalan!

Nem kifejezetten a Jobbikra gondoltam, bár a sorban a legkirívóbban viselkedik! Én a politikai körhintára gondoltam. Mikor beszálnak a "körhintába" többnyire még tiszták, ahogy emelkednek egyre mocskosabbnak fognak tünni, és a csúcson kiderül, hogy minden tettüket alapvetően az egyéni érdekük irányította! Mire leérnek, már mindenki köpködi őket, és jön a következő csapat, akivel szintén ugyanez fog eljátszódni! Eléggé leegyszerűsítettem a dolgot, de ha végignézed az eddigi kormányokat a 22 év alatt, kivétel nélkül ez történt! Ellenük szavaztunk és nem értük, vagy mellettük! A többiben megint csak igazad van, nincs mit vitatkozni rajta!

Törölt felhasználó #3155

2012. 04. 05. 16:39

Rendben van, bár szerintem nem igaz, de fogadjuk el, hogy Gyurcsány, Bajnai, Horn mind tömeggyilkos, tolvaj, hazaáruló, miegyéb, még sem mondtak le. Fogadjuk el, hogy ezek a biológiai lények, miként én is az vagyok a Fidesz szemében, becstelenek, aljasok, senkiháziak. Velem együtt! Fogadjuk el, hogy Gyurcsány még a nyolc általánost sem végezte el soha, sőt analfabéta.

Ez mennyiben menti a volt Köztársasági Elnököt, a hazugságait, és azt, hogy több mint 90 %-át a doktorijának más írta. Mennyiben menti az, hogy olimpiai bajnok volt, miként Farkas Péter is. Mire mentség ez? Lemondott? Le. Ebben mi az érdem? Elfogadnia sem lett volna szabad a kinevezését, nem, hogy most a lemondása érdem legyen.

A Köztársasági Elnök hazudott, nem ő ismerte ezt be, mint a tömeggyilkosnak mondott, szemkilövető (Mintha a spanyol rendőrség is gumilövedékeket használt volna a napokban, pedig ott most jobboldali kormány van.) hanem mások bizonyították rá.

De ez csak egy vélemény. Az enyém. Az viszont egész biztosan tény, hogy Magyarország megtestesítője nyelvtani hibák sorozatát követte el. Írásban és szóban is!

Miként írhat valaki doktori dolgozatot, aki ennyire nem ismeri saját anyanyelvét?

Tessék mondani mi az az értékes munkája a most leköszönt Köztársasági Elnöknek, ami miatt fel kellene rá néznie valakinek is? Jobban, mint más munkáját így-úgy elvégző magyar emberre? Az aláírások?

2012. 04. 05. 15:42

 

A külömség :

2012. április 05. csütörtök 11:34

A Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szakdolgozatával kapcsolatban az elmúlt napokban kialakult polémia kapcsán szerdán megkerestük a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának (TTK) dékánját, Dr. Geresdi István tanszékvezető egyetemi tanárt, az iránt érdeklődve, hogy a kari, intézeti könyvtárakban fellelhető-e a nyolcvanas években a pécsi tanárképző karon technika-biológia szakos tanári oklevelet szerző politikus szakdolgozata.

A dékán a Pécsi Újság.hu-t csütörtökön délelőtt arról tájékoztatta, hogy mind az 1984-ben végzett technika szakos, mind az abban az évben diplomát szerző biológia szakos tanárok szakdolgazatai megvannak az intézeti könyvtárakban.

Gyurcsány Ferencé azonban hiányzik közülük. 

A keresett diplomamunkát, tette hozzá a meteorológiai és légkörfizikai kutatásai révén ismertté vált Geresdi professzor, munkatársai hosszas keresés után sem találták meg, s mivel nem látja esélyét, hogy ezek után fellelhetnék, a keresést ma leállította.

2012. 04. 05. 14:11

Kedves vandor, ha a jobbikra gondolsz mint kovetkezo garnitura akkor reszben egyetertek veled. En sem vagyok biztos abban, hogy ok jobban csinalnak. Sok programjukkal egyetertek de a ciganyozas es zsidozas azert nem kellene. Ket etnikai csoportot mar maguk ellen forditottak es ez nagyon sok szavazo elveszteset jelenti. Es a Magyar Garda letrehozasa sem kellett volna. En ugy latom, hogy Vona Gaborban sincs meg az az igazi politikusi tehetseg, ahogy a tobbiben sincs. Mindnyajan megosszak a magyar tarsadalmat, ahelyett, hogy egyesitenek. Keptelenek megszolitani a nem szavazokat. Nincs tekintelyuk, nincs karizmajuk es erkolcsuk sincs. Nagyon kellene mar egy Hunyadi Matyas vagy egy Grof Szechenyi Istvan az orszag elere!

2012. 04. 05. 11:18

A fenykepen harom bukott kocsog lathato.

2012. 04. 05. 10:13
Ez nem piedesztálra emelés. Ez egy TÉNY. Lemondott. Míg más a másik oldalról ezt nem tette, bár megítélésem szerint kellett volna.

2012. 04. 05. 10:08

Sajnálom ha nem látod a különbséget... A különbség az, hogy lemondott... De, hogy hasonlóságot is monjak és ezzel érzékeltessem a különbséget. A német elnök meg a magyar elnök lemondott. A szír, a líbiai meg egy másik "magyar" (aki nem mondott le) a saját nemzetére lövetett. S ezen valóban nem röhög a világ.

2012. 04. 05. 8:18

Számomra ennyi a különbség!

Azért ne felejtsd el, hogy a 3 általad említett ember együtt nem érte el, hogy rajtunk röhög a világ!

2012. 04. 04. 20:53

Fantasztikus, emeljük már piedesztálra ezt a buta, bugyuta és szerencsétlen kriptokommunista ex-tv-tornászt!

2012. 04. 04. 19:41
De viselte tettének következményeit... Nemúgy, mint a többi Orsányi által felsorolt balliberális áldemokratikus volt közjogi méltóság.

2012. 04. 04. 19:07

Azt már egy általános iskolásnak is tudnia kell, hogy az idézetet idézőjelbe tesszük. A diplomadolgozatot írók pedig tudják, hogy az idézet helyét lábjegyzetben pontosan meg kell nevezni. Scmitt úgy ültette át a fordított szöveget, hogy egy darab idézőjelet sem használt, lábjegyzetről nem is beszélve. Ezt elfelejtette meglemlíteni Csókay úr...

2012. 04. 04. 16:42

 

Vigyázz, ahogy alkalom adtán nehogy a keze alá kerülj !

2012. 04. 04. 16:22

Csókay András érthetetlenül (érthetően!!!) annyi marhaságot hord itt össze, hogy szinte fáj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. 04. 04. 16:19

Orbán "oszt jónapot" hiányzik a felsorolásból.

2012. 04. 04. 16:06

SCHMITT lemondott! Nemúgy, mint Horn "na és pufajkás", Medgyessy "D209-es", Gyurcsány "öszödi szemkilövető", Bajnai "libatenyésztő tönkretevő"...Számomra ennyi a különbség!

Iridium

2012. 04. 04. 15:50

Nem értem mire jó a maszatolás. Schmitt plagizált. A magyarázkodás pedig gyenge érvekkel próbálkozik. Irreleváns, hogy '92-ben milyen követelményeket állítottak, hiszen az akkori szabályzásnak megfelelően, az egyetem akkori szabályai alapján vizsgálták az elmúlt hetekben a dolgozatot, nem a mai kritériumok alapján. Innentől kezdve lényegtelen ez a próbálkozás, egyszerű terelés.

Aztán azt sem értem, miért menti esetleg Schmittet az, hogy (állítólag) a többi mű 90-98%-a is plagizálás. Az, hogy valaki ellop egy üveg whiskyt a boltból, még nem jogosít fel engem is, hogy ugyanígy tegyek. Sőtmitöbb, a köztársasági elnöki posztnak pontosan ez az erkölcsi magasság lenne az egyik lényege, hogy ha az emberek 98%-a csal is, ő ne így tegyen. Hanem mutassa a helyes irányt, ha úgy tetszik.

"Az is nyilvánvaló, hogy a SOTE szenátusa tévedett"

A szenátus (37 fő) döntését további 117 professzor támogatta, összesen tehát Magyarország legokosabb koponyái közül vagy 150 szerint nem megfelelő az értekezés a szakmai, etikai normák alapján. Nem "nagydoktorok", hanem mindenféle okos ember állítja ezt, százával. Nekem csak a kémiatanárom mondta, hogy hülye vagyok a kémiához, az is majdnem elég volt a buktához. Ha 150-en a szakértők közül mondanak valami hasonlót, akkor csak van benne valami. Vagy mindenki hülye, gondolom ez lesz a következő érv.

2012. 04. 04. 15:39

Hogy mennyi lehet egy ilyen műben az idézett szöveg, arra nincs szabály.

Az lónak az hímvesszejét nincs. Évezredek alatt formálódott, hagyomány diktálta íratlan szabály van rá, ahogy azt minden rendes konzervatív embernek tudnia illene. Maximálisan komcsitempó elővenni valami paragrafushalmazt és abban kutakodva keresni cáfolatot olyasmire, amit minden az istent félő ember magától, belülről igaznak és valónak kell, hogy tudjon.

2012. 04. 04. 15:07

 

Az igazság védelmében

Csókay András PhD idegsebész

Mai napig a PhD szerzőjének nem kötelező új, eredeti gondolattal előállnia dolgozatában. Az 1992-es kisdoktori kategória bőven alatta van a mai PhD-nak, de az akkori kandidátusi értekezések követelményrendszerének is. Jómagam is PhD-témavezető vagyok az egyik SOTE PhD-iskolában. A jelöltnek azt kell bizonyítania, hogy „alkalmas önálló tudományos munka végzésére”, írja a szabályzat. Több akadémiai nagydoktorral is beszéltem. Még a megjelent tankönyvet, nemhogy a megjelent cikket is idézheti valaki munkájában, ha megjelöli az eredetét a mű végén. Aki valami újjal akar előállni a magyar tudományos életben, annak valóságos Canossát kell járnia. Ezért a tudományos művek 90–98 százalékában semmiféle új tudományos felfedezés sincs. Ezek az úgynevezett összegző művek, melyeknek igenis van tudományos értékük, hisz közreadja, összeveti, összefoglalja az addigi eredményeket, ahogy tette Schmitt Pál is. Meg is bolondulna a tudományos világ, ha annyi felfedezés lenne, ahány kisdoktori, PhD, vagy éppen nagydoktori disszertáció született. Tehát maga a plágiumvád abban a pillanatban nem áll meg, ha van bármiféle utalás arra, hogy honnan idézett a szerző. Ez pedig fellelhető a köztársasági elnök úr dolgozata végén. Hogy mennyi lehet egy ilyen műben az idézett szöveg, arra nincs szabály. Nyilván a teljes szöveg is állhat cikkekből, tankönyvekből vett idézetekből, ha a végén van egy rövid, összefoglaló értékelés. Schmitt Pál munkájában ez is megtalálható. Mindezek figyelembevételével érthetetlenek az elítélő reakciók a balliberális és a jobboldali ellenzék részéről. Az is nyilvánvaló, hogy a SOTE szenátusa tévedett, mert ott csupa akadémiai nagydoktor ül, így nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy a nagydoktori disszertációban valóban újszerű elemeknek kell szerepelniük.

Csókay András