A Jobbik sajtóközleménye az MSZP március 15-i rendezvényével kapcsolatba

A Jobbik sajtóközleménye az MSZP március 15-i rendezvényével kapcsolatba

2012. 03. 09. 12:20

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Esztergomi Alapszervezete sajnálatát fejezi ki annak kapcsán, hogy az MSZP országos vezetése Esztergom városában tartja március 15-i megemlékezését.

A magyar szabadságharc, függetlenség ünnepén, igen csak álságos az, hogy pont az az MSZP kíván - megemlékezésnek feltüntetett- kampányrendezvényt tartani a városban, amely párt  EP-képviselői kizárólag csak a saját pártérdekük szem előtt tartása mellet, egyhangúlag megszavazták a saját hazájukkal szembeni, tehát saját hazájukat elítélő EP-állásfoglalást.

Továbbá szintén hiteltelen, hogy amíg az MSZP országos vezetése állítólag a város érdekében felemeli a szavát, addig Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztését, - teljes egyetértésben a Fidesszel-, egyetlen egy esetben sem szavazta meg.

Sajnálatos, hogy jelen rendezvény annak ellenére kerül megrendezésre, hogy ez szöges ellentéten van azzal a hallgatólagos megegyezéssel, amit a népszavazást kezdeményező szervezetek tettek, amely szerint egyikük sem szervez politikai rendezvényt a városba a népszavazás lebonyolításáig.

Mindezek ellenére tisztelettel kérjük a választópolgárokat, hogy pártállásuktól függetlenül, a saját érdekükben vegyenek részt a helyi népszavazáson, és szavazzanak akár igennel vagy nemmel, hogy ez által önmaguk dönthessenek az őket érintő kérdésekben.


Jobbik MM Esztergomi Alapszervezete

2012. 03. 16. 7:55

Kedves Józsi!

Ha Mesterházy azt mondta volna, hogy kölcsönösen védik egymás irháját, azt elhittem volna neki.

A Parlamentben nem csak a ki tudja mikortól számított íratlan szabályok léteznek (a jelen "szabály sem lehet 20-23 évnél korábbi), hanem létezik a hely szelleme, és létezni kellene becsületnek és lelkiismeretnek.

Akik íratlan házszabályra hivatkoznak, miközben csupán arra számítanak, hogy ha ők nem szavazzák meg egy másik párt tagjának a mentelmi jogának kiadatását, akkor cserébe majd az övéket sem fogják kiadni, azok semmivel nem különbek azoknál akik mindig a mentelmi joguk mögé bújva kerülik el - ideig óráig- a felelősségre vonást.

Csak halkan írom le, de a Jobbik politikusai nem tarják be ezt az „íratlan házszabályt”, mert eddig minden esetben lemondtak a mentelmi jogukról, sőt nem csak választási fogásképpen de javasoltuk annak eltörlését és a képviselők választók általi visszahívhatóságát.

De azért köszönöm, hogy megkérdezted Mesterházy-t, bár az igaz válasz és ezért a kellemes meglepetés most is elmaradt. Viszont nem is csalódtam benne Király

2012. 03. 15. 21:04

Zsolt! Annyiszor meg kérdezted, hogy az MSZP miért nem szavazta meg tompika mentelmi jogának a kiadását. Most volt alkalmam Mesterházytól meg kérdezni az esztergomiak nevében. Azt mondta, hogy a parlament íratlanszabályai szerint jártak el, eddig kölcsönössen így tettek, de ígéretet tett arra, hogy amennyiben lesz még ilyen lehetőség, meg szavazzák a kiadatását. Habár tisztában vannak vele, hogy ez csak gesztus a város felé. Ha ez kielégít kérlek fogadd el.

2012. 03. 15. 7:02

Továbbra, hogy izgatottan várom, az elhatárolódásukat ( alapszervezetileg) az említett rendezvénytől.

 

Olyan rendezvénytől ami nincs, nem lehet elhatárolódni.

 

Tényleg jó lenne, ha elmondaná, hogy most mi a helyzet ezzel a rendezvénnyel, lesz vagy sem? Higgyünk a plakátoknak vagy inkább ne?


A Jobbik sem helyi sem országos szinten nem tart rendezvényt Esztergomban. Országos vezetői sem jönnek semmiféle rendezvényre Esztergomba.
A helyi Jobbik a városi koszorúzáson vesz részt.

 

A meghívón látható rendezvény Esztergomban lesz március 15-én? A felszólalók között van olyan akit a Betyársereg tagjának titulálnak? A felszólalók között található az ön pártjának prominens személyei ( országgyűlési képviselők, alelnök) ? A meghívó alján lévő logók között, mely általában a szervezőket jelzi, együtt szerepel az ön pártjának és a Betyárseregnek a logója?

Az országos vezetőkkel kapcsolatban már válaszoltam. Nem ismerem a betyársereg tagjait, és olyan kérdésnek amikor azt kérdezi, hogy valakit a betyársereg tagjának tartunk-e, nem sok értelme van. Mi van ha igen? Illetve mi van ha  nem?
A meghívót nem tudom ki készítette, tehette akár olyan valaki is akinek az volt a célja, hogy elterelje a figyelmet az MSZP rendezvényéről.

Viszont érdekelne  a véleménye, hogy Ön szerint az MSZP miért nem adta ki soha Meggyes mentelmi jogát?

Mert valahogy erről itt mindenki hallgat.

2012. 03. 14. 14:18

A Jobbik Esztergomi Alapszervezete nem tervezett,nem szervezett és nem is tart semmilyen ünnepi rendezvényt Esztergomban. Minden ezzel ellentétes információ valószínűleg a Jobbik ellen irányuló rosszindulatú provokáció.

 

Kedves Andrea!

 

Egy szóval sem állította senki, hogy a Jobbik Esztergomi Alapszervezete ünnepséget szervezne a városban.  Azt írtam, hogy izgatottan várom, hogy az önök  alapszervezete mikor határolódik el az előző hozzászólásomban szereplő meghívón olvasható eseménytől. ( megjegyzem a városban kiplakátolt meghívó annyiban változott az általam linkelthez képest, hogy az ön pártjának logója alá odakerült, hogy Dorog, Tokod)


Tudomásunk szerint az MSZP-n kívül más szervezet sem tart rendezvényt városunkban.

 

Most jól megnevettetett! De komolyan! Az én tudomásom szerint itt két dolog lehet:

1., Ön, önök nem járnak a városban, nem látják azokat a hétfő este óta látható plakátokat, amelyek az általam említett eseményt propagálják, az előző hozzászólásomban említett szervezetek részvételével. Sőt nem is olvassák az itt született hozzászólásokat csak írnak valamit, hogy kopjon a klaviatura.

2., Szimpla hülyének nézés esete forog fenn, mert önön, önökön ( gondolom ez az alapszervezet lehet) kívül az itt hozzászólók nagyjából tisztában vannak azzal, hogy milyen rendezvényről is beszélünk az ön pártjának az országgyűlési képvieslője, alelnöke,stb, stb részvételével.

 

Tényleg jó lenne, ha elmondaná, hogy most mi a helyzet ezzel a rendezvénnyel, lesz vagy sem? Higgyünk a plakátoknak vagy inkább ne?

Vártam, hogy válaszol az előző hozzászólásomban  feltett kérdéseimre, de sajnos lemaradt, így újra feltenném :

A meghívón látható rendezvény Esztergomban lesz március 15-én? A felszólalók között van olyan akit a Betyársereg tagjának titulálnak? A felszólalók között található az ön pártjának prominens személyei ( országgyűlési képviselők, alelnök) ? A meghívó alján lévő logók között, mely általában a szervezőket jelzi,  együtt szerepel az ön pártjának és a Betyárseregnek a logója?

 

Továbbra, hogy izgatottan várom, az elhatárolódásukat ( alapszervezetileg) az említett rendezvénytől.

2012. 03. 14. 9:39

Kedves Titus Pullo!

 

Ismételten tájékoztatom:

A Jobbik Esztergomi Alapszervezete nem tervezett,nem szervezett és nem is tart semmilyen ünnepi rendezvényt Esztergomban. Minden ezzel ellentétes információ valószínűleg a Jobbik ellen irányuló rosszindulatú provokáció.

Tudomásunk szerint az MSZP-n kívül más szervezet sem tart rendezvényt városunkban.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a közleményünk megjelenése után hétfőn az MSZP esztergomi rendezvénye miatti egyet nem értésünk kifejezésére néma demonstráció megtartására próbáltunk engedélyt kérni a Széchenyi térre. Az engedélyt helyhiány miatt nem kaptuk meg.

üdvözlettel:

Stámusz Andrea

 

 

2012. 03. 11. 15:56

E téma kapcsán arra lennék kíváncsi, hogy ki volt az a "széles látókörű" politikus, aki komolyan gondolta, hogy az esztergomi népszavazás előtt a pártoknak kussolni kell? Megértem, ha valakinek ilyen politikailag öngyilkos gondolat jut az eszébe, de ki az, aki csatlakozik is egy ilyen kezdeményezéshez. Éppen az a baj, hogy a politika évek óta elkerüli a várost, nem vagyunk téma sem megyei, sem országos szinten. Miért lenne baj, ha a pártok -felismerve a népszavazásban rejlő lehetőségeket- még az ünnepet is felhasználnák az agitálásra. Minden ünnepünk átpolizitált, ahogyan az életünk is. Ne legyünk már ennyire álszentek.

2012. 03. 10. 21:34

Értem és köszönöm  sorait kedves Andrea !

Azt gondolom, hogy egy szóval sem említettem a népszavazási kezdeményezést, csak azt, hogy az önök helyi szervezete kifejezhetné sajnálkozását, hogy ilyen , olyan szervezetek a városban tartanak ünnepi rendezvényt, mint azt tették a másik párttal kapcsolatban. Azt is készséggel elhiszem, hogy az önök helyi szervezete semmiféle ünnepi rendezvényt nem  tart a városban az említett ünnepen ( azt viszont sajnálom, hogy önöket , úgy néz ki, teljesen kihagyják pártjuk országos fősodorvonalából, feltéve, hogy semmit nem tudnak az általam emlegetett ünnepről). Természetesen azt is elhiszem, hogy a pártja megszakította a kapcsolatot az említett szervezettel.

Azt gondolom felesleges rébuszokban beszélnünk, ha önök itt Esztergomban nem tudnak róla, hogy milyen rendezvény lesz itt március 15-én, akkor itt egy meghívó.

Az ön válasza és ezen meghívó alapján tényleg csak néhány kérdésem lenne ( elismerve azt, hogy az ünnepség szervezői a meghívón nincsenek feltüntetve, így az bárki lehet, de ez ügyben a logók beszédesek):

A meghívón látható rendezvény Esztergomban lesz március 15-én? A felszólalók között van olyan akit a Betyársereg tagjának titulálnak? A felszólalók között található az ön pártjának prominens személyei ( országgyűlési képviselők, alelnök) ? A meghívó alján lévő logók között, mely általában a szervezőket jelzi,  együtt szerepel az ön pártjának és a Betyárseregnek a logója?

Továbbra is tartom és ebben az ön hozzászólása megerősített ( gondolok itt arra, hogy ha tartják magukat a hallgatólagos megállapodáshoz, ha a pártja megszakította a kapcsolatot a Betyársereggel), hogy izgatottan várom, az elhatárolódásukat az említett rendezvénytől.

2012. 03. 10. 15:42

A Jobbik sajtóközleménye az MSZP március 15-i rendezvényével kapcsolatbaN

 

Remélem nem gázoltam senkinek a lelkivilágába.

2012. 03. 10. 8:52

Nem hiányzott ide március 15-én sem az MSZP illetve függetlennek látszó burjánzásai, sem a Jobbik illetve csatolt részei!!

 

Kovács Géza

2012. 03. 09. 21:39

Semmi közöm az MSZP-hez, csak az igazság kedvéért: a Jobbik sem kérdezett meg senkit hogy tetszik-e a városlakóknak a Széchenyi téren a kettőskereszt, egyszerre csak ott ált. Szóval egyik kutya másik eb, tartja a mondás.

2012. 03. 09. 19:45

Pár hozzászólást olvasnék arról, hogy a szocik miért védik a parlamentben meggyest?!?!?!

Iridium

2012. 03. 09. 19:04

Szerintem Murányi és Gaudi jelenléte már önmagában elég nagy szó, a politikában betöltött pozíciójuk pedig elég magas. Ezt nem lehet nem pártrendezvénynek tekinteni, felettük már csak Vona van, aki ugye az országos rendezvényt viszi majd.

A "baj" tehát ott van, hogy "nem ünnepi rendezvényről" van szó - akkor viszont kizárásos alapon politikairól. Ez pedig nem csak a 15-ei időpont miatt aggodalmas, de a későbbi népszavazás miatt is. Csak egyenlőségjelet tudok tenni a Jobbik és az Mszp akciója közé, mindkettő a saját pecsenyéjét sütögeti. A szomorú pedig, hogy mindkettőnek ugyanaz a célja ezen a bizonyos népszavazáson, mégis egymással szórakoznak a rendezvényeket illetően, egymással kardoznak. A Fidesz meg hátradőlve, popcornt majszolva röhög a markába, ahogy szétszedi egymást a kettő. Ráadásul szerintem nekik nem is lesz rendezvényük Esztergomban... Ügyesek a fiúk.

2012. 03. 09. 18:09

 

Kedves Titus Pullo!

 

A javasolt közleménye nem jelenhetne meg sosem, mivel az Ön által felsorolt szervezetek közül egyik sem vett részt a népszavazási kezdeményezésben.

A Jobbik Esztergomi Alapszervezete nem tart ünnepi rendezvényt Esztergomban. Tartjuk magunkat ahhoz a megállapodáshoz, hogy egyik párt sem szervez semmilyen párt rendezvényt a városba, mert nem kívánjuk kockáztatni a népszavazás sikerét. ( ezzel szemben az MSZP  már a 2. országos rendezvényét bonyolítja le a városunkban )

 

A Betyársereg és a Jobbik Magyarországért Mozgalom kapcsolatáról:

A Jobbik minden kapcsolatot megszakít a Betyársereggel

http://index.hu/belfold/hirek/2011/09/28/a_jobbik_minden_kapcsolatot_megszakit_a_betyarsereggel/

üdvözlettel:

Stámusz Andrea

 

2012. 03. 09. 17:12

Helyszinnek javasolnám a Töltés utcát!Bár szoci érzelmű vagyok,de ott lennék!

 

2012. 03. 09. 15:32

Tökéletesen egyetértek veled!  Ezt a képmutató, álságos közleményt, kár volt ide írni! A  gárda avatás sokkal nagyobb kárt okoz Esztergom hírének, mint az MSZP gyűlés! Abban azonban egyetértek,hogy a népszavazásra mindenki menjen el,mert akármilyen eredmény születik is, az végre a saját döntésünk lesz!

2012. 03. 09. 14:48

Kedves Titusz Pullo!
Kérlek, ne izgulj ennyire, nehogy megbetegedjél mán' ! Nem ér annyit az egész!
Mindenkinek jogában áll ott tartani az ünnepségét, ahová megkapja az engedélyt.

Csak a környéken élőket sajnálom...

 

 

2012. 03. 09. 13:53

Izgatottan várom mikor jelenik meg ez a közlemény:

 

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom Esztergomi Alapszervezete sajnálatát fejezi ki annak kapcsán, hogy a HVIM, a Betyársereg, Új Magyar Gárda és a Jobbik Esztergom városában tartja március 15-i megemlékezését és az Új Magyar Gárda ünnepélyes eskütételét."

 

Vagy ez a megemlékezés valami szalonnasütős ping-pong verseny lesz politikai felhangok nélkül?