Tétényi vétózott
Közélet
2012. febr. 17.

<p>Az esztergomi képviselő-testület több döntését megvétózta Tétényi Éva független polgármester a testület pénteki ülésén, arra hivatkozva, hogy többséget adó Fidesz-frakció a határozatokat módosító indítványokkal hozta meg, amelyeket az ülésen látott először, és az anyagokon az aljegyző ellenjegyzése sem szerepelt.</p>

A polgármester a piac működéséről, a parkolás rendjéről, valamint a városi vagyon jelentős részét kezelő Strigonium Zrt. vezérigazgatójának hatásköréről szóló döntéseket vétózta meg, és közölte, hogy ezeket az ügyeket a következő ülésen újra kívánja tárgyalni.
A Fidesz frakcióvezetője, Steindl Balázs a szavazások előtt elmondta, hogy az anyagaik egy része több napja a hivatalban van, ők nem tehetnek az egyeztetés elmaradásáról.
Az ülés eredeti napirendjén a polgármester előterjesztésében újra szerepelt a képviselő-testület feloszlatása, erről korábban Tétényi Éva elmondta, hogy az együttműködés hiánya miatt minden ülésre be fogja terjeszteni. A feloszlatás kérdését a testület nem vette napirendre.
Szintén nem tárgyalta a testület az alpolgármester választását, mivel Tétényi Éva közölte, hogy nem készítette el az előterjesztést.
A fideszes Pál György képviselő azt mondta: a kormányhivatal felszólította a polgármestert, hogy február 23-ig a testület válasszon alpolgármestert. Ha ezt nem teszik meg, törvénysértést követnek el.
Tétényi Éva elmondta, az ő joga az alpolgármester jelölése, de addig nem kíván senkit sem jelölni, amíg megfelelő munkakapcsolat nem alakul ki a Fidesz-frakció és a testület többi tagja között, és ezért a döntésért vállalja a felelősséget.

 

MTI

(forrás)