Elhatárolódás helyett további fenyegetés?
Közélet
2012. febr. 16.

<p>Steindl Balázs, a Meggyes-csoport vezetője ma délelőtti városházi találkozásunk során és legutóbbi sajtóközleményében is egyértelműen megfogalmazta, hogy semmiféle emberi együttérzést ne várjak tőle a csákányos támadás után. A talán túl gyorsan megírt sajtóközleményben Steindl azt kéri rajtam számon még egyszer, jogi eljárással is megfenyegetve, hogy „párhuzamot mertem vonni” közte és álmerénylet kieszelője között.</p>

(mivel dolgoztunk egy helyen), Balázs!
Legutóbbi sajtóközleményemben nem állítottam, hanem kérdeztem, ezt a módszert meg ismernie kell, így próbál besározni éppen most is másokat olyan dologgal, amihez ön is tudja, hogy semmi közük nincs. Javaslom, konzultáljon ügyvéddel, ő majd elmagyarázza, ha nem érti. És ha már ott jár, akkor kérdezze meg azt is, hogy milyen büntetési tétellel jutalmazza a bíróság, hogy az álmerénylet kapcsán megpróbált belevonni egy tudatosan manipulált ügybe egy ártatlan harmadik személyt, melyben egyelőre nem egyértelműen tisztázott az RTVE főszerkesztőjének önnel való kapcsolata sem.
Másfelől ön csupán a nevem egyszeri említése okán megpróbál a közvélemény előtt immár másodszor bűnözőnek beállítani, amiért pardon nélkül jogi elégtételt veszek, ön viszont csupán feltett kérdések kapcsán azonnal rágalmazással vádol. Szánalmas sajtóközleményei közül ez utóbbi a legérdekesebb, mivel egyértelműen megfogalmazza benne saját bűnösségét. Máskor ilyen esetben inkább kérjen segítséget, és ne kapkodja el.
Mivel nem adja fel tervét, és megpróbál a sárba rántani, így érintettnek érzem magam, és még egyszer megkérdezem a válasz legcsekélyebb reményében sem bízva:
-    A merényletet bejelentő RTVE főszerkesztője által aláírt sajtóközleményt miért az ön gépén készült? Múlt szombaton ön írta meg a magát függetlennek nevező televízió sajtóközleményét?
-    Mi köze van az ön által vezetett frakciónak a „független” kereskedelmi csatornához és annak vezetőjéhez?
-    Legutóbbi RTVE stúdiólátogatásunk alkalmával Bakos főszerkesztővel együtt ön és Bánhidy Vajk kiszivárogtatott egy magánbeszélgetést, amely ön és a polgármester között történt.
-    Milyen módon jutott a birtokába az Ágfalvi Csaba által rögzített felvétel?
-    Mit tud arról, hogy a rendőrségnek leadott hanganyag 13 perc 20 másodperces, ugyanakkor az RTVE által a sajtónak kiosztott és az internetre felkerült anyag csupán 11 perc 19 másodperc?
-    Tud-e arról valamit, hogy a hiányzó közel két perc miért lett kivágva?

Minden nap találkozva és beszélgetve esztergomiakkal tudom, hogy párszáz emberen kívül már senkit nem érdekel az a nemtelen eszközöket is felhasználó politikai csatározás, melyet az előző városvezető és hű követői erőszakoltak rá a mostani polgármesterre. A méltán büszke esztergomi polgárság békét szeretne, nyugalmat, városépítést, és fejlődést. Miután a Steindl Balázs vezette frakció folyamatosan manipulálva a helyi kommunikációt sokakban feledtette az elmúlt 10 évben 26 milliárd forintnyi adósságot összehordó előző városvezetés hibáit, mára gyakorlatilag egyetlen célja lett: blokkolni a munkát a városban, hogy a közhangulat a polgármester ellen forduljon.
Nos, ez, ha nem is teljesen, de sikerült, mára a legtöbben úgy vannak ezzel, hogy a legjobb talán az lenne, ha mindenki menne, és jönne egy új választás. Ez másfél éve csak és kizárólag Steindl Balázson és „főnökén” múlik.

Esztergom, 2012. február 16.

Váczy-Hübschl István

(forrás)