Kártérítést fizet a Hídlap

Kártérítést fizet a Hídlap

2012. 01. 31. 15:10

Az esztergomi Hídlap című önkormányzati újság megsértette Horváth Mihály jó hírnevét, mert azt sejttette róla, hogy köze van a korábbi esztergomi polgármester házának és autójának felgyújtásához. A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a megyei bírósági ítéletet, a lapnak nem vagyoni kárt kell fizetnie.

Az esztergomi Hídlap című ingyenes hetilap sértette Horváth Mihály jó hírnevét. Az újság egy sajtóközleményben olyan színben tűntette fel Horváth Mihályt, mintha közvetlen kapcsolatban állna azokkal a személyekkel, akik felgyújtották Meggyes Tamás (volt esztergomi polgármester) házát és kocsiját. Horváth Mihály felperes ezért keresleti kérelmében azt kérte, hogy állapítsák meg: az írással megsértették a jó hírnévhez való jogát, s 2 millió forint nem vagyoni kártérítést kért. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság első fokon kötelezte az Ehír Kft. alperest, hogy a fizessen meg a felperesnek 1 millió 350 ezer forint nem vagyoni kártérítést. Egyebekben a felperes kártérítés megfizetése iránti keresetét elutasította. Az elsőfokú ítélet ellen a felperes a keresetének teljes körben helyt adó döntés meghozatala iránt, míg az alperes annak megváltoztatása és a felperes keresetének elutasítása végett terjesztett elő fellebbezést. A Győri Ítélőtábla a keddi tárgyaláson helyben hagyta az első fokú ítéletet. Dr. Lezsák József, a tanács elnöke elmondta: az első fokú bíróság jól járt el, az ítélet elégséges és helytálló az ügy súlyához képest.

 

Az ítélet jogerős.

 

forrás: gyorplusz.hu

2012. 02. 01. 16:42

Ilyenkor a cég továbbperelhetné az alkalmazottat aki a kárt okozta. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy az EHIR-t ezzel együtt lassan felszámolják.

2012. 02. 01. 11:37

Na az nem megy náluk, hogy magán pénzből fizessenek. Majd abból, amit a strigonium a jó könyvelés folytán leír el tüntet.

2012. 01. 31. 22:28

hopp

 

kopp

 

:))))))

 

2012. 01. 31. 20:24

Miből fog fizetni? Remélem a szerző magánvagyonából!

2012. 01. 31. 19:19

Remélem ez csak a kezdet!