Jótékonysági est a Szentgyörgymezői Olvasókörért

Jótékonysági est a Szentgyörgymezői Olvasókörért

2012. 01. 28. 13:12

„Tavaszi szél vizet áraszt..."

Sajnos, nem csak a tavaszi szél, de az Olvasókör vízhálózata is „vizet áraszt": javíthatatlan csőtörés miatt részleges újjáépítés szükséges a hálózatban.

Az est bevételét e részleges újjáépítés anyagköltségére ajánlják fel a közreműködők.

Olvasókör

Jótékonysági est a Szentgyörgymezői Olvasókörért

2012. február 3. (péntek)

 

„Tavaszi szél vizet áraszt..."

Sajnos, nem csak a tavaszi szél, de az Olvasókör vízhálózata is „vizet áraszt": javíthatatlan csőtörés miatt részleges újjáépítés szükséges a hálózatban.

Az est bevételét e részleges újjáépítés anyagköltségére ajánlják fel a közreműködők.

Szakmai becslés szerint 200 – 250 ezer forint az újjáépítés anyagköltsége.

Amennyiben ez az újjáépítés elmarad, bizonytalan ideig be kell zárni az Olvasókört, ahol jelenleg hetente 22 csoport működik. Nem szívesen tennénk!

 

Az est programja:

19.30: SIC TRANSIT GLORIA MUNDI KONCERTJE.

Vendég: Tátika énekegyüttes (Zsolt Nándor Zeneiskola, népzene tanszak)

21 órától: „össztánc" VERECKEI ATTILA közreműködésével.

 

Belépődíj (ami egyben támogatás is): 1 000.- Ft

Jegyeket elővételben az Olvasókörben lehet vásárolni. Fejenként akár több jegy is váltható.

 

Támogassa Ön is a Szentgyörgymezői Olvasókört!

 

SZENTGYÖRGYMEZŐI OLVASÓKÖR

2500 Esztergom, Andrássy u. 23. Tel.: 33/413-464, 30/355-4243, 30/355-3150

e-mail: sz.olvasokor@gmail.com, olvasokor@citromail.hu, web: olvasokor.uw.hu

gömbicica

2012. 02. 08. 14:13

Kiváncsi lennék, hogy zajlott, és milyen eredménnyel ez a rendezvény. Valaki esetleg tudná informálni az olvasókat?

2012. 01. 31. 12:45

Villanyszerelő vállalkozásnak lehet u.n. kábelnyomvonal keresője. Az alkalmas fém csővezetékek felderítésére, ha legalább egy ponton fémesen vagy induktív csatolással csatlakozni lehet a vízcsőhöz. (20 éve az anyósnál is ilyet használtam, ahhoz volt geofon is, meg is lett a hiba. Meg van még a ketyere, de sajna 15 éve a spájzban enyészik, az aksija tönkrement, a fejhallgatója eltűnt. Ki gondolta volna, hogy hasznos lehet még. A geofont sajnos valaki spontánprivatizálta.)

2012. 01. 31. 0:51

Sziasztok!Egy kis szakmai segítség!A vízműnek van egy szonárja,ami megállapítja a csőtörés helyét.Ott kellene próbálkozni,hátha segítenének,az utcai csőtöréseket,nyomvonalat is ezzel keresik!Üdv.Attila

2012. 01. 30. 21:21

Ha jól vagyok informálva, akkor a vízvezeték régi. Csak bizonytalan sejtésük van a vízhálózatról, a csövek vezetése pontosan igazán nem ismert. Közösségi érdek lenne, ha a ház normálisan tudna üzemelni. Ha valaki tudna segíteni a föld alatti vezetékek elhelyezkedésének meghatározásában, valamilyen elektromos "ketyerével", netán a csőtörés helyének meghatározásában ? Egyenlőre fontos volna a hiba elhárítása.

Természetesen cél a régi csővezeték felújítása, de ideiglenes megoldással is sokat segítenének. Sajnos ebben a helyzetben, mivel nem betervezett kiadásról van szó, csak az adományokra számíthatnak.

Normális körülmények között ez nem lehetne probléma,  - sajnos!

2012. 01. 29. 12:19

Itt nem a "BÁL"-ról, a szórakozásról szól a dolog.

Itt a lényeg a bevétel.

Reméljük a térség képviselője, mélyen zsebbe nyúl, mivel megszavazta

az olvasókör "megszünését",önállóságát.

Nyugodtan csatlakozhatnak hozzá az eszes társai is.

gömbicica

2012. 01. 29. 10:29

Még bennem élt a kesztölci jótékonysági (bál) hangulata. Meg már jócskán benne vagyunk a báli szezonba. Talán ezért volt a "félreolvasás".

A farsangi időszak hossza évről-évre változik. Január 6-tól (vízkereszt) egészen a 40 napos böjt kezdetéig (hamvazó szerda) tart. A vigasságok, álarcos mulatozások ideje ez.
gömbicica

2012. 01. 29. 9:51

Elnézést kérek a figyelmetlenségemért.  Zavarban van Valóban Bálról szó sincs. A népzenével-hagyományőrzéssel nincs semmi bajom.

Facebook

2012. 01. 29. 8:28

A program neve Jótékonysági EST...és sehol sem olvasható bál...

Az első fellépő sem ''csak'' a ''fiataloké''...

A Sic Transit Gloria Mundi és a vendég Tátika is a magyar népzene-és népdalkincs kapcsán került a műsorba egy olyan ''házban'', ahol a hagyományőrzés és az értékmegőrzés kiemelten fontos.

A Tátika énekegyüttes autenikus módon mutatja be a magyar kultúra e részét, lekes fiatalok közreműködésével, míg a Sic Transit Gloria Mundi feldolgozza e népdalokat a mai kor hangszereivel, de úgy, hogy maga a népdal olyan marad, mint amilyen évszázadok óta...

Az ''össztánc'' pedig igazából talpalávalót jelent, mely feltételezi, hogy amíg Vereckei Attila zenél, addig a közönség táncol...tehát a ''szórakoztató, könnyebb zene'' is adott lesz...azaz a műsor után lehetőség lesz ''bálozni''..., de pontos információt az Olvasókörben lehet kérni...

Tehát mennyiben valaki segítséget, ötleteket, felajánlást szeretne adni, akkor az Olvasókörben még megteheti...

gömbicica

2012. 01. 28. 20:19

21 órától: „össztánc" VERECKEI ATTILA közreműködésével.

ez a programpont milyen zenét takar? Az első fellépő stilusa inkább a fiataloké, nem igazán báli. Ettől még lehet jó, de ha BÁL, akkor táncolható szórakoztató könyebb zene a jó.

A kesztölci jótékonysági bál  (ami szintén a kultura házának feljavitására lett életre hivva)  nagyon jó volt, hajnalig tartott, jó lenne, ha ez is ilyenre sikerülne. A büféfelajánlások is jó ötletnek bizonyultak épp ugy, mint a tombolaajándékok begyüjtése.