Nyolc érem Mikulásra
Sport
2011. dec. 12.

<p>Idén is Szeged adott otthont a XII. Geoview Kick-Box Mikuláskupának, amelyen 8 ország, 48 egyesület, 339 küzdősport versenyzője mérte össze tudását. A Zoltek SE csapata 5 versenyzőt delegált erre a rangos megmérettetésre.</p>

Szabó Z Dominik a dobogó legfelső fokán.

 

A kora reggeli indulás nem viselte meg sportolóinkat. Röviddel a verseny kezdetét követően már Schmidt Zsófiát szólították a tatamira, aki nagyon izgatottan várta a mérkőzést. Sajnos ellenfele kicsit éberebb volt, így Zsófinak be kellett érnie a harmadik hellyel. A bronzéremnek annyira örült, hogy egészen hazáig a nyakában hordta.

A következő mérkőzésben is érdekeltek voltunk, Kapu Brigitta +47 kg-ban küzdött, semi-contact szabályrendszerben, ahol nagyon szépen helyt állt és a dobogó második fokára állhatott fel. Light-contactban viszont nem talált legyőzőre, így aranyérmet vehetett át Debreczeni Dezsőtől, a W.A.K.O. egyetlen hétszeres amatőr kick-box világbajnokától.

60 kg-ban Scheirich Réka képviselte a nyergesi különítményt. Semi contactban kicsit motiválatlannak tűnt, így a számára nem túl vonzó harmadik helyezést érte el. Light meccsére úgy ment fel a tatamira, hogy őt ma senki nem győzheti le. Óriási bizonyítási vágy volt benne, taktikusan küzdött és megérdemelten emelték a kezét a magasba.

A lányok küzdelme után a fiúk léphettek a küzdőtérre. 69 kg-ban Uzsák József, az előző versenyen nem egészen azt a teljesítményt nyújtotta, mint amit vártak tőle. Ez alkalommal jó formát mutatott, így a dobogón két bronzérmet akasztottak a nyakába.

Végül, de nem utolsósorban Szabó Z. Dominik 63 kg-ban light-contact szabályrendszerben nagy arányú győzelemmel nyerte az elődöntőt. A döntőben, az a Varga Martin várta, akivel egy tavalyi profi gálán is megmérkőzött. Martin nagy rivális fiatal versenyzőnknek, hiszen 2008 óta nem sikerült legyőzni a szombathelyi bunyóst. Dominik higgadtan és nagyon céltudatosan küzdött, betartotta edzői utasításait. Megtört a jég, a nyergesi fiút hirdették ki győztesnek, és akasztották nyakába az aranyérmet.

-         Ez a félév nagyon eredményes volt számunkra. Az utánpótlás EB-ről és a felnőtt VB-ről is sikerült érmet hoznunk. Több olyan fiatal versenyzőnk is van, akiknél most kezd beérni a több éves munka, végre úgy teljesítettek, ahogy azt vártuk tőlük. Ez a Mikulás kupa is igen jól sikerült, hiszen 5 versenyzőnk 3 arany, 1 ezüst és 4 bronzérmet zsebelt be Szegeden. Zrínyi Miklós, aki természetesen minden versenyen ott van, sok hasznos tanáccsal és bátorítással segítette a megyei versenyzőket – mondta Szántó Sándor.

-         Azonban még nincs vége a félévnek. December 17-én Horvátországba utazunk néhány fővel. Addig is folyamatosan edzünk. A horvát versenyt követő héten megtartjuk évzáró rendezvényünket, de az edzéseket a két ünnep között sem hanyagoljuk. Januártól pedig még több munkával és még nagyobb tervekkel vágunk neki az újévnek – tette hozzá Hirsch Viktor.

 

s.v.

(forrás)