Fideszes képviselők házainál tüntettek
Közélet
2011. dec. 1.

<p>(MTI) - Esztergomban két fideszes önkormányzati képviselő házánál tüntetett csütörtök este mintegy negyen ember, lemondásukat követelve - tájékoztatta a szervezők egyike az MTI-t.</p>

Kovács Géza elmondta, ezen a héten minden este két-két fideszes képviselő háza elé szerveznek békés tüntetést, felolvassák a számukra megfogalmazott petíciót, majd a szöveget bedobják a képviselők postaládájába.
Az MTI-hez eljuttatott petíció szerint azt kérik számon minden egyes fideszes képviselőn, hogy a volt fideszes polgármester, "Meggyes Tamás szolgalelkű kiszolgálójaként részese volt Esztergom tönkretételében", valamint a választások óta eltelt másfél évben nem működnek együtt a kétharmados többséggel megválasztott független polgármesterrel, Tétényi Évával.
Kovács Géza közölte, hogy a tüntetést az "EsztergOHM valódi ellenállási újság és közösség" elnevezésű civil csoport szervezte.
Múlt pénteken több esztergomi intézmény állami tulajdonba vételéről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott. A javaslatban az előterjesztők leírták, hogy Esztergomban "az önkormányzat működése törvénysértő és alkotmányellenes", a törvényjavaslat végleges szövegében azonban ez már nem szerepelt, mert az előterjesztők szerint az önkormányzat működésének minősítése nem az ő feladatuk.
Czunyiné Bertalan Judit a javaslat benyújtása kapcsán közleményt is eljuttatott az MTI-hez. Azt írta: a pénteki esztergomi képviselő-testületi ülést követő események okán mint Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott "a helyzet konszolidálására a szükséges lépések megtételét" kezdeményezi.
Az MTI a tüntetéssel kapcsolatban sikertelenül próbálta elérni Steindl Balázs helyi fideszes frakcióvezetőt és több önkormányzati képviselőt.

(forrás)