Fidesz-KDNP-frakció: gyűlöletkeltés zajlik a városban

Fidesz-KDNP-frakció: gyűlöletkeltés zajlik a városban

2011. 11. 28. 16:12

(MTI) - A Fidesz-KDNP esztergomi frakciója szerint a városban gyűlöletkeltés, a képviselőcsoport elleni kampány folyik, s ennek a "csúcsa" volt az, ami a képviselő-testület múlt pénteki ülésén történt.

"A Fidesz-KDNP ellen professzionálisan működő gyűlöletkeltő propaganda folyik, és ezt Tétényi Éva egy éve folyamatosan engedi" - mondta a frakció nevében, a városháza üléstermében tartott hétfői sajtótájékoztatóján Kálmán Sándor képviselő, aki "megtévesztett, felheccelt embereknek" nevezte a tevékenységüket kritizáló esztergomiakat.

A képviselő mondandóját egy videofilm levetítésével szerette volna alátámasztani, azonban Tétényi Éva független polgármester a kezdés előtt megkérdezte a kivetítő kezelőjét, kért-e a frakció engedélyt a városháza termének és eszközeinek használatára. A kezelő igennel válaszolt, ennek ellenére távozott, így a vetítést nem tudták elindítani.

Kálmán Sándor egyórás előadásában felidézte az elmúlt egy év helyi történéseit, s azt mondta: a frakció munkáját végig gyűlöletkeltő kampány kísérte. Utalt arra, hogy a választások után egy hónappal már a városháza előtt, kivetítőn kísérte figyelemmel a tömeg a testületi üléseket, és bekiabálásokkal zavarta a testület munkáját.

A képviselő a gyűlöletkampány csúcsának nevezte a múlt pénteki ülésen történteket, amikor a közvilágítási és a közétkeztetési szolgáltatók számláinak kiegyenlítéséről döntöttek, s az ülés vége után negyven perccel csak rendőrök sorfala között hagyhatták el a termet, mert a feldühödött tömeg a lemondásukat követelte, eltorlaszolta a kijáratot és ököllel ütötte a terem ajtajait.

Kálmán Sándor elmondta azt is: a múlt pénteki ülés előtt ismeretlen személy a városháza falára a Fideszt gyalázó feliratot és egy horogkeresztet festett. Az MTI információi szerint a feliratot csak rövid ideig lehettet olvasni, észlelés után azt azonnal lefestették, így az ülés kezdetekor az már nem volt olvasható.

A képviselő kitért arra, hogy a hétvégén a Fidesz-KDNP által támogatott független Petróczy Gyula képviselő háza ellen "Molotov-koktélhoz hasonló gyúlékony anyaggal" követtek el támadást. A rendőrség az eset után azt közölte, hogy a támadás során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

A Fidesz-KDNP hétfő sajtótájékoztatóján jelen volt Tétényi Éva független polgármester is, de nem szólalt meg.     A rendezvény után az MTI-nek úgy fogalmazott: "az elmúlt egy évben megtartott testületi üléseken történt, ellenem alkalmazott, önkormányzatisághoz méltatlan mentális erőszak figyelembevételével fontosnak tartom kijelenteni, hogy az erőszak semmilyen formáját nem tartom elfogadhatónak, sem a közéletben, sem a polgármesteri hivatalban, sem a főtéren".

A polgármester hozzátette, hogy elhatárolódik mindenféle lelki, fizikai, mentális erőszaktól, és együtt érez bárkivel, akit bármely bántalom vagy fenyegetés ér, azonban a békés véleménynyilvánításra a jogszabályok adta keretek között mindenkinek lehetősége van.

Az önkormányzat tartozásai miatt Esztergomban három napig nem volt teljes körű közétkeztetés és néhány napra a főúton a szolgáltató kikapcsolta a közvilágítást, mert Meggyes Tamás (Fidesz) volt polgármester indítványára a fideszes többségű testület a szolgáltatók kérésénél kevesebb pénzt szavazott meg. A városháza illetékesei közül költségvetési fedezet hiányában senki nem vállalta az utalás ellenjegyzését, ezért Tétényi Éva nem utalta át az összegeket. A polgármester néhány nappal későbbre rendkívüli ülést hívott össze, amely határozatképtelen volt, így az ügy megoldása egy hetet késett.

Múlt pénteken több esztergomi intézmény állami tulajdonba vételéről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit, Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott. A javaslatban az előterjesztők kimondták, hogy Esztergomban az önkormányzat működése törvénysértő és alkotmányellenes.

Czunyiné Bertalan Judit a javaslat benyújtása kapcsán közleményt is eljuttatott az MTI-hez, ebben azt írta: a pénteki esztergomi képviselő-testületi ülést követő események okán mint Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott "a helyzet konszolidálására a szükséges lépések megtételét" kezdeményezi.

2011. 11. 30. 12:46

Az essztergomi Fityesz-Kdnp frakció ugyanannyit ér mint a parlamenti! Amit Ő mondana az szentírás, mindenki más véleménye le van szarva!

Mondhatnánk Ők osztják az észt, láthatjuk  Esztergom ugyanott tart mint az ország a 2/3 többség jóváhagyásával! Ellehetetlenítenek minden

ellenzéki javaslatot! Nem véletlen, hogy az esztergomi Fityesz-Kdnp fració mereven elzárózik az új választások kiírásától!

2011. 11. 29. 18:40

Kálmán Sándor megállapítása helyes.Amióta megnyerte a választást az új polgármester azóta gyűlölködnek egyfolytában párttársaival közösen.

Szégyen amit művelnek, tisztességtelen, embertelen.Kevesen bírták volna  ezt ilyen bátran, hősiesen végig csinálni. Köszönet illeti Tétényi Éva polgármestert, és az ön

kéntes segítőit.

2011. 11. 29. 15:59

Meggyes úr őszödi beszéde:

 

http://www.youtube.com/watch?v=mKN1lEL722Y&feature=player_embedded

 

Gratulálok mester!

ez van

2011. 11. 29. 12:10

...és most már ezek szerint több emberen elkövetett KARAKTER GYILKOSSÁG IS.

Javaslom a kormánynak a büntető törvényköv módosítását is ez ügyben.

2011. 11. 29. 11:23

most közadakozásból szobrot fogunk neki állítani.

Hagyják a fát, márványt (főleg!), forró aranyba vele!

2011. 11. 28. 22:10

Ugyanilyen butácska ember Harrach úr a parlamentben...

2011. 11. 28. 22:09

Már nincs benne  a javaslatban az idézett utolsó mondat! " Esztergomban az önkormányzat működése törvénysértő és alkotmányellenes."

 

2011. 11. 28. 22:08

Sanya a buta ember tipikus alakja: sületlenségeket beszél,

majd körbenéz, és várja a csodálatot.

 

Max. a konyhában a nőjétől...

2011. 11. 28. 22:06

Sanyát igenis nem engedem bántani! A körzetem extra szuper képviselője. Annyi mindent el intézett kertvárosnak, hogy most közadakozásból szobrot fogunk neki állítani. Meg érdemli a lelkem! A kompozíció címe, a címzetes ablak csukogató, két dekással.

2011. 11. 28. 21:14

Bizony, gyűlöletkeltés folyik a városban a részükről évek óta, a Szent István Gimnázium, tanárok, szülők, diákok, tiltakozók, egyház, szeretgom, Tétényi, a másképp gondolkodó esztergomiak ellen, ezért utálják őket. A legnagyobb pofátlanság részükről másokat gyűlöletkeltéssel vádolni mikor évek óta állandó gyűlölködésben élnek. Már az első alakuló testületi ülésen mindenféle együttműködést megtagadtak Tétényivel, az esküszegő testület már akkor alkotmányellenesen működött. Kálmán Sándor a Szent István Gimnázium kirúgott tanárainak vallatótisztje mégis mit képzel, miért kellene őt szeretni?

2011. 11. 28. 18:03

Tompika csapata nagy gondban van:

 

nincs egy értelmes ember közöttük, aki a tévé kamerájába meggyőzően elő tudná vezetni Tompika marhaságait,

 

Meggyes szalonképtelen,

S. Balázska őőőőőőőőőőőzik,

Vajk hülyeségei még a nagy Fidesz is zavarták,

most elővették a vén faszingert, Kálmánkát - aki ugyancsak alkalmatlan média szereplésre. Itt tartunk.

2011. 11. 28. 17:52

 Miért várják a fideszes képviselők, hogy Tétényi Éva megvédje őket.

 A választás óta folyamatosan gyalázzák, gúnyolják, támadják /stb/

 a többség által törvényesen megválasztott polgármestert.

 Az, hogy ezen képviselőket  az emberek gyűlölik, maguknak köszön-

 hetik, ők vivták ki az emberek megvetését, utálatát.

2011. 11. 28. 17:37

Czunyinéban minden bizodalmunk:-)

Nekem ez ennyire nem egyértelmű mondjuk lebegtetős az szentigaz, de a helyzet rendeződik azzal is ha fenntartót váltanak...

A közvilágítással mondjuk jól tökön lehetne rugni a bandát...

Habár én a Hunvaldnak sem jósoltam többet max 30 napot előzetesben oszt már 2 éve abban van...

2011. 11. 28. 17:27

Plusz a megmaradó intézmények tekintetében ez a törvény/alkotmánysértés továbbra is fennáll. Meg az epszilon.

Czunyiné világosan fogalmazott az MTI-nek: kezdeményezi a helyzet rendezését. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy az Alkotmánybíróság előtt lesz hamarosan a beadvány. Reméljük ezen nem ülnek hónapokat.

2011. 11. 28. 17:23

Vélemenyem szerint AB eljárás nélkül törvénybe iktatni azt hogy bármilyen települési önkormányzat alkotmányellenesen működik felesleges ugyanis nincs automatizmus nem indít be semmilyen eljárást, procedurát tehát nem fűzödik hozzá joghatás. Ha fűzödne az jelenleg az AB hatáskörének elvonását jelenté, tehát előtte illő lenne egy az AB hatáskörét szabályozó törvény(ek) módosítás(a)

Egy törvénytervezet ált. vagy részletes indokolásában szerepeltetni ugyanezt a fordulatot kiváltképpen semmit nem eredményez. Erre hivatkozni érvényesen nem lehet. Magam részéről látok abban fantáziát, hogy egy K.T veszélyezette a kötelező feladatok alkotmányos ellátási kötelezettségét és ennek megállapítására eljárást lehet kezdeményezni. Ha a szigorú erre vonatkozó eljárási szabályokat veszem akkor egyes egyedül senki másnál csakis kizárólag Czunyinyénál pattog a labda...

Az hogy kezd e valamit  a labdával az más kérdés. Egyetlen egy dolog biztos és ez köztudomású tehát bizonyítani nem kell senkinek (erre Czunyiné is érvényesen hivatkozhat) az pedig az, hogy nem lettek ellátva a kötelező feladatok ez pedig sértette az alkotmányt és a törvényeket...

2011. 11. 28. 17:01

Én csak azt nem értem, hogy mi a fene nem érthető ebben a mondatban:Múlt pénteken több esztergomi intézmény állami tulajdonba vételéről nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár és Czunyiné Bertalan Judit, Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott. A javaslatban az előterjesztők kimondták, hogy Esztergomban az önkormányzat működése törvénysértő és alkotmányellenes.

Szerintem ez teljesen egyértelmű.

2011. 11. 28. 16:46

Gyűlölet keltés!!!!?????

Ez a KÁlmán nem normális,vagy be volt nyomva(részeg)

A gyülöletet Ők 11-en idézték idézik folyamatosan.

Mielőtt nyilatkozik az értelmiség, alkohol szondás ellenőrzésnek vetném alá Őket(különösen,Kálmán, Ivanov,Meggyes)

A többi 8-at pedig a befolyásoltság tényének vizsgálata alá.

Minden erőszakot elitélek,(ha eredményre vezetne le tudnám fogadni) de köszönhetik önmaguknak.

Feketén-fehéren tudomásukra adta a nép, hogy nem kivánatosak Esztergomba, egy értelmes művelt inteligens ember szép szóból is megérti.

De valahogy Ők a szép szót nem értik, nem akarják érteni.Nem mutogatni kell, hanem tovább lépni.

 

2011. 11. 28. 16:30

Nem értem most miért keverik megint bele a KDNP-t, hiszen a párt esztergomi szervezete már többször élesen elhatárolódott a fidesz-frakció önkormányzati "tevékenységétől".

2011. 11. 28. 16:18

Kálmánsándor oly hosszan és értelmesen beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a média jelenlevő képviselőinek (nem az RTVE-re gondolok) komoly feladatot jelent értelmes mondatokká varázsolni szavait. Szerintem az általa elfogyasztott oxigen többet ér, mint amire leírják szavait.