"Nagyon tökönrúgtatok a felügyelőbizottsággal"

"Nagyon tökönrúgtatok a felügyelőbizottsággal"

2011. 11. 22. 21:35

Eléggé unortodox módon nyilvánult meg Meggyes Tamás a november 18-i testületi ülés szünetében az esztergomi Városháza folyosóján, amikor egy beszélgetésben szóba kerülta törvénytelenül és parlamenti képviselőségével összeférhetetlenül betöltött felügyelőbizottsági tagsága.

Szó szerint a következőket mondta:

"Nagyon tökönrúgtatok a felügyelőbizottsággal, marha sokat ártottatok... érted! Sok kis geciség van, szemétségek..."

(A hangfelvétel itt hallható)

Elképesztő ez az arrogancia egy olyan embertől, aki a törvényhozásban ül és a törvényeket alkotja!

Miképp sorolhat egy egyértelműen elkövetett törvénysértést egy kormánypárti parlamenti képviselő a "sok kis geciség" és a "szemétségek" kategóriába?

Ezen felül kérdés: ez a stílus miképp egyeztethető össze egy önmagát keresztény-konzervatív politikai pártnak tartó képződmény parlamenti képviselőjének valódi értékrendjével?

Lázár János a Nemzeti Ügyek Politikája 2010 című írásban a következőket mondotta:

2.2 Törvény előtti egyenlőség

A közrend és a közbiztonság alapja: senki sem állhat a törvények fölött. A magyar emberek elveszítették bizalmukat saját államukban, saját kormányukban, mert úgy érzik, vannak, akik következmények nélkül, a törvényeken felül vagy a törvényeken kívül helyezhetik magukat. Az új kormány legfontosabb feladata lesz a társadalmi bizalom helyreállítása, amely csak akkor lehetséges, ha a törvény előtt mindenki egyforma, legyen akár politikus, polgármester vagy szociálisan hátrányos helyzetű választó. Az új politika lényege, hogy a politikusoknak, közéleti szereplőknek, választott tisztségviselőknek viselniük kell a felelősséget tetteikért. Csődbe vinni, meglopni, becsapni egy országot, egy várost, egy falut vagy akármilyen közösséget következmények nélkül ne lehessen. A magyar társadalom joggal követeli a politikai kiváltságok felszámolását, a mentességek megszüntetését. Számunkra nemzeti ügy, hogy a politikusok, választott tisztségviselők az emberek védelmét, az ország szolgálatát tartsák legfontosabbnak és ne a mentelmi jog és a törvény feletti kiváltságok legyenek a közéleti szerepvállalás mozgatórugói. Az új politika számára a parlament nem cél, hanem eszköz a társadalom szolgálatára. Az erős Magyarország megszületésének feltétele, hogy akik a közösség bizalmával visszaélnek, bűncselekményeket követnek el, a jelenleginél jóval súlyosabb büntetést kapjanak.

Tehát egy összeférhetetlen, törvénytelen felügyelőbizottsági tagság tényére való figyelemfelhívás az valóban csak kis geciség és szemétkedés a kormánypárt számára? Meggyes Tamás még mindig a törvények felett állónak hiszi magát?

Forrás: Meggyesahibás

2011. 11. 23. 20:36

"Ki rúgta tökön? Aki megválasztotta, vagy aki lemondatta?"

 

Pofozkodtak, hajat téptek, pajszeroztak.... otthon?

2011. 11. 23. 20:27

Ki rúgta tökön? Aki megválasztotta, vagy aki lemondatta?

2011. 11. 23. 17:49

Nekem az lenne a kérdésem, ki lehet e ezt nyomtatni? Én ugyan is pénteken a piacon vállalnám ennek az osztását, egészen az ülés kezdetéig.

2011. 11. 23. 16:16

Mi az, hogy még mindig törvények felett állónak hiszi magát. Ő nem kell, hogy annak higyje magát, ő tényleg a törvények felett áll. A törvények fölé helyező gólyalábat mentelmi jognak hívják és nem adják egykönnyen.

Törölt felhasználó #43

2011. 11. 23. 10:14

Ki készitette ezt a felvételt? Miért lenne érdeke meghamisitani a felvételt, lehet többet tudni erről a személyről?

Törölt felhasználó #43

2011. 11. 23. 7:49

Sok embert férre lehet vezetni a mai stódiótechnikával viszont aki ért hozzá azt nem főleg a beszélgetésnél lehet ésszrevenni a vágást.Mert zenénél még ell lehet mosni,hogy ne legyen feltünő annyira én is stúdióztam már és ott voltam a vágásnál is ahol megtanultam,hogy ha nem stimmel a ritmus akkor az egész KUKA.És mivel a Magyar nyelv eléh hangsújjos és ívelt ezért a kiragadott szavak a mondatból nagyon szutyokul hangzanak.

Törölt felhasználó #43

2011. 11. 23. 6:56

"össze lett vágva"... jó próbálkozás lenne, van még cirka 17 perc "beszélgetés" vele... biztos szeretné hallani azt is mindenki, akinek azt hazudná, hogy ez egy összevágott felvétel :)

2011. 11. 23. 5:34

Erre is megtalálják a választ,hogy össze lett vágva.

És tovább bujtatják és alkot a kormány Meggyes mekmentésére visszamenőleges törvényeket,hogy Lázár ne csináljon segget a szájából amikor ilyeneket nyilatkozik.

2011. 11. 23. 1:48

Hát, megint nagyon sok újat tudtunk meg M1sről.

Mintha eddig nem ugyanezt csinálta volna.

2011. 11. 22. 22:18

Az a mondat, hogy "marha sokat ártottatok, érted" eléggé irónikus szerintem.

2011. 11. 22. 21:49

Ki visz a parlament plenáris ülésére be ezt az ügyet?