Meggyes elintézte: se közvilágítás, se ebéd az iskolákban

Meggyes elintézte: se közvilágítás, se ebéd az iskolákban

2011. 11. 21. 17:00

(MTI) - Az esztergomi önkormányzat adóssága miatt szerdán felfüggeszti a közétkeztetési szolgáltatást a városi fenntartású oktatási intézményekben és a szociális központban a HunGast Esztergom Kft. - tájékoztatta a társaság ügyvezetője hétfőn az MTI-t.

Herczeg Csaba közlése szerint a Vaszary Kolos Kórházban továbbra is lesz közétkeztetés, az önkormányzat adósságai miatt azonban máshol nem biztosítják a szolgáltatást.
Tétényi Éva független polgármester az MTI-nek elmondta, pénteken a Fidesz-frakció vezetőjével egyeztetve olyan költségvetési módosítást terjesztettek a testület elé, amely alapján kifizették volna a HunGastnak járó 27 millió forintot, illetve a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek járó 19 millió forintot.

Steindl Balázs frakcióvezető az ülésre betegsége miatt nem ment el, a testület fideszes tagjai pedig Meggyes Tamás volt polgármester módosító indítványát szavazták meg, amely mindkét cégnek csak 10-10 millió forintot biztosított - emlékeztetett a polgármester.

Tétényi Éva az MTI kérdésére hozzátette, a helyzet megoldására nem hív össze testületi ülést, ugyanis nem tudja garantálni, hogy a fideszes képviselők megjelennek, távolmaradásukra pedig már volt példa. Mint elmondta,  legközelebb pénteken találkozik a képviselő-testület, addigra a szakirodákkal újra előkészítik a válságköltségvetés módosítását.

A polgármester rámutatott, a testület el sem fogadhatta volna a 10-10 millió forint átcsoportosításáról szóló előterjesztést, mert a közétkeztetésre szánt összegeket az egyes intézmények költségvetési sorába kellett volna beállítani.

A pénteki ülésen elhangzott, hogy az adósságrendezés alatt álló önkormányzat a HunGastnak 100 millió forintot meghaladó összeggel tartozik, a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek pedig 150 millióval, s a lejárt adósság túlnyomó része Meggyes Tamás polgármestersége alatt keletkezett.

Steind Balázs frakcióvezetőt, Meggyes Tamás volt polgármestert és a Tivi Kft. ügyvezetőjét, Drága Bálintot az MTI-nek hétfőn nem sikerült elérnie. Drága Bálint pénteken azt mondta: "az is lehet, hogy csontsötétre lekapcsolom a várost, ha nem látok más megoldást".

 

Sajtóközlemény: Meggyes Tamás tovább bünteti Esztergomot és a gyermekeket

A múlt pénteki testületi ülésen Meggyes Tamás módosító indítványával gyakorlatilag elintézte, hogy Esztergom polgárai közvilágítás, diákjai, óvodásai pedig közétkeztetés nélkül maradjanak. A két vállalkozás előzőleg egyértelműen jelezte az Önkormányzat felé, hogy amennyiben a teljes tartozás töredékét kitevő jelenlegi követelésük nem kerül kifizetésre, úgy kénytelenek lesznek szüneteltetni a szolgáltatásukat. Meggyes ennek ellenére 10-10 millió forintra csökkentette a városi közvilágítást biztosító TIVI Kft.-nek és a városi iskolákban valamint óvodákban közétkeztetést szolgáltató Hungast Kft.-nek a költségvetésből kifizethető összegeket, miközben a Tivi követelése 19 millió, a Hungasté 25 millió lett volna. Az eredeti javaslatok is így lettek előkészítve, de hogy ebben az ügyben nem volt egyetértés Steindl Balázs, valamint a frakció és Meggyes Tamás között, arra csak a frakciótagok testületi ülésen való zavart viselkedése, valamint Meggyes Tamás helyszínen rögtönzött módosító indítványa utalt.

A Fidesz-frakció vezetője, Steindl Balázs és Tétényi Éva polgármester között múlt héten létrejött megegyezés alapján olyan határozati javaslat került volna beterjesztésre a pénteki ülésre, amely lehetővé tette volna mindkét cég számára az általuk jelenleg követelt tartozás kifizetését. Amennyiben ezt a határozatot a testület megszavazta volna, az esztergomiaknak nem kellett volna a város elsötétedésétől, illetve a közétkeztetés leállításától tartania, a határozat elfogadását azonban Meggyes Tamás egy személyben megakadályozta.

A polgármester előzőleg figyelmeztette a képviselőket: a múlt héten ő és Steindl Balázs is úgy egyezett meg a Tivi Kft.-vel és a Hungast Kft.-vel, hogy azok megkapják a kért összegeket. A Meggyes által módosított javaslatot a testület végül a fideszes képviselők szavazatával elfogadta, majd az országgyűlési képviselő elhagyta a termet. A polgármester a szavazás után úgy fogalmazott: "megfogadtam, hogy nem fűzök kommentárt a döntéseikhez, de egy város szenved önöktől". Emellett Tétényi Éva felhívta a fideszes képviselők figyelmét arra, hogy készítsenek pénzügyi tervet, mert  - mint mondta - a meglévő összegből nem lehet mindenkinek az igényét az elfogadott adósságrendezés szerint kielégíteni.

Tétényi Éva döbbenetesnek és elfogadhatatlannak tartja, hogy Meggyes Tamás, az általa Gyermekek városának is elkeresztelt Esztergomban képes arra, hogy önös politikai céljai mentén veszélyeztesse a közvilágítást és a gyermekek étkeztetését. Ezért ezúton is felszólítja a Fidesz-frakció tagjait és Meggyes Tamás országgyűlési képviselőt, hogy vagy mondjanak le arról a tisztségről, ahová a választók bizalma helyezte őket, vagy kezdjenek felelős politikusként viselkedni.

 

Esztergom, 2011. november 21.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

 

Sajtóközlemény: Tétényi Éva egy fillért sem utalt el a tartozásból!

A polgármester- asszony bár közleményeivel, és a róla szóló könyvvel ellátja a várost, a gyermekek étkeztetése és a közvilágítás nem számít neki

Tétényi Éva sem az adósságrendezési eljárás záró egyezségében szereplő összeget, melyet szeptember 30-áig kellett volna rendeznie, sem az elmúlt pénteki testületi határozatok szerinti összeget nem utalta át a TIVI Kft-nek és a Hungast Kft-nek, melynek következményeként megszűnhet a gyermekek étkeztetése a városban, valamint elsötétülhet Esztergom november 23-án, szerdán. Mit tervez a számlán lévő több mint 500 millió forinttal? Ismét állampolgári engedetlenséget hirdetett?

A polgármester- asszony sokadszorra tagadta meg a Komárom- Esztergom Megyei Bíróság által kiadott hitelezői egyezséget, valamint a testület határozatát. Tétényi Éva így fenntartva Esztergomban az általa generált politikai botrányt sorozatban megkárosítja az esztergomi családokat, gyermekeket.
A Pénzügyi Osztály ugyanis tájékoztatta a képviselőket, hogy Tétényi Éva nem utalta át a testületi ülésen megszavazott összeget a szolgáltatóknak, melynek következményeként november 23-án megszűnhet a közvilágítás és a gyermekek étkeztetése Esztergomban.
Az Önkormányzati törvény világosan fogalmaz a kérdésben, ugyanis semmilyen mérlegelési lehetőséget nem biztosít a képviselő- testület határozataival kapcsolatban a polgármesternek. Tétényi Éva folytatva sorozatos törvénysértéseit, és ismét figyelmen kívül hagyva az esztergomi családok érdekeit fordított hátat a törvénynek.

Fidesz- KDNP Esztergomi Frakció

2011. 11. 23. 12:42

Mi van János,elszakadt a cérna?!Pedig birod a sok moderálva akincilar

2011. 11. 23. 9:20

Emberek ! Ne csináljuk már ezt ! Beteg lett a gyereke? Megpróbálta a legmegfelelőbb ellátáshoz juttatni?  Valószínűleg igen.

Kinek nem lett még soha beteg a gyereke a háborgók közül? Közülük ki nem próbálta a legjobb ellátáshoz juttatni a gyerekét ? Nincs ilyen? Akkor szerintem hagyjuk már abba ezt a gusztustalan viselkedést! Próbáljunk már meg emberként viselkedni!

2011. 11. 23. 9:00

A fene tudja, ki hogy van ezzel a dologgal. Én legalább is sosem ünnepeltem meg ha valamelyik gyerekem, vagy unokám megbetegedett. Ilyesmiről a barátaim, ismerőseim között sem tudok. Valószínű, hogy épeszű ember nem így viszonyul egy ilyen esethez.

2011. 11. 23. 3:06

Gyerekek, M1s egyre sz@rabb helyzetben van, már a Fideszen belül is kínossá kezd válni. Úgy kellenek neki az ilyen balhék mint egy falat kenyér. Mindenáron azt akarja bizonyítani, hogy mennyivel jobban ment minden a polgármestersége idején. Persze, mindent meg is tesznek a város tönkretételéért hűbéreseivel, amit Tétényi nyakába akarnak varni. Hátha megeszi a "birka nép" ezt is.  Az persze nem érdekli, hogy eközben totálisan ellehetetleníti a várost (valamint lejáratja, megalázza a barnaorrú frakciótagokat, nekik ez a dolguk, csak ez a szerepük) - a lényeg számára a hatalom visszaszerzése - bármilyen áron, mivel ez "jár neki"!

Meggyes tökéletes példája a képviselői mentességgel való visszaélésnek, és a jelenlegi szabályozás tarthatatlanságának!

Iridium

2011. 11. 22. 21:11

Nem hinném, hogy volna értelme továbbfeszegetni ezt a beteg-gyerek vagy hazugság témát... Lapozzunk.

2011. 11. 22. 20:16

Szerintem egy normális szülő ha a gyereke annyira beteg,hogy korházba kell vinni (ha jól tudom Esztergomban nincs is gyerekosztály) akkor este nem megy a haverokkal bulizni.De lehet,hogy a gyors felépülését ünnepelték.De lehet az is,hogy valamilye eltörött az meg a sebészeten egy egész napos program Sírós.

2011. 11. 22. 19:00

Nekünk mindent el kell hinni amit mondanak? Lehet, hogy igaz, de nagyon kilóg a fél ló. Nálam teljesen hiteltelenek.

2011. 11. 22. 18:46

Lehet hogy rászolgáltam az első szóra, lehet hogy nem.

2011. 11. 22. 18:40

Bazmeg, a gyereke beteg volt. Pont.

2011. 11. 22. 18:30

Akár igaz is lehet, de ez a jelenlegi politikusok (és régi) miatt, minden mozdulatuk, szavuk kérdéses, hiteltelen.

2011. 11. 22. 18:21

Hibás az MTI híre, nem Steindl saját betegsége miatt nem tudott ott lenni, a gyerekével kellett kórháza menni.

2011. 11. 22. 18:06

Pista bának tökéletesen igaza van, ezt én már szombaton mondtam a piacon.

2011. 11. 22. 17:29

Nekem nagyon gyanús Steindl betegsége!

Ha annyira beteg volt, hogyan tudott pénteken este az egyik szórakozóhelyen karaoke ürügyén holt részegen kornyikálni?

Szerintem le volt osztva: Steindl távol marad, így nem lehet rákérdezni, amikor meggyes szokásához híven megkeveri a sz..t.


2011. 11. 22. 14:48

Hát a Keresztény Demokraták ezen nem háborodnak fel?

Ha még sötét is lesz akkor remélem Kharon (az alvilág révésze) átviszi öket is a Styxen.

Gyűjtjük az obulusokat.

 

Gratulálok! Keresztényezünk jobbra-balra, hányjuk magunkra a keresztet számolatlanul  és az ellenfelünknek azt kívánjuk, hogy jusson a túlvilágra? Ráadásul a római istenek vallása szerint... Ügyesek vagytok , mégegyszer gratulálok!

2011. 11. 22. 14:10

Szent MIklós, (ál)Szent Tamás, gyermekéheztetés, (ál) keresztény demokrácia?

Hát a Keresztény Demokraták ezen nem háborodnak fel?

Ha még sötét is lesz akkor remélem Kharon (az alvilág révésze) átviszi öket is a Styxen.

Gyűjtjük az obulusokat.

2011. 11. 22. 13:38

Hát most csak kapkodom a fejem.Ki halt meg?A Fideszben kezdetektől nem bízom,a Polgármester asszony meg annyi "verést" kapott,hogy csoda hogy bírja a gyűrődést.De az igaz hogy ez a tíz piszkos fred,a bunkótól függ.Ez már bizonyított dolog.De miért is csodálkoznék?Lásd Matolcsi és Orbán Viktor csütörtöktöl tartó egzotuszát,amikor a szart is szaloncukornak próbálják eladni.Ezt a meggyes fiókát pedi a szkarabeuszok belőlük gyúrták össze.

2011. 11. 22. 9:43

Engem az is érdekelne, hogy ezek a cégek akkor is követelnék kintlévőségüket ,ha MT lenne a polgármester? VAGY???

2011. 11. 22. 8:40

Mi lesz ennek a következménye? A gyerekek nem kapnak enni? nem mennek oviba? a szűlők othon maradnak velük?

Meddig fog tartani?

2011. 11. 22. 8:05

S nem teszünk semmit!

-Mikor mozdulunk végre? Tényleg nem félpályás útlezárás kell!...

2011. 11. 22. 7:54

Ha jól értettem, röviden ez a történet: Steindl és Tétényi megyegyezik a két céggel, hogy fizetünk valamennyit. Steindl nem jön csütörtökön, Meggyes beterjeszt egy csökkentett fizetést. Szavazógépek szavaznak. Cégek háborognak. Ezután a Fidesz frakció közleménye egy akkora aljas hazugság, hogy már nem lehet se köpni se nyelni.