„Itt állok nem tehetek mást”

„Itt állok nem tehetek mást”

2011. 11. 14. 12:19

Ez az idézet annak a könyvnek a címe, ami bepillantást enged Esztergom és független polgármestere hétköznapjaiba. Bár Luther mondta ezt V. Károly császárral farkasszemet nézve, de szavainak üzenete, miszerint nincs akarat, mely őt meghátrálásra, elmozdulásra bírná, tökéletesen illik Tétényi Éva kitartására. … Személyes szerepvállalása és az új közpolitikai gondolkodásba vetett hite pedig már túlnőtt Esztergomon. Hiszen lassan Magyarországon mindenki esztergomi.

 

Sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutatót tart Lengyel Tibor író és Tétényi Éva

2011. november 16-án, szerdán

Budapesten 11 órakor a Parlament Café különtermében,

            (Budapest, V. kerület Vértanúk tere 1.)

Esztergomban 18 órakor a Kőrösy kollégium ebédlőjében

            (Esztergom, Szent István tér 6.)

További információ:

mobil: 30/6810130, vaczypilu@gmail.com

 

„A hosszú távú közérdek az elsődleges a rövid távú - sokszor érdekcsoportokhoz köthető - haszonnal szemben. Nincsenek illúzióim. Tudom, hogy a helyi közigazgatás és városüzemeltetés hatalmas feladat, de hiszem, hogy lehet jól csinálni. Hiszek abban is, hogy az önkormányzatiság rólunk, polgárokról szól. ... A politika az elmúlt években családokat osztott meg, barátságokat tört szét. A gazdasági válság az erkölcsi válsággal karöltve jár, ezért fontos, hogy megmutassuk, létezik más közpolitizálás. A már-már feledésbe merülő bizalom és tisztesség reménye kovácsolhat össze bennünket. A végső szót persze a szavazók mondják ki. Én csak egy lehetőség vagyok.”                                                                        

 

 … Ami engem érdekel, hogy ezekkel a gondolatokkal korán jöttem, előhírnöke vagyok-e valaminek, vagy éppen időben jöttem és életképes marad ez a gondolkodásmód? Azt gondolom, hogy igen, itt az idő. Kérdés, hogy mennyi idő alatt tud ez a gondolatváltás bekövetkezni.”

 

„Aznap a Parlamentben odamentem Kövér László házelnökhöz:, kíváncsi vagyok, meddig hagyják, hogy Meggyes Tamás ezt tegye Esztergommal. Erre azt válaszolta, hogy négy évig szükség van a munkájára. Meg azt is mondta, hogy Meggyes Tamás ugyanúgy megválasztott képviselő, mint én, úgyhogy dolgozzunk együtt. Megpróbáltam volna neki elmondani, hogy éppen ez nem ment az elmúlt fél évben, de ez már nem érdekelte.”

 

„Ez lassan olyan, mint egy cirkuszi mutatvány: táncolj kötélen védőháló nélkül bekötött szemmel és összekötözött lábbal! Ha leesel, hát megmondtuk, hogy ez egy veszélyes játék. A jogszabályok be nem tartása csak a kisembereknél jár következménnyel, a jogállam törvényeit be nem tartó önkormányzati testület pedig úgy látszik, mindent megtehet. Kiderült, hogy nem tagadhatom meg az aláírást még a jogsértő döntések esetében sem. Legalábbis így szól a törvény. Mérlegelnem kell, hogy az igazságosság és az erkölcs nevében vállalom-e akár a bírósági meghurcoltatást, vagy tudomásul veszem, hogy ez Magyarországon így alakult.”

2011. 11. 22. 18:51

Tétényi Évával szimpatizálok, az ő sikerének szurkolok. Ennek ellenére bennem például senki iránt nincs gyűlölet. Jó néhány, hozzám hasonlóan gondolkodó emberről is elmondhatom ugyanezt.

2011. 11. 22. 9:19

Egy gondolat a névtelenséghez: jómagam márciusban regisztráltam a portálra, amikor is egy Tétényi Évának címzett, segítőleg kritikus levelet küldtem be Jánosnak szíves felhasználásra. Talán még visszakereshetőek a levélhez írt kommentek: voltam fidesznyik bérenc, Meggyes katonája, szimpla hülye és őrült is. Ezek a vélemények mind Tétényi Éva közeléből jöttek, pontosan olyan hangnemben, mint évekkel ezelőtt Takács István sajtóközleményei és blogbejegyzései. Márciusban még úgy tűnt, egyedül vagyok a véleményemmel, ezért távoztam is a portálról.

S hogy miért névtelenül? Éveken keresztül köpdöstek utánam Meggyes Tamás hívei, szóltak be nekem és családomnak a fiatal Fidelitas-os urak az utcán, kávézóban, de még a templomban is. Kellemetlen volt. Sokakat ismerem személyesen a fórumozók közül, és Tétényi Éva támogatói közül is, talán megérti, hogy nem szeretném mindezt ismételten átélni. Mert higyje el, kedves Sendero: ez történne.

Ezért is értem meg maximálisan Morgant, Incipiot, Titus Pollo-t, Önt és minden névtelen kommentelőt, és ugyanakkor nem értem Cserép Jánost és Borz Gergőt sem, hogy miért vállalják névvel véleményüket - ebben a városban ugyanis ez sosem volt kifizetődő és most sem az.

Tisztelettel:
VP.

2011. 11. 22. 9:06

Tisztelt Fórumozók!

Hosszabb ideig távol voltam, visszatérve és végigolvasva néhány tucat hozzászólást úgy látom, hogy a Szeretgomon - és úgy összességében, Esztergomban - a helyzet nem igazán változott. Két évvel ezelőtthöz hasonlóan a várost egy önnön magát mindenhatónak képzelő ember vezeti hűséges mamelukjaival körülvéve, a gyalázkodás pedig folyik mindenki ellen, aki szót mer emelni a Szent Vízfej és láncos kutyái ellen.

Drága Fórumtársak, én nem állítom, hogy Önök láncos kutyák lennének, azok ugyanis az egyszerű vitánál sokkal alattomosabb eszközökkel ekézik az ellentétes véleményt (itt: a Szeretgom portált és szerkesztőit). Azt viszont be kell látniuk, hogy kirekesztő hozzáállásukkal egy újabb tekintélyuralmi rendszer kiépítését segítik, kétségkívül szándékukon felül. Mindig rossz az, ha valaki testileg-lelkileg odaáll egy politikai oldal mellé - és most hagyjuk, hogy Tétényi Éva független, mert nem az, ezt minden átlagnál intelligensebb és politikai tapasztalattal rendelkező ember tisztán láthatja. A Tétényi Téri Nőegylet, az egymás hegyén-hátán alakulgató új egyesületek, az Alsóház és minden ilyen civil kezdeményezés Tétényi Éva fényezését szolgálja, és azt az érzetet kelti sokakban, hogy hasonlóan a XX. század első felében Hitlerjugend-hez a tagok akár ölni is képesek lennének isteni szintre magasztalt vezérükért, ami persze nyilvánvalóan éles túlzás, de a Tétényi Évával kapcsolatos negatív vélemények és kritikák kezelése legalábbis erre enged következtetni.

Végtelenül rossz az irány Esztergomban, nem csak Meggyes Tamás, vagy Tétényi Éva politikájában, hanem a választók hozzáállásában. Gyűlölet és visszafordíthatatlan távolodás a józan észtől - ne asszisztáljanak ehhez, kérem Önöket!

VP.

2011. 11. 22. 8:01

Zárásként: Aminek az volt a VÉLEMÉNYE, hogy nincs itt szükség trollokra. Nem szabta meg, hisz nincs is ehhez joga. Szerintem Morgan jelenléte arra jó, hogy sokkal több lett a beírás. Viszont a stílusa (luvnya, nyuggerek) trollkodásra következtet. Véleményem szerint az ilyen emberek segítségre szorulnak, hisz itt élik ki magukat a névtelenségben.

2011. 11. 21. 18:01

Tisztelt Cserép János,

megnéztem, valóban nem élt már a megadott freemail-címem, amelyet nem használtam. Ehelyett ezért új elérhetőséget írtam be.

Sajnálom, hogy félreértette a szándékomat.

2011. 11. 21. 12:25

Nem azért moderáltam, mert trollozott, hanem azért, mert magának vindikálta a jogot, hogy megszabja mit lehet és mit nem ezen a portálon. Enyhe aránytévesztés egy olyan felhasználótól, akinek még a megadott e-mail címe is hamis, nem működik, visszapattannak róla az e-mailek.

Annak meg nagyon rossz lenne az optikája ha olyan hozzászólást moderálnék amiben engem provokálnak. Csinálják csak.

2011. 11. 21. 12:11

Ami trollozott. Morgan csalózott. Ami lett moderálva.......

2011. 11. 21. 12:06

Amikor olyan emberek irhatnak a portálon,(...)Rettentő nagyot romlott a színvonal!

 

Nem kérem, a színvonal nem a Morgan-féléktől kezdett romlani! Sokkal inkább az olyanoktól,akik az előző érában jól fizető önkoris állásokban csücsörésztek, ezt -azt eladtak az önkormányzatnak, lépten-nyomon rúgták a portált, a váltás időszakában meg, hogy, hogy nem átkerültek a másik oldalra árnyékképviselősködni, észtosztani. A legszebb az egészben, hogy amikor ezt a pálfordulást néhányan szóvátették és kérték, hogy egy kicsit , egy ideig, még hátrébb az agarakkal, akkor mindenféle árokások és összefogás ellenes kutyák voltak, mert love and písz és szeressük egymást gyerekek. Csoda, hogy sokaknak felfordult tőle a gyomra ?

2011. 11. 21. 11:47

Minden ocsmány szót és kifejezést moderálunk, ha valami kimaradt, szóljatok.
A vélemény az meg vélemény, tessék megszokni.

2011. 11. 21. 11:39

Endero és Ami!

Én is egyetértek veletek. Amikor olyan emberek irhatnak a portálon, akik a nyugdíjasokat ilyen ocsmány módon szidhatják, mint Morgan, akkor elmegy a kedvem a Szeretgom olvasásától. Pedig kb. 1 éve, mióta bejelentkeztem, ez volt az első, amit elolvastam. Rettentő nagyot romlott a színvonal!

2011. 11. 18. 2:08

De bonyolult az élet. Bezzeg régen egyetlen kapcsolati háló segítségével át lehetett látni az egész várost.

Most már azt se tudná az illetékes, hogy hány lapon kezdjen neki. :)

Iridium

2011. 11. 17. 20:47

Persze, lehet ennek más kimenetele is, nem erről van szó (sok más polgármester is menne a levesbe, gondolom ez a nagy titok). Hanem hogy egy ennyire láthatatlan dologba kapaszkodtok?! Egy talán majd valamikor életbe lépő -vagy nem- törvénybe. Akkor hadd kérdezzem meg, mi a B-terv? Azaz, ha nem születik vagy nem megy át ez a törvény? Attól még semmi nem fog változni, csak az állóháború folytatódik és lehet mutogatni két napig a tízekre. Uncsi. Tessék levadászni őket, nem csak beterelni a csapdába.

2011. 11. 17. 17:15

..értem én, de se engem, se téged, se másokat nem szerethet mindenki, sőt. Ha meg nincs más módja egyelőre a segítségnek, akkor most nem értem, burkoltan miért tétényit ócsáróljátok itt, mindannyiunk saját döntése, mit engedhet meg magának. SEM A JEGYZŐ, SEM AZ ALJEGYZŐ NEM KÍVÁN ÚJ MUNKATÁRSAT FELVENNI TÉTÉNYI MELLÉ.  Most akkor hagyjuk a francba az egészet?? Ezt te sem gondolhatod komolyan.. :)

2011. 11. 17. 16:44

"Ez a törvény át fog menni, ha véreset is pisiltek, akkoris. Tétényi meg - szavaiddal élve - megy a lecsóba, csak hónapok kérdése sőt, hetek, ahogy a dátumot nézem. Miért nem olyanba kapaszkodtok, amibe még lehet? Na vakarom tovább a fejem, szerintem tényleg én vagyok, aki nem érti, mit is akartál ezzel mondani?"

Én értem, mit akartam ezzel mondani, és pont ennyit akartam. Hogy véreset pisilünk akkor is? Háát, nem mindent írnak meg a lapok, mert most senkinek sem ez az érdeke, maradjunk annyiban.. :) Hogy Tétényi meg hová megy, azt max. Orbán Viktor tudná 100% biztonsággal megmondani, te meg szerintem nem tartozol a közvetlen családhoz, hogy ilyen tuti infód legyen. Ahogy én sem, így igaz. :)

Iridium

2011. 11. 17. 15:37

Elolvastam vagy háromszor: "Arra azért figyelmeztetnék, hogy az önkormányzati törvény idevágó passzusa, - mely alapján majd jól nem lesz megválasztható az a pm, meg képviselő, aki az adósságrendezést kezdeményezte - még nincs jóváhagyva a parlament által.", de nem értem. A testület, Meggyestől Petrócziig színnarancs, ahogy a parlamentben dirigálók is. Gondolod, hogy utóbbi nem fogja megszavazni a saját embereinek kedvező törvényt?! De most komolyan, ebben tényleg komolyan bíztok, számoltok vele, vagy csak vicceltek és én nevettetem ki magam, mert nem értem a viccet?

Ez a törvény át fog menni, ha véreset is pisiltek, akkoris. Tétényi meg - szavaiddal élve - megy a lecsóba, csak hónapok kérdése sőt, hetek, ahogy a dátumot nézem. Miért nem olyanba kapaszkodtok, amibe még lehet? Na vakarom tovább a fejem, szerintem tényleg én vagyok, aki nem érti, mit is akartál ezzel mondani?

Máskülönben igen mókás lenne, ha nem lenne Meggyesnek (vagy ha nem indulhat ogy mandátuma miatt, akkor valamelyik tesónak) kihívója, s 97%-kal nyerné a menetet :D Nagyobbat kaszálna az ellenzék ezzel, mint bármi mással...

2011. 11. 17. 15:28

„amióta Tétényi a polgármester, ….,közvilágítás kikapcsolása, helyi közlekedés, szemét és gaz eltakarítás, működő hivatali apparátus hiánya,….”

Ezekért Tétényit hibáztatni tényszerűtlen, közjogi valótlanság, mert kizárólag a képviselő testület felelőssége. Azért mert valaki nem „Tétényi söpredéke”, Tétényi kritizálásához miért kell hazudozni?

2011. 11. 17. 14:27

..az biztos, hogy ha enyém lenne a szeretgom, nagyon örülnék minden olyan témának, amelyik 160 hozzászólást generál. A morganokat meg fizetném, (viccen kívül és nem bántásból) ha nem jönnének maguktól. (bocs Jani, tudod, kinek szól.) Tétényit, mint minden vezetőt kritizálni hasznos dolog, ő sem szent és nem tévedhetetlen. De folyamatosan fogást keresni rajta, csak hogy hiteltelen legyen, ez legyen a néhány beszivárgó kommentelő feladata, akinek megbízói arra számítanak, hogy januárban oszlatja magát a testület, Tétényi meg megy a lecsóba. Arra azért figyelmeztetnék, hogy az önkormányzati törvény idevágó passzusa, - mely alapján majd jól nem lesz megválasztható az a pm, meg képviselő, aki az adósságrendezést kezdeményezte - még nincs jóváhagyva a parlament által. Csakhogy nehogy lyukra fusson a titokzatos csipetcsapat. :)

2011. 11. 17. 11:26

Az önkéntesség egy jó dolog szerintem. De természetesen csak úgy, ha az ember a saját maga kedvéért csinálja. Amikor elkészül valami a környezetedben és öröm tölt el (legyen az akár a legkisebb apróság). És nem tud róla senki (hisz nem harsogod tele vele a világot), nem készülnek róla propaganda fotók, nem kapsz érte „semmit”, „csak” az örömödet. Ez természetesen nem tud teljes lánggal égni mindenütt és örökké (hiszen mindenkinek megvan a maga egyéb hétköznapi baja) ahol épített környezet vesz körül minket. Ezért is vannak ezekre a dolgokra intézményesített megoldások.
Akiből hiányzik ez a belső öröm, azok számára tényleg gáz ez az egész.

Na jól el kanyarodtunk az eredeti témától.

2011. 11. 17. 9:23

Kedves "morgan" hány millát kapsz ,vagy kaptál ezekért  az ocsmányságokért s meddig akarod még  a "szellemes  szellentéseiddel"butitani a környezetedet?

2011. 11. 16. 19:39

Helyesen: "önkéntes munkát".