Karddal fenyegette meg a kenyérárust
Bulvár
2011. nov. 2.

<div>
<div>
<p>Tragédiába is torkolhatott volna a kenyérárusítás hétfőn koradélután Nagysápon egy 51 éves helyi férfi ámokfutásának köszönhetően. A férfit végül a rendőrök őrizetbe vették.</p>
</div>
</div>

A pékszállító autó dallamkürttel jelezte a településen érkezését, majd ahogy lenni szokott, a vásárlók várták, hogy sorra kerüljenek. A hosszú sor végén egy 8 éves kislány is vásárolni szeretett volna. Pizzát akart venni, de az már elfogyott. Mivel több vevő nem akadt, a mozgóárus bezárta az autó ajtajait és indult volna tovább, a kislánynak azonban még odaszólt, hogy szülei tartoztak neki 9.000 forinttal, örülne, ha megkaphatná a pénzét.

Pénz helyett szidalmakat kapott az induló félben lévő árus, az autóhoz ugyanis megérkezett a kislány édesapja, aki először csak fennhangon követelte az árustól, hogy szolgálja ki a gyermeket és pizza helyett adjon neki más péksüteményt. Az árus megismételte, hogy a 9.000.-Ft-os tartozás kiegyenlítéséig nem adhat semmit.

A férfi folytatta az árus szidalmazását, miközben megpróbált felmászni a pékautó raktérbe. Miután ez nem sikerült neki, az árus ellen fordult.  Pulcsija alól előhúzott egy 29 cm pengehosszúságú kardot és „kinyírlak, leváglak" fenyegetésekkel az árus felé indult, miközben folyamatosan hadonászott a karddal. A férfit végül élettársa húzta el a pékárustól és próbálta meg lecsillapítani.

A karddal hadonászó édesapát felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanújával vette őrizetbe a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezte előzetes letartóztatását tekintettel arra, hogy a férfi már több alkalommal volt bűntetve súlyos bűncselekmények elkövetése miatt.

 

police.hu

(forrás)