EsztergOHMi beköszöntő

EsztergOHMi beköszöntő

2011. 10. 20. 21:31

Hordják az önkéntesek az új esztergomi kiadványt, a valódi független ellenállási újságot. Az EsztergOHM ellenállási újság és közösség holnap az utcán. Tüntetünk is!

Nem kívánhatok mosolygós hétvégét, mert nem a hét utolsó napjain jelenünk meg és valljuk be, esztergomiak, nem is nagyon van kedvünk mostanában mosolyogni.

Kínunkban lehet, erőltetetten, de kéthetente elrontja a kedvünket a Hídlap a hazugságaival, a másik héten meg nem kapunk arra nézve útmutatást, hogy mi lenne a megoldás, mit kellene tenni. Nem jó ez az állapot.

A többség otthon dühöng és szűk családi körben beszéli meg, hogy ki-kik miatt nincs helyijárat-közlekedés, kinek köszönhető az igazságtalan és alkotmánysértő szemétrendelet, de kevesen mernek hangot adni véleményüknek, mert a csekkek formájában jelenlévő egzisztenciális félelem erősebb, mint az igazság utáni vágy. Mi magyarok 1956-tól félünk. Ötvenöt évvel ezelőtt megtörték a gerincünket és azóta a többség gazdasági túlélésre van berendezkedve.

Nem jövünk rá, hogy most kellene jól élnünk, szüleinknek a piacról a cekkereket, gyerekeinknek a 10 kilós táskákat nem holnap kell megszakadva cipelni, hanem minden áldott nap.

Rossz szájízzel nyelünk nap, mint nap, s mondjuk ki: nem mehet ez így tovább! Nyeljük a sérelmeinket, amelyeket a Meggyes-frakció okoz minden kizárólagos döntésével. Egyre rosszabbul élünk, miközben a Városházán nincs egyéni képviseletünk. Az Esztergo(h)m valódi független újság és közössége nagyon jól tudja, kik juttatták ilyen elviselhetetlen állapotba Esztergomot! Tudjuk, ki a felelőse a kialakult helyzetnek, ezért a nevén is fogjuk nevezni a bűnösöket.

Azonban azt is látjuk és hirdetjük, hogy nem jól mennek a dolgok és mi őszinte mosolyt szeretnénk minden esztergomi arcára.

Nem hívő tagozatot építünk és egyik oldalt, pártot sem akarunk civil szervezetbe csomagolni. A sorok írója 2004-től nem foglalkozik pártpolitikával. Akkor felismertem egyre több emberrel, hogy minden rossz okozója a mesterségesen szított gyűlölködés, a két, vagy több táborra szakított ország kialakulása. Azt is ki merem jelenteni, hogy mindig a kormánypártoknak az érdeke az árokásás és skatulyázás, ez Esztergomban hatványozottan jelentkezik.

Meggyesék kommunistáznak - amire valljuk be, egyre több okot adnak azok a tehetségtelen emberek, akik azt gondolják, hogy Tétényi Éva hátán eljött az ő idejük-a mi oldalunkon meg egyesek azt gondolják, eljött a baloldali függetlenség ideje.

Ez tévedés. Esztergom keresztény, konzervatív polgári város. Tétényi Éva csak akkor nem veszíthet, ha felismeri, hogy a mi utunk a valódi függetlenség: a sem nem jobb, sem  nem bal világnézet és a liberális sem, amelyben nincs helye a kirekesztésnek. S ez a mondat véletlenül sem neki szól, hanem azoknak a pártpolitikai vénával nem rendelkező embereknek, akiket tévedésből a közvetlen közelébe engedett.

Tehetséges és hozzáértő esztergomiak, akik akkor szemben álltak Meggyes Tamás nevű kiskirállyal, amikor mások behúzták a fülüket-farkukat, finoman fogalmazva, erőteljesen feledve vannak.  A szeretgom hírportálra - pedig itt kovácsolódott össze az egység, ami Meggyes T. ellen fordult összefogva - lassan ellenségként tekintenek sokan Tétényi Éva támogatói közül is. Szellemileg nem ennyire gazdag Esztergom, hogy ezt a luxust megengedje magának.

Az Esztergo(h)m valódi független újság és közösség teszi a dolgát, alulról szerveződve. Mi nem rekesztünk ki senkit, az emberek összefogásának kell lebontani  Meggyes T. birodalmát.

Újságunk megjelenése után azonnal az utcán vagyunk, október 21-én együtt tüntetünk 16 órától. Megérkeztek az engedélyek, célpont a városi piacot is lenyúló Strigonium Zrt. és az éjjel-nappal hazudozó Meggyes-szócső  - a Hídlap. Találkozunk a Deák Ferenc utca 4. szám előtt!

Mindenkit várunk ide. Erre kötelez minket október!

Kovács Géza

2011. 10. 27. 23:37

Én egy vitában, véleménycserében (ezt a szót jobban szeretem, mert a vita szó szembenállást, a másik, gyakran érdekvezérelt meggyőzését sugalja) alapvetően elvetem a személyeskedést, mert tökéletesen terméketlen, eredmény nélküli. Személyeskedés esetén én is inkorrektnek tartom a névtelenséget, kivéve a hatalommal felruházott képviselőket, politikusokat, tisztségviselőket, már részleteztem, hogy miért.

2011. 10. 27. 23:25

A félelemnélküliség az elmebetegek privilégiuma.

2011. 10. 27. 23:21

OFF

Valóban így helyes, Bíbót én is nagyra tartom és demokrácia meghatározása az egyik legjobb. Csakhogy túl sokat idézik szövegkörnyezetéből kiragadva, más értelemben, ti. aki fél az nem demokrata, meg gyáva. Márpedig mi emberek, ahogy felnövünk tele leszünk félelmekkel, frusztrációval, szorongással, nemigen vannak félelem nélküli emberek. Erre próbáltam utalni a némileg provokatív megfogalmazással.

ON

2011. 10. 27. 23:13

Én is így látom, személyeskedés, sértegetés, letámadás esetén inkorrekt névtelenség, mentelmi jog, vagy a hatalom mőgé bújni. Ezenfelül, önvédelem esetén meg tudjuk sokminden megengedett, ami különben nem.

2011. 10. 27. 10:13

Javitás : Valakivel"

2011. 10. 27. 10:11

Kedves Mina részben egyetértek a véleményével, de azzal nem, hogyha valivel vitázunk akkor a névtelenség leple alatt tegyűk, ez nem  fer  és szerintem uninteligens.Persze én mind ezt csak a személyes vitára  értem.Tiszteletem

Eredeti méret

2011. 10. 27. 7:09

OFF

Na, szóval, nem igaz, hogy a „demokrata nem fél”.

Helyesen:

Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük. (Bibó: A kelet-európai kisállamok nyomorúsága)


2011. 10. 27. 6:59

Kedves Mina!

 

Amit leírt elfogadom, igaza van. Ebben a vitában viszont  "remus" nem Meggyest támadta névtelenül. Azt sem tette meg, hogy nekem bemutatkozik magánlevélben vagy telefonon. Azt meg nekem fogadja el, hogy én megtehetem Meggyes ellen a nyílt harcot, mert nekem nincs veszíteni valóm. Velem kapcsolatban hazugságaikat, csúsztatásaikat ismételgethetik, a bumeráng effektust meg ismerjük! Elvégre -velük ellentétben-én nem loptam, soha egyetlen fillér hasznom nem volt a poltikából.

 

Kovács Géza

 

2011. 10. 27. 3:40

Maximális elismerésem azoknak, akik névvel írják le a véleményüket, EsztergOHM-ban, szeretgomon, interneten. Én azonban akkor sem teszem, ha ezért gyávának, sületlennek, akárminek mondanak, pláne olyan alakok, mint a miniszter szóvivője. A névvel felvállalt véleményére meg akkor legyen büszke, ha mondjuk, Orbánt nyilvánosan megbírálja, különben rossz duma. Ismerem ugyanis az ilyenfajta hatalom természetét, Kubatov listát, Meggyes listát és a többit. Az időmet értelmes dolgokra akarom használni és nem ilyen alakokkal való pereskedésre például.

 

Régebben, itt egy Meggyest védelmező fórumozó a leírt véleményemmel kapcsolatban a névtelenségemet firtatta. Nagyjából a fentieket válaszoltam neki. Azután Meggyesék kirúgták, meghurcolták, megrágalmazták, bíróság, perek és a többi. Nem őt, hanem közeli hozzátartozóját. Kedvem lett volna megkérdezni, ismeri már a hatalom természetét, még most is vitatja a védekezési jogomat, hogy például megvédjem, mondjuk a hozzátartozómat? Na, szóval, nem igaz, hogy a „demokrata nem fél”. Marhaság, rossz duma. A szentek és a pszichopaták azok, akik nem félnek semmitől.

2011. 10. 26. 15:24

Na, most álljunk meg egy kicsit. Ne vicceljen már, hát maga árulta el itt, hogy nagyon komolyan nyomoz utánam, gyűjti az adatokat, sőt úgy látom másokról is! J

Ezek után rám húzni azt, ami önre jellemző megint bárgyú próbálkozás. Átlátszó.

Ön emelgeti az 50-es éveket? Hiszen az eszközei hasonlóak. Azért mert logikusan összerakjuk ez a névtelen mocskolódás kinek jó, ez nem azt jelenti, hogy azt tesszük, amivel ön engem vádol! Érdekes, hogy megint a „körzetemmel” jön? Vajon miért van ez?

Minden sorával magát árulja el, pitiáner „okoskodó”. Nem érzi, hogy nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy elhatárolódott-e a Tescotól? Ki akarja-e rekeszteni a Jobbikot? Miért degradál?

Úgy gondolom, pont ön hasonlít mentalitásban Meggyesre (főcenzor), Gulyára ( Mészáros Tibor), Takácsra ( ifjuesztergom)!

 

Jobbulást:

 

Kovács Géza

2011. 10. 26. 14:45

Szende  igaza is van tényleg nem kell másokkal takarozni, ha igaz az amit leirunk.Én is  sokáig csak  olvasgattam ezt a" Szeretgomot"Nem volt kedvem és most sincs kedvem  névtelen "hösökkel" vitázni Ha van  valakinek valamiröl véleménye vagy tartsa magában de ne névtelenül firkáljon mindenféle sületlenséget.

2011. 10. 26. 14:26

Ne ítélkezzünk mások felett főleg Szijjártó szavaival!

Szijjártó olyan minr a strucc!

2011. 10. 26. 13:53

"Internetes fórumokat nem olvasok. Mert azt gondolom, hogy ott a névtelenül, személytelenül elmondott vélemények mögött kifejezetten gyáva emberek állnak”– ezt a miniszterelnök szóvivője nyilatkozta a hírTv Versus című műsorában vasárnap este. Szijjártó Péter szerint „ha valaki elmondja a véleményét, vállalja névvel az egy egészen más kategória, az internetes fórumok nem tartoznak ide".

Valahogy ide illett.

2011. 10. 26. 10:46

Kedves "REMUS"ha igaz mind az amiket  itt leirt akkor az a tisztességes, ha a nevét is adja, ha nem teszi akkor csak egy bajkeverö képzödmény.

2011. 10. 26. 9:06

Remélem megérti, hogy a kérdés jogát senkitől, így tőlem sem veheti el. Ha lesz mit kérdezni fogok, egyszer, tízszer, százszor. A Tescos példája igen félrevezető, hiszen nem egy tematikus rendezvény keretein belül, tematikus rendben szervezett produkciók mellett árusít a Tesco KIZÁRÓLAG acsarkodó "irodalmat". Nemúgy a MÖM tábor. Na, erről ennyit. Külön pikantériája levelének, hogy újabb cimkével tűntet ki, továbbá veszi a fáradtságot és nyomoz utánam. Minden választópolgárral ezt tette a körzetében, aki nem önre szavazott? Lehet, hogy ők nem kérdeztek, én viszont kérdezek, ami Önből az 50-es évek reflexióját váltja ki. Nem vagyok én olyan fontos ember, hogy be kelljen azonosítani. Csak egy érdeklődő választópolgár vagyok, meglehet nem is az Ön körzetében. Végül engem Gulya Istvánhoz, Takács Istvánhoz, vagy Kovács Gézához hasonlítani, ez több mint sértő. Ez az igazi mélyütés! Önök sokkal egyformábbak, mint azt gondolnák.

2011. 10. 26. 7:48

Igen, az, provokátor. Akit valószínűleg ismerek és ezért „remus” bőrébe bújt. Megértem, hogy nem tud telefonálni. Kacsintás

Megvan önnek a jó oka mindenre. Egyelőre úgy néz ki, hogy tudom, kinek az érdekében „harcol”, de lehet, csak ezt a látszatot akarja kelteni. Még nem döntöttük el, de azért közeledünk a beazonosítása fele. Mert ez fontos, nem véletlenül mondtam, hogy névvel vállalja azt a nem véletlen lejáratást, amit az elejétől folytat.

Kérdéseket félre érti, vagy egyszerűen nem válaszol. Mikor megkérdeztem miért nem háborgott-e a Tesconál amikor hasonló könyveket árult, nem válaszolt. Vagy amikor megkérdezem, hogy miért pont én vagyok a porondon, azt sem mondja meg? Lehet, azért mert amit eltervezek, meg is valósítom? Gondolok itt például a kiadvány kiadásra, amire irigységgel tekinthet az, aki ezt konkurenciának tekinti.

Valami színvonaltalan dolgokról beszélt, meg most talponállóról, értelmetlen dolgokról, nem érzi, hogy ez mind degradálás? Színvonaltalanságról, miért nem a „függetlenség” napján beszélt? Hiszen „elvbarátai” átfedésről is beszélnek…

Átlátszó nagyon, amit művel, évek óta nem létezik a MÖM, ha már szóba hozta. A MIÉP tagja sem vagyok 2004-től. Arra hívtam fel a figyelmét, hogy miért csak engem akar skatulyázni, kirekeszte(t)ni? Magyarázza el? Mi a maga indoka? Mert van. Látszik. Úgy érzem –első megérzem volt a helyes-ön nagyon mocskos játszmát játszik! Takács, Gulya jutott eszembe, de úgy érzem ez „nem az”. Olyan Hídlap 2-es feelingje van. Akkor meg tudom, hogy ma már mégis jó úton járok! Kommunikációból és helyzetfelismerésből nem vagyok gyenge. Ráadásul megint elővett egy téves sztereotípiát! Nem mi vagyunk kirekesztőek.

Ahogy említettem és ne akarja, hogy részletezem: én elfogadtam a más világnézetűeket, más vallásúakat, a karrieristákat, a drogost, férfiként a férfiakat ágyba cipelőt. Akkor ne engem vádoljon kirekesztéssel! Hiszen én félretettem a neveltetésemből adódó helyes beidegződéseimet, s továbbra is hiszem, hogy én vagyok az egészségesebb.

Remélem, érti utolsó kulturált üzenetem.

Kovács Géza

2011. 10. 25. 23:43

Ha nem hívom fel, akkor provokátor vagyok? Őszintén mi a fenének ez a fórum, ha telefonszámon kell megbeszélnünk a vitás ügyeket? Lehet, hogy Miavecz úrral két sör mellett megbeszéli a dolgokat, de én azért vagyok itt és nem valamelyik talponállóban, hogy itt ütköztessünk érveket. Emlékszik még a kezdetre? A függetlenségét kérdőjeleztem meg, s ezt teszem továbbra is. A másik kérdésével nem nagyon tudok mit kezdeni. Mármint ami a Jobbikra vonatkozik. Miért hozza őket szóba, amikor ez a disputa nem róluk szól. Ha gondolja, akkor kezdhetünk egy versenyt, hogy ki a legradikálisabb a városban. Egyes pálya Stámusz Andrea, Jobbik, kettes pálya Vodicska Tamás, HVIM, hármas pálya Zentai-Plajner Zsolt, Jobbik, négyes pálya Kovács Géza MÖM. Azt kell még tisztázi hogy aki nyer, az a legradikálisabb, vagy a legkevésbé az, meg azt is, hogy mi egyen a jutalom, avagy büntetés. Rekesszük ki? Honnan? Ki? Miért? Kovács úr! Ha ki akarnám rekeszteni, akkor nem itt, nem most és nem Önnel csevegnék, tán szóba se állnék Önnel, levegőnek nézném. Látja, ezzel ellenkezőleg beszélgetek Önnel. Nem értem miért a kirekesztés jut azonnal az eszébe. Igaz lenne a mondás, mely szerint ki mint él, úgy ítél?

2011. 10. 25. 16:00

Kedves Remus!

 

Névtelenségből, a gerjesztett kirekesztésből van elegem, nem a vitából.

Ha Ön nem provokátor, akkor felhív a 06-30-241-45-10-es telefonszámon, bemtatkozik és megbeszéljük a dolgokat. Talán két sör mellett, ahogy Jenővel. Tévedtem volna az Ön megítélésében, akkor elnézést kérek és megkövetem.

Nem kaptam választ, hogy a nálam radikálisabb Jobbikot például ki kell rekeszteni? Ez nagyon érdekelne.

 

Üdvözlettel:

Kovács Géza

2011. 10. 25. 15:52

Hadd kérdezem meg Mecfly, azért kérdezni szabad? Azt szeretném tudni, hogy aki a kényelmes fotelból irogat, az mind liberális szellemiségű gondolkodó? Az a gondolkodásából kifolyólag szélsőséges? Konkretizáljuk. Miből rekesztettem ki Kovács Gézát, mi volt az a szélsőséges megfogalmazás, amellyel kikezdtem őt? Hadd kérdezzem, amikor Kovács Géza kérdezi ezen a fórumon ennél sokkal erősebb szavakkal az ellenlábasait, akkor ő a demokrata, mert az ő ellenlábasai, az ön ellenlábasai is? Ha én kérdezem Kovács Gézát, akkor kirekesztő vagyok? Milyen érdekes gondolkodásmód. Na, még egy kérdés. Aki mondjuk 100%-os rokkant, ki sem tud mozdulni otthonról, annak csak a véleménye, a kérdése zavaró, vagy a kpogtató cédulája, meg a szavazata is az? Végül, de nem utolsó sorban. Nyolcezren szavaztak tavaly Tétényi Évára, de csak ezren mentek el az egy éves jubileumi megemlékezésre. A Kovács Géza féle 21-ei rendezvényre ötszázan. Mondjon kérem véleményt az otthon ülő 7-7.500 szavazóról is.

2011. 10. 25. 15:43

Azért ez a "demokratikus" válasz is önmagáért beszél. Tisztelt Fórumozó, hadd hívjam fel a figyelmét, hogy az erőszakot nem lehet, de nem is szabad relativizálni. Olyan, józan gondolkodású emberben meg sem fordulhatna, hogy inkább a martenz bakancs, amely a fajgyűlölő skinhed mozgalom szimbolikus rúgó, taposó acélbetétes eszköze, mint az 50-es éveket idéző véres pufajka. Milyen édesen tematikus, ahogyan a "véres" jelzőt csak a pufajkánál említi. Szerintem egyik sem inkább a másiknál, és ehhez nem kell liberálisnak lenni. Csak józannak.