Beismerő vallomás az esztergomi Fidesz-frakciótól

Beismerő vallomás az esztergomi Fidesz-frakciótól

2011.10.17. 17:02

2011. október 14-én Esztergomban megtört a jég. Ez volt az első alkalom, amikor maga a helyi Fidesz-frakció vallotta be bűnösségét. Azzal ugyanis, hogy a legutóbbi testületi ülésen, zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárása mellett, visszamenőleges hatállyal szentesítették azt, hogy 2007. július 1. és 2010. szeptember 30. között közpénzeket fizettek ki úgy, hogy nem volt rá testületi felhatalmazásuk – gyakorlatilag beismerő vallomást tettek a hónapok óta az ügyön dolgozó nyomozati hatóság felé.

Ebben az ügyben Tétényi Éva polgármester még az év elején eljárást kezdeményezett, miután kiderült, hogy az úgynevezett Aranyszárny életbiztosítási kötvényeket az előző polgármester, Meggyes Tamás, és két alpolgármestere, Knapp János Pál és Németh József nevére úgy kötötték meg és fizették a havi díjakat, hogy erre semmiféle testületi felhatalmazásuk nem volt. A közel 12 millió forint közpénz olyan jellegű felhasználása, mintha magánvagyon lenne, súlyos bűncselekménynek számít, éppen ezért  döbbenetes, hogy a Meggyes-csoport ezzel a visszamenőleges hatályú testületi döntéssel kívánja legalizálni az előző ciklusban elkövetett  tettét.

A másik folyamatban lévő rendőrségi ügy az úgynevezett jutalékos rendszerrel kapcsolatos, melynek alapján a hivatalban dolgozó köztisztviselők közül némelyek minden ingatlan eladása, vétele, szerződéskötése után jutalékot számolhattak el, melyet jutalomként fizettek ki számukra. Miután ezt egy tavaly októberben megszüntetett polgármesteri-jegyzői közös utasítás alapján tették, és a jelenlegi városvezető, Tétényi Éva nem hajlandó ezt a jogszabályellenes gyakorlatot követni, ezért kénytelen volt a Fidesz-frakció most rendeletet alkotni erről. Az ügyben érintettek: a vagyoniroda vezetője és ügyintézői, a városszépítési osztály vezetője, aki jelenleg Meggyes Tamás élettársa, és a mindenkori jegyző. Az rendeletalkotás visszáságára a múlt pénteki testületi ülésen maga a jegyzői referens hívta fel a figyelmet, és kérte, hogy őt hagyják ki ebből. Az esztergomi jegyző megválasztása óta egyetlenegyszer nem volt hajlandó biztosítani az ülések törvényességi felügyeletét. Talán csak véletlen, hogy az előbb említett biztosítási ügyben korábban a polgármesteri hivatalban éppen ő volt a kijelölt ügygazda.

Az esztergomi képviselő-testület mindkét döntése azt bizonyítja, hogy a múltban súlyos visszaélések történtek az önkormányzatnál, amelyek nyomait most szeretnék eltüntetni. Ehhez azonban senki sem asszisztálhat tovább, főleg annak tükrében, hogy a városban több intézményben nincs fűtés, elfogytak a működtetéshez szükséges pénzügyi források, és az adósságok kifizetése vagy a bérek biztosítása a tét. Eközben az előző városvezetés saját irhája mentésével foglalkozik. Elég volt! Új választást, és a felelősök lemondását várjuk Esztergomban.

 

Esztergom, 2011. október 17.

 

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

2011.10.25. 10:35

Gondolom, a rendőrség, és az ügyészség megkezdte a nyomozást.

2011.10.19. 22:57

Az előző polgármester engem ennél jóval óvatosabb mondatok miatt is beperelt, mászkálok is még mindig bíróságokra miatta. Ideje lenne már Tétényinek is ehhez az eszközhöz nyúlni. A felhatalmazása megvan rá, az ügyvédeket fizeti a város, csak akarat kérdése.

2011.10.19. 22:47

És a Csurka-féle Magyar Fórumban jelent meg. Ez is csak ŐSteindl ŐbalázsŐt minősíti.

2011.10.19. 22:41

Kedves Fórumozók!

A ti postaládátokba is eljutott az a röpirat, mely szerint "Tétényi Éva 25 évre tönkrevágta a várost".  ????

Az interjút Steindl Balász adta.  Rosszall

 

2011.10.19. 21:39

A konklúzió éppen fordítva van. Amíg segg van addig nyelv is akad.

2011.10.18. 21:49

Ígen ,ezek a nüanszok még sokszor megzavarnak.De hát az életemet Kádár báttyám kocsmameleg életszinvonalában éltem le.Sokan mondják,hogy jobb volt.De azt is,hogy akkor adósodtunk el-És az elmúlt húsz év év mit tett?Létrehozta az orbán féle seggnyaló gnómokat.Mint ahogy a Rákosi pajtás csinálta.Tény hogy a létbizonytalanság ezek alatta a tetvek alatt jött létre./mszp-szdsz-fidesz./Konklúzió:Amig nyelv van,addig segget is találni hozzá!!!!!!!!!!!!!

2011.10.18. 11:19

Ahhoz, hogy egy fa kidőljön sok fejszecsapásra van szükség, főleg, ha hagyja az ember, hogy ennyire elhatalmasodjon!

Ez az ügy is egy fejszecsapás. Rajta, keressünk még pár ilyen ügyet, hátha kidöntjük végre ezt a csúnya fát...

Mindent bele Esztergom, ne adjuk fel!

2011.10.18. 10:35

Melyik tróger mondotta kb. egy éve? "Megakadályozom, hogy illetéktelenek rátegyék mocskos kezüket a város pénzére!" Most úgy néz ki, hogy a mocskos kéz az övé és már réges régen ráteete. Azóta sem tudja senki kihúzni a város kasszájából ezt a mocskos kezet.

2011.10.18. 9:35

Miért hallgat az ellenzék?

Mert szerintem ebben az országban időtlen idők óta kéz kezet mos, senki sem bántja "élesben" a másikat, mert mindent tudnak egymársról...

2011.10.18. 2:23

Ha ezt az életbiztosítási ügyet, nem fideszesek követték volna el, már hangos volna Budai vizsgálatától az ország, (de így nem vizsgálhatja -ha akarná akkor sem-mivel a saját ügyek vizsgálatára nincsen felhatalmazása, ezt már korábban Papcsák is elmondta, amikor rákérdeztek, valamilyen saját korrupciós ügyre) csak azt nem értem, hogy ez egy hónapok óta köztudott, dolog, akkor az ellenzéki pártok miért hallgatnak errről, (is). Gondolom fideszesek most kapták a tippet, hogy így meg tudják úszni, szégyen hogy ezt meglehet tenni visszamenőleg, jogszerűen, nem lesz következmény, testületi döntésnek nevezett bohózattal meg fogják úszni, alpolgármesterek felvették a pénzt korábban, M1-es pedig megkaphatja.

2011.10.18. 0:57

Szerintem: csak az országgyülési képviselőnek van mentelmi joga. /Sajnos, a jelenlegi Parlement -párt állástól függetlenül - nem vonja vissza Sírós /

2011.10.17. 23:22

Sajnos valóban védve vannak, de megoldják, hogy 100 évre titkosítják az aktákat. Ma sportügyben Pesten jártam, és hazafelé jövet, két prominesns fityiszessel találkoztam a solymári Osanban, feltételezem a központból jöttek. Nagyon fáradtnak, és letörtnek tüntek, ha sok a feladat mondjonak le.

2011.10.17. 22:08

Ezek a *moderálva azt hiszik, hogy visszamenőleg törvényes lesz a sundámbundám? Ebben a ciklusban védve vannak, de előbb-utóbb jön egy másik Kormány...

2011.10.17. 18:44

Most nem a demokrácia a lényeg, hanem a jogállamiság. A kettő nem ugyanaz. Előbbiért nagy könnyeket nem ejtek, utóbbi pusztulása ellen a vérem is hullajtom, ha kell.

2011.10.17. 18:42

Mármint a nyomozás szempontjából.

2011.10.17. 18:38

kérdés hogy lesz -e, valami foganatja?Mert ahol egy schmidt pali nevű seggnyaló a köztársasági elnök,és a főügyész torbán barát ott nincs demokrácia!Csak a mesében,de abból már sokan kinőttünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011.10.17. 18:38

Nemzetközi sajtótájékoztató arról, hogy működött a közpénzek felhasználása hazánkban az elmúlt években. Azon túl követelni kell Kósa, Lázár és a Fidesz vezérkar elhatárolódását az "esztergomi minta" gyakorlattól. Azonnal!