Nagyszerű küzdelmek, remek rendezés Nagysápon a felnőtt NB II-es birkózó csapatbajnokságon
Sport
2011. okt. 16.

<p>Nagysápon rendezték a felnőtt férfi másodosztályú birkózó csapatbajnokság csoportküzdelmeit szerdán. A résztvevő csapatok -Újpest, Szigetvár, Szigetszentmiklós és a Dorogi Nehézatlétikai Club- hatalmas küzdelmet vívtak az első osztályba jutásért. Végül a kiváló teljesítményt nyújtó dorogi gárda nyerte a férfias küzdelmet Lévai Zoltán edző irányításával.</p>

Külön említést érdemel a remek nagysápi rendezés, melynek részeként Balogh Miklós polgármester úrnak és segítőinek köszönhetően minden versenyzőt és kísérőt vendégül láttak egy tál pazar "birkózópörköltre" ami csülökből, tarjából és körömből készült. Nagy élmény volt a verseny a helyi bikózópalántáknak is, akik lelkes szurkolásukkal vették ki részüket edzőjük Partos Bence és a dorogi csapat sikeréből. Mind a rendezők mind a sportolók részéről megfogalmazódott a szándék: ennek a kezdeményezésnek folytatódnia kell!

Az A csoportban a Diósgyőri BC diadalmaskodott, a B csoport győztese a Dorog NC II., a C csoporté a Vasas SC II.
A csoportelsők körmérkőzéssel döntenek majd az NB II. első három helyezésének sorsáról és az első kettő automatikusan feljut az NB I-be, ha nincs már első osztályú csapata az adott egyesületnek. További helyezések a csoportmérkőzéseken megszerzett pontok alapján lesz kiszámítva.
A csoportokban a csapatok körmérkőzés formájában mérkőztek meg egymással vegyes fogásnemben úgy, hogy a hét súlycsoport legalsó kategóriájában (55 kg) kötöttfogásban, a következőt szabadfogásban és a további súlycsoportokban hasonlóan váltakozva mérkőztek.
Visszavágón a súlycsoportokban ellentétes fogásnemben kellett birkózni.

 

B csoport

I. forduló
Dorog - UTE 23:4,
Visszavágó:
Dorog - UTE 21:5,

II. forduló
Dorog - Dél Zselic (Szigetvár) 20:7,
Visszavágó:
Dorog - Dél Zselic (Szigetvár) 20:6,

III. forduló
Dorog -Sziget SC(Szigetszentmiklós) 22:5,
Visszavágó:
Dorog -Sziget SC(Szigetszentmiklós) 16:11,


B csoport végeredménye
1. Dorogi Nehézatlétikai Club II.
2. Dél Zselic (Szigetvár)
3. Sziget SC (Szigetszentmiklós)
4. UTE

Győztes csapat tagjai: Pál Tibor, Pap László, Partos Bence, Szabó György, Katona Zsolt, Szakolczi Zoltán, Pap György, Kácsor László, Brilla Gergő, Robotka Soma, Sillai Csaba, Robotka László, Tatár Gergő.

Edző: Lévai Zoltán

(forrás)