Szép esztergomi siker a kaposvári Díjlovagló Világkupán
Sport
2011. okt. 15.

<p><span id="internal-source-marker_0.48727736202769323" style="font-size: 11pt; font-family: Times New Roman; color: #000000; background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; font-variant: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;">A háromnapos nemzetközi viadalon 15 nemzet 70 lovasa 81 lóval szerepelt a 24. alkalommal megrendezett díjlovagló Világkupa kaposvári fordulóján. Az idei évben tehát sokszínű mezőny nevezett külföldről és hazánkból egyaránt. </span></p>

Csütörtöki nappal indult a rendezvény; érkezés, regisztráció, állatorvosi vizsgálat. Pénteken az úgynevezett bemelegítő versenyszámok zajlottak. A szombati programokban elért eredmények minősítettek a vasárnapra, amikor is mindhárom szinten (nehézosztályú „kis kör”, a nagydíj szintű „nagy kör” és póni kategóriában is) a közönség számára legérdekesebb, leglátványosabb zenés kűr versenyszámok kerültek lebonyolításra, amelyben már csak a legjobbakat láthatta a közönség.
A versenyzőket elismert nemzetközi bírói csapat pontozta, mint például a két olimpiai szintű bíró Dr. Evi Eisenhardt, és Dr. Plewa Dietrich.

Az eseményről a viadal esztergomi indulóját Horváth Katalint kérdeztük:

- A zenés kűrbe mindössze 15 lovas jutott be, ezek között végeztem a 10. helyen (61,880%-al). Nem volt könnyű dolgom első indulóként, mivel ilyenkor még nincs kihez mérnie a bírónak a lovas teljesítményét. Az előző két napom is megnehezítette, h 2. indulóként startoltam, egy kiváló holland lovas után, aki több számot fölényesen meg is nyert.
- Úgy tudom a Nemzeti Vágtán is részt vettél.
- Igen, részt vettem a Nemzeti Vágtán is, ahol a díjlovas bemutatóra 6 lovast kértek fel az országból. A nagydíj feladat elemeiből válogatott legnehezebb gyakorlatokat párharcok formájában mutatták be a versenyzők. E megmérettetésen sikerült megnyernem a Herendi Nemzeti Vágta Díjlovagló "KO" versenyét, nyújtott ügetésben.

Fotó: Szabó Zoltán

(forrás)