Kaposváron jártak és taroltak a dorogi birkózók
Sport
2011. okt. 15.

<p>A serdülő korosztály, azaz a 13-14-15 évesek első kvalifikációs versenye Kaposváron volt, Ez volt az első lépés a decemberben megrendezésre kerülő kötöttfogású birkózó Országos bajnokság felé.</p>

A Dorogi NC birkózói 13 fővel vettek részt a tornán. Egy ötödik hellyel, két bronz-, három ezüst- és kettő aranyéremmel térhettek haza. A győztesek külön ajándékcsomagban is részesülhettek.

A résztvevő csapatok közül, egyedül a dorogiaknak sikerült öt súlycsoportban is bejutni a döntőbe. Ebből Torba Erik és Lévai Zoltán magabiztos birkózásának köszönhetően kettőt megnyertek. Dömény János, Pap Bertalan és Szentes Kristóf nehéz küzdelemben a második helyet szerezték meg. Pap Olivér is eséllyel pályázott a döntőre, de a bejutás most elmaradt. Lévai Zoltán edző értékelése szerint az országos bajnokságon a mostani eredmények alapján, mindegyiküknek esélye lehet a magyar bajnoki címre.

A következő rangsorverseny állomása Tokod lesz, ahol a serdülő birkózók a Rajos Szikvíz Kupán mérik össze erejüket és tudásukat. A szervezők mindenkit szeretettel várnak 2011. október 22-én a 10-16 óráig tartó versenyen a Tokodi Általános Iskola sportcsarnokában.

 

Hazai eredmények

38 kg:

3.

Ribim Maxim

/

Dorog NC-Esztergom

42 kg:

2.

Dömény János

/

Dorog NC-Tokod BSE

50 kg:

3.

Papp Olivér

/

Dorogi NC-Tokod BSE

54 kg:

1.

Lévai Zoltán

/

Dorogi NC-Esztergom

58 kg:

1.

Torba Erik

/

Dorogi NC-Tokod BSE

63 kg:

2.

Papp Bertalan

/

Dorogi NC-Tokod BSE

85 kg:

2.

Szentes Kristóf

/

Dorogi NC


5.

Ficz Géza

/

Dorogi NC

(forrás)