A Solva Rádió közleménye

A Solva Rádió közleménye

2011. 10. 14. 16:17

A mai esztergomi (2011.10.14.) képviselő-testületi ülés a fidesz-frakció félelmei miatt, zárt üléssel indult, ezért felkérték a teremben jelenlevő sajtó munkatársait, közöttük a Solva Rádió tudósítóját is, hogy hagyják el a termet. Ez megtörtént.

 

A technika, a szokásoknak megfelelően a teremben maradt. Előtte a közvetítést lebonyolító laptopot a rádió munkatársa „mikrofon” állásból „zenelejátszás listából” funkcióba kapcsolta. A városháza egyik munkatársa jelezte a rádió folyosón tartózkodó munkatársának, hogy a zárt ülés elkezdése előtt a frakcióból valaki, illetve egy városházi informatikus a teremben hagyott technikához nyúlt azt állítván, hogy a berendezés rögzíti az eseményeket.

Ezzel szemben – ha értenének a számítógépen futó szoftverhez, nem állítanának ilyet-, a gépen három program futott az adott pillanatban. Az egyik, az adáslebonyolító, a másik egy netböngésző és a harmadik egy vágóprogram, melyen az aznap reggel felvett beszélgetés – pont a zárt ülés miatt - felfüggesztett vágása folyt.

A Solva Rádió vezetősége felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a tulajdonos jelenléte és engedélye nélkül illetéktelen személyek hozzányúljanak más számítógépéhez. Felháborító, hogy alaptalanul gyanúsítsák  és fenyegessék meg munkatársaikat, aki csak a dolgát végzi, a nyilvánosság jegyében.

 

Esztergom, 2011. október 14.

 

Solva Rádió vezetősége

Geletey Balázs

2011. 10. 16. 21:51

Az együttműködés itt nagyon sok embernél tényleg csak azt jelenti, hogy vele értsenek egyet, nem ismerik a szó valódi jelentését. Olyan együttműködés márpedig nem létezik, hogy kritika nélkül azonosak a vélemények. Azt ugyanis máshogy hívják. Ha közösen többedmagammal dolgozom valamin, azzal foglalkozunk és nem nézetkülönbségekkel, elhatárolódómmal, miegymással, különben nincs eredmény, nem fejezzük be, ki is rúgnak. A reálgazdaságban létező együttműködés, kooperáció belátom teljesen más, a politikában úgy látszik ismeretlen. Sajnos mert ez egyben magyarázat például a gazdaságpolitika mára, tökéletes eredménytelenségére, miközben alapvető befolyása van a gazdasági életre. Sajnálom, hogy én is együttműködésről papoltam.  Eredeti jelentését vesztett, a politika által eltorzított blabla szó. A hibák felismerése, hasznosítása, tanulás, vélemények egymás mellett élése még messze van.

2011. 10. 16. 20:05

Igazából szerintem ez ebben a formában már túlhaladottá vált. Úgy látom most az a közvélekedés mérvadó körökben, hogy két zászló van. Ennek főleg abban látom jelét, hogy bárminemű kritikai megnyilvánulásra az a válasz jön, hogy pofa be, tessék együttműködni (beállni a zászló alá) és majd-mi-azt-tudjuk.

2011. 10. 16. 16:29

„De nincs három térfél! Ezért itt kell maradni és rendezni az ellentéteket, nekem ez a véleményem!”

Egyetértek. Egy cél van és két térfél. Ezt a térfelet azok csinálták, akik igazságérzetüket megszenvedve, üldöztetve azt létrehozták. Sokan ebbe csak belecseppentek, becsüljék meg magukat! Úgy látom, aki támadja, rágalmazza a létrehozókat, automatikusan a másik térfélre kerül, és el lesz takarítva. Azt azért már észre kellene venni, hogy így volt a múltban, miért ne lenne így a jövőben. Már csak ezért is, ha bármilyen Esztergommal kapcsolatos ambícióm lenne, minthogy szerencsére nincs, én jól meggondolnám az ilyen lépéseket, ebbe jó páran belebuktak. Itt egyetlen közös cél érdekében úgy történt egy kézfogás, hogy más dolgokban mindenki megtarthatta saját véleményét, szervezetét, önállóságát, ez egyben a lehetséges jövő. Egy a cél, de sok a zászló.

 

 

2011. 10. 16. 14:05

De nincs három térfél! Ezért itt kell maradni és rendezni az ellentéteket, nekem ez a véleményem!

2011. 10. 16. 11:12

Én nem hiszem, hogy esztergomi sajátosság lenne az, hogy az ember nem szívesen marad egy játéktéren olyanokkal, akik a háta mögött ilyeneket művelnek.

2011. 10. 16. 10:54

Akkor olvasd el ezt a tegnapi cikket: http://www.168ora.hu/bluzone/ich-bin-ein-esztergomer-84203.html

Néhány napja, Tétényi Éva polgármester asszony megtisztelő meghívására újra Esztergomba látogattam és részt vettem a „Függetlenség Napja” elnevezésű rendezvényen.

 

2011. 10. 16. 10:27

Gratulálok!

Ha valami csoda következtében mégis új választások lennének, akkor ezzel a hozzállással ismét a fidesz fog nyerni.

Úgy látszik igaza van egy "vidéki" ismerősömnek: az esztergomiak nagyon furcsák, mindenkire tudnak rosszat mondani, de összefogni hosszú távon képtelenek.

A rádió számítógépét, ha nem kapcsolható ki tényleg ki kellett volna vinni a teremből a zárt ülés kezdetén. (Magas labda, lecsapva)

 

2011. 10. 16. 7:54

A Dániellel egy meglévő hibás folyamatot koronáztak meg. Egyből hozzáteszem, semmi bajom D. P.-vel mint emberrel. De azt mondta, hogy mindenkivel össze lehet fogni csak a "nemzeti radikálisokkal nem lehet összefogni. " Szerintem ezt nem neki kellene meghatároznia. Nem neki kellene 20%-ot kirekesztenie!  Inkább az embereknek kell eldönteni, hogy kell-e nekik olyan, aki kirekesztő!?

 

( Ja és még valami. Azt mondják, mi csináltunk ebből ügyet, az esztergomiak nagyrésze azt sem tudják ki D. P. Ezt elfogadom. De ezzel feladtuk a magaslabdát és Budapesten illetve máshol, ahol a nemzeti radikálisok is szimpatizálnak küzdelmünkkel, rossz üzenetet kapnak! Ez érthető?)

2011. 10. 16. 7:45

"Tétényi is közölte a testületi ülésen, hogy a Civil hetes nem az ő újsága, mert neki sokkal jobb újsága lenne..."

 

-Egyetértek a polgármester asszonnyal. De akkor kinek az érdeke, hogy ne legyen "jobb"?Kacsintás Olyan se nem jobb, se nem bal...

2011. 10. 16. 7:19

Amikor Dániel megköszönte  TÉnak a meghívást, akkor a Hídünnepről beszélt. Ez csak nekem tűnt fel?

2011. 10. 16. 6:57

Mi ez itt?

Kibeszélő show?

2011. 10. 15. 23:58

Mondjuk azt én se értem, hogy a Civilhetes miért nem jelenik meg angolul és dánul, vagy legalább a honlapja miért nem működik angol és  dán nyelven, ha már ennyi Frederik, Iben, Amal, Denis,  Connie, sőt még maga Dante is olvassa  vagy arrafelé ennyire elterjedt lenne a magyar nyelv?

2011. 10. 15. 23:39

Hazudozás magasfokon. Vagyis PR tevékenység. :)

2011. 10. 15. 23:37

Ez olyan "senki nem hívta meg Dániel Péter" játék: Váczy Pilu írja a Civilhetesben (ami úgy látszik ingyen terem), hogy az egyesületek hívták, az egyesületek határozottan elhatárolódnak, közben Dániel megköszöni Tétényinek a meghívást.

Na ez mi?

2011. 10. 15. 23:35

Azt írja nekem Perjési egy újabb levélben (amiben kifogásolta, hogy az előzőt miért osztottam meg, mintha nem lenne teljesen világos, hogy miért), hogy ő ugyan nem finanszírozza a Civil hetest. Hát ez érdekes, ezek szerint félreértette az az ismerősöm, akinek erről mesélt. Mondjuk tegnap Tétényi is közölte a testületi ülésen, hogy a Civil hetes nem az ő újsága, mert neki sokkal jobb újsága lenne, ha lenne... De mindegy, elhiszem. Meg nem is érdekel, hogy miből szerzik a dán lájkolókat:).

2011. 10. 15. 22:31

Jaja, világos, egyértelmű.

2011. 10. 15. 21:03

Ezt így értem.

-Ezért lázadok, ezt nem fogadom el. Nem akarom elhinni! Túl jó a szívem.

Nekem ne beszéljen senki arról, hogy nem kellene a mellem veregetni. Nem tenném, ha lett volna igazságtétel és rehabilitálás. De itt újra a skatulya megy! Most mondjam, hogy igértek ügyvédeket, segítséget...semmi nem lett belőle. Az esztergomiak meg tőlem kérnek ügyvédet és mivel Éváék nem tudnak az állampolgároknak segíteni, én próbálok. Az biztos, hogy Perjési Ferencnek a folyosón mondtam olyan dolgokat, pl. a könyvemről, amit nem tudott és ő is észre vett pár dolgot. Így nem beszéltem ki és ő tudja mire gondolok.

...

2011. 10. 15. 20:50

Én meg állítólag könyvet írok Tétényiről is!

...

-De tudod, az várható, hogy majd az jön...Meggyes ad pénzt Neked, aztán Te nekem a sakkcsapatra és ez így le van vajazva...

( Ilyen magyarázatok voltak Meggyes ideje alatt is.)

2011. 10. 15. 20:00

Jaja, én is rád asszociáltam volna az ipad miatt, de akkor így most már ezt se értem. Micsoda összeesküvéselméletekbe fixálhatják ezek be magukat Tétényi körül, elképesztő. Amúgy ezt nem akartam eddig kiadni, de van akinek azt terjesztik, hogy én egyezkedek Meggyessel... ;)

2011. 10. 15. 19:58

És mi ez az IPAD2, meg sakkgép duma, miért kellene bárkinek is tőlem finanszírozásra várnia???

Az iPad 2 kizárásos alapon én vagyok, de fogalmam sincs miről beszél ez az ember.

Egy tegnap esti levélváltásig életemben soha egy mondatot nem beszéltem vele, soha semmiféle juttatást nem kaptam és nem is vártam se tőle, se Báditól (wtf, egyáltalán mireföl vártam volna?!), szóval csak nézek, mint a vett malac.