"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

jadzia

2022. 05. 18. 20:01
Pintér Sándor belügyminiszter mai parlamenti meghallgatásából kiderült, fogalmuk sincsen mit kellene tenniük. Nagyvonalakban, koncepció nélkül ígért törzsi vezetést.
Hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy a Navajo törzs sámánjainak a rituáléját vagy a Cherokee törzsét, esetleg Íróókézekét veszik-e át, azt ma még nem tudni. De valami hasonlóra szükség lesz a temetések olcsósítása mellett is, ha törzsi vezetésben gondolkodnak, átfogó egészségügyi koncepció helyett.
Mellesleg remek törzsi vezetést láttunk már az Operatív Törzstől.
 
dr KUnetz Zombor mBA
jadzia

2022. 05. 18. 18:56

És most jön Pintér aki a rendet helyezte ma előtérbe mintha a  gyógyítást  katonai eszközökkel meg lehetne oldani. Ha nem történik valami gyors javító intézkedés akkor a betegek szívhajták a fogukat

2022. 05. 18. 16:39

Na igen... A "bűnbak keresés" itt nagyon megy, mindig is ment, ERRE tanították a népet, már gyerek korban is ez van!
Senki sem önmagában keresi a hibát, hanem mindig másokban.
Egyébként sosem tudtam, valójában MIT is tekintenek itt emberek "hazafiságon", de főleg azt nem értem, hogy a "BIZTONSÁGON" mit értenek???:(((

Majd megpukkadtam, mikor a választás napján egy olyan lakótelepünkön élő nővel jöttem hazafelé a voksolás után (ő szegődött mellém, én nem láttam még sosem, csodálkoztam is, hogy itt lakik szinte azóta, mióta én is), és arról papolt nekem, hogy ő aszerint szavazott, ahogy az anyósa lamentált arról, hogy MOST itt milyen jó, és hogy soha rosszabb ne legyen, mint most!

Hát nem mondtam neki, hogy nem értek vele egyet, bár az is igaz, a háború tényleg rosszabb lenne, meg különben is "Eső után köpönyeg" lett volna a a szavazásának mikéntjéért elmarasztalni őt, és hát mi a fenének haragítsak magamra egy ismeretlent?!
Így bölcsen elhallgattam, hogyan szavaztam...
Nem úgy, mint ő, az biztos!:(((

A párom este naggyon maga alatt volt az eredmény hallatán, s megjegyezte, Gyurcsánynak bizony IGAZA VOLT, ez az ország TÉNYLEG az, aminek ő annó nevezte... :((

2022. 05. 16. 12:31

A dolog úgy néz ki, hogy van az országnak egy jelentős számú népessége, aki nem tud, nem akar gondolkozni és ezerszer többre becsüli a "hazafiságot", meg a "biztonságot", mint azt, hogy gondolkodjon. Őket végtelenül leegyszerűsített szavakkal lehet mozgatni (migráns, libsik, pedofilok, stb.), másra (oktatás, egészségügy, stb.) nem reagálnak. Még ha szembesülnek is a jelenségekkel (mert ki nem), akkor se a kormányt vádolják, hanem az orvosokat, a pedagógusokat, meg bárki mást... Rémálomnak tűnik, de ahogy elnézem, ez így működik...

jadzia

2022. 05. 13. 19:12
Bármennyire is furcsa, mégis arra szavazott Magyarország, hogy bután, tanulatlanul és idő előtt távozzon az élők sorából az itt lakó magyar állampolgár.
Annak ellenére választotta ezt ez az ország, hogy az elmúlt két évben a napnál is világosabb bizonyítékát adta az előző kormány annak, hogy teljes mértékben alkalmatlan az egészségügyi veszélyhelyzet kezelésére.
A világ egyik legrosszabb járványkezelése után, Magyarország olimpiai érmet szavazott.
Ezt tükrözi a ma ismertetett kormány szerkezet, ahol sem az oktatás, sem az egészségügy, egyetlen minisztériumi elnevezésben sem szerepel, akár más területtel összevonva sem.
A következő négy év ennek a leckének a megtanulására fog fordítódni!
Kunetz Zsombor MBA
Koronavírus: a sikeres és a bukásra ítélt járványkezelés - Portfolio.hu

2022. 05. 13. 0:56

Ugyanez érvényes az oktatásra is...
Akkor majd írjuk be újra ezt pedagógus napkor? De MINEK?!
Akkor talán LESZ MAJD VALAMI POZITÍV VÁLTOZÁS?!

Egy jó nagy frászt!:(((
Járni jár, DE NEM JUT!!!:P

jadzia

2022. 05. 12. 19:53
Valahogyan úgy kellene bánnunk az egészségügyi szakdolgozókkal és dolgozókkal, ahogyan azt a repülésben, vagy a légitársaságok esetén ezt leegyszerűsítve látjuk.
Hiába van ugyanis az adott légitársaságnak magasan képzett pilóta állománya, ha ehhez nem társul szintén kiválóan képzett földiszemélyzet, repülőgép-szerelő, légi írányító, vagy akár utaskísérő. A pilóta pontosan úgy nem tud ezen szolgáltatások nélkül repülni, ahogyan az orvos sem képes segítség nélkül megfelelő minőségben dolgozni.
Éppen ezért alapvető fontosságú lenne az ápolók, a szakdolgozók és az egyéb egészségügyben dolgozók megbecsülése.
Ez természeten tisztességes bérezést, munkakörülményeket, képzést és továbbképzést, és nem utolsósorban a képzettséghez megfelelő kompetenciát jelentene.
Valószínűleg nem az orvoshiány fogja bedönteni a rendszert, hanem az immár sokkal égetőbb szakdolgozói hiány.
Nem tanulta meg a politika ennek a fontosságát még most sem, később már nagyon késő lesz!
Ma van az Ápolók Világnapja, ideje lenne megbecsülni őket! dr Kunetz Zsombor MBA
Legtöbb ápoló egy forinttal nem kap többet az átvezénylés miatt" - Munkások  Újsága
jadzia

2022. 05. 07. 19:43

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2022. 05. 02. 12:00

Valóban nincs... Hogy ott egye meg a fene az összes politikust, mert ez nem csak a mostaniak bűne, aki ezt kialakította és eltűrte...

2022. 04. 30. 19:05

Nekem volna:
Vitessük kórházba a menekülteket is! :P

jadzia

2022. 04. 29. 19:36

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, kórház és , szöveg, amely így szól: „Lehet osztani. HT Az egy fÅre jutó napi ellátási kvóta: Kórházakban: 550.- Börtönökben: 1300.-Ft Menekülteknek: 5600.-Ft Ehhez nincs mit hozzáfűzni!”

2022. 04. 27. 18:23

Emlegetjük bizony!...

Hogy HOL a boldogság mostanában? Tartok tőle, hogy a Holdon svábbogárnak lenni!:(

2022. 04. 27. 11:10

Hát amelyikre az van írva... Budapest - Bécs.....

jadzia

2022. 04. 26. 19:35

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember

2022. 04. 22. 11:42

Ez viszont igaz.... De egyben természetes is, mert az emberek nyugalmat akarnak az életükben, bármíly hihetetlennek tűnik. Nyugalmat és biztonságot. Ezért van az, hogy sokan emlegetik vágyakozva még ma is a Kádár korszakot... 

jadzia

2022. 04. 21. 19:35

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „„Aki semleges az igazságtalanság korában, az az elnyomók oldalára áll.' Desmond Tutu 1931-202 Felszabtér”

2022. 04. 20. 11:26

Hát, minden tiszteletem ellenére, ez nem sikerült neki. Sehogy sem sikerült. 

2022. 04. 20. 11:24

Köszi, csak hát egy kicsit elszállt az alkotó agya, mikor a kisérő szöveget leírta.... Nem, nem a legcsodálatosabb, de szép és tényleg sokszínű...  Még Európában is... De nem egyedülálló, csak néhány részlete, de azok se nagyon...  De nekem így szép, meg gondolom másoknak is... 

jadzia

2022. 04. 19. 19:42

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Ha szolgálni kívánok valakit, azokat szolgálom, akiknek szolgálójuk nincsen: a védteleneket, akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlók közt egyenlÅbbek világában nem jutott jó szó, akik a versenytársadalom versenyképtelenjei, akiknek nincs eszközük megvédeni Önmagukat, s akik éPP ezért leginkább szorulnak védelemre. -Részlet Göncz Árpád parlamenti felszólalásából, 1990. augusztus 3 ((Tj.))”

jadzia

2022. 04. 19. 19:11

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Csak hogy tisztán lássunk: az "uniós forrás" az az Unió adófizetÅi által befizetett, közös pénz. Nem valami kincses zsákból elÅhúzott vagyon. Tehát aki uniós pénzt lop, az az Unió összes polgárát lopja meg.”