"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011.09.23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2020.03.24. 11:12

Nyugi.. Igyekszik atyaistenné tenni magát (korlátlan idejű felhatalmazás), és meg is teszi (mert a következő alkalomra már elég neki a kétharmad), de nincs örökkévalóság és nincs örökké tartó uralom se. Bukni fog és minél inkább kiépíti a maga kis császárságát, annaál nagyobbat fog bukni. 

2020.03.24. 0:56

Az utolsó szavaidban van a LÉNYEG!
Egészen el vagyok már keseredve, hogy itt maradnak a nyakunkon EZEK ítélet napig a koronavírus okán!
Bevallom, úgy elment a kedvem ettől az országtól, hogy MÉG soha ilyen érzésem nem volt!
Hisz úgy szerettem a hazámat, hogy ha utaztam németbe, már Hegyeshalomnál honvágyam volt!
Most meg "valaki miatt" utálok itt lenni, csak hát nekem NINCS MÁSHOVÁ MENNI!

"Nincs már hová lennem! 
Kegyelmes istenem!
Mert körül vett engem
Szörnyű veszedelem! "
https://www.youtube.com/watch?v=cQia5PD0OHQ
Gárdonyi Zoltán: Nincs már hová lennem

A legkomolyabban mondom, eddig nem értettem egyet a hazánkat elhagyókkal, még a saját lányommal sem, mondtam is neki, én visszafizettetném veled a taníttatásod költségeit a magyar államnak!
Most meg azt mondom, ő legalább még IDŐBEN lelépett!
És mindez a nézetem egyetlen tyrannoshajlamú ember miatt változott így meg! Le vagyok törve, mint a bili füle:(((

Az nem lehet, hogy ez ÖRÖKRE így maradjon!!! Akkor már inkább a halál, mint ez a diktatúra!!! :'(

 

 

2020.03.23. 10:57

Jaj istenkém... Hát honnét tudja, hogy a többiek nem maradtak otthon? Gondolom kiment és megnézte őket, és közben nem maradt otthon. Van akinek dolgoznia kell (mert az üzemek sem álltak le és a mezőgazdaság sem, a boltok sem, meg a közlekedés sem). No meg vásárolni is kell, meg gyógyszertárba menni, stb. Én ahogy elnézem, elég üresek az utcák is, meg az utak is (voltam vásárolni is, meg gyógyszertárban is, no meg édesanyámat látogatom naponta kétszer - hátromszor, reggeli és vacsora, meg gyógyszer beadás és injekció). A kormány nem veszik komolyan, mert igazából semmit se tesz, kivéve persze a hatalomra törést.

2020.03.23. 9:36

Hát nem női kézbe való szerszám, az tény!
Sajnos, igazat kell adjak Neked a mostani helyzetet illetően is, sok jót valóban nem várhatunk!:(((

*************************

Hogy "Hol a boldogság mostanában?" 
A kérdésre a válasz szerintem: LEGINKÁBB SEHOL!
Mert az embert mindig lehurrogják, hogy már megint pesszimista vagy, már megint hiszel az összeesküvés-elméletet gyártóknak!

De kérdem én:
LEHET MANAPSÁG HINNI VALAKINEK IS?!

Ezt kaptam az imént egy volt amőbás barátunktól email-ben:

Naprakész információ a járványról.

Tegnap kétszer annyian betegedtek meg, mint két nappal korábban és háromszor annyian, mint három nappal korábban.
Közben az embereknek eszébe sem jut otthon maradni és a kormánynak sem kijárási tilalmat elrendelni..

Egyrészt önsorsrontás, másrészt népirtás.
https://atlo.team/koronamonitor/

Képtalálatok a következőre: koronamonitor

2020.03.20. 12:26

Hát bizony a szívlspát egymagában is súlyos egy szerszám... Nem is tudtam bánni vele rendesen, leginkább szénlapátoláshoz használtuk. 

Ami a mostani időket illeti, bizony elég nagy csávában (hogy durvábban ne fejezzem ki magam) van a világ gazdasága is, de a miénk meg annál is jobban, hiába "dübörgött" a gazdaság. Most pontosan érzékelni, az autógyárak húzták a termelést. Hogy ez hova lyukad ki a végén, nem tudom, de sok jót nem várok.

2020.03.19. 20:29

Okés, gondoltam, hogy tudod, milyen az a szívlapát, de azért hoztam egyet, hátha valaki nem tudja:
Képtalálatok a következőre: szívlapát

Egyébként a férjemnek azért is lett elég hamar remegős a keze, mert túl fiatalon, 16 évesen már forgatta ezt a szerszámot a szénrakodón, és megerőltette a kezét.
Ezért is ment el bányamozdony vezetőnek, azt mégis csak jobban szerette, és fizikailag is könnyebb munka volt. Bár nem volt semmi időnként a törött áramszedőt reperálni sötétben az egyenárammal működő villanymozdonyon állva...
Később autóvezetés oktató lett az ATI-nál, 11 évet húzott le ott is. 

Valóban nem mindent kell "odafönn" megoldani, én nem is ezt mondtam, de egy JÓ GAZDA legalább tud a problémákról, és kiadja az utasítást a megfelelő embereknek, neeeeem?! Valakiknek csak orvosolni kell.
Egyébként ma is mondták a rádióban, van elég élelmiszer, az üres polcok átmeneti rakodási gondok miatt vannak, na és hát az emberi hülyeség is  határtalan! Már Einstein is megmondta! :DDD
Majd jól rájuk molyosodik a liszt, aki túl sokat vett!:DDD
Sajnos, a nyugdíjak nem késve követik az inflációt, hanem egyáltalán NEM követik!!!
Emlékszel te olyanra, mikor hajszálra pontosan követték volna, és a béremelkedéseket is?
Bár most ahogy elnézem, ez utóbbiban ne is reménykedjen senki, hogy emelkedni fog!!!:(((
Sajnos...

2020.03.19. 11:16

Tudom, mi a szívlapát, kocsis mellett voltam rakodó diákkoromban... Amúgy miből gondolod, hogy mindent "odafent" kell megoldani, a zöldség árától az atomerőművig? A piacgazdaság arról szól, hogy kereslet - kínálat és ha nagy a kereslet, ellenben kicsi a kínálat, akkor mennek az árak felfelé... A gond az, hogy a nyugdíjak (is) késve követik az inflációs változásokat és egyben nem veszik figyelembe az általános béremelkedéseket se...

2020.03.18. 19:43

Majd meglátjuk májusban, csak legyen rá pénzem, mert most azták ki vagyok ám vérezve alaposan! Nem volt elég a karácsony, még a februári nagy áremelések is rátettek egy nagy szívlapáttal! (Ha tudod, hogy mi az... A bányászok tudják!) Ilyenkor a primőrök miatt amúgyis drágább szokott lenni minden, de ami itt az idén áremelés terén megy, az igazán felháborító!!! "Ezek" ott fönn erről nem tudnak? Csak a migráncsok, meg a KORONA!...
Már hóttra ijesztegetnek bennünket! Csak nem azért, hogy az ijedtségtől múljunk ki?!:P
Veszélyeztetett korban lévők, vagy bárki más?!
Képtalálatok a következőre: rémült szájli képek
Becumiztatnak velünk mindent, úgy tűnik!!

2020.03.18. 10:56

Hát te tudod. De ha a szerviz tud rá megoldást, az a legjobb...

2020.03.17. 15:19

Köszi a tanácsokat!:)))
Azt (is) bírom Benned, hogy szinte minden problémára van valamilyen ötleted!:)
Azonban én valahogy ódzkodom minden KÜLSŐ dologtól...
A franc se tudja, de nem szeressem azt a kis egeret se, amit a párom miatt vettem hozzá, de én NEM használom egyáltalán. Utálok mindent, ami külső... nemtom, mér, nem akarom, és kész! Hogy még egy plusz klavi itt foglalja nekem a helyet?!
Nem is tudnám hirtelenjében, hová tegyem?!
Különben sem szerettem az asztali gépél se, meg akkor egér is kéne, de én EZT az érzékeny lapocskát szoktam meg, ami be van építve a laptopba.
Mondtam is a környezetemben, ha valaki felhozta szóba, hogy ő ugyan ki nem állhatja, már pedig szerintem EZÉ a jövő, és nem is olyan sok idővel bejött a jóslatom - lásd: tabletek, okos telefonok! Simiga, simiga! :DDD

Arra gondoltam, majd ha lecseng ez az őrület, elviszem a szervízbe, úgyis letelik májusban a vírusirtóm két évig tartó licence, és akkor majd megnézetem ezt a problémát is.
Addig meg csak elboldogulok vele valahogy. Most - ha el nem felejtem - a jobb oldali shiftet használom, bár a balra áll rá a kezem, nagy betűknél nem is gond, csak az írásjelek (! és " + ') makacskodnak. És néha egy-egy kimaradó betű, de visszaolvasom, és pótolom. Ha mégis kimarad, úgyis megértitek, mit akartam volna írni...
Nagyon köszönöm a segíteni akarásodat!:)

2020.03.17. 10:36

Két eset lehet... Az egyik, hogy mégis mechanikus gond, azaz erősebben kell megnyomni a billentyűket, hogy érzékelni tudja. A másik lehet szoftver (azaz az alap BIOS), ami a billentyűzetet kezeli. Átmeneti megoldásként tudnék javasolni külső billentyűzetet. Nem túl drága, pár ezer forint, csak azt kell megnézni, hogy hogyan csatlakozhat a laptophoz. De ebben az öcsikéd segíthet. 

2020.03.16. 18:20

Hajjajjjj.... ha Te nem tudod, akkor én pláne honnan tudnám, mi a probléma?!
Az egész pár hónapja kezdődHETETT... Ugyanis: Feltűnően egyre több betűkimaradásom kezdett lenni, mikor visszaolvastam.
Azt hittem, én írok túl gyorsan, ami miatt csak felületesen nyomom meg a billentyűket.
Az az igazság, sehogy nem tudok leszokni róla, hogy ne "zongorázzak" ezeken a gombocskákon, és hát lehet, hogy ez a gép nehezebben viseli az erőteljesebb ütéseket, mint az előző laptopok. (Mert ugyi a zongora az "kalapácsos" hangszer, emiatt ÜTNI kell, nem lehet a bilentyűket lenyomva megszólaltatni. Ezt a tulajdonságát használta ki Bartók a  Mikrokozmoszának egyik darabjában, melynek a címe: FELHANGOK:
https://www.youtube.com/watch?v=wnX-MBrf8Ls
Béla Bartók - Felhangok/Harmonics
Mikrokosmos Volume IV: Harmonics Nr. 102

(Megjegyzés: Ezt a művet tudtommal digitális, elektromos zongorán nem lehet lejátszani, ugyanis annak nem lehet NÉMÁN lenyomni a billentyűit.)

A zongorák sem egyformák, van, amelyiknek könnyebben, van, amelyiknek nehezebben jár a klaviatúrája, ugyanabban a márkában is.
A Zeneakadémia új Steinway zongoráját pl. sok művész nem szerette emiatt, mert "megdolgoztatta" őket a billentés erőteljesebb metodikát igénylő játéka miatt.
Ha jó emlékszem, egyedül Várjon Dénes szeretet rajta játszani. Sok zongoraművész koncert előtt kicserélteti az előző, régi steinway zongorára, ha éppen ez van bent a színpadon. 
Igaz, nem tudom, most mi van, mert a zeneakadémia felújításakor lehet, hogy már újabbat vettek a nagyterembe.

A bécsi mechanikás zongora pl. eleve lomhábban jár pl. repetíciónál, ezért (is) találták ki az angolok az angolmechanikát, mert Lisztnek már nem igazán felelt meg a bécsi mechanika egyszerű, de lusta szerkezete.


2020.03.13. 15:24

Hmmm... Akkor nem mechanikai hiba.  Meg is ette a fene. Nem is tudom mit kéne hozzá frissíteni. Tán a BIOS frissítés vezethetne eredményre, ha ugyan...  Ilyet még nem is hallottam, hogy a laptop billentyűzete ne mechanikai hiba miatt döglődjön. 

2020.03.13. 12:52

Volt itt Öcsike, és ő is azt mondta, amit a párom, hogy ÖREG  már ez a nyomtató! (15 éves éppen!) 
Lányban szép kor, de nyomtatóban már matuzsálem, úgy látszik. Mindegy, nem veszek már újat...

A számítógépet meg úgy tűnik, nem úszom meg szervíz nélkül, mert irtóra bosszant, hogy egyre több írásjelet nem tudok rendesen használni. Főleg azokat, mint az idézőjel, felkiáltójel, egyéb jelek, amihez kell a Shift gomb vagy mi (ugyanis ezen a laptrottyon SEMMI nincs kiírva, csak nyilak vannak!)... lenyomása.
Képtalálatok a következőre: caps lock billentyű
Ilyen feliratok NINCSENEK rajta, csak a Ctrl! :(((

Akkor a Bill Gates módszer használ... Lekapcsolom, aztán vissza, és újra jó, de sajnos nem mindig... Az viszont igaz, hogy a Shiftből van kettő, én eddig csak a baloldalit használtam, a jobbot sosem. Lehet, hogy át kéne térnem arra?... Most a kérdőjelet azzal tettem ki, és műxik! - Meg a felkiáltójel is sikerült!!!!!
hurrrrrááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!

2020.03.12. 13:04

Hát ugye a Win 10 arra telepíthető, ami műszaki tulajdonságaiban jó hozzá. Erre elméletileg van egy teszt program.  A nyomtatóhoz meg itt lehet meghatjókat találni Az öcsikédet kell ráugrasztani. Mindkét témát megnézhetné, és a Win 10 telepítése (ha megfelel hozzá a gép) még ma is ingyenes. 

A másik meg az, hogy a párodnak igaza volt, mert már régen fel kellett volna tenni a gépre... (így van az, ha az ember szigorúan műszakilag nézi a dolgokat). A tintasugaras nyomtatók közül (most már úgyis mindegy), számtalan van, amelyiknek az egyes színeket tartalmazó tinta kazettája van. Nekem (nekünk) is az van, jó pár éve. Most már nem sokat nyomtatunk mi sem, mert minek, de azért még néha kel és akkor nagyon jól esik, hogy színes...

Mi az, hogy a nyomtató nem bírná el? Elbír az mindent, ha a megfelelő program van a gépen, ami kiszolgálja...

Ha a gombok beragadoznak, az nem szoftver probléma, azt bizony szervizbe kell vinni. Valószínűleg valami kosz ment alájuk és ettől "ragadnak" be. Egy laptop billentyűzetének kitisztítása azonban nem egy olcsó dolog, bár típusa válogatja. 

2020.03.07. 19:19

Engem, mint "mazsolát" a számítógépekhez, könnyen át lehetett vágni, és az volt a pechem, hogy még a párom laptopját az üzletben nekem több éve ismerős munkatársuk "öltöztette fel" a w. 7-el, de sajnos, önállósította magát, itt hagyta ezt a boltot, és más településen nyitott saját üzletet. Így nekem már nem ő végezte el a legújabb gép feltelepítéseit, és így került rá a 8.1-es op. rendszer, mert azt mondta az üzlet "szakembere", hogy a 10-es az XP után nekem nagyon bonyolult lenne, a 7-est már nem érdemes feltenni, mert elavult, a 8-as nem jól sikerült konstrukció, így a 8.1-est ajánlja.
Hát így lett az én gépemen 8.1-es....
Ha még mindig Zoli, a régi ismerős ott lett volna, mindez szerintem nem történt volna meg...
Sajnos már nem állok olyan jól csak a nyugdíjas jövedelmemmmel, hogy megint új laptopot vegyek, amelyik elbír a 10-es op. rendszerrel... Ráadásul a gombok is kezdenek beragadozni, ami miatt szintén valamit fel kellene rá telepíteni!:(((

Viszont lehet, hogy ráadásul a 10-est a HP LaserJet3030-as nyomtató nem bírná el... Néztem a neten, még véletlenül sincs már ilyen "matuzsálem" multifunkciós nyomtató!:((( Új, modernebbet meg végképpen nem tudok venni, s nem is volna érdemes, nem kell már olyan sokat másolnom sem.

Ez van sajnos.

jadzia

2020.03.07. 18:44

A Windows 10 igen jó a z elődje eléggé idejét múlt a 10 es nekem mint elég béna felhasználónak  is érthető átlátható világos.Gyakran  frissít   naprakész

2020.03.07. 0:29

Az én nyomtatóm lézeres, a zeneiskolának is olyan van.
Típusa: HPLaserJet 3030
Az iskoláé már újabb típus valamivel, és nagyobb is.
És ennek is nagyon örültem 2005-ben! Az árára nem emlékszem már, az acer laptoppal együtt asszem, 260 e ft volt. Az is lehet, hogy használt volt?!...

Azt mondta az informatikusunk, a tintasugarast nem éri megvenni, mert hamar kifogy belőle a festék, sőt, otthonra a színes nyomtató se éri meg, mert nem egyformán fogynak ki a festékek, és fölösleges pénzkidobás, ha valamelyik szín hiányzik, ugyanis úgy már nem működik jól, és magáncélra úgy sem kell sokszor, így nem éri meg, mert eléggé drága a színes festékpatron.
Hát ez van... Főleg ritkán használom mióta nem tanítok, mert kottát másoltam legtöbbször, és már azt is ritkán kell.
A páromnak kellett volna most gyorsan szkennelezni valamit a hivatalnak, ezért ciriburizott ("vihar volt a lavórban").Mondtam neki, fényképezze le, és tegye a gépre, s nyomtassa ki, majd másolja le, de szerinte, minek bonyolítani?!
Könyebb volt engem zrikálni, MIÉRT nem tud szkennelezni ez a szerencsétlen "öreg" nyomtató, mikor azelőtt (XP) tudott?!:(((
Naná, hogy berágtam! 
Más tanárnak még ilyen sincs otthon, sőt, NEKI SE!!!

Ezek mennek, meg a bárányfelhők!:(((

2020.03.05. 11:15

Hát ha sikerált, akkor jól van. Mondjuk a Windows 7 egy kifejezetten sikeres darab volt, mert nagyon jól működött. A Windows 8.1 meg kifejezetten béna. A windows 10 meg megint jó, jobban kiérlelt és könnyebben kezelhető. 

Amúgy egy többfunkciós tintasugaras nyomtató ára manapság tízezer körül mozog, nem egy igazán nagy összeg. Persze mindenáron nem kell cserélni, ha a régi jó még.

2020.03.04. 21:06

Hát igazad van! Eljött az este Öcsike, és megnézte, mit lehet tenni, s ő is ugyanazt mondta: A NYOMTATÓ a ludas, mert olyan régi (15 éve vettem) szegény, hogy nem lehet összeegyeztetni a 8.1-es op. rendszerrel. Nagy nehezen feltelepített rá valamit, így nyomtatni tud, s érdekes, a w. 7-essel üzemelő ASUS-a a páromnak már eleve felismerték egymást, azzal működik, pedig sosem találkoztak... :DDDD
Na.
Szóval a lényeg: Engem nem zavadzál, hogy nem tud a kombi öreg retyezát szkennelezni, hisz nem létkérdés, azt a keveset, ami szükséges, bárhol meg lehet csináltatni... Emiatt nem fogok beinvesztálni egy újra egy fityinget se... Nekem tul. képpen csak a kották fényásolásához kellett, míg tanítottam, mert az eredeti példányt nem szívesen adtam ki a kezemből!
A régi kottáim 10-20 ft-ért voltak megvehetők, most meg jóval ezer fölött vannak, ha vannak egyáltalán!:(((
Fénymásolni tudott és tud most is.
A párom meg csináltassa meg máshol a szkennelezést, oszt jónapot!;o)

De azért köszi, hogy segíteni szerettél volna! :)))