"Hol a boldogság mostanában?"

"Hol a boldogság mostanában?"

2011. 09. 23. 2:41

Kedveseim!

Divatos lett manapság az a kifejezés, hogy "ÉLETMINŐSÉG".

Úgy gondolom, ez így önmagában az ember számára, mint "lelkes lény"-nek, a az élete teljességéhez nem elég.

Sokkal jobban fontosabb talán számára a BOLDOGSÁG, mint életérzés megélése.

De rögtön fel is vetődik a kérdés: MI A BOLDOGSÁG?

A címadó Petőfi versrészlet ugyan nem egészen erről szól, de a lényege mégiscsak az, MI A BOLDOGSÁG A MA EMBERE SZÁMÁRA MOSTANÁBAN?

De felidézhetjük azt is, mi volt a régmúlt idők emberének, s miért nem jó az a MA emberének?

Ti hogy vélekedtek erről?

 

 

2023. 12. 08. 22:12

 

 

KÉRDŐÍV ELTÉPVE, KIDOBVA...

2023. 12. 08. 22:10

És még azt tartják magukról, hogy övék a "legbékésebb vallás"!😡 😱 
Hááát... Az biztos, az inkvizíció kora se volt kutya...
De ugyebár az iszlám, mint "fiatalabb vallás" most kezd csak igazán kibontakozni! Sajnos...
EZT boldogan megúsztam volna...
Az iszlám vallás. - ppt letölteni

Ha még ők sem ismerik el egymást, én ateistaként MIT tiszteljek rajtuk?! :(((


2023. 12. 08. 11:47

Hahaha... Kimaradni? Most osztogatják a vezér kérdőíveit... Mondjuk ritka nagy marhaságok vannak benne. Szóval nem tudsz kimaradni, sajnos. Amúgy a vallások már régóta ebben a kérdésben is mozognak. Az iszlám tömeges megjelenése az "arab tavasz" óta eléggé szembeötlő. Sajnálatos módon még radikalizálódott is (Irak, palesztinok, Irán, stb.) 

2023. 12. 08. 8:14

Hogy hol a boldogság mostanában?
Ehen van-e:
Ezek a legjobb szánkópályák Magyarországon - Szallas.hu Blog

2023. 12. 06. 13:47

Az tuti, hogy a vallások nem fognak kimaradni ebből (sem!), mert mindig mindenbe beleavatkoznak, olyannyira, hogy ők akarják uralni a helyzetet. 
De jó, hog y ezt a cirkuszt én már nem érem meg... Igaz, a "migránsokat" se hittem volna, hogy megérem... Meg se gondoltam, hogy ilyesmi előfordulhat majd...  Bárrr... Népvándorlás a régebbi korokban is volt, s  az se ment simán. Az meg, hogy robbanásos, vagy békés lesz-e az átmenet, az akkor éppen élő emberiség vérmérsékletétől fog függeni. 
Alighanem Asimovnak igaza lesz az ún. "Seldon-válságokat" illetően. (Megjegyzés: Hari Seldon matematikus volt, ill. lesz, ha lesz a XIII. évezredben Asimov könyvében.)
Tejútrendszer – Wikipédia
Tejútrendszer Galaxisa

 

 

2023. 12. 06. 10:53

A gazdag ország nem fog elszegényedni, csak a polgárainak egy része. A tőkések és a befektetők jól járnak és nagyon sok pénzük lesz... Ilyenkor jön az, amit úgy hívnak, hogy érdekérvényesítés, azaz szakszervezetek és társaik. Az élet már csak ilyen. Hogy azután ez az egymáshoz idomulás mennyi ideig fog tartani, azt nem tudom még csak megjósolni sem (tartok tőle, hogy nagyon hosszan), a tetejébe a vallási dolgok még inkább belekavarnak és lassítják ezt a folyamatot. Lehet belőle robbanás (amit nagyon nem szeretnék), és lehet többé-kevésbé békésen, habár elég rázós úton...

2023. 12. 05. 21:34

Igen ám, de az a gazdag ország meg hamarost el fog szegényedni, hisz nem alkalmazzák majd az ott élő őslakosságot "tisztes bérért", ha kap olcsóbbat a tőkés a bevándorlókból...

Továbbá:
Mi itt NEM számolhatunk századokban, s főleg nem EZREDEKBEN, mint Asimov az Alapítvány és Birodalomban az aklimatizálódásra...
Az a "belesimul" dolog meg NEM FOG békésen menni, ezt (így 80 évesen is!) GARANTÁLOM!
Lesz itt lázadás bőven! És ez szintén nem fogja szolgálni a hőn áhítozott jólétet...
Az emberi rassz eredete, kialakulása biológiai és környezeti hatásokra 2.  rész

Ilyen NEM lesz, eltűnik a jellegzetes négyféle fajta ember... Kár... Bajban lesznek az antropológusok.😟 😱 

 

2023. 12. 05. 10:06

Neki nem lehet elmagyarázni, mert fél tőle, mint az ördög a szenteltvíztől... Ő az egészet úgy képzeli el, hogy az ország kapja a pénzt, amit ő meg a haverjai ellopnak, és ez így marad az idők végtelenségéig. Persze ebben téved, mert pont ez a fajta hozzáállás hozta el a felismerést, hogy a teljes konszenzus, amikor róka van a csirkeólban, nem működik. Az EU fejlődni fog, hogy tudja kezelni ezt a fajta gennyes kelevényt is.

Amúgy a dolog úgy megy (akármennyire is nem tetszik ez a módja - megvallom nekem sem), hogy a tehetősebb (gazdagabb) országokba áramlik a szegényebb országokból a népesség egy része (ami most túl gyors) és szépen belesímul az adott ország életébe, nemcsak úgy, hogy átvesz szokásokat, hanem úgy is, hogy maga is átad (nyelvhasználat, ételek, fűszerezés, egyes szokások). Persze ez nem mindig szökkenőmentes, mert ha túl nagyok a kultúrális különbségek, akkor nagyon nagy az elválasztó erő, sokszor több emberöltőnyi kell hozzá, hogy valami kialakuljon, ami mindegyik fél számára előnyös. Amúgy ezt az áramlást elsősorban a tőke fűti, mert kell az olcsó munkaerő, amit ugyebár a gazdag országban nem talál meg... 

2023. 12. 01. 19:56

Hmmm... Így alakulna az egységes Európa?! Nah neh mááán!... Bááárrrr...
Lehetséges... De ha igen, kérlek, magyarázd ezt el a "mi" (enyém ugyan nem!) Viktorunknak is, fog örülni neki, mondván: UGYE MEGMONDTAM? UGYE MEGMONDTAM! ... Mondta ám a jó nagy büdi francokat!:(((
Kinek? A birkanyájának???... Azoknak ugyan beszélhet! Süketek és vakok...
Vagy a majmainak:🙈 🙉 🙊 

2023. 12. 01. 15:00

Pont azért. Ha egy országot gazemberek vezetnek, akkor irány oda, ahol nem, vagy nem annyira...  Tudod, valahogy így alakul az egységes Európa (többek között)

2023. 11. 30. 17:48

Sajnos ez így van, és nem fér a fejembe, legalább az iskolázott emberek ezt mért nem látják?!:(((
Csak a MI korosztályunk pampog miatta, a fiatalokat meg nem érdekli SEMMI!
Elvégzik az iskoláikat - ha elvégzik! - és iszkiri ki külföldre (London, Új-Zéland, meg franc se tudja hova...).

2023. 11. 30. 12:15

Nem nagyon, mert az van a lelkübe (agyukba) égve, hogy mindegy... Mert ugye melyik időszakban lett jobb? A pedagógusok kaptak egy jó béremelést 2002-ben, aztán néma csönd, és ugyanez van a többi helyen is. Mondjuk vannak, akik négyévente kapnak valami extrát (ami persze szinte semmi) és kész. 

2023. 11. 29. 13:32

Hát sajnos, igen... Az ember széltében hosszában ezt hallja: Eddig elmentem szavazni, de mostmár nem fogok!
És az se érdekli őket, hogy erre az én válaszom az, hogy akkor biza' a jelenlegi briganti korményra szavazol, nem senkire, ahogy TE hiszed! - Csak néznek nagy boci szemekkel, talán nem is fogják fel, mit mondok!!! 😱 

 

2023. 11. 29. 9:35

Kedves Holdfény!

Persze, hogy nem mindegy, miféle manipulációk történtek. Csak hát az a helyzet, hogy már az első problémák után (nagy gazdagodások, civil szervezetek és ellenzékiek ellehetetlenítése, stb.) észbe kellett volna kapni a népeknek, ha nem is mindenkinek, de jó soknak.. De ez nem történt meg. Persze, személy szerint sokan (köztük te is) nem felelősek azért, ami történt, annál inkább azok, akik hagyják magukat félrevezetni...De még inkább azok, akik látják, mi történik, de nem nyilvánítanak véleményt (még a választáson sem), mert "úgyis minden politikus egyforma".

2023. 11. 28. 17:23

Szerintem NAGYON NEM MINDEGY, milyen manipulációkkal!
Ez inkább sajnos arra utal, mennyire "megvezethető" nép a miénk!
Igen, az EGÉSZ NÉP a hibás! Mert miért is? 
Azért, mert a nyitott szemmel járók nem tudták felnyitni a csukott szemeket! Pedig bizonyára meg lenne ennek is a módja - mondjuk, műveltebb és  fejlettebb országokban.

Bár a Széchenyinek tulajdonított mondásról (Lásd: https://mult-kor.hu/20100906_az_eredeti_szechenyi_az_igazi) nem mondható el, hogy valóban tőle származik, azért mégis van benne valami, miszerint:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…” 
Azért nem árt elgondolkozni rajta, hogy ez bizony igaz lehet, mondta is bárki...
Azonban magamról úgy gondolom: ÉN NEM VAGYOK HIBÁS E HELYZETET ILLETŐEN. 
Megtettem, amit lehetett, sokakkal beszélgettem, sajnos, süket fülekre találtam... Bár olyanokkal eggyel se, aki bevallottan a fityiszre szavazott volna az előző időkben. (És sajnos, néhány haragost is sikerült beszereznem, de ez az én koromban már nem oszt, nem szoroz.)

2023. 11. 28. 12:29

Az nem baj, ha vannak olyan emberek, mint a mi bölcs vezérünk.... Mert akkor nyugodtan mondhatjuk az az ország nem Orbán viktor. De amikor sokadjára választják meg (mindegy, milyen manipulációkkal), akkor bizony, már azt se nagyon mondhatjuk... Sajnos...

2023. 11. 26. 17:29

 

Majd a következőkben én is figyelem az általad ide hozott írásait.
Nagyon kedvelem az okos, intelligens emberek közmegnyilvánulásait.

 

jadzia

2023. 11. 25. 18:26

Köszönöm  az ismertetőt   Gábor György minden írását ami elém jön elolvasom   rá oda kell figyelni

jadzia

2023. 11. 24. 18:56

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és , szöveg, amely így szól: „Nálatok az iskolaban vannak keresztények, zsidók és muzulmánok is? Nem... nálunk csak gyerekek vannak.”

2023. 11. 24. 14:05

Tudod, engem mindenféle téma érdekel az emberek meg különösen... Főleg ha ilyen klassz példányai a hímeknek 😉 😍 , nem hiába vagyok Vénusz szülött, azaz Bika. (Bocs, kedves György, de már én csak ilyen szabadszájú vagyok, szeretem nevén nevezni a dolgokat!...)
A zeneművészeti tanárképzőjén egyetlen tantárgyat nem szerettem, a logikát. Ja, és a pedagógiát... 
A pszichológiát, didaktikát imádtam.

Ja, a zország... hát igen... Sikerült belépnünk a szégyenleni való országok sorába!
Bár nagy igazság van abban a tv-beli mondásra, hogy az ország népe nem egyenlő Orbán Viktorral!!! 😡 😬