Meggyes és a tények

Meggyes és a tények

2011. 08. 28. 14:26

Meggyes Tamás, miután balga módon megfogadta, hogy a képviselőtestületi ülésen többé meg sem szólal, amíg az a nő az ő helyén ül, úgy látszik ismét a városi hetilap hasábjain próbálja belesulykolni az esztergomi közvéleménybe kettészakadt kognitív valóságának a tényektől totálisan elrugaszkodott sarokköveit.

Így eshetett, hogy az expolgármesteri bélsárürítő-nyílás tisztogatásában amúgyis igen gazdag tapasztalatokkal bíró városi hetilap újságírói erényeket (úgymind tények tisztelete, kritikus hozzáállás) felmutatni képtelen szerkesztői minden teketóriázás nélkül kiadtak a kezükből egy olyan cikket (Hol a pénz - a régen várt válasz címen), melynek elolvasása után minden jobb érzésű ember egyetlen mozdulattal a tűzre vetné az újságot, impresszumostul, hirdetőstül.

Meggyes azonban fáradt. Már úgy hazudik, hogy az sem érdekli, hogy egy átlagos 6 éves gyerek is képes meglátni a mondatai közti ellentmondásokat (következtetés: az átlagos hídlapos fejletlenebb agyilag, mint az átlagos 6 éves?). Csemegézzünk kicsit hát mi is:

 

A 100 LEGELADÓSODOTTABB ÖNKORMÁNYZAT (egy főre jutó kötelezettségvállalás forintban)


1. Gelse 1 102 314
2. Zalaszentiván 1 074 921
3. Harkány 1 047 461
4. Borsodszirák 860 672
5. Cigánd 713 273
6. Esztergom 613 511
7. V. kerület 589 184
8. Aba 580 069
9. Szada 514 801
10. Pilismarót 507 824

 

"Többször írtuk magunk is a Hídlapban, hogy Esztergom a top 10-es eladósodott magyar városok között sem szerepel."

A hídlapos betűvető nem olvas Heti Választ? Segítek. Még azt is írja a jobboldali értelmiségnek szóló hetilap: "A "nagyok" közül Esztergom áll az élen, 2009 végén 18,6 milliárdos követelésállománnyal, mely a számvevőszék szerint immár 22,4 milliárd forintra nőtt. A svájci frankban jegyzett hitel ugyanis magától nő, mint a gomba."

Többször leírtuk, mi? Mert hazudtok éjjel is, nappal is az adófizetők pénzén. Ennyit tudtok, ennyit értek.

De menjünk tovább.

Esztergomban ez a 24 milliárd forintnyi összeg, illetve ennél több is, beruházásokra fordíttatott, és ezek tények

Meggyes, te ennyire hülye vagy, hogy nem tudod, hogy a hitelezői lista a bejelentett igényekkel közkézen forog a városban? Csak az nem olvasta el, aki nem akarta, hogy milyen tartozásokból áll össze ez a 24 milliárdos összeg? Van ebben többmillió forintos ügyvédi költség (beruháztál az ügyvédekbe, mi?), ingatlanvásárlások dögivel (mi vagy te, ingatlanspekuláns, hogy beruházásnak tekinted  az erdők meg a szántók felvásárlását?), autóbérlet (beruháztál bérlésbe? - ezt magyarázd ki valahogy).

Egy valódi beruházásod volt, az élményfürdő. Abba is beleöltél vagy 6-7 milliárdot összesen, köztük az egyházi kárpótlás előre felvett összegét. Amit költhettél volna egy új iskolaépületre is a Szent István Gimnáziumnak. És akkor lehet, hogy most is te lennél a polgármester, te nagyon megalomán. De neked fürdő kellett, mert a parlamenti haverodnak volt már egy Zalában, igaz?

A 24 milliárd jelentős részét egyszerűen ELSZÓRTAD. Ment belőle mindenfelé, de hamarabb találna értelmes földönkívüli életre utaló nyomokat az Antarktisz jégpáncélja alatt egy hatvan fős kutatóexpedíció három éves megfeszített kutatással, mint Esztergomban értékteremtő beruházást a te idődből. Meggyeském, hát még a közvilágítás korszerűsítésére se költöttél pénzt: pedig az csökkentette volna az áramszámlát. Nem, te megegyeztél egy céggel, hogy fizetjük nekik azt, amit eddig az e-onnak fizettünk, és ők korszerűsítgessenek, ha akarnak meg tudnak. És hány meg hány hasonlóan kretén szerződést kötöttél? Jólárasított telekvásárlások, Steindl nagymamától, más haveroktól? Ez az értékteremtés?

Félmilliárdot elszórattál kretén módra a Városőrségre. Mondjuk anélkül biztos nem ülnél most a parlamentben, meg a nemzetbiztonsági bizottságban. Szóval biztos jó helyre került az a félmilliárd, megérte. Neked. Nekünk nem biztos.

 

"amikor elindította Tétényi Éva a csődeljárást, Esztergomnak volt annyi pénze a számláján, hogy kifizesse az aktuális részleteket."

Egy éve nem fizettél ki számlákat, amik miatt kötelező volt elindítani az adósságrendezési eljárást te nagyon balga. Egy éve megterheltetted a Szent Miklós alapot is, arra is hitelt vettél fel. Hitelből fizetted a korábbi hitelek törlesztőit. Az az 1,4 milliárd amit emlegettek folyton kevéstudású haverjaiddal, az is hitelpénz volt, nem a város betétje, hanem fel nem használt hitele! Hitelből hitelt törleszteni - ez a meggyesi recept. Véletlenül nem Matolcsy törvénytelen gyereke vagy, te közgazdasági géniusza a Kárpátoknak? Nem csodálkoznánk rajta.

"Esztergom ugyanúgy gazdálkodott, mint bármilyen város Magyarországon vagy a világban, talán azzal a kivétellel, hogy míg mások a napi kifizetésekre, működésre fordították, mi fejlesztésekre, beruházásokra."

És mondja és mondja és mondja a hazugságokat. Ők csak beruháztak. Csak arra vettek fel hitelt. Aha. Egy hír 2010 júliusából:

 

 

Ezúttal a munkabérek kifizetésére szándékozik hitelt felvenni Esztergom önkormányzata – erről kell dönteniük a helyi képviselőknek a jövő hétfőre összehívott rendkívüli ülésen. A Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester vezette város adósságállománya már így is 18 milliárd forint, pár hónapja a korábban egymilliárd forintos folyószámlahitelt is 1,6 milliárd forintra bővítették. Az ülés másik napirendi pontja szerint távozni készül az egyik alpolgármester, mégpedig vélhetően Knapp János, aki a Fidesz esztergomi alapszervezetének egyik alapító tagja volt. Knapp viszonya barátinak látszik Meggyessel, közös cégük is van, a tavaly gründolt Mentest 2009 Kft., amely a közelmúltban egy ideig az APEH feketelistáján, a végrehajtás alatt álló cégek közt szerepelt. A HVG információi szerint az utóbbi időben megromlott kettejük kapcsolata, részben amiatt, hogy Knapp nemrég Meggyes ellen vallott egy rágalmazási perben.

 

Meggyes, Meggyes - ha nem tudsz igazat mondani, ha csak a hazugságokat vagy képes kiengedni a szádon, akkor talán tényleg itt lenne az ideje befogni a szádat. Nem csak a képviselőtestületi üléseken.

2011. 09. 03. 9:39

Mondott már valaha igazat és szakszerűt ez a páncélarcú?

2011. 09. 02. 19:55

Kedves Hekla!

Nem beszélve arról, hogy az elmúlt „Meggyes féle” 11 évben nem csak  26 milliárd tűnt el, hanem eltűnt ennek az összegnek minimum a kétszerese, mivel pl. 2007-ben ~ 14 milliárdos volt a város bevétele, 2008-ban ~17 milliárd, 2009-ben meg ~15 milliárd. Tehát a valós működtetéshez 9,3 milliárd elég? Akkor hova tűnt 2007-ben ~ 5 milliárd, 2008-ban ~ 8 milliárd és 2009-ben ~ 6 milliárd (folytathatnám visszamenőleg 2000-ig)?

Tehát Meggyes cikke a Hídlapban pofátlan!

 

De ne csak a számokat vizsgáljuk Meggyes áldásos tevékenységénél:

Eltűnt a mozink – Párkányban van mozi és magyar nyelven mennek az előadások!

Esztergomban nincs igazi színház – magánkezdeményezésre állították fel újra a várszínházat (nem Meggyesék)!

Megépült, az éves szinten ~ 400 milliós veszteséget okozó élményfürdő – Párkányban az európai szintű, nyereséges termálstrandot kibővítették.

A párkányiak a főterüket egytizedéből újították fel mit mi (mindig forgalmas, logisztikailag megközelíthetőek az üzleteik, stb.)

A párkányi vállalkozások jól élnek mivel nem szorítják ki a vásárlóerőt a központjukból (boltjaikból) a multik felé (hídról levezető út elzárása és a fizető parkoló a Meggyes frakció áldásos tevékenységének köszönhető).

Párkány nem vásárolt irreális áron két mélygarázst (Szigetit és az Erzsébet házit), Meggyesék igen! A szigeti torzókról nem is beszélve!

Párkányban nem verték szét az iskolákat (István gimi), nem kavarták össze a város forgalmi rendjét és nem személyre szabva fizetik a szemétszállítást, útjai nem kátyúsak, stb, stb, stb!

Helka, ezt okozta (a fekete listás) Meggyes az elmúlt 11 évben, nem csak a 26 milliárd hitelt vette fel a nyakunkba!!!

2011. 08. 31. 17:18

"Hol a pénz ... " című cikk első részében olvasható:

"A volt polgármester hangsúlyozta, hogy az, hogy egy önkormányzatnak van egy évnyi költségvetési adóssága, nem jelent csődhelyzetet, sem jogilag, sem gazdaságilag nem ok arra, hogy csődeljárást indítsanak a város ellen."

Mennyi is az annyi? Úgyanis adósságunk kb. 24 milliárd Ft.

Az 1/2011.(I.21.) önkormányzati rendeletben szereplő, 2011. évre szóló költségvetési főösszeg:     9.307.648  E  Ft, (vagyis 9,3 milliárd)  

2011. 08. 29. 15:52

Nagyon jó részlet az eredeti cikkből: "Esztergom a top 10-es eladósodott magyar városok között sem szerepel".

Tegyük fel, hogy igaz.

Meggyesi primitív logika: nekünk nem is rossz a helyzetünk, mert másoknak sokkal rosszabb. Na erről kéne leszokni.

2011. 08. 29. 13:42

Hangosan gondolkodva csak azt szeretném kérdezni, ha valaki a gyerekeinek kórosan hazudozik (a szaknyelv ezt a jelenséget konfabulációnak -kóros meseszövésnek- nevezi), akkor a választópolgárokkal őszinte lehet?

-Páncélarccal épviselheti őket?

Kovács Géza

gömbicica

2011. 08. 29. 10:08

Nagy bajnak azt látom, hogy bizony akár egy-egy testületi ülés alkalmával is kiderül, hogy hiányzik a tények ismerete, a korábbi évek dolgait a jelenleg polgármester és az ellenzék képviselői egyszerűen nem ismerik olyan szinten, hogy valódi tényekkel alátámasztva vágjanak vissza az őket valótlan állítások tucatjaival támadó tizeknek.

Bizony ez tényleg hiba. De nem csodálom, hogy nem tudnak naprakészek lenni. Egy embernek mással sem kellene foglalkoznia, csak mélyen beleásni magát az elmult évek ténykedéseibe. Még igy sem biztos, hogy mindenre azonnal reagálni tudna. Határozatlan Annyi minden történt, nem csoda, hogy könyvek is születtek az elmult évekről.

Itt nem is azzal lenne problémám, hogy a rosszat rosszra halmozták. Határozatlan Ember hiba nélkül nincs. Hanem az, ha nem ismerik el legalább már igy utólag, hogy bizony-bizony "elk.tuk. nem kicsit, nagyon" Még ez is kisebb "hiba" lenne. Ezek után meg őrült tempóval azon kellene munkálkodni, hogy korrigáljanak a jó felé, ezáltal minél hamarabb elterelődjön a figyelem ezekről a negativumokról. Pozitivan is ki lehetne jönni ebből a rosszból. Nem tudom miért nem veszik észre.

2011. 08. 29. 9:53

Egyetértek, csak a tény adatokat kellene közérthetően terjeszteni. Ha mást nem is, eladástechnikát tanultak a fiúk, nagyon meggyőzően, hitelesen tudnak mellébeszélni,  használják a szimbólumokat, belenéznek az arcunkba és nem mondanak semmit :(

2011. 08. 29. 9:32

Tamás, szokásodjnak megfelelően, ha olvasod!

 

Ne perelj, mert felesleges. A Bíróság előtt közszereplő vagy, ráadásul oda írtam: szerintem...Kacsintás

http://www.enc.hu/1enciklopedia/mindennapi/szabad_velemeny_jog.htm

 

Kovács Géza

2011. 08. 29. 9:25

"Ez az ember orvosi eset."

 

-Többet kellene erről beszélni!

Olyan személyiségtorzuláson esett át Meggyes Tamás, ami miatt-szerintem- azonnal be kellene avatkozni.  Gyógyítani kellene. A szakértők jó lenne, ha megszólalnának és ráznák a kolompot. Van orvosi papír róla, hogy milyen súlyos gondjai vannak. Meggyőződésem, hogy bármikor újabb agresszióra képes!

 

Ráadásul nem választhat és nem választható: cselekvőképességét  korlátozó gondnokság alatt álló, elrendelt kényszergyógykezelés alatt álló személy.

 

Kovács Géza

2011. 08. 29. 8:55

Apró észrevételek: Az iskolázatlan ex csak a város tartozásairól beszél, emellett éves szinten nem kevés pénzt tapsoltak el

a Gyarapodásukra, a nyájat etetni kellett. A beruházásokkal az a baj, hogy ami elkészült (aranyáron) az már most katasztrofális állapotban van (Petöfi utca, Széchenyi tér, Élményfürdő, stb.). A Mária Valéria Hotel, mélygarázs külön téma. Épeszü ember korrekt hatástanulmány, korrekt beruházó, korrekt üzemeltető nélkül, szakmai befektető nélkül nem kezd ilyen beruházásba. Kiváncsi vagyok ennek az észosztónak a szállodával kapcsolatos további elképzeléseire. Nem értem a szállodaipart, hogy miért nemtámogatták Tompikánkat elképzeléseiben, biztosan ők sem értenek semmihez.Tompika hivatkozik más városok eladósodára, aholegyébként hozzá hasonló pártkatonák és mentalitású emberek ülnek, akik annyit értenek a gazdasághoz, mint ő. Igazán a családi példa bizonyitja, hogy Tompikánk mennyire egyszerü emberke,aki a populizmust azért igyekszik mgas fokon terjeszteni ( Trianon, stb.). Halkan jegyzem meg, hogy családján belül is keresheti a károkozókat, elég magas fokon és pozicióban kiszolgálták a régi rendszert. Tompika! A hatvanas években nem sok embernek volt akkora háza, mint nektek, sok embernek még szobája sem volt. Az látszik, hogy Tompikára nemsok idejük maradt. Nézzük a családi példát: Tompika azt mondja, hogy a családomnak van 350.000,- HUF havi jövedelme, abból simán lehet havi 250.000,- törlesztéssel hitelt felvenni. Ez az összeg a jövedelem több mint 70 %-a, és a maradék kevesebb mint 30 %- ból lehet a rezsit és az egyéb kiadást fizetni.Persze csak Tompika szerint, szerintem nem. Ettől kezdva nincs miről beszélni. Ez az ember orvosi eset.

2011. 08. 29. 7:33

JÁNOS!

Azt hiszem túl reagáltad az aktív fellépés fogalmát.

 Igaz egyértelműbben fogalmazhattam volna, de a felsorolt példák, amelyek a képviselők viselkedésére vonatkoznak sokszor szó nélkül maradnak.

Én ezt az aktivitást hiányolom, azt amit Te is teszel a cikk kritizálásával.

"Egyedül "vagy ez a baj. 

A második megjegyzésedre:

 Igen ezek nagy szavak de az nem elég, hogy a "piac" sarkán, vagy otthon szűk körben háborgunk és ha ezt a háborgást kiváltó ügyben valami féle fórumon hangot kellene adni nemtetszésünknek, hallgatunk.

2011. 08. 28. 22:29

Kacsasegget csinálnak a szájukból, de meggyes megfizeti nekik...

2011. 08. 28. 22:16

Kitünő példáját mutatja Meggyes cikke annak, hogy a Hídlapnál milyen mértékben létezik az egzisztenciális vakság.  Meg persze hülyének lenni se olyan nehéz, csak egy kicsit akarni kell. Kacsintás

2011. 08. 28. 21:52

Szélesíteni kell az aktív fellépést a városunk megrontóival szemben!!!

Holnapután, ha valaki fejbevágja valamelyiket (akár a saját megrendelésükre), te leszel az első akit berángat a rendőrség, mint felbújtót (hogy én hányszor voltam már rendőrségi kihallgatáson egy-egy beírás miatt...). Ennél azért okosabban és óvatosabban kell ezt a sakkjátszmát játszani. Semmilyen aktív fellépésre nincs szükség szerintem a "nép" részéről, aki ilyesmire buzdít, az felesleges feszültséget kelt és szerintem nagyon sokakban ellenszenvet vált ki. Nem ez az út, nem ez a módszer jó.

A  hazugság leleplezésére széleskörű összefogás szükséges.

Egy kicsit nagy szavak. A hazugság leleplezi önmagát, ha a tények közismertek. Nagy bajnak azt látom, hogy bizony akár egy-egy testületi ülés alkalmával is kiderül, hogy hiányzik a tények ismerete, a korábbi évek dolgait a jelenleg polgármester és az ellenzék képviselői egyszerűen nem ismerik olyan szinten, hogy valódi tényekkel alátámasztva vágjanak vissza az őket valótlan állítások tucatjaival támadó tizeknek.

2011. 08. 28. 21:24

Nagyon jó!!!         Kezdetnek nem rossz, de ehhez Cserép jános kevés!

 

Szélesíteni kell az aktív fellépést a városunk megrontóival szemben!!!

Persze a hazugságokat a POLGÁRMESTERASSZONY tollából kellene cáfolni és helyreigazítást kérni, illetve a hazug állításokért a lapot, illetve meggyest feljelenteni.

DE EHHEZ Ő IS KEVÉS!!!

 

Gondolom, a közeljövőben még néhány ilyen és hasonló cikk megjelenik meggyes és csapattársai tollából.

Ezeket helyből kell cáfolni és a feljelentéseket meg kell tenni.

Azt hiszem a városi közvélemény befolyásolására, a meggyes bűneinek, gátlástalan pazarlásának leplezésére, az olvasó közönség félrevezetésére a Hídlap mindent elkövet.

De ez már talán a BŰNCSELEKMÉNY kategóriáját közelíti, vagy már el is éri!?

A szerkesztő "szakmai " önérzetéről, önkontroljáról ne is beszéljünk! 

 

A  hazugság leleplezésére széleskörű összefogás szükséges. 

A hiteles tájékoztatására CIVILHETES kiváló fórum, de kevés!

 

Azt hiszem nagyon visszafogott a meggyes és csapatának tevékenységét támadók lendülete.

Nem kellene egy kicsit nagyobb hangon támadni, kritizálni a 10-ek csapatát?

Hiszen ők még abból is több órás vitát generálnak, hogy ki, kivel sörözik!

Erényt kovácsolnak egy törvénytelen határozatból! / Lásd Kálmán S minősíthetetlen arroganciája/

Megengedhetetlen és modortalan támadások a Polgármesterasszonnyal szemben.

Parttalan vitát provokálnak az érdemi viták helyett,

Ne éljünk sötétségben, még ha meggyes az áramszámlák kifizetésének elmulasztásával,

tényleges sötétséget is teremtett  a városban.

Nagyobb baj,

hogy az emberi tudatok sötétségét sem sikerült enyhíteni és egy ilyen Hídlap cikk, meggyes tollából,

újabb fények kioltását jelentheti.

Ne várjuk a buszt,

mert meggyes három évig nem fizette ki a buszjegyet, és ezért a mulasztásért a város lakóinak, gyaloglással kell vezekelni!

Tegyünk ellene!

A VÁROS ÉS POLGÁRAI NEM EZT ÉRDEMLIK !!!

2011. 08. 28. 20:37

A 2 táblázatot plakát formájában kell kiragasztani, terjeszteni. Pártok ébresztőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő

2011. 08. 28. 20:36

Igazad van,

de mindez falra hányt borsó.... Rosszall

2011. 08. 28. 20:22

az iskolázatlan, és az idősebb nyugdíjasok nagy részéhez csak ez ingyenes híranyag jut el

Ezért hagy ki minden héten Tétényi óriási ziccereket, amikor nem kér helyreigazítást és nem fenyegeti sajtóperekkel a Hídlapot minden egyes leírt hazugság okán.

Pedig biztosan több esztergomi ügyvéd is volt még év elején, akik ilyen jellegű ügyekben felajánlották a szolgálataikat, egészen biztosan fel vannak írva valami noteszbe, amit időnként bizony illett volna már kinyitni. Bár lehet, hogy az azóta eltelt hónapok eseményei függvényében az akkori ajánlkozásuk már nem élne.

Meggyesék ezt baromira jól tudták csinálni: megjelent az első papíros Szeretgom 2008 nyarán, ősszel már ott üldögéltünk a megyei bíróság folyosóján, jószerével hetente, kéthetente (perelt Meggyes, perelt a város, perelt Silye, feljelentések tömkelege volt). Azóta is üldögélünk tavasszal-ősszel havonta legalább 2-3-szor. És bár a pereket én nyerem meg, de az időt baromira viszi. Abba is hagytuk a papíros újságot, mert a francnak hiányoztak az újabb perek (az online-nál ugyanezt nem tudta elérni perekkel, ott kicsit mások a szabályok, mások a játékszabályok, sokkal könnyebb megnyerni a pereket). A hídlapos stáb se lenne olyan virgonc, ha szeptemberre 8-10 idézése lenne büntető- és sajtóperes ügyekben...

2011. 08. 28. 20:06

Nem János, elértetted a beírásomat, a napi olvasotsággal nem tudok és nem is akarok foglalkozni, ebben neked van igazad, de a piacon szembesülök azzal, hogy elmondom ez megtalálható a szeretgomon, néznek rám és közlik 10ből 6, hogy nincs számítógépe. Azt viszont az ország különböző pontján élő ismerőseimtől hallom, hogy olvassák a híreket. A baj az, hogy az iskolázatlan, és az idősebb nyugdíjasok nagy részéhez csak ez ingyenes híranyag jut el, mert mást nem tud megfizetni. És az a tapasztalat, hogy ez a réteg aki legjobban Meggyes mellett van, mert az évi 5000ft, és a nekik, ingyenes szemétszállítás és utazás. Nem vagytok múltidők, sőtt nagyon is kelletek, de ezt valahogy közösen kellene csinálni. Ez csak az én buta paraszti véleményem, ti tanult emberek ehhez jobban értetek. Nem akartalak meg sérteni, csak jobbító szándékkal írtam

2011. 08. 28. 19:56

senkinek nem érdeke hogy igazán nyitott, érdeklődő, gondolkodó polgárok legyenek

Pedig anélkül nincs gazdasági bővülés.

A zárt, befeléforduló, nem gondolkodó polgárokból rossz alkalmazottak, rossz alkalmazottakból stagnáló vagy csődbemenő vállalkozások lesznek, meg tengernyi alulképzett munkanélküli, akik csak sírni tudnak, ahelyett, hogy a saját kezükbe vennék a sorsukat.

Tessenek reformkori politikusokat, írókat, költőket olvasni: ők már mindent leírtak. "Hass, alkoss, gyarapíts és a haza fényre derül" - ugyebár.