Jegyző a Polgármester ellen?

Jegyző a Polgármester ellen?

2011. 08. 25. 13:25

Az évértékelő lakossági fórumokon egyre többen kérdezik, hogy Esztergomban miért nem lehet normálisan ügyeket intézni. Az esztergomi Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat működése az ügyintézés terén is évek óta sok kritikát kap a városiaktól. Az észrevételek jelentős része jogos.

A hivatali munkát hónapok óta kettős vezetés jellemzi, a polgármester irányítását a jegyző nem fogadja el, és nem hajlandó személyesen konzultálni sem velem. Ezt az ügyintézők és a dolgaikat intézni kívánó polgárok sínylik meg és ezért az ügyek gördülékeny továbbvitele sem biztosított. Ebben a légkörben nem szívesen dolgoznak az emberek és a Hivatalba betérők sok esetben üres szobákkal, valamint rosszkedvű tisztviselőkkel találkoznak. Ennél súlyosabb, hogy az évek óta álló ügyekben sem lehet hatékonyan előrelépni és a határidős feladatok sem kerülnek elvégzésre. A polgármester ez ügyben semmifajta lépést nem tud tenni, nem indíthat fegyelmit, hiszen a munkavállalók munkáltatói jogait a jegyző gyakorolja. Amikor dolgozik.

A jegyző munkájáról csak az a képviselő-testület mondhat véleményt, amely őt kinevezte. A fidesz-frakció azonban többszöri próbálkozásom ellenére sem hajlandó tárgyalni a jegyző összeférhetetlenségéről szóló, illetve alkalmasságával kapcsolatos előterjesztéseimet. Sajnos meg kell állapítanunk, hogy a magyar önkormányzati rendszerben a polgármester hatása a Polgármesteri Hivatalra, dolgozóira és az ügyek intézésére csak abban az esetben biztosított, amennyiben a Hivatalt vezető jegyző együttműködik vele, szakmai irányítását elfogadja, véleményét kikéri és a napi munkakapcsolat biztosított kettőjük között. Ahogy ez normálisan működő önkormányzatoknál szokás.

A Meggyes-csoport hónapok óta azzal próbálkozik, hogy az esztergomiak hivatali ügyeit szándékosan fékezze, a hivatali apparátus egy része pedig vagy az előző polgármester felé tévesen értelmezett lojalitásból, vagy egyszerűen félelemből sem a 30 napos ügyintézési határidőt, sem a válaszadási kötelezettséget nem tartja be. Egyes munkatársak mindezt azzal is tetézik, hogy mindezt a nemtelen, ártatlan polgárokat büntető magatartást megpróbálják hamis információk alapján a polgármester nyakába varrni.

Esztergomban jelenleg ez a helyzet, és ugyan egyszer már türelmet és megértést kértem a Hivatal nevében az állampolgároktól, most kénytelen vagyok újra megtenni. Felhívom ugyanakkor mindenki figyelmét, hogy miután a képviselő-testület gyakorolja a jogokat a jegyző felett, bármikor megszüntethetné ezt az állapotot, sőt maga a jegyző is belátva saját alkalmatlanságát lemondhatna, de úgy tűnik, hogy nem a település választópolgárainak az érdeke, hanem az én ellehetetlenítésem a cél.

 

Esztergom, 2011. augusztus 25.

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

2011. 08. 27. 16:59

Nekem is ez volt az elsó gondolatom ezzel kapcsolatban.

Az a városnak csak jó, ha városmegmentőtamáskánk sorra olyan döntéseket hoz, amivel egyre többen láthatják milyen is ő.

Remélem a Hír tv-n is be lehet mutatni m1 másik oldalát. Persze hirtelen felindulásában gondolom ez kicsi agyacskájában meg sem fordult.

2011. 08. 27. 12:02

A Pala akkor élte virágkorát, amikor Karcsi és családja üzemeltette.

2011. 08. 27. 12:01

a Herr család már nem áll Meggyes megett.

A Herr-lány viszont még a fidesz tv-nél van. --->???

2011. 08. 27. 11:57

Juj, de jó, ne legyetek negatívok! Eddig csak a kupi-szobában volt élmény, most már az egész fürdő az! Nevetés

2011. 08. 27. 8:55

Akkor  remelem Szilva Karcsi visszakapja a Pala uzemeltetest!!

2011. 08. 27. 8:30

Azt hallani Fideszes körökből, hogy a Herr család már nem áll Meggyes megett, és ennek hangot is adtak. Király

2011. 08. 26. 21:51

De mivel a képviselőtestület úgy táncol ahogy meggyes fütyül, ezért ha kirúgták Lajost, biztos, hogy az ő keze van benne.

2011. 08. 26. 20:48

Véleményem szerint: Meggyes Tamás nem munkáltatója Herr Lajosnak, így ő nem rughatta ki Herr Lajost. A Szent István Fürdő vezetőjének munkáltatója a a Képviselő-testület.

Mivel a meghozott, legutóbbi képviselő-testületi határozatokkal kapcsolatban nem vagyok képben, kérdésem: született-e ilyen határozat? 

2011. 08. 26. 20:06

Nagyon sok szeretettel várjuk őket a szeretgomon egy kis coming out-ra, egyre többen vannak.

2011. 08. 26. 17:21

http://www.habostorta.hu/hu/habostorta/cikkek/minden-mas/dolgok/megorokitettek-a-gellertben-tartott-szexorgiat

 

Az élményfürdőben is lesz sexparty, ahogy a pesti Gellértben volt?

2011. 08. 26. 17:16

Knapp "képeivel" díszíti a fürdőt?

2011. 08. 26. 15:32

Azért mire jó a piac, ma hallottam, hogy tompika kirúgta Her Lajost a strandról, és a helyi fityisz frakcióból ,már ketten szembe fordultak a királlyal. Az élményfürdőnek is új igazgatója van, immár lehet nudista fürdőnek nevezni, mert a maga mutogatós Knap exalpolgi a főnök, Balogh Zoli kirúgva. Persze hogy nem kell a városban a piac, ott sok mindent hallani.

2011. 08. 25. 21:07

Én jegyzőként kétszer láttam, először még fogadta is a köszönésem, másodszor már nem. De meg vagyok nélküle.

2011. 08. 25. 18:40

Columbo feleségével járkál mindenhová.

2011. 08. 25. 14:57

Rossz idők - sz&r emberek...