A Fidesz szerint Tétényi tudott a közbeszerzésről

A Fidesz szerint Tétényi tudott a közbeszerzésről

2011. 07. 13. 14:21

Tétényi Éva tegnap azt állította közleményében, hogy nem tudott arról a közbeszerzésről, mely miatt egymillió forintra büntették Esztergom Város Önkormányzatát. A polgármester a Fidesz- KDNP frakcióját, azon belül pedig Zoltai Dánielt nevezte meg felelősként a büntetésért, mint a Közbeszerzési Bizottság elnökét.

Zoltai Dániel kedden dokumentumokkal, többek közt egy Tétényi Éva által aláírt előterjesztéssel bizonyította, hogy a polgármesterasszony tudott a közbeszerzésről. Tétényi Éva állítása, miszerint nem tudott róla azért is érthetetlen, mert erről régebben már beszélt saját fórumán, amiről felvétel is készült.

2011. 07. 17. 0:30

Hát belenéztem abba a sajtó tájékoztatóba. Kedves Németh úr, azért meg kellene gondolnia mit mond, amit a piacrol állít az messze nem fedi a valóságot. A piacon rend, és tisztaság van, a helypénzek befizetése csekken történik közvetlen a hivatal számlájára. Meg kellene nézni mennyi pénz folyt be eddig ebben ez évben, és mennyi volt a kiadás, én úgy tudom, hogy igen csak pozitív a szaldó. Persze ha a Strigónium üzemeltetné, akkor ismét lenne egy olyan pénz forrása a figyesznek amit nem lehet ellenőrizni, ez igen csak tetszene, és rá lehet húzni a városi bőrt. Ki kérjük magunknak a gyanúsítgatást, hogy ellenőrizetlenül mennek a dolgok, és azt sugalják, hogy el tünik a pénz. Ha így gondolják áljanak ki bátran a farbával és jelentsenek fel bennünket. De az idei bevételt hasonlísuk össze az előző évivel, ha jól tudom ott papíron veszteséget termelt a piac. Azért a Strigóniumban milyen jól jönne egy veszteséget termelő részleg ugye uraim? Vagy hiányzik a kasszájukból az a 11 milió amit eddig ebben az évben beszedtünk? Azért annak aki elválalja a piacfelügyelői munkakört, nem lennék a helyében, mert fel van adva a lecke, ha túl akarja ezt a két megbízhatatlan embert bevételben szárnyalni. Meglehet próbálni, mi nagyon szívesen átadjuk ezt a feladatot, csak legyen piac, és tudjunk hol árulni, nekünk is jobb lenne, ha csak a saját dolgainkkal kellene foglalkozni.

2011. 07. 14. 23:00

Mindenki fizessen meg mindenért! De könyörgöm, legyen már vége ennek a tébolynak ebben a városban és mindenki menjen fel az udvarba udvaribolondnak, vagy bárminek, csak legyen már vége a gyökérkedésnek!!!!

 

Mire büszke itt akárki is? Erre a sz.a.r. tengerr büszke az előző 12 év disc jockey bandája? Erre ne legyen büszke, hanem bújjon el és szégyellje magát, hogy így felőrölte, kisemmizte, kiürítette, lerombolta, lepusztította, elllehetetlenítette Esztergomot.

 

2011. 07. 14. 22:57

Vajon hány emberrel vitették el a balhét.....bocsesz!

2011. 07. 14. 22:56

Vajon hány olyan közbeszerzés volt ebben a városban, amelyről X-ek és Y-ok tudtak, s végignézték, hogy a pénz eltűnik!

Vajon hány emberfrel vitették el abaláhát maguk helyett a TUDÓK?

2011. 07. 14. 14:18

Ha Tétényi ebben az ügyben hibázott, és nem a fideszes rágalmazássorozat újabb epizódja, akkor vállalja a felelősséget!

Tipp: Tétényi fizesse ki az egy milliót, Meggyes pedig a 25 milliárdot, és akkor mindenki elégedett lehet!

2011. 07. 13. 23:06

Elég sokminden kiderül a határozatból:

http://kozbeszerzes.hu/nid/dBHatarozatokProperties?objectID=DBHatarozatok.portal_46844

 

A városnak ez ellen még lehetősége van bírósági keresetet benyújtani, kérve mondjuk a bírság eltörlését, mert hát épp anarchia van a városházán, ugye.

 

Amúgy fura: azt mondja egyszer a határozat, hogy a bizottság döntött a közbeszerzésről, majd később azt állítja,hogy addig nem lehet viszont aláírni az üzemeltetési szerződést, amíg azt jóvá nem hagyja a képviselőtestület. Most akkor jogosan hirdették ki a döntést - volt joga erről dönteni a bizottságnak önmagában, vagy törvénytelen volt eleve a döntés kihirdetése is, mert a szerződésről a testület még nem döntött? Mert mi van, ha a képviselőtestület úgy dönt, hogy nem fogadja el az üzemeltetési szerződést, mert mondjuk az aránytalanul rossz a városnak és túl jó a sándorfalvi csipet csapatnak? Normális esetben egy bizottság nem tudhatja előre, hogy hogyan fog erről a képviselőtestület dönteni. Ha dönt egyáltalán. Óriási hiba volt a KÜB részéről úgy győztest hirdetni, hogy a szerződésről nem ők maguk döntenek: iszonyat pocsék egy vagyonrendelet és szmsz az, ami ezt így szabályozza.

2011. 07. 13. 22:40

Kiváncsi lennék a "szemembe hazudásra" ! Vagy ez is a hazugságaidnak egyike ?

Milyenek a "személyes tapasztalatok" konkréte , mert így csak levegőben lógó üres állítás ! Vagy ez is csak hazug álmodozás ?

Látod ide vezetett a nagy együttműködés. Az ész nélküli aláirás, beszéd, igen gomb nyomogatása a ti műfajotok.

Nektek Tétényi ellehetetlenitése volt legfőbb célotok és nem a közösségért végzendő munka. Meg is van az eredménye !

Kiváncsi lennék elkötelezettséged okára. Talán részesülsz te is a koncból a különféle fideszes vezette kft-kből ? Ezért szavaztok magatoknak, akkor is ha törvénytelen !

Várom a szembe hazudás és a személyes tapasztalatok kitálalását.  Ha nem tudsz ilyenekkel józan értelemel előállni, akkor ezentúl "hazug-pancser-kotász" leszel általam elnevezve. Eddigi hozzászólásaid félremagyarázni próbálják az eseményeket, magyarán "félrehazudni" !

2011. 07. 13. 20:59

Hátha tudod: ki döntött a közbeszerzés eredményéről? Ha nem a testület, akkor van egyáltalán érvényes döntés? Ha a testület döntött róla, miért nem volt a határozatnak része, hogy felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására? Ha bizottság döntött, milyen felhatalmazás alapján döntött? Az adósságrendezési bizottság jóváhagyta a döntést? Nem jár többlet kötelezettségvállalással a döntés? Ezek után az élményfürdő állagmegóvására az üzemeltető fog költeni, vagy a város?

 

Régi KÜB határozatokban olyanokat láttam, hogy a KÜB javasolt valamit a testületnek, mint eredményt, de a döntést magát a testület hozta - addig nem is volt eredménye a közbeszerzésnek. Lásd könyvtár telek eladása Gimesinek, ahol a KÜB még a másik jelöltet hozta ki jobbnak, a testület mégis Gimesinek adta el.

2011. 07. 13. 18:58
Pontosítás: "2011. Június 30-án szereztem tudomást..." Az olvasatomban ez a következőt jelenti...1. Tétényi Éva nem tudja mit ír alá... 2. Tétényi Éva nem tudja mit beszél... 3. Hazudik... S mivel nekem már a szemembe hazudott, mind a személyes tapasztalatok, mind a dokumentumok azt támasztják alá hogy hazudik, s ez nem zárja ki az első kettő feltevést.

2011. 07. 13. 18:40

Pontosítás: Tétényi Éva a Fidesz-frakciót okolja közleményében.

2011. 07. 13. 18:26

A bemutatott dokumentumok egyértelműen azt bizonyítják, hogy Tétényi Éva tudott az egészről és most megpróbálja rákenni Zoltaira. Vagy az is lehet, hogy Zoltai egy hatalmas közokirathamisítást követett el. Ez nagyon valószínűtlen, mert pillanatok alatt kiderül. Vagyis marad az egyes verzió... Együttműködésre képtelen városi vezetés, mely alkalmatlan az irányításra, és méltatlan az emberek bizalmára.

2011. 07. 13. 18:16
Igen nevesíthető. A felelős Tétényi Éva. Aki újra hazudott, s papírok egyértelműen bizonyítják hazugságát és felelősségét. Fegyelmit kell indítani ellene rés kártérítési felelősségét megállapítani!

2011. 07. 13. 14:56

Nevesíthető a felelős, tehát nem a városnak kell fizetni az 1000000Ft-ot.Legalább nem nő az adosság állományunk.

2011. 07. 13. 14:50

A tisztánlátás végett ez nagyon fontos lenne.

2011. 07. 13. 14:48

Zoltai úr ,szerinted tőletek tudott róla?Ne akarj már megint kábítani!

2011. 07. 13. 14:48

Tényleg nagy kérés lenne, hogy hozzák nyilvánosságra a város honlapján a teljes közbeszerzési anyagot, a kapott ajánlatokat, a döntés pontozását, a szerződéstervezetet?