Jazztergom 2011 - Zárógála
2011. 07. 09. 19:30
2011. 07. 09. 21:30

Rugby Club Hotel - szabadtéri színpad

2011. július 9., szombat, Rugby Club Hotel - szabadtéri színpad

19.30 Schreck Trió

Közreműködnek: Schreck Ferenc – pozan
Orbán György – bőgő
Mohay András – dob

Schreck Ferenc 1995-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola jazz-harsona szakán.A Budapest Jazz Orchestra alapító tagja és a harsonaszekció vezetője. 1993-2003 között a Magyar Rádió Tánczenekarának, a Stúdió 11-nek a tagja. 1997-ben "az év jazz szólistája" címet kapja a Magyar Rádiótól. Jelentős külföldi zenei eseményeken dolgozott az EBU Big band-al Stockholmban és Montrealban. Állandó tagja az Oláh Kálmán Szextett, Juhász Gábor Quintet, Szalóki Ági, CubaRitmo együtteseknek. Számos hazai pop, rock és külföldi jazz formációban hallhatjuk koncerten és lemezen egyaránt.
A székesfehérvári Kodolányi János Főiskola a Dr.Lauschmann Gyula Szakközépiskola, valamint a csepeli Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-harsona tanára.

A zenekar másik két tagja Orbán György, aki 2003-ban harmadik díjat nyert a Magyar Rádió által meghirdetett jazz-bőgő versenyen, számos fontos nemzetközi fesztiválon is fellépett már. Mohay András 2003-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-dob szakán. Generációjának egyik legkiemelkedőbb dobosa, számtalan formációban játszott és játszik, jelenleg tagja a Modern Art Orchestrának is.

Az Trió 2010-ben alakult, elsősorban jazz standard-eket dolgoznak fel egy-két saját kompozíció kíséretében, a mainstream jazz-re építve stílusukat.
A zenekarvezetőt a formáció létrehozására Hal Crook kiváló amerikai harsonás hasonló felállású zenekara inspirálta, valamint a két fantasztikus zenésztársa, Orbán és Mohay kreatív, zenei játéka.

20.30 Sound Gixer

Közreműködnek: Bér Zsolt – trombita
Bótyik Attila – gitár, vokál
Bordás Zoltán – dob
Doszpoth Péter – trombita
Hamza Gábor – ének
Huszár Péter – harsona
Jáger Zoltán – ütősök
Neichl Norbert – szaxofon, vokál
Ocskay Gyula – billentyű, vokál
Zdosek Ádám – basszusgitár

Esztergom legaktívabb jazz együttese, a fúziós jazz szûkebb pátriánk letéteményese immáron 23.éve. Mégpedig minden gikszer nélkül. Az ünnepi hangulatú koncert így nemcsak a zenészek és a közönség találkozását, de egyfajta, jó értelembe vett nosztalgiázást is jelent majd. Ocskay Gyula kedvenc zenekara sokak örömére ezen a nyáron is megszólaltatja a Jazztergomon a nagy slágereket. És az sem mellékes, hogy ez a muzsika is kiválóan alkalmas a bulizásra, tehát jazz-funk és jazz-rock fanok elõre!

A belépés ingyenes!