Tip Top Porták - Virágot Esztergomnak

Tip Top Porták - Virágot Esztergomnak

2011. 07. 01. 14:06

Az önzetlen segítségnyújtásra és civil összefogásra láthatunk újabb szép példát július 2-án, szombat reggel fél kilenctől a piac közepén, ahol 600 tő egynyári virágot osztanak szét esztergomi lakosok között. A virágokat egy vállalkozó ajánlotta fel a település hangulatosabbá tételére, így segítve a zord időket élő esztergomiakat. A növényeket Tétényi Éva polgármester és segítői adják majd át a várost szépíteni vágyó ültetők részére.

Minden jelentkező öt tő egynyári virágot kap, amelyeket lehetőség szerint a lakókörnyezetében, a házak, ingatlanok előtt kell elültetni. Miután a cél Esztergom vonzóbbá tétele fontos szempont az is, hogy a beültetett virágok közterületről jól láthatóak legyenek. A növények becsomagolásáról és szállításáról mindenki maga gondoskodik.

A virágosztás egyben a „Tip -Top Porta”  ( a megújult Tiszta udvar, rendes ház ) mozgalom  első akciója, amelyet civilek indítottak a Praktiker Áruház és a polgármester támogatásával, és amelyhez bárki csatlakozhat Esztergom, Esztergom - Kertváros és Esztergom – Pilisszentlélek lakói közül.   Az első, erre a nyárra vonatkozó időszak értékelése a Praktiker jóvoltából kétszer is, július és augusztus végén történik majd.

A Praktiker esztergomi egysége ajánlott fel díjakat az első helyezetteknek, melyek átadása a tervek szerint az áruházban zajlik meg egy előre meghirdetett időpontban Tétényi Éva polgármester és a szervezést segítő civil szervezetek részvételével.  Az érdeklődők három kategóriában nevezhetnek.

1.)    Családi ház

2.)    Sorház , társasház

3.)    Lakótelep

Jelentkezni fényképpel és a pontos cím megadásával lehet a tiptopporta@gmail.com emailcímen. A zsűri - amely a Praktiker munkatársából, a polgármesterből, az önkéntes városgondnokból és egy esztergomi kertészből áll - fenntartja a jogot, hogy személyesen is ellenőrzi a beküldött képek valóságtartalmát.

Az értékelésnél a közterület felől látható gondozottságot és esztétikai minőséget értékeli majd a zsűri.

2011. 07. 05. 1:13

Ugyanúgy, mint a munkájához, ehhez is tiszta szívvel nagyon sok sikert kívánok, de ehhez kitartást, türelmet is. Bár talán, ahogy látom, azért szerencsére az is van.  Vigyor

2011. 07. 04. 23:45

Amúgy a vicces az egészben az, hogy még ha büntetőügyet nem is sikerül belőle csinálni, mert mondjuk nem sikerül kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a sok kis ott lakó bumfordi közül melyik is volt a rágalmazó, attól még polgári perben sz.rrá tudom perelni a családfőt és az előfizető feleséget. Most kb. ez következik.

Gondolom más is érzi, hogy egy-egy rágalmazásért elmarasztaló ítélet 80-90 ezer forintos pénzbüntetéssel csak a kezdet: utána jön a polgári per, milliós összegű kártérítési igényekkel.

2011. 07. 04. 23:23

Miért is gondoltam akkor rögtön, mikor először olvastam a kommentelőről, hogy milyen betűkből áll a neve?

2011. 07. 04. 22:11

Tétényi még mindig nem jelenti fel a rágalmazóit? Öreg hiba.

 

Márciusban elegem lett, hogy 8 weboldalon, 15 néven ugyanazt a szöveget másolgatja valaki mindenfelé a fél magyar sajtóba kommentként (mandiner, nol.hu, hidlap, stop.hu, stb). Feljelentettem az ismeretlen tettest. Nyomoztak. A 8-9 weboldal fenntartójából 4-5 kiadta az IP címet, ami végig ugyanaz volt: egy Juropnetes, kertvárosi, Temesvári utcai előfizető, akinek a családtagja egy bizonyos részönkormányzati képviselő is. A bíróság épp a napokban hosszabbította meg a nyomozást, hogy az elkövető személye is kiderüljön végre.

Szóval ha Kálmánsanyi meg Meggyesmama terjesztik a rágalmakat, és erre tanú van, akkor őket is fel kell jelenteni. Aztán bizonygassák a bíróság előtt, hogy ők nem is úgy...

2011. 07. 04. 16:49

Azért én arra kíváncsi lennék, ezekből a szórólapokból mennyi lett az önkormányzat nyomtatóin kinyomtatva.

Nagyon rövid úton megtudható. Költségmegtakarítás címén (annó)  bevezették: fel kell jegyezni, ki, mit, mennyit másol. Ha ott másoltak ilyen "minőségi" szórólapot, fel is jegyezték.Kacsintás

2011. 07. 04. 14:58

Na ebbe a bedobalom dologba belebukik a Fityesz :)

Bizonyitek neklul valakit nyilvanosan vadolni nem szep dolog!!!

2011. 07. 04. 12:20

Azért én arra kíváncsi lennék, ezekből a szórólapokból mennyi lett az önkormányzat nyomtatóin kinyomtatva. De azért a lakosság megtalálta a posta ládájában a hétvégén és most a hételején, a Civilhetest is és aki tud gondolkozni az össze tudja hasonlítani a tényeket, a rágalommal.

2011. 07. 04. 11:26

Akkor jól láttam én, hogy a kálmánsanya valami cetlivel matatott kertvárosban a főúton tegnap délelőtt. Mondjuk azt jó látni, hogy erre nincs már semmilyen apparátusuk, mint a régi nekikszép időkben.

gömbicica

2011. 07. 04. 8:02

"TÉTÉNYI A HIBÁS" -t postaládáztak minden felé. "M.Anyuka" a saját utcáját dobálta a hétvégén. :-( Valaki nagyon ráért, és nem sajnálta rá a pénzt. Ingyé  nincs papir, és  a másoló sem muzsikál. Valakinek sok szórni való pénze van.

2011. 07. 03. 23:34

Kertvárosban a vasút környékén.

2011. 07. 03. 23:32

Igen, kertvárosban is is dobálta serényen a postaládákba a szórólapot Kovács cukrász. Pedig minden testületi ülésen ott volt. Úgy látszik, nem hallotta, hogy hányszor próbálta Tétényi annak idején napirendre tűzni többek közt a Volán kérdést. Fél év alatt minden tönkre ment, csődbe ment, pedig hátők mennyire megmentenék a várost, mindenre jutna, minden működne, csak hát az a csúnya Tétényi.... Az, hogy ők beveszik ezt a maszlagot, és elhiszik, hogy ők a jótündérek, egy dolog. De hogy a lakosságot ennyire hülyének nézzék...  De csak ugyanazt csinálnak, mint feletteseik. http://www.fn.hu/belfold/20110703/szocikkal_kezdodott_fidesz_kongresszus/

Debrecen polgármestere úgy véli - ezt már komolyan -, hogy ha ma lennének választások, azt is kétharmaddal nyerné a Fidesz. Továbbá azt is elárulta, pártja 40 320 "igazolt, élő, tagdíjat fizető" taggal büszkélkedhet.

Lázár János sem volt képes kihagyni a fogatlan, haldokló oroszlán (MSZP) rugdosásában rejlő lehetőséget. "Ellenfeleink politikai programja: vastag bőr és rövid emlékezet."

"Nem kérek elnézést az elmúlt év sodró lendületéért" - ezt is Lázár mondta nem kevés önpíárrral. Aztán érdemben is szólt a politikus, amikor kijelentette: a Fidesz-kormányzás nem alibizheti el az egészségügy, az önkormányzati közigazgatás és a pártfinanszírozás átalakítását. "Akkor is, ha ezzel egyesek tyúkszemére lépünk." A frakcióvezető szerint túl kell lépni "a képmutatás két évtizedén... húszéves rossz kompromisszumokat kell felmondani".

 

2011. 07. 03. 22:17

Most nem érnek rá feljelenteni, folyamatosan ragasztgatnak a buszmegállókban, hogy Tétényi a hibás a helyijáratok megszünéséért. Gátlástalan egy banda. Azért ez most már kezd igen átlátszóvá válni. Nem baj fiúk, egyszer minden véget ér, aztán mehettek a sóhivatalba.

Együtt működtök. A kérdés csupán kivel és ki ellen.

2011. 07. 03. 21:47

Az az igazság, nem volt valami nagy érdeklődés a virágok után, persze az igazat meg valva nem a kiváló minőségű kategóriába tartoztak ezek a növények. De több mint egy hete, hozták ezeket, és már akkor elég gyenge minőségűek voltak. Mivel ezt ajándékba kapta a város, erre igaz az a mondás, ajándék lónak ne nézd a fogát. Szombaton Kertvárosban hárman nyírtunk füvet a főúton, várjuk a fityiszes agyasok feljelentését. Ha segíteni nem tudnak akkor had ártsonak  a lakosoknak.

Eredeti méret

2011. 07. 03. 21:40

Ez egy tavalyi kép, de szép példának most is aktuális lehet:

gömbicica

2011. 07. 03. 19:36

Merre van a Te előkerted???

2011. 07. 01. 17:34

Ha jól emlékszem ehhez hasonló mármint a rendezett kert díjjazását már korábban is honorálták a városban.Emlékeim 10 000-Huf-al szép kertenként ebből sajna nem tudom mennyi van de remélem minnél több lessz a városunkban.És nem csak azért,hogy a Praktiker adjon valami ajándékot hanem azért mert örömünket leljük a szép virágokba.Nevetés Nem beszélve a túristákról akik szerintem nem kaszálókat jönnek fényképezni (ehhez Erdély sokkal szebb és alkalmasabb) hanem inkább tévesszék össze Hollandia virágos rétjeivel.

2011. 07. 01. 15:40

Gondolom annak is lehet jelentkezni a megadott email címen, aki nem tart igényt a felajánlott virágokra. Az én előkertemet minden erre járó megcsodálja, indulnék én is.