Balkán itt és most

Balkán itt és most

2011. 06. 21. 1:10

Azt mondta  Kósa Lajos a június 20-i Magyar Nemzetnek adott interjúban: " A konkrét helyzet ismerete nélkül, a józanészre hivatkozva azt viszont nem nagyon akarom elhinni, hogy Meggyes Tamás a patás ördög és Tétényi Éva  a földre szállt angyal, mert ez nem így szokott működni."

Bizony nem. Ez úgy szokott működni, hogy az ember megfontoltan, a helyzet ismeretében, felelősen nyilatkozik egy sokakat érintő dologról. Nem úgy, mint azt Kósa Lajos tette ebben az interjúban. Maga mondta, "a konkrét helyzet ismerete nélkül". Valóban csak így tehette, hogy azt a polgármestert vádolta meg nyilvánosan önkormányzati csőd okozásával, aki ezt a csődhelyzetet az elődjétől örökölte. Csak így lehetett - szóval amint maga mondta, "a konkrét helyzet ismerete nélkül" -, hogy  azt állította, Tétényi Éva megválasztásakor " milliárdos nagyságrendben volt az önkormányzat

számláján pénz." Igen komoly szellemi mélyrepülést  produkál  a debreceni polgármester ezzel a nyilatkozatával. Vajon miért nem számol azzal, hogy bizony a hibákat nem a rájuk való reagálások okozzák? Ha a mostani kormány a gazdasági válság okozta helyzettel magyarázza a megszorító intézkedéseket, vajon ez azzal lenne egyenlő, hogy a válságot ő maga okozta? Nyilván nem és nyilván ugyan ez a helyzet Esztergom esetében is. Kósa Lajos viszont biztosan elvállalt egy nagyon szerencsétlen missziót: lejáratni a választók igazáért és Esztergom talpra állításáért dolgozni akaró polgármestertt. Igazi bolsevik trükkről van szó: aki nem a mi kutyánk kölyke, az nem állhat meg, azt le kell söpörni. A padlássöprés nem szép dolog. Nem demokratikus dolog. Nem emberi, nem polgári, nem európai. Már ha ilyen balgaságokkal érdemes még foglalkozni ma Magyarországon.


tkr

2011. 06. 22. 12:29

Nem biztos, hogy a szamár van alul...

2011. 06. 22. 11:26

 Kósa hiteltelen mert felelősnek tartja Tétényit az adósságrendezésért.

 

Hiteltelen, mert csak Tétényivel foglalkozik és Meggyes felelősségét egyáltalán nem vizsgálja/bírálja/ítéli el.

 

 Répássy hiteltelen mert felelősnek tartja Tétényit a helyi bírósági ítélkezés ellehetetlenítéséért.

 

Hiteltelen, mert a meggyes-farkció felelősségét nem vizsgálja/bírálja/ítéli el.

 

Orbán hiteltelen

 

Hiteltelen, mert pont az ellenkezőjét műveli annak, amit az elmúlt 20 év alatt mondott.

 

A fidesz frakcio hiteltelen.

 

Hiteltelen, mert ezt bizonyítja minden, az elmúlt hónapokban tett cselekedetük, szavuk és mert kiismertük őket.

 

Tétényi hiteles.

 

Hiteles, mert eddig még mindig kiállt amellett, amit a kampányában hirdetett és nem az ellenkezőjét tette.

 

Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy nem én ülök fordítva a lovon.

 

Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy amit te lónak gondolsz, az egy szamár.

2011. 06. 22. 10:45

Esztergom bukott polgármestere a leghitelesebb emberek közé tartozik. Már ami a hitel felvételét illeti.Kacsintás

2011. 06. 22. 9:57
Értem én. A miniszterelnök, az államtitkár, a kormányhivatalvezető, az ország második legnagyobb városának polgármestere hiteltelen... ( ez mind ezen a honlapon van) ... Csak Tétényi hiteles... Mert ő a földre szállt angyal, a többi meg a patás ördög. Ugyan kérem...

2011. 06. 22. 9:32

Ne dumálj mellé!

Azt mondta  Kósa Lajos a június 20-i Magyar Nemzetnek adott interjúban: " A konkrét helyzet ismerete nélkül,

Ezért hiteltelen.

2011. 06. 22. 9:02
Az itt elolvasottak alapjaán Kósa hiteltelen mert felelősnek tartja Tétényit az adósságrendezésért. Répássy hiteltelen mert felelősnek tartja Tétényit a helyi bírósági ítélkezés ellehetetlenítéséért. Orbán hiteltelen mert ezt írja a szeretgom. A fidesz frakcio hiteltelen. Csak Tétényi hiteles. Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy nem én ülök fordítva a lovon.

2011. 06. 21. 4:24

Konkrét ismeretek nélkül = tudatlanul és a józan paraszti ész,

valahogy ez a mondatrész kapcsolás nem passzol !!!