Törvénysértő, mégis alkalmazandó

Törvénysértő, mégis alkalmazandó

2011. 06. 16. 22:45

Ma ismét levelet kaptunk a megyei kormányhivataltól.

A levél szerint - amely végén szigorúan kikötik, hogy az abban foglaltak csak tájékoztatásnak minősülnek - az esztergomi reorganizációs terv törvényellenes, azonban amíg az AB nem vonja vissza, addig alkalmazandó. Nos, az AB nem úgy néz ki, hogy mondjuk a hétvégéjüket beáldozva gyorsan összeücsörögnek, nehogymá' törvényellenesen kelljen működnie valamely esztergomi intézménynek. Végül is miért tennék? Ráérünk erre később is. Csak az a szerencse, hogy mondjuk nem lehet halálos ítéletet kimondani ezen reorganizációs rendelet alapján, mert ugye bármennyire is törvényellenes, azért még alkalmazandó...

2011. 06. 19. 20:37

Pumesz hozzászólásához annyi kiegészítést tennék, hogy ezt a kérdést, helyi népszavazáson kellene feltenni. Az aláírás gyüjtést pedig ezzel kapcsolatban kell megtenni, az ötlet jó, de nem nyáron kellene megcsinálni, szeptember vége vagy október eleje lenne a jó időpont. Egy civilszervezetnek kellene felvállani az aláírásgyüjtést, és a népszavazás kezdeményezést.

2011. 06. 19. 10:26

Nem értelek benneteket!

Tulajdonképpen leírták, hogy mit kell csinálni! A polgármester hirdesse ki, hogy választást ír ki, mondjuk augusztus 1-re és kész! Ne zavarja hogy ez törvénytelen, mire az alkotmánybíróság (direkte kis betűvel) kimondja hogy jogtalan volt, addigra meg lehet tartani a választást, és kész! Ugye milyen hagymázas dolog ez? De annak a, szerintem állat hivatalnoknak, ez normális! Itt tartunk az Úr 2011. évében Magyarországon.

2011. 06. 18. 16:40

Én csak a szokott stílusomban mondom a véleményemet:A jó kQrva  anyjukat!!!!!!!!!!!!!!

2011. 06. 17. 15:47

Sajnos, mint látjuk semmi sem teljesen úgy van, hiszen napról-napra változtatnak torvényeket, akár visszamenőleg is, sőt, az Alkotmányt is átírták, szóval ezek csak játékok, a jog, jogszerűség elveszti a komolyságát, hiszen a nekik nem tetsző torvényeket nem fogadják el, addig fellebbeznek (MT is) amíg olyan dontés születik ami megfelel számukra, ha ennek akadálya egy torvény, hát módosítják, eltorlik, stb.

2011. 06. 17. 14:29

Ha látok egy betörést, akkor majd megvárom, hogy a bíróság hozzon ítéletet, addig nem avatkozom közbe.

2011. 06. 17. 13:11

A fidesz frakció a saját törvénytelen rendeletét egy pillanat alatt módosíthatná, ha akarná. Pontosan úgy, ahogy ezt áprilisban tették!  Igaz, ez is törvénytelen lenne, de simán belefér eddigi működésükbe. Gondolom a jegyző asszonynak sem okozna álmatlan éjszakákat, ha aláírná! Elkerülhető lenne az általuk "fenyegető rém"-ként beállított vagyonfelosztás. Miért nem teszik meg? Mi a céljuk a közgyűlésen? Nem fogják felvenni  első napirendi pontba a polgármester felnégyelését?

2011. 06. 17. 9:03

Bármit tesznek, max három évvel odázzák el végzetüket.

2011. 06. 17. 1:50

Ez a jegyző bűne, tehát ő lesz számonkérhető minden emiatt a várost vagy a hitelezőket ért kárért.

2011. 06. 17. 0:42

Hányan "dolgoznak" a Kormányhivatalokban országosan?

Hány pártkatona  jutalomfalata a biztos és jólfizető állás?

"Csökkenteni fogjuk az állami bürokráciát"

Ez az igéret is csak igéret maradt.

2011. 06. 17. 0:18

Tulajdonképpen mi ennek a bizonyos Kormányhivatal létezésének értelme? :)

2011. 06. 16. 23:44

Szégyenletes, hogy húsz évvel a rendszerváltás után ilyen törvényeink vannak, hogy törvényellenes ülésen hozott határozat törvényes, míg az AB el nem törli. Ennek a helyzetnek a kialakulásában bűnösek a korábbi kormányok is, a jelenleginek pedig nagyon is megfelel, az elhíresűlt Meggyes és a "piszkos tizenkettő" által hozott fűnyírótörvény három éve az AB.-n pihen, de vannak ennél régebbi beadott és nem lezárt témák is.

Így aztán lehet várni, hogy majd napirendre tűzik a dolgot,(pláne ha Balsai félikkel még kibővítik az AB-t) sőt ha egyáltalán nem tűzik napirendre az is "törvényes"a jelenlegi törvényeink szerint.