A KDNP sajtóközleménye és levele Steindl Balázsnak

A KDNP sajtóközleménye és levele Steindl Balázsnak

2011.06.09. 16:19

A KDNP esztergomi szervezete sajtóközleményt juttatott el minden esztergomi médiához, melyben ismételten kérik, hogy azok ne jelentessenek meg olyan sajtóközleményt, mely a "Fidesz-KDNP" összetételt használja anélkül, hogy abban a KDNP vezetőjének aláírása lenne.

Tisztelt Steindl Balázs Elnök Úr!

Megdöbbentett, hogy az FIDESZ és a KDNP között országos szinten létrejött szövetséget továbbra sem akarja a helyi FIDESZ szervezet az ön elnökletével és irányításával elfogadni. Mindezt annak tudatában, hogy a helyi KDNP szervezet elnökségem megkezdése óta, kétszer is megkereste Önt az együttműködés kimunkálása miatt. Nagyon sajnálom, hogy az a megbízás, mely a szövetség nevében közös együttműködésre kérte fel, csak arra jutott, hogy mindenféle egyeztetés és párbeszéd nélkül Önök saját célját és érdekeiket érvényesítse. Mindez azonban nem kedvetleníti el a KDNP helyi szervezetét, amint az utóbbi 8 évben sem adta fel identitását a külső nyomás ellenére. Továbbra is nyitottak vagyunk a párbeszéd és együttműködés kialakítása

Reménykedve, hogy a mai kapcsolatunkat a FIDESZ helyi szervezete az országos megállapodás értelmében akarja, várom javaslatát a korábban egyeztetett együttműködés kialakítására. Ennek egyik első pontja lehetne, hogy újragondoljuk a jelenlegi képviselőtestületben folytatott munkát és azt értékelve felmérjük egy előrehozott választás lehetséges eredményeit. Továbbá azt is kérem, tartsa tiszteletben a KDNP helyi szervezetét azzal is, nem foglal állást, hogy ki a tagja és ki nem. Erről a párt ügyészének – aki egyben az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának elnöke is- hivatalos igazolása a kezünkben van. Az érintett urat írásban tájékoztattuk mellékelve az ügyész igazolását.

Kérjük, részünkről lehetséges későbbi együttműködési megállapodásig, helyi szinten ne használják a Fidesz – KDNP Frakció elnevezést, mert ilyen nincs. A szövetség működésének akadályoztatásért Önt tesszük felelőssé, melynek eddigi eseményeit egyeztettük az országos vezetéssel.

Kérjük, hogy a tényektől eltérő állításukat a nyilvánosság előtt, a médiában számunkra is megfelelő módon vonják vissza. Amennyiben ez elmarad, kénytelenek leszünk a magunk megfelelő lépéseit megtenni.

Tisztelettel:

Mészáros János

KDNP Esztergomi szervezet

elnök

Kelt: Esztergom, 2011. május 20.

 

2011.06.11. 6:30

Tisztelt Mészáros János!

Minden elismerésem az Öné.

Köszönjük, hogy Esztergom lakosai mellett állnak.

Erre a továbbiakban mindig emlékezni fogok!

2011.06.10. 17:53

Hát, tényleg szép zavarosra keverték a dolgokat. De a leghalálibb az, hogy még ők óbégatnak a vagyon kiárusításáról. Meg ilyen átlátszó szövegekkel jönnek, hogy ők személyesen többen sem tudnák megvenni az ingatlanokat. Ezt speciel elhiszem, de az hihetelenül mulatságos, hogy ennyire beetethető palinak néznek mindenkit.

2011.06.10. 17:20

Világos, a zavarosban lehet a legjobban halászni. Steindl azzal érvelt, azért kell átadni, mert majd bérbe adják és hasznot hoz. Akkor miért nem adták eddig bérbe, és miért nem hozott eddig hasznot az önkormányzatnak? Erre mi a logikus válasz? Tetejébe a Steindl által emlegetett szemétszállító cégnek, úgy tudom (innen a szeretgomról) csak egy része önkormányzati tulajdon, ettől még zavarosabb. Lehet, hogy a végén még fantomizálni is fognak néhány céget ezek közül?

2011.06.10. 17:01

Mindkét alább említett forma ismert már a legklasszikusabb kapitalizmus korából is. Balzac nagyon szépen, részletesen ír róla: a csődbe jutott gyakran álhitelezőket léptet fel, akik áligényeket benyújtva szépen kihasítanak a megmaradt vagyonból, csökkentik a valódi hitelezőknek juttatható vagyonmennyiséget. Másrészt a vagyonkimentés egyéb formái is ismertek (vagyontárgyak, ingatlanok kimentése jó előre). Ősöreg trükkök. A szemfüles és becstelen bankár, üzletember Balzac szerint meggazdagodva kerül ki a csődből. És ezt nevezik csalárd csődnek, csődbűntettnek, nem azt, ha valaki becsületesen és nyíltan megegyezik a hitelezőkkel, mert a korábbi feltételek mellett nem tud törleszteni.

2011.06.10. 11:41

A helyi KDNP-től elvárom Nevetés

 

hogy tömjénfüstölővel meghintik a Fidesz irodát, hogy a sátán távozzon... Üvöltés

2011.06.10. 0:40

Erre gondoltam én is,akkor ő  a második"független"képviselő.

Ezzel sem dicsekedett Németh úr.

2011.06.09. 23:19

Tisztelt Orgona!

Visegrádon találkoztunk az elmúlt pénteknek, de másoknak még nem akarom felfedni magam. Nagyon örülök, hogy találkoztunk.

2011.06.09. 22:08

Jó estét! Van itt még gerinc,nagyon jó!Tisztelet! A  politikai rettegöknek meg ennyi lejárt! Alakul.

2011.06.09. 21:29

Talán nem halt ki még teljesen az erkölcs és az etika ebben a honban. Akadnak még gerinces, elveikhez, hitükhöz hű emberek!

2011.06.09. 21:11

 

Feltételezem, hogy Németh úr nem tagja a FIDESZ-nek, hiszen arra, hogy ott tag lenne, soha sem hivatkozott.

Ezek szerint Ő lenne a második a 10-ek közűl, aki függetlenként, a Fidesz támogatásával került be az önkormányzatba.

 

2011.06.09. 20:12

Milyen színekben indult az önkormányzati választásokon Németh József?

A tv leadta azt a fórumot amikor Harrach Péter itt volt Esztergomban és akkor Németh Józse ott is előhozakodott azzal,hogy ő KDNP tag,akkor is megmondták neki,hogy 2008-ig.

2011.06.09. 20:05

Kedves pm!

Köszöjük az üdvözletet! Átadom.

Én is   Szeretettel és Tisztelettel  üdvözlöm igaz ismeretlenként.

 

2011.06.09. 19:46
Ha az erkölcs egy nagyon kicsit visszatér

Az erkölcsösség és Németh József viszonyához:

Ahhoz, hogy az emberiség képes legyen a tudásából következő megnövekedett felelőségének megfelelni, társadalmán belül fejlett közösségi szellemre és erkölcsre van szüksége.
A közösségi szellem, közös akaratot, közös távlati célt jelent.
Jelenti a hatékony együttműködést a közösséggel, a közösség céljainak, érdekének megvalósításában.A közös erkölcs pedig olyan értékrendet jelent ami közös viszonyítási alapot szolgáltat a helyes és helytelen, káros és hasznos cselekedetek megítéléséhez.
Hol van ez nála???

2011.06.09. 19:38

Kedves Orgona!

Soha semilyen pártnak nem voltam tagja, mégis lekomcsisztak, mert nem értettem egyet a tetteikkel. Munkanélküli  lettem, mert nem azt montam amit ők. Mindez 2011-ben Esztergomban. A régi rendszerben, csak a munkám minősége számított, nem kellett párttagnak lennem! (Mind a két Pált üdvözlöm)

2011.06.09. 19:28

Ha az erkölcs egy nagyon kicsit visszatér az élet minden területére, a jelenlegi országos és esztergomi vezetésnek semilyen esélye nincs tovább a fennmaradásra! (REMÉLEM)

2011.06.09. 18:47

Nekem a hitem kezd ilyen esetben visszatérni! No soha nem fordultam el a Jóistentől,maradtam mindig hívő, de már csak a magam mély hitében.

Összeszorult szivvel láttam,hogy mennyi kufár csuszik mászik a templomban, és kiszoritják   az igaz hivő embereket. De nemcsak kiszorítják,

hanem megalázzák és le is komcsizzák őket! És a legszomorúbb,hogy még védekezni sem tudunk.

2011.06.09. 17:20

Tisztelt Elnök Úr!

Azt hiszem sok esztergomi városlakó nevében is köszönetem és tiszteletem fejezhetem ki lépéséért. Már sokan, régóta vártunk Önöktől határozott lépésre. Az idézet pedig tökéletes. Csak remélem, hogy a Hídlap ugyanígy közzéteszi!

További munkájukhoz sok sikert kívánok!

2011.06.09. 16:54

Köszönet a szervezetnek.

2011.06.09. 16:40

Uraim.Kezdem tisztelni Önöket!!