Megvonták a bizalmat a kórház főigazgatójától

Megvonták a bizalmat a kórház főigazgatójától

2011. 06. 07. 17:40

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főorvosai nem kívánnak tovább együtt dolgozni az intézmény vezetőjével; az erről szóló, közösen aláírt levelet kedden adták át az adósságrendezésről tartott főigazgatói értekezleten (MTI).

Kórház, 2010

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főorvosai nem kívánnak tovább együtt dolgozni az intézmény vezetőjével; az erről szóló, közösen aláírt levelet kedden adták át az adósságrendezésről tartott főigazgatói értekezleten - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t."A reorganizációs elképzeléseket olyan vezető kezébe kívánjuk helyezni, aki élvezi a főorvosi kar bizalmát" - áll a levélben, amelyet 17 osztályvezető főorvos és a nővéri kar nevében az ápolási igazgató írt alá. Az iratot az értekezleten vendégként jelen lévő Tétényi Éva polgármesternek is átadták.

Tétényi Éva az MTI-nek elmondta: tudomása szerint a főorvosok megtudták, hogy vezetőjük egy fővárosi kórház igazgatói posztjára pályázott és nem kíván teljes erőbedobással az esztergomi kórházért dolgozni, a többi között ez vezetett a bizalomvesztéshez. A polgármester hozzátette, kívánatos lenne, ha összhang alakulhatna ki egy esetleges új vezető és a főorvosi kar között, mert a párbeszédre való képtelenség rombolja a kórház nevét és sérti a gyógyító munka légkörét.

Közlése szerint a főigazgatói értekezleten a főorvosok levelének felolvasása után néhányan hozzászóltak, majd az intézmény vezetője közölte, hogy olyan dolgokról kíván beszélni, amelyeket nem osztana meg a vendégekkel. Szavai után a főorvosok és a főnővérek is távoztak, a teremben csak a főigazgató és az általa kinevezett két helyettese maradt.

Törölt felhasználó #43

2011. 06. 07. 20:39

Esztergom város egyik alpolgármestere munkahelyi felettesemen, a kórház főigazgató főorvosán Dr. Kollár Zoltánon keresztül 2010.02.15-én délután 02.16-án délelőttre berendelt magához a hivatalába. A berendelés szóbeli közlés útján történt, a főigazgatói titkárságon, azzal a rövid tájékoztatással, hogy „valami pszichiátriával kapcsolatos megbeszélés céljából” keressem Németh József alpolgármestert. Még aznap, 02.15-én délután, majd másnap, 02.16-án délelőtt próbáltam a berendelő Németh József alpolgármestert telefonon elérni, hogy tájékozódjam berendelésem pontos okáról, de nem értem el. 02.16-án 9:30 óra tájban a telefont a polgármesteri titkárságon egy hölgy vette fel és mivel az alpolgármester tárgyalt, visszahívást kértem. Ezután 5 percen belül nem a városházáról kaptam a visszahívást, hanem újra a kórházigazgató főorvos telefonált. Elmondta, hogy tud a néhány perccel korábbi telefonálásomról (nem mondta meg, hogy kitől) és udvariasan, de határozottan felszólított, hogy menjek a városházára haladéktalanul. Hiába hivatkoztam a rám váró, időpontra érkezett betegekre, hiába próbáltam időpont módosítást kérni, azt mondta, ha a hivatalból hívnak, azonnal mennem kell. - ugye emlékeztek még erre...