Megszüntették a nyomozást Silye ellen

Megszüntették a nyomozást Silye ellen

2011. 04. 29. 16:00

Meggyes Tamás még Esztergomi polgármestereként 2010 februárjában tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mivel egy TC Print Bt. nevű társaság teljesítési igazolás és teljesítés nélkül több, mint 18 millió forint értékben számlázott az Esztergomi Hirdető Kft.-nek, melyből 17,5 millió forint kifizetésre is került. A betéti társaság 2010 januárjában került felszámolás alá.

A feljelentés nyomán nyomozás indult, melyben megállapították, hogy az Esztergomi Hirdető Kft. ügyvezetőjeként Silye József nem volt tudatában annak, hogy a Hídlap kiadvány nyomdai kivitelezését végző cég teljesítés nélküli számlákat is állított ki - ennek tényét csupán a Kft. felügyelőbizottsága által elrendelt ellenőrzés mutatta ki. Mivel Silyével kapcsolatban szándékos cselekményre utaló körülmény nem merült fel a nyomozás során, így a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

2011. 04. 30. 7:43

Lehet,hogy Silye elhitte amit a címlapon írnak " INGYENES ". Meg különbensem az ő pénze (vagy mostmár lehet?)

2011. 04. 29. 22:20

Ügy látom, a rendőrségi szervek is únják Meggyes feljelentéseit, már nem dőlnek be a popcornosnak...

2011. 04. 29. 21:47

megállapították, hogy az Esztergomi Hirdető Kft. ügyvezetőjeként Silye József nem volt tudatában annak, hogy a Hídlap kiadvány nyomdai kivitelezését végző cég teljesítés nélküli számlákat is állított ki - ennek tényét csupán a Kft. felügyelőbizottsága által elrendelt ellenőrzés mutatta ki.

 

Na ne már! Most ez komoly? Hogy a francba van az, hogy 17 millió körüli összeget csak úgy kifizetnek kamu számlákra?! Ki hagyta jóvá a számlák kifizetését? Valaki csak jóváhagyta... Volt belső szabályzat a felelősségi körök meghatározására? Ha nem akkor miért nem az ügyvezető a felelős? Ki volt a könyvelő?

Ja tényleg nem tudja valaki véletlenül, hogy miért divat érdekes pénzügyi manővereket végrehajtó kft-nél hajléktalant ügyvezetővé kinevezni? Az olvasottak alapján nem értem , hogy miért olyan nagy divat a hajláktalan ügyvezetősdi....

2011. 04. 29. 20:30

nem tűnik fel csaknem 20 millió forint úgy folyik ki a cégtől, hogy az fel sem tűnik.

A cukor is szétolvad szopogatás közben, sőt el is fogy!

2011. 04. 29. 19:51

Az azért igencsak érdekes, hogy nem tűnik fel csaknem 20 millió forint úgy folyik ki a cégtől, hogy az fel sem tűnik. A számviteli rendet is vizsgálta a rendőrség? Hogyan tartották nyilván a számlákat? Hogyan követték, hogy melyik költség hová tartozik?

Hogy lehet ezeket akaratlanul véghezvinni?

 

ki felelős egy cég gazdálkodásáért, ha nem az ügyvezető?

 

Volt a cégnél gazdasági vezető? az ő felelősségét is vizsgálták?