Egy év felfüggesztettet kapott Meggyes Tamás "merénylője"
Közélet
2011. ápr. 28.

<p><strong>Első fokon egy év börtönbüntetésre (két évre felfüggesztve) ítélték Sz. K.-t, a Meggyes Tamás elleni emberölés előkészületének bűntette miatt.</strong></p>

Meggyes Tamás 2009 őszén a "bikinis" szimpátiatüntetésen jelentette be: fekete temperával lefestett motorról, géppisztollyal akarták őt lelőni, a merénylő már megvette a motort, maffialeszámolás miatt pedig öt és fél évet ült. Meggyes Tamás arra is utalt, hogy a tervezett merénylettel összefüggésbe hozható volt kampányfőnöke, (Horváth Mihály, aki rágalmazás miatt többször is beperelte már őt), valamint Misznéder János, mint felbújtók.

A bíróság ítéletéből kiderül, hogy 2009 tavaszán Sz. K. arról beszélgetett Ágfalvi Csabával, hogy meg kellene zsarolni Horváthot és Misznédert, illetve ha szerez neki tőlük 10 millió forintot, akkor ő szívesen megölné Meggyes Tamást. Ágfalvi Csaba jelezte Misznédernek, hogy mit mondott neki Sz. K., aki azonnal a Nemzeti Nyomozóiroda segítségét kérte. Ezek után Ágfalvi további Sz. K.-val folytatott beszélgetéseit rendőrségi segítséggel rögzítették - ezen beszélgetések alapján ítélték el a férfit 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre emberölés előkészülete miatt. A vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, arra hivatkozott, hogy a kijelentéseit nem gondolta komolyan, nem állt szándékában gyilkosságot elkövetni. A hatályos büntető törvénykönyv azonban már azt is büntetendőnek ítéli, ha valaki gyilkosság elkövetésére ajánlkozik.

Az ítéletben felbújtásról, megbízásról nem esik szó - Horváthot és Misznédert tanúként hallgatták meg az ügy tárgyalása során. Az ügy irataiból az derül ki, hogy Meggyes 2009 októberében a főtéren előadott meséjéből szinte egy szó sem volt igaz. Sz. K. a robogót és a fegyvert nem szerezte be, de a gyilkosság elkövetésére ajánlkozott, és megbízta Ágfalvit, hogy szerezzen megbízót, fegyvert, ezzel megvalósította az "előkészületi cselekményt".

Meggyes Tamás Esztergom főterén előadott hazugságai miatt indult büntetőeljárásokat mentelmi joga miatt már korábban megszüntette az eljáró bíróság - ezen cselekmények legkésőbb 2012 októberében elévülnek.

(forrás)