Virágot Esztergomnak!

Virágot Esztergomnak!

2011.04.26. 17:43

Az elmúlt félévben egyre többször lehetett hallani azt a kifejezést Esztergomban, hogy civil kezdeményezésre.  Amikor egy település lakói önzetlenül összefogva, bízva egymás erejében és kitartásában közösen oldanak meg egy környezetükben jelentkező problémát, az bárhol az országban hír. Esztergom nem csak a negatív példákkal jár elől, de nálunk lassan az is megszokott lesz, hogy a helyi közösségek egyre nagyobb ügyeket is felvállalnak.

Így kezdődött meg a város frekventált területeinek rendberakása fabruárban, és tisztult meg a Széchenyi tér, a Kis-Duna sétány, a Várhegy, a biciklisút környéke, vagy a vasútállomás környéke. A piacon évtizedek óta áruló őstermelők és vállalkozók január óta, amióta a testület nem hajlandó érdemben tárgyalni az ügyüket, ők maguk szedik be a helypénzt egymástól, miközben tisztán tartják a Simor János utcát - most újra összeálltak és múlt héten előbb pénzt gyűjtöttek a vásárnapon, majd az esztergomiak nagylelkű adományaiból összegyűlt több, mint 60 ezer forintból gyönyörűen rendbeszedték az árkádos háznál lévő, valamint a régi óra-ékszer bolt előtti elhanyagolt virágágyásokat. Sáska János és Fizel József néhány segítővel múlt héten napközben ástak, kapáltak, előkészítettek, majd virágot ültettek. Terveik szerint ezen a héten tovább gyűjtik a pénzt a piacon virágra és májusban az önkéntes virágosítási program során eljutnak egészen a körforgalomig, ahol, ahogy eddig minden évben, most is színpompás virágtakaró köszönti majd az Esztergomba érkező vendégeket. A különbség csupán nekünk esztergomiaknak lesz szembetűnő: eddig a város nyújtotta bonyolult közbeszerzési eljárásokon keresztül, most a közösség valósítja meg, mert így látja jónak-szépnek. Nekünk, esztergomiaknak már csak egy dolgunk maradt: vigyázni a virágokra, hogy egész nyáron örvendeztesse szívünket!

2011.05.13. 20:30

Nem kéne itt ásogatni, meg ültetgetni, mert az a hír járja, hogy ez rongálásnsk minősül! Nesze nektek, civil kezdeményezés meg összefogás! Föl vagytok jelentve!Kezdhetjük a gyűjtést a perekre!

2011.05.13. 19:55

Sajnos nekem nagyon messze van.

Pedig ott lenne a helyem!

2011.05.13. 16:17

Most a Körfori van soron :)

Aki tud menjen ÁSNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! azonnal.

Én már kidőltem a sorbol :(

2011.05.13. 7:21

Ébresztő, esztergomiak! Ma reggel a piac elején lehet "kézzel fogható" segítséget nyújtani a várost felvirágoztató (!) embereknek. Így az itt lakó - aki fizikai munkával nem is, de némi adománnyal - hozzájárulhat városunk szebbé tételéhez. Csakazértis!

2011.05.12. 22:04

Beácska!  Lenyűgöz a hozzászólásod, én csak azt szeretném kiemelni belőle, hogy a túristák elkeseredve mesélik és beszélik

egymás között a város helyzetét, mit értesz ez alatt? Remélem kellő módon felvilágosítod őket a valóságos helyzetről.

2011.05.12. 21:16

Beácska itt van nem kell hivni jövök magamtól is :(

Elkeseredek mikor ilyet halok de szerintem egy a közös cél valoban a város megmentése és szebbé tétele vagy tévedek??

hiába estek nekem ugyanazzal a szövegel ezt én is tudtam amit leirtatok csupán csak szeretem volna felhivni a figyelmet arra hogy igen igen el van hanyagolva a város hogy válaszoljak arra  kérdésre hogy fogtam-e kaszát vagy fűnyirot a kezemben igen képzeljétek el fogtam és fogok is még mert itt sokan azt hiszitek valaki csak ugat de semmit nem tesz!!!!

Hát fel kell hogy nyissam a szemeteket én nem ehhez az emberekhez tartozok!

legalább is mert amit tudok megcsinálok azért hogy normális környezetben éljem mindennapjainkat de a turistáktol lehet viszahallani mindezt ugyanis a prismás pincében dolgozom és ott elég sok a turista !!!! Akik elkeseredve mesélik és beszélik egymás között a VÁROS HELYZETÉT HA HISZITEK HA NEM!!!

 

Mindedj csak érdekeség képpen mondtam mindenezt nem azért hogy felkavarjam a forumozok nyugalmát szivesen segitkezem amiben tudok és azzal azt hiszem csak a jo fele haladunk mindannyian!

vagy tévedek?

sziasztok Bea

2011.05.12. 10:02

Bizony így lehet! Vagy nincs bátorsága megvédeni okos, elfogadható, meggyőző magyarázattal

állításait, vagy későn jutott hozzá napi gyogyszeradagjához. BEÁCSKA jelentkezz !! Nagyon

várjuk válaszodat!!VigyorVigyorNevetés

2011.05.12. 8:58

Szerbusz Bea!

Ahogy a reklám mondja:" a régi jó dolgokból nem maradt semmi! "  Amit írsz , arra most ez pont nem igaz, azt is mondhatnám, hogy helybe jöttél a pofonért.

Itt van néhány, közel 3 azaz három éves fénykép, bőven az előző városvezetés idejéből, egy turisztikailag frekventált helyről, az általad emlegetett dzsungelhez hasonló állapotokról. Annyi turista talán itt is megfordult, mint a Dunánál.

Szóval szerintem mérj újra, mert az irányzékoddal némi baj van.

Szerbusz!

2011.05.12. 8:39

Csak nem megint egy egyszer használatos nickname-mel van dolgunk? Meglepett

2011.05.12. 8:36

Egyébként ma a Bottyán híd környékén dolgoztak a sziget felőli partoldalon.

Beácska megérkezett, szóvá tette és  már megy is a munka.Meglepett

Eredeti méret

2011.05.11. 23:45

A Duna part olyan szinten paréval és hatalmas dudvákkal van teli hogy lassan 2 méter lesz!!

A város felőli, állami kezelésben lévő partoldalt rendszeresen rendben tartják az illetékesek, a sziget felőlit, ami a város kezelésében van, Meggyes idejében is jó, ha évente egyszer úgy-ahogy kigazolták. Egyébként ma a Bottyán híd környékén dolgoztak a sziget felőli partoldalon.

Sajnos már odáig jutottunk hogy a saját költségünkből kell rendberakatni a saját ucánkat is amit a városnak kéne!!

Te hányszor ragadtál "kapát, kaszát", hogy rendezettebb legyen a környezeted? És azt elfelejtetted, hogy a lakótelepeken élőket helyi rendelettel kötelezték Meggyesék a fűnyírásra - ami a város dolga lett volna? Az miért nem zavart? Pedig akkor még állítólag nagy volt a jólét a városban, volt a kasszában pénz dögivel...

Mert Meggyes Tamás idejében ez a dunapart nem nézett igy (...)

Igazad van, nem így. Még ígyebbül!

Undoritó mennyi embernek nincs nyitva a szeme és nem veszi észre mi folyik hónapok óta ebben a városban!

Ebben is igazad van. Sajnállak, hogy Te is közéjük tartozol. Rosszall

2011.05.11. 21:53

Undoritó mennyi embernek nincs nyitva a szeme és nem veszi észre mi folyik hónapok óta ebben a városban! Ugyhogy egyiksem jobb de legalább az elözőt érdekelte hogy néz ki a város!

 

Most jöttél, aztán meg belehánysz itt a fórumokba. Hogy honnan olyan ismerős ez....?! Bizony sok embernek nyitva a szeme, egyre többnek nyiladozik. Egyébként meg az előzőt nem érdekelte, hanem leszarta, hogy hogy néz ki a város. Csak járj nyitott szemmel. Bejácska.

Iridium

2011.05.11. 19:48

"Ugyhogy egyiksem jobb de legalább az elözőt érdekelte hogy néz ki a város!"

Felétek is épült csónakázótó?

2011.05.11. 19:28

Ha M1 es és csapata nem tették volna tönkre a várost a hatalmas adóssággal akkor talán lenne pénz arra is, hogy szépüljön

a város. Tétényi Éva keze meg van kötve hiszen ezekre a célokra a fidesz nem tervezett be pénzt a költségvetésbe. Igen egyetértek

veled abban is, hogy undorító ez a város hiszen mindenfelé elkezdett és be nem fejezett építkezések romok, mintha régészeti ásatások

zajlanának a városban. Ha a te szemed nyitva lenne és észre vennéd, hogy mi zajlik itt a városban akkor már rég ráébredtél

volna arra, hogy mi is az igazság. Tehát járj nyitott szemmel és ha ez nem megy akkor keresd fel sűrgösen a szemészetet.

Befejezésként annyit, hogy Tétényi Éva nem rendelkezik pénzezközökkel, ebből talán az következik, hogy szarból még

ő sem tud várat építeni.

2011.05.11. 17:39

Sajnos már odáig jutottunk hogy a saját költségünkből kell rendberakatni a saját ucánkat is amit a városnak kéne!!

Ne álmodj királylány, hanem ébredj ! Te még jó helyen lakhatsz, ha csak most ért oda a káosz. Ha nem tünt volna fel, ebben a városban hónapok óta az itt élő, városukat szerető emberek takarítanak, parkot gondoznak, fenyőfát, virágokat adományoznak, hogy örömet szerezzenek másoknak. Kapd össze magad, mert a java csak ezután jön!

2011.05.11. 17:06

Ki kell menni és kihúzni azt a gazt! Ez a Te városod is! Ennyit megtehetsz!

Önkormányzati képviselőd erre szavazott! Szólj neki nyugodtan! Magyarázza el miért az élményfürdőnek szavaztak milliókat!

2011.05.11. 17:04

25 milliárdból futotta rá.

Amúgy meg senkinek nem törött még le a dereka egy kis gazolástól/kaszálástól.

2011.05.11. 16:45

Szerbusztok!

 

Hát én annyira nem vagyok elragatatva a város szépségével mert ahol én lakom ott kész káosz alakult ki!

A Duna part olyan szinten paréval és hatalmas dudvákkal van teli hogy lassan 2 méter lesz!!

Ez soha nem nézett igy ki mint most egyszerüen ahogy kinézek az erkélyen undoritó kullancsokal teli hatalmas bozotos valami tárul elém!

Hát hol élünk azt hiszem lassan én az erdőben fogok ha ez továbra is igy fog kinézni!

Sajnos már odáig jutottunk hogy a saját költségünkből kell rendberakatni a saját ucánkat is amit a városnak kéne!!

 Nemtudom ki hogy van vele de nekem felfordul a gyomrom attol hogy ennyire nem érdekel senkit ez a gyönyörű város sorsa föleg nem a polgármester asszonyt!!

Mert Meggyes Tamás idejében ez a dunapart nem nézett igy ki bámulnak a turisták akik erre jönnek hogy hova jutott ez a gyönyörű város mára és mennyire elhanyagolják!!

Undoritó mennyi embernek nincs nyitva a szeme és nem veszi észre mi folyik hónapok óta ebben a városban! Ugyhogy egyiksem jobb de legalább az elözőt érdekelte hogy néz ki a város!

 

Üdv Bea

 

2011.05.09. 10:38

Fizel ur!

 

Egy telefoncsamot kernek a laszlo.david@freesbee.fr cimre.

Koszonom!

2011.05.08. 14:03

Remélem közterületre kerül mert akkor csak Vatikáni valuta jöhet szóba és elültetni is szívesen segítek Nevetés.