Olvasói levél
Közélet
2011. márc. 25.

<p>Az egyetlen megoldás tehát a konzekvens és aprólékos "tisztogatás" lett volna: családra, betegségre, kisgyermekre való tekintet nélkül MINDENKIT elbocsájtani bizalomvesztésre hivatkozva, aki döntéshozó, vagy nyilvánosságközeli pozícióban helyezkedett el a városházán.</p>

Nyílt levél Tétényi Éva, Esztergom polgármestere részére

---

 

Tisztelt Polgármester Asszony!

Nem sok esélyt látok, hogy kérdésemet heti videójában megválaszolja majd, de bízom benne, hogy némi gondolkodásra késztetem Önt. Arra lennék ugyanis kíváncsi, mennyiben érzi magát felelősnek abban, hogy az önkormányzat dolgozói hétről hétre jól láthatóan hátráltatják az Ön munkáját, valamint abban, hogy alkalmazásban álló, illetve önkéntes munkatársait, segítőit az elmúlt napokban kirúgták, kitiltották a városháza területéről?

Ne lepődjön meg a kérdésen, sokan vagyunk ugyanis azok a véleményen, hogy Meggyes Tamáson kívül - nyilván töredéknyi mértékben - Tétényi Éva is hibás a városvezetés körül kialakult helyzetért.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Megválasztásakor sokan abban a reményben adtuk le a voksunkat Önre, hogy egy igazi keménykezű "vaslady" fog a polgármesteri székbe ülni, aki nem hisz már a megtévedt emberek meséiben és nem naivaként, kesztyűs kézzel, majdhogynem bocsánatkérően kezd bele munkájába. Mindannyiunk számára világos volt, hogy egy Meggyes Tamás által kiépített rezsimben kizárólag olyanok tölthettek be komoly pozíciót a városházán, illetve a városi cégek környékén, akik maximálisan hűségesek voltak a Fidesz (akkoriban még Fidesz-KDNP) képviselőcsoportjához. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy ezek az osztályvezetők, igazgatók, újságírók (Hídlap), vagy éppen televíziósok (ETV) október 3. után is Meggyes Tamást fogják vezetőjükként tisztelni és pontosan annyi az esély velük az együttműködésre, amennyi a frakcióval is - semennyi. Az egyetlen megoldás tehát a konzekvens és aprólékos "tisztogatás" lett volna: családra, betegségre, kisgyermekre való tekintet nélkül MINDENKIT elbocsájtani bizalomvesztésre hivatkozva, aki döntéshozó, vagy nyilvánosságközeli pozícióban helyezkedett el a városházán (csakúgy, ahogyan a Szent István Gimnázium, illetve egyéb városi intézmények esetében) és helyüket feltölteni független, pártkötődéstől mentes szakemberekkel. Így nem fordulhatott volna elő az, ami most zajlik: az önkormányzati kiadású Hídlap hétről hétre az Ön nevét mocskolja, városházi zugfirkászok szemetelik tele munkaidőben az internetet Önt lejárató blogbejegyzésekkel és kommentárokkal és a városházáról kirúgják, illetve kitiltják azt a maroknyi embert, akik ingyen és bérmentve dolgoztak Önért és a városért - gyakorlatilag a hivatali állománnyal szemben.

Lássuk be: nagyot hibázott. Nagyot hibázott akkor, amikor még friss polgármesterként, felruházva Meggyes Tamás minden jogkörével nem kezdte meg a kemény és olykor kegyetlen munkát ennek a hosszú évek alatt felépített diktatúrának a lerombolásáért. Megtehette volna, ehelyett naiv és balga módon összehívta gyakorlatilag önmaga ellen azt a rendkívüli ülést, amiben megfosztották Önt minden ráruházott jogkörétől. Hiszen tudnia kellett, hogy ez következik, tudtuk mindnyájan és csodálkozva, csalódottan láttuk, ahogyan besétál az oroszlánbarlangba.

Mindezek ellenére maximálisan támogatom Önt továbbra is, csak arra kérem, vizsgálja felül akkori döntését és összegezze - legalább magában -, mit tenne másként, ha most kezdené el. Rendkívül bízom benne, hogy nem bízna többé az ellenségeiben és rájönne, hogy a politika bizony nem egy igazságos játék.

Tisztelettel:

V. P.

választópolgár

(forrás)