Milyen a civil?
Környezetünk
2011. márc. 22.

<p>Egy hónapja elkezdett érdekelni a környezetem. Addig csak magammal voltam elfoglalva.</p>

Ahol lakom, és ha ráérek, akkor többedmagammal teszek valamit a környezetemért. Közben beszélgetek és megismerek egy csomó embert. Nem fideszesek, nem mszpsek, nem jobbikosok, nem lmpsek hanem Emberek. Akiknek ilyen-olyan gondjaik vannak, amiket meg kell hallgatni és elgondolkozni rajta. Mert meggyőződésem, hogy elalvás előtt mindenki gondol még valamire. Meghallgatom, és ha tetszik, együtt gondolkozunk róla tovább.

Így leszünk ketten.

De ahhoz, hogy megoldjuk, segítségre van szükségünk, ezért tovább beszélgetünk róla újabb és újabb emberekkel, miközben kézzel lábbal és egy darab gereblyével takarítjuk az avart.

Egyre több ember köszön, pedig nem csináltam semmit.

De a takarítás alatt volt pletyi meg röhögés, lett ötlet és alkalmasint bejelentjük, hogy forgalomelterelős játékot fogunk játszani a macskaköves úton.

Mit oldunk meg vele? Kb. 200 ember esti és tulajdonképpen egész napos nyugalmát. Akkor nézzük a másik oldalról. Mennyibe került? Mindenki gondoljon ide amennyit akar, mert én les*z*a*r*om.

Ha sikerül, úgy lesz jobb a hangulat, hogy közben senkinek nem lesz több pénze, megmarad a napis*z*a*r, de legalább halkabban lehet kitartani ezekben az ínséges időkben.

Mi lesz a következménye? Nem megy tönkre az átmenőknek a futóműve (nem értek hozzá). Jó aszfalton és viszonylag egyenletes sebesség mellett meg kevesebbet eszik a szekér, ló akármi, amíg hátraérnek. Vágom, hogy a körforgalomtól a Sugár útig gyalázatos, de főút és csak két körforgalom.

Hogy mi lesz a Dobogókő úti Emberekkel? Zajfédőfal a) fából b) fákból. Honnan lesz fa? Szerintem majd addig túrjuk a netet, amíg megszán valaki minket, de a cuccért majd el kell menni.

További következmény? Nem tudom, majd ahogy alakul. Mert sajnos dolgozni is kell, mert szűkös a keret, nagyjából nulla.

Talán egyszer leszünk húszan és akkor már több infrastruktúra lesz a közösben. És ez akkor már a polgári összefogás?

Ha ez sikerül, lehet iszom egy korsó sört a Pufi bácsiban.

Nyitni kell, mert itt a tavasz.

 

nem lényeg a személyem, mert civil vagyok

(forrás)