Játékos akció a fogyatékkal élőkért
Egészségügy
2011. márc. 16.

<p>Szerda délelőtt a Tesco áruházlánc képviselői jártak a Városházán, és tájékoztatták a polgármestert az Esztergomban megrendezendő közösségi programjukról.</p>

A Tesco és az Ability Park “Az év támogatottja 2010” programjának esztergomi állomása 2011. április 7-8-án kerül megrendezésre az áruház parkolójában. Április 7-én, csütörtökön 9:30-tól sajtótájékoztató keretein belül ismertetik meg a vendégekkel és érdeklődőkkel a fogyatékkal élők mindennapjait.  Az év támogatottja programot 2003-ban indította útjára a Tesco, a cél pedig a fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek, illetve idősek támogatása, helyzetük javítása. Ennek érdekében minden évben olyan együttműködő szervezetet keres és támogat húsz millió forinttal az áruházlánc, amelynek országos hírű kapcsolatrendszere van a gondoskodásra szoruló gyermekeket, felnőtteket, időseket ellátó intézményekkel. Szigorúan szakmai szempontok alapján 2010-ben az Ability Park pályázatára esett a választás. Az Ability Park egy, a fogyatékos emberek élethelyzetét játékos formában bemutató élménypark, melynek célja, hogy látás-, hallás és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott játékokkal segítse a fogyatékos személyek beilleszkedését és elfogadását, mindenekelőtt pedig tartalmas és örömteli élményt nyújtson mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára akarja tenni képességeit.

A Tesco képviselői szerda délelőtt számoltak be a polgármesternek  a helyben megvalósuló programról. Tétényi Éva az áruházlánc figyelmébe ajánlotta a szomszédos Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskolát, ahol értelmileg sérült- tanulásban akadályozott és halmozottan sérült gyermekek és fiatalok képzése folyik. Az áruház vezetője jelezte, hogy már felvették a kapcsolatot a gyógypedagógiai intézménnyel.

(forrás)