A KDNP elhatárolódik

A KDNP elhatárolódik

2011. 03. 16. 13:46

Az alábbi levelet a KDNP esztergomi szervezete juttatta el a mai napon Tétényi Éva polgármesternek és közvetve a képviselőknek. Levelükben aggodalmukat fejezik ki az adósságrendezési eljárás miatt kialakult helyzet okozta lelki terhek miatt és tisztázzák viszonyukat a nevükben a Hídlapon megjelentetett, onnan általunk idézett közleményekkel.

Tisztelt Polgármester Asszony, tisztelt Képviselő Testület!

A KDNP Esztergomi szervezetének nevében növekvő aggodalmunkat szeretném kifejezni az adósságrendezés lehetséges kockázatait és következményeit tekintve. Hiszen a várost és annak minden lakóját nem csak anyagi kár éri ebben a folyamatban, hanem súlyos lelki terhet is jelent az a nyomás, mely a város tulajdonában lévő intézmények, ingatlanok jövőjét érintő félelemből fakad.

Mindezek alapján a KDNP Esztergomi szervezete – bár nem képviseltetheti magát a képviselőtestületben – tisztelettel kéri a Polgármester Asszonyt és a Képviselőket, hogy megbízatásuk alapján Esztergom Város érdekeit tartsák szemük előtt az adósság rendezés folyamatában.

Amennyiben ebben akadályoztatva érzik magukat, lelkiismereti kötelességük a testületet feloszlatni, ezzel lehetőséget teremtve az akadályoztatás elhárítására.

Továbbá kérem, ne használják a FIDESZ-KDNP frakció elnevezést, mivel ilyen Esztergom Város Önkormányzatában nem létezik. A KDNP tagjai közül nincsenek képviselők a képviselő-testületben, nem volt megállapodás helyi szinten. Elhatárolódunk a hídlap.hu és a szeretgom.hu webes oldalain megjelent, KDNP nevében felrakott cikkektől.

 

Tisztelettel:

Mészáros János s.k.

KDNP Esztergomi szervezete

elnökKelt: Esztergom, 2011. március 16.

 

Tétényi Éva válasza


2011. 03. 24. 22:14

Hogy ki vagyoK?  Az lényegtelen. A koalíció témára térjünk rá inkább. Ebben úgy tűnik vannak még tartalékok. Pl. miért nem sikerült az esztergomi 08. számú egyéni választókerületben koalíciót kötnie mondjuk Greiner Zoltán Iván MSZP jelöltnek Sitku Pál független jelölttel? Mondjuk úgy, hogy támogatja visszalépésével a vitathatatlanul esélyesebb és most már igazoltan is eredményesebb Sitkut. Ha ezt akkor megteszi, akkor Meggyes NEM jut be a testületbe egyéni képviselőként. Nem gondolkodott még el azon Greiner úr, hogy mindaz ami hónapok óta folyik a testületi üléseken lényegében az Ön önzésére (is) visszavezethető?

2011. 03. 21. 8:44

Lenci!

Meggyes Tamás még Könözsi polgármestersége idején kijelentkezett Esztergomból, hogy ne kelljen itt adót fizetni.

Ő hiteles ember?

Pál képviselő szlovákiába viszi ki a várostól kapott jövedelmét, szlovákiában fizet adót, szlovák rendszámú autóval közlekedik.

Ő hiteles ember?

2011. 03. 20. 11:35

Magyar vitakultúra: Mészárosnak nem lehet igaza, mert nem itt fizeti a súlyadót. Merkelnek nem lehet igaza, mert Németországban született Marx, Engels (OVI ünnepi beszéde után szabadon).

2011. 03. 20. 8:29

A Hídlap lehozta ezt a közleményt?

2011. 03. 19. 22:43

Nem  zavar igazán, de azért néha arra gondolok, ha Mészáros úr Esztergomban (Esztergomnak) fizetné a súlyadót, itt fizetné a szemétdíjat és sorolhatnám, talán hiteles is lenne a tiltakozása a KDNP esztergomi szervezetének elnökeként. De így?

2011. 03. 18. 14:48

Nos, akkor a KDNP országos vezetése az alapszabályzatukba ütköző dolgot tett, mert aszerint én nem láttam olyat, hogy joguk lett volna az önkormányzati választáson a helyi szervezetek hatáskörébe tartozó dologban dönteni.

2011. 03. 18. 14:28

A 7. pont alapján a helyi KDNP mindenesetre beszámoltathatná önkormányzati képviselőit, ez akár még érdekes is lehetne...

Törölt felhasználó

2011. 03. 18. 14:04

Tavaly októberi hírből:

"A jelöltek a Fidesz-KDNP színeiben indultak, erre azért volt lehetőség, mert az országos vezetőség között van egy megállapodás, hogy a jelölteket Fidesz-KDNP színekben indítják. A gond ott van, hogy végül csak fideszesek indultak, KDNP-s jelölt, párttag nem volt a nevek közt" - avatta be a STOP-ot az elnök, aki elismerte: ők sem kezdeményeztek párbeszédet, de azért, mert szerintük egy szövetségen belül a listaállítók feladata az egyeztetés a szövetség tagjaival.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=762374

2011. 03. 18. 13:39

Egyéniben is ugyanez ment:

 

http://www.esztergom.hu/files/DownloadFile?topic=esztergom%5Cfiles.nsf&did=DEA1B7336B2E4448C125779D002EF017&filename=27-2010._ix.1._hvb_hatarozat.pdf

 

Ha kiderülne, hogy a KDNP helyi szervezete soha nem szavazott erről, akkor nagyon súlyos választási csalás történt, a jelöltállítás nem volt érvényes, a választás eredményét októberben ez alapján simán meg lehetett volna támadni.

2011. 03. 18. 13:31

KDNP alapszabály:

 

A helyi szervezet hatásköre

 

 

50. §

 

 

A helyi szervezet hatásköre:

  1. a párt helyi szervezése,
  2. működési területén a párt politikájának képviselete,
  3. részvétel a helyi közéletben,
  4. javaslatok, vélemények előterjesztése a párt országos és megyei politikájára valamint tisztségviselőire,
  5. a tagság számára arányosan testületi tagok választása a párt Megyei Választmányába,
  6. polgármesterjelölt, önkormányzati képviselőjelöltek állítása,
  7. az általa jelölt és megválasztott polgármesterek és önkormányzati képviselők beszámoltatása,
  8. országgyűlési képviselőjelölt állítása, szükség esetén más helyi szervezettel közösen.

 

http://kdnp.hu/kdnp/part/a_keresztenydemokrata_neppart_alapszabalya

 

Ez valóban teljesen helyi hatáskör.

2011. 03. 18. 11:44

Százhalombattán s használták egy ideig a FIDESZesek a KDNP nevét, amíg a KDNP-sek nyilt levélben nem jelezték, hogy ehhez nincsen joguk, hiszen nincs helyi megállapodás. A KDNP alapszabálya alapján a helyi szervezet köti meg a helyi szövetséget. Ezen nem nyúlhat át a központ.

2011. 03. 17. 18:53

Jó olvasni az elhatárolódást, de kicsit rontja hitelességét, hogy közel félév után jut eszükbe, hogy "A KDNP tagjai közül nincsenek képviselők a képviselő-testületben, nem volt megállapodás helyi szinten." Zavarban van

2011. 03. 17. 18:03

 

 

Az előzőekben mellé nyultam. KDNP

2011. 03. 17. 16:23

 

Én ugyan a KDMP átnézek mert konkrétan senki nemszavazott rájuk a választásokon/ nem kell a kőzős duma/ de ezuttal teljes mértékben azonosulok az általuk leirtakkal.

2011. 03. 16. 21:03

Nocsak, a katolikus egyháznál is betelt a pohár? Megmozgatták a helyi KDNP-t? Vigyor

2011. 03. 16. 15:15

Amennyiben ebben akadályoztatva érzik magukat, lelkiismereti kötelességük a testületet feloszlatni, ezzel lehetőséget teremtve az akadályoztatás elhárítására."

Kedves S Balázs tanulj tanult kollégádtól és tedd meg amit kér és szóról szóra tartsd be intelmeit!

Esztergomon és rajtatok is ez segíthet,  és ne ábrándozzatok a jövőről számotokra az itt nincs!

 

2011. 03. 16. 13:54

Na ahogy nézem majd már semjénék is elkezdenek alapszervezetet oszlatni...