Városi Sakk Ünnep
Sport
2011. márc. 13.

<p>Szombaton az Esztergomi Sakk Club a Kőrösy László Kollégium éttermében tartotta városi sakkünnepét. Az egyesület a megyei bajnokságban bronzérmes lett, ez azért nagy eredmény, mert az 1924-ben alapított szakosztályunkat politikai okok miatt az elmúlt években egyszerűen fel akarták számolni.</p>

A legjobb játékosaink még mindig nem a városi csapatban játszanak, de újra nagy csapat van épülőben. Van sakkutánpótlásunk a Babits Mihály iskolában, amatőr sakkozásunk a versenysport mellett a Szentgyörgymezői Olvasókörben és a legfontosabb: október óta mosoly és lelkesedés. A Duna túlsó partján, Kőhídgyarmaton testvércsapatunk vitézkedik a szlovák harmadik vonalban. Elsősorban vendégjátékunknak köszönhetően a második helyen állunk. Van jövője szponzoraink jóvoltából végre a sportágunknak Esztergom környékén.

Igaz, nem lehet rólunk olvasni a Hídlapban, az ETV sem mutatja be sportágunkat, még nagy az ellenszél. Tudjuk, nem mindenki örül nekünk. Pedig mi csak sportolunk és ellenségeinkkel ellentétben minket továbbra sem érdekel senkinek sem a politikai és felekezeti hovatartozása!

 

Az I. Városi Sakkünnep schnell verseny élmezőnyének végeredménye: 1. Burghardt József (Tatabányai Turul- Kőhídgyarmat) 2. Horváth Márió (Esztergomi Sakk Club-Érsekújvár) 3. Brestyák János (Érsekújvár) 4. Kovács Géza (Tatabányai Turul- Kőhídgyarmat) 5. Gál Lajos ( Esztergomi Sakk Club-Zoltek Nyergesújfalu) 6. Balogh Péter (Révkomárom).

 

A városi sakk szimultánt a 64 mező mellé visszatérő Rucska Lajos mesterjelölt tartotta. Utánpótlásunkat díjaztuk, a felnőtt nem versenyjátékosok közül egyedül Szabó József ért el döntetlent. A díjakat az ifjúsági főszponzorunk, az Esztergomi Sakk Iskola alapkő letevője, Bádi Gábor tulajdonos a GRANCAFÉ részéről adta át.

Különdíjat kapott az Esztergomi Sakk Clubtól Kondár Béla az esztergomi sakkozásért elvégzett több évtizedes munkájáért és a bajnokságban legjobb ifink: Patos Benjamin.

 

A versenysakkozók jelképes ajándékukkal a verseny közben Varga Sándor szakosztályvetőnek is megköszönték áldozatos tevékenységét.

Folytatás biztos, hogy következik!

 

Kovács Géza

(forrás)