Hitelből fenntartott életszínvonal, avagy szocialista trükkök a Meggyes érában

Hitelből fenntartott életszínvonal, avagy szocialista trükkök a Meggyes érában

2011. 02. 23. 16:29

Meggyes Tamás tökéletes tanítványa a Kádár rendszernek, ami csődbe vitte Magyarországot.

Meggyes Tamás 30 évvel lemaradva kullog saját pártja, a FIDESZ mögött. Magabiztossága, ellentmondást nem tűrő stílusa, megakadályozta számára az új politikai és gazdasági irányvonal észlelését. Büszkén hirdeti a jóléti kedvezményeket, amiket saját népszerűsítésére vezetett be Esztergomban. Majd ezek törvényszerű megszűnését aljas módon Tétényi Éva nyakába akarja varrni. Meggyes Tamás elvtársi beidegződéssel mai napig a jóléti kiadások hitelből történő fenntartását élteti demagógizáló közleményeiben.

Tudjuk, hogy Lázár János szerint ez vidéki magánügy, említésre sem méltó. Azért valakinek észre kellene venni, hogy itt egy országgyűlési képviselő - aki dilettáns gazdálkodásával Magyarország kiemelkedően legeladósodottabb városát „alkotta” meg - további hitelekkel akarja teljes csődbe vinni Magyarország korábbi fővárosát.

Kádár János, Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc, Meggyes Tamás, nevek, akik politikai tehetségtelenségüket, gazdasági analfabétizmusukat, látszat jóléti intézkedésekkel próbálták leplezni, ezzel beláthatatlan károkat okozva Magyarországnak. Az első Orbán-kormány idején sikerült az államadósságot 50% körüli értékre ledolgozni, amit a következő szocialista kormányok, mára újra 80%-ra duzzasztottak. Ez az arányszám, ami a bevételhez viszonyítja az adósságot, Esztergomban magasabb, mint 200%. Meggyes Tamás a Horn Gyula és Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett korszak adósságállományának közel a háromszorosát zúdította Esztergomra. Meggyes Tamás, akinek szocialista kötődését úttörővezető anyján kívül, a múlt hétfői, legutóbbi mentelmi jogának kiadásánál mellette szavazó 34 főnyi MSZP-s képviselő is bizonyítja, köztük Baja Ferenc, Kovács László, Nyakó István stb. szinte a teljes MSZP.

 

A fedezet nélküli jóléti kiadásoknak szükségszerű következményei vannak, valakiknek ezt a számlát ki kell fizetni. Jelenleg úgy néz ki, hogy Meggyes Tamás városépítő szerepben való propaganda tetszelgése 23 milliárd forintjába kerül Esztergomnak. Meggyes Tamás nagyon drágán vette magának a népszerűséget. Meggyőződve saját maga istenadta tudásáról – halkan jegyzem meg, valóban hinnie kellett, hogy isten adta, mivel tanulni nem tanulta - előre elköltötte a következő 5-6 ciklus teljes gazdálkodási keretét. Mekkora önbizalom és megkérdőjelezhetetlen magabiztosság kell, hogy valaki egyszemélyben döntsön egy város hosszú távú jövőjéről? Milyen emberi jellem az, amelyik a beruházások szakmai, gazdasági elemzését javasló személyeket, a kétkedőket, az ellenvéleményt megformálókat egyszerűen lehülyézi? A választ nem tudom, de valamiért folyamatosan az ostoba emberek magabiztosságáról, agresszivitásáról és a tanult emberek kétségeiről, toleranciájáról szóló mondások keringenek a fejemben. Tétényi Éva a városépítő, az elkötelezett környezetvédő, a mérnök, több nemzetközi szakmai szervezet tagja, valamint elnöke, aki kiegyensúlyozott törvénytiszteletével és szakmai alázatával irányít. Vele szemben Meggyes Tamás, a „hajléktalan” pattogatott kukoricás polgármester, aki dühöngve hazugozik, szánalmasan próbálva ezzel bizonyítani az igazát. Hétköznapi „bátorsága” mérhetetlen, ha egy védtelen anyára kell pajszerral rátörni az ajtót, azonban politikai bátorságára és gerincességére jellemző, hogy a Tétényi által felajánlott új választásokat, nem merte elvállalni. Indokaik az új választás ellen, primitív politikai hablaty kategória, jogi nonszensz, gyáva megfutamodás. Ugyanis természetesen a közigazgatási eljárások lehetőséget biztosítanak a hivatal folyamatos működéséhez az új választás idejére.

Meggyes Tamás és a teljes FIDESZ frakció egyszerűen csak fél. Fél a teljes legitimációt és politikai összhangot teremtő új választások kiírásától. Meggyes Tamás és a FIDESZ frakció gyáva. Mert gyáva az az ember, aki a szocialista hagyományokat követve, nem meri megmérettetni magát a választói előtt. Nem meri kockáztatni a hamis, együttműködést ígérő kampánnyal megszerzett jelenlegi hatalmát a város érdekében. Esztergomnak pedig alapvető lételeme az összhangot és egységet teremtő új választás kiírása.

2011. 03. 09. 10:04

Egy kis közvélemény kutatás:

http://www.turizmusonline.hu/szavazasok.php

A belföldi wellnesshotelbe csak 10,6% menne a nyáron! Hát ez nem sok!

Ráadásul ezért a 10%-ért hány wellness hotel is versenyzik Magyarországon? (Nagy a konkurencia!….)

2011. 03. 03. 12:18

Hotel finanszírozás szakértői szemmel, beszélgetés Kádár Péterrel, részlet:

 

Összehasonlítva egy hotel ingatlanfejlesztési hitelezését egy már működő hotel befektetési vagy refinanszírozási hitelezésével, milyen eltérések mutatkoznak? Ezek a különbségek megegyeznek egy tervezett és egy már működő irodaház közöttivel?

Igen, a helyzet hasonló. Közhely ugyan, de fontos megemlíteni, hogy építési kockázatról nem beszélhetünk a befektetési vagy refinanszírozási szakaszban, szemben egy építés előtt álló projekttel. Mindannyian látjuk manapság, hogy ez nem kis különbség, hiszen nem csupán a műszaki minőséget és a terveknek való megfelelést kell garantálni; legalább ilyen fontos az is, hogy bármely félnél felmerülő likviditási (esetleg finanszírozási) problémák ne veszélyeztessék az építkezés folyamatos lebonyolítását és a határidők betartását. Maga a működtetés és a már korábban említett tapasztalat is teljesen különböző, hiszen erről csak a már működő hotelnél beszélhetünk, fejlesztéseknél csupán arra hagyatkozhatunk, hogy az alkalmazott modellszámítás helyes alapokon nyugszik.

Megjegyzendő ugyanakkor, hogy a szállodaprojektek „egyedisége” miatt meglátásunk szerint adott ingatlanfejlesztési tapasztalat több potenciális veszélyforrást semlegesíthet mondjuk egy irodafejlesztés esetében, mint az idegenforgalmi szektorban. Tehát a „harmadik szállodafejlesztés” adott esetben több meglepetéssel szolgálhat, mint a „harmadik irodaház” építése.

 

A főbb finanszírozási szempontokat figyelembe véve (futamidő, kockázat, elvárt önerő és biztosítékok) különbözik-e, és ha igen, akkor miben, egy hotelfejlesztés finanszírozása az egyéb kereskedelmi ingatlanfejlesztési projektek finanszírozásától?

 

Javaslom, hogy továbbra is maradjunk a fent alkalmazott iroda-hotel párhuzamnál! Futamidő tekintetében nincs jelentős különbség, a helyszín véleményünk szerint sokkal inkább meghatározza a felkínálható futamidőt, mint az, hogy hotel- vagy irodaprojektről beszélünk. Az elvárt önerő tekintetében már más a helyzet. A korábbi, pozitív piaci környezetben több olyan irodaház-fejlesztéssel is találkozhattunk, ahol 5-15% közötti volt az önerő mértéke, ami egy magas, 85-95% közötti hitelezési arányt tett lehetővé. Hotelfejlesztéseknél ilyen finanszírozási arányokat korábban sem láttunk. A két projekttípus esetében alkalmazott cashflow-modellek egyébként igen pontosan megmutatják az adható hitelösszeget és így a szükséges önerőt. Ez utóbbi mértéke szállodák esetében a legtöbb esetben magasabb, mint az iroda- vagy akár egyéb ingatlanprojekteknél. A biztosítéki rendszer tekintetében nincs említésre méltó különbség az egyes ingatlantípusok vonatkozásában, egyedül az üzemeltető által nyújtott garancia/kezesség bír nagyobb jelentőséggel a hotelprojektek esetében.

 

http://www.hotelem.hu/index.php?action=upage&subpage=interjuk&id=3075

 

 

2011. 03. 03. 12:09

„Kovács István (a Magyar Szállodaszövetség főtitkára) utalt arra is, hogy sűrűn előfordul, hogy rosszul kalkulált a menedzsment, nem volt alapos a megvalósíthatósági tanulmány, nem volt átgondolt az üzleti stratégia, vagy a profilt választották ki rosszul. Az elmúlt években a wellness szállodák esetében például olyan kapacitásbővülés volt megfigyelhető Magyarországon, amit sem keresleti, sem egyéb befektetői indokok nem támasztanak alá. Ráadásul úgy nőtt nagymértékben az ilyen jellegű szállodák száma, hogy üzemeltetésük értelemszerűen költségesebb, mint a wellness részleggel nem rendelkezőké.”

http://www.hotelem.hu/index.php?action=open&id=4711

 

 

Törölt felhasználó #43

2011. 03. 01. 21:27

Kálmán is bevallotta, hogy baloldali módszereket alkalmaztak. Erről ennyit.

2011. 02. 24. 19:39

A gyerek és a részeg sokszor jobban kimondja az igazat, mint a józan, megfontolt felnőtt...

2011. 02. 24. 17:29

Szijjártó Péter, az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az ország eladósítása az egyik legnagyobb politikai bűn, amelyet valaha elkövettek politikusok Magyarországgal szemben.

 

meggyes szerint meg nem bűn...

 

Felszólítom a fidesz vezetését, hogy nyilatkozatuk szerint, a lehető legnagyobb szigorral sújtsanak le meggyes tamásra, Magyarország legeladósodottabb városának "megalkotásáért"! A költségvetéshez viszonyítva, meggyes tamás háromszorosan adósította el Esztergomot, az államadóssághoz viszonyítva.

2011. 02. 24. 14:29

Annyi igazság van itt felsorolva már, hogy nem is tudom, mit tegyek hozzá...

Talán a következőket - egyetértve jónéhányotokkal:

A Fürdő és a város csúcs volt hajdanában, s lehetne az már évek óta, ha nem bűnözők, hanem tisztességes emberek tevékenykednének a városért.

A bűnözők esetén nem csak, borostás, ápolatlan, sebhelyes arcú, a hátukon zsákkal az éjszakában rohangáló személyekre kell gondolni!!!

Ha valaki csak ere gondol, akkor téved.

Az igazi kemény bűnözők fehár gallérban, öltgönyben, mosolyogva járkálnak közöttünk és néha a honlokunktra ütnek, hogy !Jój van bunkó! Jól van paraszt! Csak Maradja magadnak! Majd én lopok, te pedig válassz meg, mert úgy könnyebb lopnom - persze magamnak!"

 

Természetsen vannak kivétlek - s tisztelet nekik - de, ha néhányan a lelkükbe néznének......

Aki(k) ugyanis a saját zsebét(zsbeiketeiket) nézik azoktól csak a kár, a romlás, a pusztulás, a meggondolatlan látszatmegoldásopk, az emberek félrevezetése - röviden: népámítás - várható.

 

Egy város lakossága - naivan és tisztalelkűen - azt várja el a felhatalmazottjaitól, hogy gyarapítsák a várost, s ne pedig eladósítsák. Ha lassabban megy a gyarapodás, akkor menjen lassabban, de ne legyen az eredménye eladósodás - mint ahogyan ezt számos családban igyekeznek megtenni nap, mint nap a "jó gazda módjára" élő emberek.

Szóval: megalomániából és egyéb mentális betegségekből adódóan nem kell sz.a.r.b.ó.l várat építeni, mert arra nincs senkinek szüksége.

 

A közpénzt nem szabad félre érteni és "kössz pénz"-nek titulálni, s főleg nem szabad hűtlenül kezelni (ez a lopás egy speciális megfogalmazása), magyarul kijátszani, átjátszani más kezeken keresztül magunknak és a játékban résztvevő tetvedékeknek!

SZÓVAL: két ember létezik - utalva itt, s egyetértve  "kissanyi"-val - a bűnöző retek és a jogkövető ember.

 

Nem olyan bonyulult ez, csak a gyökerek állandóan megpróbálják megmagyarázni, hogy a lopás miért nem az!!!! Hát akkor mi, gyökerek?

A pénzzel nem lehet túl sokat tenni mint ellopni, vagy el nem lopni és gyarapítani úgy, ahogyan erre felhatalmaztatk a választók!

Ezért ennek magyarázgatása - végtelenített magnószalag módjára szajkózása - nem más, mint puszta böfögés!

 

2011. 02. 24. 13:08

Szélsőbal és bal között is tessenek felismerni a különbséget. A Kádár rezsim szélsőbal volt, akár tetszik akár nem. Aki azzal akar kontinuitást felvállalni az olyan mint a neonáci aki Hitlert követné.

2011. 02. 24. 13:00

Tisztelt kissanyi!

Természetesen rákosi elvtárs sokkal jobban illik meggyes elvtárs mellé ha globálisan hasonlítjuk őket össze mint jellem, de most a "hitelből de jól élünk ezt is nekem köszönhetitek, de nagy ember vagyok" betegségről szól a cikk, amiben kádár sokkal nagyobbat "alkotott".

Próbáltam nem komcsizni, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül meggyes elvtárs és szocialista barátai összefonódása mellett sem szótlanul.

Hozzászólása utolsó sora pedig maga a szubsztanciális ősigazság, minden politikus homlokára tetováltatnám. :-)))

2011. 02. 24. 11:23

Tisztelt justiceforall!

Néhány észrevételt tennék bevezető gondolataihoz:

- Egy gyerek nem felelős felmenői cselekedeteiért, (a felmenők felelősek gyermekük cselekedeteiért a gyermekkorban)

- Baloldaliság nem bűn, úgy ahogy a jobboldalinak vallásosnak vagy éppen ateistának lenni sem az.

- Ha már partnert kereset a tablón  baloldaliak között városunk nagy fiának talán Rákosi pajtás találóbb lett volna.

- Mint baloldali gondolkodásút bánt felszínes ismerete, komcsizó szocizó általánosító kifejezése. Szélsőséges események alapján ( amelyek sajnos megtörténtek) nem jó általánosítani, tanulni kell belőle. Ma ne kövesük el ugyan azt a hibát.

- Én kétfajta ember ismerek  jellemest , gerinctelent - tisztességest becstelent - önzetlent és pecsenyést de sorolhatnám a végtelenségig. Azt gondolom így nézni a világot realistább , mint ügyeletes  ideológiai magyarázatokba bonyolódni és lózungokon át nézni a világot.

- Sajnos a mi Tamásunk ebbe belebonyolódott és könnyűnek találtatott, de a zenészt a nótát a végén mi fogjuk fizetni. Tanulni kell nekünk is belőle.

 

Köszönöm feltett sorait az őszinte vélemény csere előre viheti a várost.

 

2011. 02. 24. 8:03

-M.T. mentelmi jogának kérdése mára a demokrácia egyik indikátora lett. Egyelőre nem jelez semmit.

-az MSZP s mentelmi jog megtartó szavazása elképesztő. Mint a gengszterbandák, akik kölcsönösen nem dobják föl egymás embereit a rendőrségen.

-Aki élt a szocializmusban (nem a rendszer kiszolgálójaként), pontosan látja az analógiákat a bukott városvezetés és a hajdani MSZMP között. Elég a jellemtelenségre és a dilettantizmusra gondolni. Csak remélni tudom, hogy ez lokális és nem kell majd felvonulnom a Hősök terén Máj 1.-én narancssárga lufit eregetve, integetve a tribünün helyet foglaló Lázár elvtársnak.

 

2011. 02. 23. 23:56
Az alábbi hozzászólásnál található meg, hogy ki adta volna ki, ki tartózkodott és ki szavazott nemmel.
2011.02.21. 15:04

2011. 02. 23. 23:50

Nem követem napi szinten a parlamenti közvetítéseket. Volt ilyen? Akkor minden MSZP-s képviselő szégyellje magát!

2011. 02. 23. 23:42

Vettem egy nagy levegőt, szusszantam ketőt...  Nem is érdekel ki vagy te

 

Oszd meg és uralkodj, ugye?

2011. 02. 23. 23:42

Bocs,hogy beleszólok, de szerintem azért vonta m1 össze az Mszp-vel, mivel a parlamentben az Mszp-sek sem szavazták meg a mentelmi jogának a kiadását.

2011. 02. 23. 23:33

"Mert gyáva az az ember, aki a szocialista hagyományokat követve, nem meri megmérettetni magát a választói előtt."

 

Hogy mered ezt leírni?????????!!!!!!!!!!!! Hogy mered a szocialista gondolkodású embereket egy kalap alá söpörni Meggyessel??!!???

 

ki vagy te justisforall??????????? soha senki személyazonosságát nem kutattam itt, de rólad tudni szeretném!!!!!!!!!!!!! KI VAGY TE?????????????????????????

2011. 02. 23. 23:27

hát, lehet, hogy túlpörögtem, ez egy provokáció?

 

ennyire elmeétől elrugaszkodott nem lehet senki...  vagy mégis?

2011. 02. 23. 23:25

"Meggyes Tamás, akinek szocialista kötődését úttörővezető anyján kívül, a múlt hétfői, legutóbbi mentelmi jogának kiadásánál mellette szavazó 34 főnyi MSZP-s képviselő is bizonyítja, köztük Baja Ferenc, Kovács László, Nyakó István stb. szinte a teljes MSZP."

 

Ki az az elmebeteg, aki ezt leírta? Komolyan gondolja??????????????

2011. 02. 23. 23:22

Háát... most az gondolom talán többet ittam, alszom egy jót és holnap reagálok, ha ki nem józanodok, vagy mi, VAGY MI??????????????

2011. 02. 23. 23:06

Szia! Nem igazán ide vág csak apontosság kedvéért 58 %-kal vették át és évközi 52,8-cal adták át. Nem védeni akarom őket, de volt egy nem igazán hivatalos kormányközi megállapodás amit mindenki betartott 2002-ig. Ebben az állt, hogy 4 éves ciklus alatt ez a szám(államháztartás bruttó adossága gdp %-ban kifejezve)csak csökkenhet. Röviden ennyi. Itt a link lehet csemegézni, 4 évvel ezelőtt még elérhető volt 1990-től, de a Gyurcsánykorszak alatt ez törölték. Nem tudom miért. http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int040.html