Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az LMP

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az LMP

2011. 02. 16. 13:30

A Lehet Más a Politika esztergomi szervezete feljelentést tett több, az előző önkormányzati ciklusban született szerződés kapcsán, hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Az LMP felháborítónak tartja, hogy miközben Esztergom Város polgáraira fejenként 600.000 Ft adósság jut, a felelősök közül többen továbbra is ott ülnek a jelenlegi képviselő-testületben, és folytatni akarják az előző évek felelőtlen gazdaságpolitikáját. Az LMP úgy látja, hogy nincs meg az akarat sem a helyi, sem az országos Fideszben, hogy tisztázza az előző ciklusokban történteket és végre együttműködjön egy konstruktív, megoldásokat kereső, a helyi polgárok érdekeit képviselő testület kialakításában. Ezért az LMP szakértőkkel és jogászokkal együttműködve elkezdte az előző önkormányzati ciklusok szerződéseinek felülvizsgálatát és minden egyes esetben, amelynek kapcsán felmerül a hűtlen kezelés gyanúja, feljelentést tesz. Az első beadvány alapján az Esztergomi Városi Ügyészség már elrendelte a nyomozás megindítását.

Az esztergomi polgármester-asszony sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Esztergom Város lakosaira fejenként 600.000 Ft adósság jut, és az eladósodottság a város működését veszélyezteti. Eközben az egész ország számára nyilvánvalóvá vált, hogy az esztergomi képviselő-testület fideszes tagjai nem hajlandók együttműködni sem az adósságrendezésben, sem más ügyekben az esztergomi polgárok jelentős többsége által megválasztott független polgármester-asszonnyal. Ugyanakkor mindent megtesznek, hogy saját érdekeiknek megfelelően ellehetetlenítsék a város működését és megakadályozzák annak a tényszerű megállapítását, hogy ki a felelős a várost terhelő több, mint 20 milliárd forintos adósságért. Előbbire jó példa a törvénytelen költségvetés, amit a helyi Fidesz megszavazott, utóbbira pedig az a mód, ahogy az LMP által javasolt – az elmúlt önkormányzati ciklusok szerződéseit vizsgáló – valódi tényfeltáró bizottság helyett, egy fideszes „alibi” bizottságot hozott létre, amelynek tagjai a saját korábbi tevékenységüket „vizsgálták”.

Az is nyilvánvalóvá vált, hogy az országos Fidesz vezetősége, valamint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az oly sokat hangoztatott elszámoltatást a Fidesz tisztségviselőire, polgármestereire, tagjaira nézve egyáltalán nem tartja kötelezőnek – sőt, úgy tűnik, még fontosnak sem. Ez alapvetően megkérdőjelezi az „elszámoltatás” hitelességét.

A Lehet Más a Politika mindezeket megelégelve, szakemberekkel és jogászokkal együttműködve elkezdte felülvizsgálni az elmúlt két önkormányzati ciklus szerződéseit és az ehhez tartozó teljesítéseket, kifizetéseket. A vizsgálatok első eredményeképpen az LMP két ügyben tett feljelentést hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt, s az Esztergomi Városi Ügyészség az egyik esetben már el is rendelte a nyomozás megindítását.

A szakértői vélemények elkészültét követően további feljelentések várhatók, amelyekről rendszeresen tájékoztatjuk majd a helyi lakosságot és az országos sajtót.

2011. 02. 21. 22:20

Belinkelhetnétek a cikket a Narancsból!

2011. 02. 21. 22:07

Ezt még nem tudja a 2 lufifejű, akik a facebookon szerepelnek a lakossági fórumon... Nevetés

2011. 02. 21. 21:11

Szerintek közvádas ügyben kiadják, ha kérik?

 

Már úgy értem, ha ezek a feljelentések alapján a nyomozás arra jut, hogy MT esetleg sáros, és kikérik, az OGY kiadja majd?

2011. 02. 21. 13:47

Az alábbiakat a Magyar Narancsban olvastam, ezek alapján nem finanszírozhatók tovább a Meggyes-Bayer perek közpénzből:

A perekre szánt harmincmillióról Szathmáry Tibor elmondta: az önkormányzat peres ügyeit is ebből a keretösszegből kell finanszírozni, az viszont törvénybe ütközne, ha a korábban bevett gyakorlat szerint ebből fizetnék a képviselők és a munkatársak magánvádas pereit, továbbá Bayer Zsolt védelmére sem lehet e keretből fizetni.

2011. 02. 21. 11:00

Csak ismételgetni lehet, hogy a képviselők mentelmi jogának felfüggesztése úgy néz ki, hogy egyik párt érdekeit sem

szolgálja. Az OGY választások során ha jól emlékszem mindegyik párt programjában szerepelt a képviselők mentelmi jogának

felülvizsgálata. Közel egy év telt el a választások óta de ebben a kérdésben síri csend. Úgy gondolom így meggyesnek

nagyon is megéri a perek fojtatása, főleg akkor ha nem kerűl neki egy forintjába sem hiszen a perköltségeket a város fizeti,

akár veszít akár nyer. Elárulhatná már valaki aki tisztában van vele,hogy eddig hány millio forintba kerültek a városnak

Meggyes ügyei? Hány pert nyert meg, mennyit veszített el és természetesen hány per van még folyamatban?

 

.

2011. 02. 21. 10:31

Miért, mégis mit vártál?

(Bocs, ez nem agresszivitás a részemről, csak egy realista kérdése...)

2011. 02. 21. 10:00

2011 évi 14 Magyar Közlöny 3713. oldal

Bemásolom, hátha valaki nem találná meg:

Az Országgyûlés 4/2011. (II. 18.) OGY határozata

Meggyes Tamás országgyûlési képviselõ mentelmi ügyében***

A Magyar Köztársaság Országgyûlése Meggyes Tamás országgyûlési képviselõ mentelmi jogát az Esztergomi Városi

Bíróság 7.B.612/2010/3. számú megkeresésével érintett ügyben nem függeszti fel.

 

 

az Országgyûlés elnöke

Móring József Attila
s. k.,

 

 

az Országgyûlés jegyzõje az Országgyûlés jegyzõje

s. k., Nyakó István

 

Miért érzem úgy, hogy valami nem gömbölű??

2011. 02. 18. 19:02

Csak "mellesleg"! Az 50% kihasználtság azt jelenti, hogy mondjuk reggel 8-tól este nyolcig (ez 12 óra) minden hely elfoglalva. Ha ez idő alatt csak minden második helyen állnak, akkor már kb. 435 Ft/óra a díj (költség még nincs, csk bevétel!!!). Kész röhej azt feltételezni, hogy ez működik! (Tudnék röhögni, ha nem velünk etetnék ezt)

2011. 02. 18. 17:49

A Pócsföldi (vállalkozó!!!!) úrnak föltettem erre vonatkozóan egy kicsi kérdést...

2011. 02. 18. 17:21

Egy kis plusz információ: úgy tudom az Endrédi vs. Bayer, első fokon 3 milliós nemvagyonira megítélt perben is ugyanaz az Élő Gábor Bayer ügyvédje, mint a magánvádasban - érdemes lenne utánakérdezni, hogy ott is a város fizeti-e az eleve bukott pert. Vagy akár a 3 millió kártérítést...

2011. 02. 18. 13:19

Laci! Nyomjátok ezerrel!!!!!!!!!

 

2011. 02. 18. 11:05

Off is meg nem is.

 

ÁSZ JELENTÉS:

http://www.asz.hu/ASZ/www.nsf/index.html

 

"Tekintettel arra, hogy az ellenőrzésről számvevői, nem pedig az Állami Számvevőszék elnöke által aláírt számvevőszéki jelentés készült, így azt - az elmúlt húsz évben folytatott gyakorlatot is figyelembe véve - az Állami Számvevőszék nem hozza nyilvánosságra."

 

 

2011. 02. 18. 9:22

Annak idején számolgattam, de most nyilvánosan is kiszámolom az egyik kitételt :

Évi 310 millió forint hasznot hoz a városnak !  /???/   - számoljunk csak ! -

Van 325 parkolóhelyünk. Egy évben van 365 nap. Minden nap 24 óra.

Kérdés : milyen hozammal érhető el a 310 milliós  összeg ?

310 000 000 : /325x265x24/  = 108.8 Ft.  óránként  !     100 % kihasználtság esetén !   50 %  esetében  nagyjából 217 Ft. óránkénti parkolási díjat jelentene.

Ehhez az összeghez hozzájárul még a létesitmény üzemeltetési költsége, az esetleges állagmegóvás és a  személyzet bére.

Mindent beszámítva, ki az a "Hüje"/hülye/, aki 250 Ft.-ért venné igénybe a mélygarázs szolgáltatását.

Természetesen kivácsi lennék a m1-es matemetikai szellemi szintjére. Hogyan kaphatott ebből érettségi érdemjegyet ?

A személyes magyarázatom a dologra : Valakiknek kellett a pénz, mégpedig "sok" !  Ezért fordulhatott elő, hogy a négyzetméterenkénti ár "oly magasra" sikeredett. De ezt számolja ki más ! Én már megtettem.

Állítólag én lennék a "hüje" ?  Szerintem azok, akik ebben asszisztáltak az élükön a szeretett tompikájukkal ! Érdeküket szolgálhatta !

2011. 02. 18. 7:27

... tegnap jött a levél, hogy az ügyvédi költségek ügyében is elrendelték a nyomozást.

2011. 02. 17. 23:38

Bocs: feljelentést

2011. 02. 17. 23:36

Jé, figyelitek hogy hallgatnak a Frenkik, Kiscsillagok, dr Kotászok és társaik? Gyanúsan :-P

 

Az utóbbi időben, ti. az ÁSZ jelentés után, hangoztatott leghatásosabb érvük (mind a 10-nek :-P) az volt, hogy lám, nem tesz senki feljeletést, nem is volt itt semmi bibi, humbug az egész meg hangulatkeltés.

 

Hajrá LMP! ;)

2011. 02. 17. 21:09

"Pedig a bérletet már régen fel lehetett volna mondani..." Na ezt a veszélyt kellett elhárítani szegény építő kft feje felől, mert akkor a kockázat rá hárult volna. Jelzem a kérdőívet akkor is és most is 10x kellett elolvasnom, hogy megértsem MIÉRT CSAK!!!! e két alternatíva között lehet választani. Persze ha 1,4 milliárdért meg lehet venni és 1,92 milliárdért   csak bérelni lehet és tetejében a megvétel után, az 5. évtől a 20.-ig összesen 15 év*310millió= 4 650 milliót (4,65 milliárdot!!!!)  bevételt hoz a városnak, akkor a kérdés nem kérdés. Gyorsan meg kell venni, nehogy más megelőzzön! Véletlenül nem ilyen "kalkulációk" miatt vannak vád alatt a 7. kerületi SZDSZ-es és MSZP-s testületi képviselők? 

2011. 02. 17. 20:38

HÜLYE, AKI MONDJA! BI-BI-BÍÍÍÍÍÍÍ! :-)))