Előkerült az evangelikus gyülekezet keresztje
Egyház
2011. febr. 14.

<p>Nemrég arról adtunk hírt, hogy a Simor János utcai templomban megrendezett kiállítás miatti nyitvatartást kihasználva, december 18-án ellopták a buszpályaudvarnál lévő evangélikus templomból az oltáron lévő sárgaréz feszületet. Az oltár ékének ellopása azért is volt fájdalmas a gyülekezet számára, mert az már több, mint 70 éve volt a templom része, egykor az egyik gyülekezeti tag adományaként került ide.</p>

A feszület visszakerülésének története, hívő és nemhívő szemmel nézve is egyaránt élményszámba menő. Február 12-én, a lelkésznő férje a templom melletti péküzletbe ment vásárolni, ahol az előadó azzal fogadta, hogy egy nylon táskát hagyott egy ismeretlen férfi a gyülekezet számára. A táskában ott volt két hónapja eltulajdonított feszület, épségben.

A gyülekezet ez úton is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, magánszemélyeknek, hivataloknak és a médiának, mindenkinek, aki a keresésben, a felhívás továbbításában segített. Fontos megemlíteni, hogy az esztergomi evangélikusok most nagy örömmel gondolnak arra az illetőre, aki így névtelenül visszaadta a keresztet, a gyülekezet tagjai szerint ennek az embernek a tette sokak számára lehet példaértékű.

(forrás)